R
4,1K
robson1416
Forum VIP
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!
LETNIE TRANSFERY MOTORU LUBLIN
Odeszli: Grzegorz Szymanek, Maciej Muszyński, Paweł Lipiec, Kacper Skrzypek, Robert Kazubski, Dawid Ptaszyński, Mateusz Kłyk, Walerij Sokolenko (wszyscy szukają klubów), Mateusz Majewski (Lublinianka).
Przyszli: Tomasz Tymosiak (Górnik Łęczna), Krzysztof Żukowski (Karpaty Krosno), Artur Gieraga (GKS Tychy), Maciej Prusinowski (Lechia Tomaszów Mazowiecki), Maciej Wojczuk (Legia II Warszawa), Remigiusz Szywacz (Wisła II Kraków), Filip Drozd (Stal Kraśnik), Michał Maliszewski, Norbert Pioś, Piotr Piotrowski (wszyscy zespół juniorów).
Najważniejszą wiadomością jest to że w Motorku ostał się cały trzon pierwszej drużyny z poprzedniego sezonu. Praktycznie wszyscy kluczowi zawodnicy przedłużyli kontrakty. A dodatkowo wzmocnili się dobrymi zawodnikami: Żukowski (wyróżniający się bramkarz w lidze); Drozd (19 bramek w poprzednim sezonie z Kraśnikiem); Tymosiak (bardzo dobrze wyszkolony technicznie zawodnik, notował dużo przechwytów w środku pola na sparingach).Letnie transfery Chełmianki
Odeszli: Mateusz Olszak (Wisła Puławy), Rafał Kycko (JKS Jarosław), Łukasz Młynarski (wyjazd do Danii), Marcin Fiedeń (zrezygnował z gry), Tomasz Borys (wyjazd do Warszawy), Michał Walaszek (koniec wypożyczenia), Anatolij Grynczenko (rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron), Wadim Semczuk (Lewart Lubartów – wypożyczenie), Dawid Stepaniuk (zrezygnowano z jego usług)
Przyszli: Aleksiej Pritulak (Ukraina), Piotr Mazurek (Tatran Kraśniczyn), Piotr Bednarek (Avia Świdnik), Patryk Mazurek (Widok Lublin), Piotr Wójcik (Avia Świdnik), Damian Koprucha (Avia Świdnik – wypożyczenie), Hubert Tomalski (Pogoń Siedlce)
Świetny typ @skols13 na Pelikana.
Pelikan @2.45 Fortuna @2.15 STS Totomix @2.40
W Pelikanie po przyjściu Cyraka, Niechanowo jeszcze bardziej się wzmocniło. Większość zawodników będzie grała na "profesjonalych" kontraktach, bardzo silna kadra, utrzymana z rundy wiosennej, uzupełniona bardzo dobrymi transferami do pierwszego składu. Tak jak już kolega wyżej napisał, Centra ogromne problemy. Podstawowi zawodnicy poodchodzi do Kalisza, czy też Jarocina. Zespół z Ostrowa pogodzony ze spadkiem, dlatego dograją ten sezon do końca z pełną świadomością powrotu do 4 ligi. Na sparingu z Pogonią Nowe Skalmierzyce 9 zawodników i zespół ze Skalmierzyc "pożyczył" grajków, bardzo słabe wyniki w sparingach.
KKS Kalisz @1.70 STS, Fortuna i Totomix
Bardzo przyjemny kurs na beniaminka. Bardzo duży budżet jak na 3 ligę, kibicowsko klub bardzo silny i będzie parcie na 2 ligę, ale pewnie jeszcze nie uda się w tym sezonie. Kontrakty zawodników już są na poziomie 2 ligi. Ostatnio do KKSu dołączył nawet Gabor, który będzie dyrektorem sportowym, a był już w ekstraklasowych klubach właśnie jako dyrektor, drugi trener, czy też scout. W 4 lidze roznosili po kolei kolejnego rywala na wiosnę, w Pucharze Polski też dotarli na szczebel centralny, po drodze pokonując kilku obecnych rywali z 3 ligi na luzie. W Jarocie problemy finansowe, skład nie wygląda najgorzej, ale na silny KKS będzie to za mało. Jeszcze w tym tygodniu kilku zawodników chciało odejść do zespołu z 4 ligi, o czym to najlepiej nie świadczy. Bardzo przyjemny kurs na zespół z Kalisza.
W pierwszej kolejce Kleczew pokonał Wdę Świecie 2:0, a Centra tak jak się tego spodziewałem uległa u siebie z Pelkinanem Niechanowo aż 3:0. Jak dla mnie zwycięstwo Sokoła jest nieuniknione. Dobry typ do jakiegoś AKO.Tak jak już kolega wyżej napisał, Centra ogromne problemy. Podstawowi zawodnicy poodchodzi do Kalisza, czy też Jarocina. Zespół z Ostrowa pogodzony ze spadkiem, dlatego dograją ten sezon do końca z pełną świadomością powrotu do 4 ligi. Na sparingu z Pogonią Nowe Skalmierzyce 9 zawodników i zespół ze Skalmierzyc "pożyczył" grajków, bardzo słabe wyniki w sparingach.
