vs
Przebój Wolbrom - Unia Tarnów
Typ: Unia Tarnów
Kurs: 3,25
Właściwie dlaczego by nie? Value na pewno, czy wejdzie nie gwarantuję oczywiście.
Przebój Wolbrom - zespół jest w gazie, po 6 meczach bilans 4-2-0, drużyna jest w gazie, własnie uzyskała fotel lidera. W kapitalnej formie jest
Rafał Kmak, który strzelił już 5 bramek, wszystkie w ostatnich trzech meczach zespołu. Kluczem do zatrzymania Przeboju powinno być powstrzymanie tego zawodnika, co w meczu na szczycie nie udało sie zawodnikom ze Skarżyska-Kamiennej.
Oprócz tego, drużyna solidna, ze sponsorem, poukładana, grająca swoje. Jednak raczej nikt nie spodziewał się tak kapitalnego startu Wolbromian.
Unia Tarnów? To niespodzianka na minus w tym sezonie. Przed sezonem na to, że wygrają tą ligę kurs wynosił 3,50 - oczywiście był to główny faworyt. W zeszłym sezonie podobnie, a drużyna odpaliła na wiosnę, tracąc w rundzie wiosennej ledwie 5 bramek! Teraz są na 5tym miejscu, jednak strata do ich jutrzejszego rywala to zaledwie 2pkty. Unia dalej mierzy w awans, ma kilka trudnych meczy pod rząd i jeżeli teraz nie będą zdobywać punktów to później może być już za późno. Jednak klub poczynił kilka transferów w przerwie letniej i mam nadzieję, że to właśnie jest przyczyną nieskładnej gry Jaskółek w pierwszych meczach. Teraz powinno być tylko lepiej.
Przebój także w końcu musi polec - a jak nie z faworytem ligi to z kim?
vs
Naprzód Jędrzejów - Łysica Bodzentyn
Typ: Naprzód
Kurs: 2,32
Gospodarze to taka Odra Wodzisław III ligi, nigdy nic nie grają, a zawsze się utrzymają. Tabela pokazuje, że w tym roku może być inaczej i Naprzód spadnie. Nic bardziej mylnego i wystarczy zerknąć w terminarz.
Jędrzejowianie do tej pory rozegrali mecze z: Szreniawą, Granatem, Unią T, Juventą oraz Przebojem W, a więc pięcioma najlepszymi drużynami ligi (brakuje tylko Limanovii), wcale nie dostając bagażu 3-4 bramek z tymi drużynami. Gra Naprzodu wydaje się być lepsza niż pozycja w tabeli.
Zresztą jest to drużyna tworzona od lat na tych samych zawodnikach - wsparta w tym sezonie paroma graczami ze spadkowicza - MKSu Stąporków. Drużyna młoda, ambitna, waleczna, co pokazała pod koniec zeszłego sezonu.
Łysica natomiast po zaskakującym (dla mnie) starcie rozgrywek wydaje się być na równi pochyłej i staczać się do strefy nadspadkowej. Myślę, że mimo wszystko tam jest ich miejsce, a Naprzód jeżeli chce się utrzymać to na swoim boisku musi takich rywali ogrywać.
vs
Beskid Andrychów - Granat Skarżysko Kamienna
Typ: Granat
Kurs: 2,35
O Beskidzie pisałem już sporo - dwie ostatnie kolejki typowałem ich porażki.
Granat to rewelacja ligi, grają ciekawą piłkę, pokazują, że są zespołem ogranym, zdyscyplinowanym, potrafiącym grać w piłkę. Do awansu na pewno spooro im zabraknie, albo przy takiej grze, kto wie może pierwsza piątka? Boje się, że skrzydła podcięła im wczorajsza porażka z Przebojem Wolbrom, ale oby nie. W końcu mecz był dość wyrównany, nie był to żaden pogrom czy cokolwiek.
Mam nadzieję także, że Beskid nie zakończy serii meczu bez zwycięstwa, niby w końcu kiedyś musi wygrać, ale za tydzień ma ku temu lepszą okazję, więc niech dziś zlitują się nad moim typem ????