Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale ekipa Palermo nie dowiedziała się wczoraj, że dziś zagra mecz w
LE z Thun.
Oczywiście tylko dlaczego okres przygotowawczy został rozpoczęty dwa tygodnie temu, a większość zawodników jest dopiero załatwianych do drużyny...
Ja nie twierdzę, zę Palermo jest gorszą ekipą od Thun ale po prostu nie mogę się zgodzić z ogólnie panującą opinią, że to będzie spacerek dla Palermo i na dodatek do jednej do jednej bramki...
Ale po kolei
Palermo - Thun
Napisałem trochę ostro do kolegi z forum po tym jak napisał coś o Palermo, ale po prostu nie trochę mną za trzęsło, kiedy po raz kolejny czytam podobną opinię, ze Włoskie drużyny to jakieś ... nad drużyny.
Ja nie wiem z skąd i dlaczego biorą się takie opinie. Włosi poza doskonałym „cyrkiem” (udawaniem)
na boisku niczego nie prezentują lepszego od innych drużyn kontynentu.
(Tutaj proszę o czytanie, ze zrozumieniem... napisałem Włosi.)
Gdyby nie pomoc z zewnątrz to myślę, że kluby z Włoch były by teraz na poziomie naszej ligi.
Ale ok...
Wracamy do Palermo...
A cóż to za super klub, że już na miesiąc przed rozgrywkami jest w doskonałej, stabilnej i super formie.
Trochę sarkazmu... ale dlatego napisałem o tych bzdurach.
O formie Palermo można napisać tylko tyle i dużymi literami...
NIEWIADOMA
W lecie w klubie lekka rewolucja...odeszło 7-miu zawodników, przybyło 12-stu, ale trudno w®ód nich szukać jakiś znanych nazwisk...
Gonzalez, a (Novara),Pisano, d (Varese),Milanovic, d (Lokomotiv M.), Zahavi, m (Hapoel),Labrin, d (Huachipato),Simon, m (Haladas), Cetto, d (Tolusa), Di Matteo, m (Vicenza), Munari, m (Lecce),Lanzafame, m (Brescia),Mantovani, d (Chievo),Lores, m (Defensor)
Dla mnie to niektórzy z nich by nie znaleźli miejsca w Wisłe Kraków... ale to moja opinia.
Palermo rozpoczęło przygotowania tak na 100% dwa tygodnie temu. Niektórych zawodników kupiono w tym tygodniu, to pytanie...jak ta drużyna może być zgrana, zmobilizowana. na ta chwilę jest to zgraja ludzi walczących o swoje miejsce w klubie, myślących o własnym interesie, a na pewno nie utożsamiająca się ...na razie z Palermo.
Thun natomiast w lecie właściwie bez większych ruchów w kadrze. pozbył się, sprzedał czterech zawodników przede wszystkim Timma Klose do FC Nürnberg.
Do drużyny z zespołu Yangon United sprowadzono fajnego Brazylijskiego napastnika Dudu i wypożyczono z Youg Boys środkowego pomocnika Christian Schneuwly. Pozostałe detale drużyny pozostały bez zmian.
Jak widzicie to raczej Szwajcarzy sa tutaj bardziej zgrana i zorganizowana na tą chwile drużyną i opieranie typu jedynie na tym, ze Palermo to Włoska drużyna i z tego powodu wygra jest dla mnie czymś niezrozumiałym.
To że Palermo gra w Włoskiej lidze to nie znaczy obecnie nic... są na niższym poziomie przygotowania, zgrania.
Żeby było jasne... ja nie gram tego meczu i broń Boże zachęcam do postawienia na Thun.
Ten mecz jest dla mnie i powinien być dla większości z Was po prostu
NO BET !!!! do potęgi jakiejś tam...
Ale jak zwykle mówię... To jest jedynie moja opinia, a Wasze pieniądze...
Powodzenia.