Dawno nie czytałem większych bzdur. W twojej adnotacji jedyne co jest prawdą to to, że Kalisz przegrał pierwszy mecz z Jarotą 1:2 i że stracił gola w pierwszej minucie meczu.Kalisz @2.60 STS kuj-wlkp
Duży falstart KKS-u w pierwszej kolejce i porażka z Jarotą. W tym meczu nic nie wychodziło ekipie Pawlaka i zasłużenie nie zdobyli punktów na inaugurację. Cel Kalisza jest jeden, od razu walczyć o awans, dlatego też nie mogą gubić już kolejnych punktów. Na pewno bramka w pierwszej minucie meczu podcięła skrzydła KKS-owi, druga padła z karnego. Nielba przegrała w pierwszym meczu w przeciętnym Swarzędzu 2:1, strzelając dopiero bramkę w 89 minucie. Uważam, że skład Kalisza jest zdecydowanie lepszy i powinni po nieudanym meczu z Jarocinem wygrać ten mecz. Niedawno obie ekipy mierzyły się w finale wojewódzkim Pucharu Polski i zdecydowanie wygrał Kalisz 3:0. Bardzo przyjemny kurs i ja go pobieram.
Typu samego nie neguję. Ale jeśli miałbym już ruszać tutaj coś, to lepiej bezpieczniej x2. Nie wiem dokładnie o transferach w Środzie, odszedł na pewno Solarek do Warty (jeden ze skuteczniejszych zawodników), ale z tego co widzę trzon został zachowany. Środa to bardzo solidny, trudny do ogrania zespół na własnym boisku (dlatego taki kurs). W poprzednim sezonie bilans spotkań na własnym boisku: 11-3-3. Sparta fajnie się rozwija, fajne wzmocnienia, ale na pewno Środa postawi trudne warunki ????3liga Kuj-pom-wlkp
Polonia Środa-Sparta Brodnica 2 4,84
Do Wielkopolski jedzie Sparta Brodnica ,ktora jak narazie rozegrala 1 mecz ,gdzie zremisowała na ciezkim terenie we Wronkach z Lechem II.Polonia w pierwszym meczu wygrala 1-0 gdzie czytalem ze to Ostrovia byla zespolem przewazajacym ,w drugim zas meczu ulegli 2-1 Warcie.Z tego co patrzylem do Środy nie przyszlo za wiele grajków ,a Sparta dokonala kilka na prawde solidnych transferów ,wzmocnila linie obronne jak i ofensywe .Trener z Brodnicy Grzybowski wypowiadał sie ze jadą po pełną pule ,bo z Lechem grali ostrożniej.Jak dla mnie mecz 50/50 a kurs o wiele za duzy dlatego skorzystam .Licze na króla strzelcow zeszlego sezonu Krzysztofa Kretkowskiego ktory powinien cos strzelic w tym meczu.
Niestety typ na minus, ale informacje jakie zebrałem to moje. Opłacało się wcześnie wstać i wyjechać. Po pierwsze wiem ze budżet Chwaszczyna to 300 tyś zł, gdzie lokalnego rywala GKS Przodkowo to aż pół miliona! Niestety, ale zawodnicy których tak chwaliłem zawiedli. Łukasz Kowalski w 2 minucie po różnym miał super sytuacje wystarczyło głową walnąć a ten 10 cm obok bramki... Poźniej naprawdę solidnie spisywał się na obronie i można było by mu wybaczyć ten błąd z 2 minuty, ale to co zrobił przy drugiej bramce dla gości wola o pomstę do nieba! Na tyle nieumiejętnie odprowadzał piłkę za linię końcową, że zawodnik gości wybił futbolówkę i Adam Ładziak z ostrego kąta umieścił piłkę w siatce. Po drugie Mateusz Łuczak naprawdę rozgrywał fajny mecz miał udział w akcji bramkowej z 27 minuty, i 72 minucie strzelił prawie gola z rożnego! Pięknie podkręcił bramkarz ledwo ledwo wybił. No ale jak się podchodzi do karnego w 86 minucie gdzie przegrywamy 2-1, i się strzela prostego cepa z całej epy 3 metry nad bramką no to darujmy sobie... Wyzwisk nie było końca.:grin: Na plus Łukasz Beyl oddawał 100% siebie walczył o piłkę nie odpuszczał, jednym słowem rządził w środku pola i wrócił na swoje śmieci. Jednak i tak największym minusem meczu jest Radosław Robakowski, przy pierwszej bramce zawinił ewidentnie i to tylko jego wina bo jak można podać do rywala prostą piłkę? By później w 48 zrobić to samo?! Całe szczęście sam na sam wygrał bramkarz Chwaszczyna. Na sam koniec trochę ogólnie o obu drużynach. Po pierwsze Chwaszczyno robiło sobie w meczu masę akcji bramkowych tylko najzwyczajniej w świecie nie umieją tego skończyć nie umieją strzelić! Zmarnowali sam na sam, marnują ładne akcje skrzydłem ogólnie wykańczanie do poprawy. O gościach powiem tyle że od początku rzucili się do ataku dawali z siebie 100% by potem w okolicach 55 minuty przystopować wyglądało to tak jak by opadli z sił, ale po około 15 minutach znowu grali na full obrotach. Mieli widoczny zastój w meczu. Dwa grają bardzo agresywnie wiele wślizgów, przepychają się, ocierają o rywali i ręce często lądują na tyłkach rywali...(często przy rożnych). Co skutkuje kartkami. Nie stwarzają wiele sytuacji bramkowych, ale są za to zabójczo skuteczni w I połowie 1 sytuacja i gol! To by było na tyle, jak będzie mi się chciało to może wybiorę się na następny mecz. III ligi. Do zobaczenia!3 liga Pom. - Zachodniopom.
Chwaszczyno-Skolwin 1-2. Ale żeby karnego nie trafić w 87 minucie....
Typ: 1 @2.25 STS