>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

III Liga - [Sezon 2011/2012]

Status
Zamknięty.
dudusss 138

dudusss

Użytkownik
III Liga Opolsko- Śląska
Victoria Częstochowa - Rozwój Katowice 2 1.40 Tobet 9/10✅
W ten weekend proponuję po raz kolejny typ na Rozwój Katowice, którego rywalem jest drużyna z Częstochowy. Po pogromie w poprzedniej kolejce Rozwój przyjeżdża pewny swego na boisko kolejnej ekipy z dolnej części tabeli. Victoria zapewne będzie jednym z kandydatów do spadku, co widać po osiąganych wynikach. Do tej pory Victoria wygrała dwa spotkania ale z przeciwnikami nazwijmy to na swoim poziomie, czyli z Torem oraz Startem Namysłów. W poprzedniej kolejce ulegli aż 5-1 drużynie z Łazisk Górnych. W ich spotkaniach pada zazwyczaj dużo goli stąd można także pokusić się nad overem.
Rozwój urósł do miana faworyta i to nie tylko dzięki świetnej grze w PP, gdzie pokazali że walczą jak równy z równym z silnymi ekipami, ale przede wszystkim punktują w lidze. Nie przegrali jeszcze w tym sezonie, punktują ze słabeuszami, a to właśnie dzięki takim spotkaniom zdobywa się mistrzostwo danej klasy rozgrywkowej. Spotkanie powinno być dla Rozwoju trudniejsze niż poprzednie z Bogdanowicami ale nie boję się o wynik, ponieważ Katowice są w świetnej dyspozycji.
Podaję także dwa typy, jednak są one dużo bardziej ryzykowne:
Start Bogdanowice - LZS Piotrówka 2 1.82 Tobet✅
Victoria Chróścice - Start Namysłów 1X 1.94 Tobet✅

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
III Liga - Łódzko-Mazowiecka
OKS Otwock - Mazur Karczew
Derby rządzą się swoimi prawami, ale wydaje mi się że tym razem górą będą goście. Połowę drużyny gości stanowią młodzieżowcy. Oznacza to że moga nie udźwignąć trudów tego spotkania. Obie drużyny mają podobny potencjał. Troszkę lepszym i bardziej zgranym zespołem jest Mazur. Goście zajmuja obecnie 8 miejsce z dorobkiem 10 punktów. Na wyjazdach ich bilans wynosi (1-3-0), ale teraz nie będą zmęczeni podróżą, gdyż Otwock lezy tuż obok Karczewa. OKS zajmuje 14 miejsce z dorobkiem 7 punktów. Ich bilans u siebie nie napawa optymizmem (1-4-2). W derbach odziwo ostatnio wygrywały drużyny przyjezdne. Dlatego myslę, że MAzur dzisiaj da sobie radę ze swoim rywalem

@ win Mazur 3,75 ⛔
stawka:7/10

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
vs

Gryf Wejherowo - Kotwica Kołobrzeg​

W 9 kolejce ligi bałtyckiej będziemy świadkami meczu o podwyższonym poziomie ryzyka. Lider ligi Gryf Orlex Wejherowo podejmie na Wzgórzu Wolności drugą w tabeli Kotwicę Kołobrzeg. Goście spotkania w poprzedniej kolejce pokonali niespodziewanie byłego lidera ligi bałtyckiej Orkana Rumię. Drugi zespół z Małego Trójmiasta Kaszubskiego chce wziąć srogi rewanż za klęskę sąsiadów. Podopieczni Nicińskiego w minionym tygodniu dość niespodziewanie pokonali w 1/16 Pucharu Polski Koronę Kielce. Na stadionie mogącym pomieścić 972 kibiców Gryf w tym sezonie jeszcze nie przegrał. Co więcej, w pięciu spotkaniach ligowych zdobyli komplet piętnastu punktów. Jeśli chodzi o Kotwicę to przegrała ona w meczu wyjazdowym w Koszalinie z miejscowym Bałtykiem aż 0:4. Czołowymi postaciami zespołu z Kołobrzegu są Damian Staniszewski czy Maciej Ropiejko. Warto dodać, że Gryf pragnie się zrewanżować za ostatnią wizytę Kotwicy w Wejherowie, gdzie drużyna z Kołobrzegu wygrała 1:0. W ekipie gospodarzy do gry wracają pauzujący za żółte kartki w Pucharze Polski Tomasz Kotwica i kapitan zespoły Piotr Kołc. Z tego samego powodu w niedzielę nie będzie mógł natomiast wystąpić Jarosław Felisiak. Tak jak wspomniałem w meczu z Koroną liczę na kolejne trafienia Wickiego i Toporkiewicza i na niezawodnego Gicewicza.
Moje propozycje:
Gryf Wejherowo wygra @ 2.45 Tobet
Gryf Wejherowo lub remis @ 1.40 Tobet
----------------------------------------------------------------​

vs

Orkan Rumia - Koral Dębnica
3:0 (0:0)

Kolejnym ciekawym meczem będzie starcie dotychczasowego lidera Orkana z czwartym w tabeli Koralem Dębnicą. Będzie to drugi mecz na szczycie ligi bałtyckiej. Beniaminek z Dębnicy znacznie lepiej spisuje się na własnym stadionie, gdzie w tym sezonie zdobył już dwanaście oczek, natomiast na wyjeździe tylko cztery. Jeśli chodzi o rumian to wygrali oni u siebie trzy z czterech spotkań i raz podzielili się punktami z Gryfem Słupsk. Warto także wspomnieć, że Orkan spotkał się w marcu bieżącego roku na sparingu z Koralem występującym wtedy w IV-lidze. Wynik zimowego meczu kontrolnego brzmiał 2:1 (2:0) dla rumian. Gwiazdą gospodarzy jest Rafał Siemaszko, zdobywca czterech bramek w dotychczasowych spotkaniach tego sezonu. Babatunde Alimi strzelił jak na razie trzy bramki i również jest wysoko w klasyfikacji strzelców. Najlepszy strzelec gości ma tylko dwie bramki. Jest ich dwóch Daniel Fabich i Dawid Wachnik. Obaj wystąpią dzisiaj. Myślę, że beniaminek z Dębnicy mimo dobrego początku sezonu nie ma czego szukać w spotkaniu z Orkanem i rumianie pewnie wygrają swój dzisiejszy mecz i tymczasowo znowu wskoczą na pozycję lidera.
Moje propozycje:

Orkan Rumia wygra @ 1.67 Tobet✅✅✅
Orkan Rumia (-1.5) @ 2.59 Betsafe✅✅✅

----------------------------------------------------------------​

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Jak oceniacie szanse na over 2,5 gola w meczu Polonia Łaziska Górne - Victoria Chróścice?. 1.72 obecnie.
Co to dużo mówić, typ bardzo możliwy do trafienia. Wystarczy zobaczyć co prezentuje Victoria w tym sezonie. W poprzedniej kolejce grała chyba z jedyny przeciwnikiem, z którym mogła zdobyć 3 punkty i zremisowała wysoko u siebie 2-2, także dużo tracą nawet ze słabeuszami. Z silniejszymi ekipami dostawali więcej. Typ na pewno bardziej możliwy niż under ????
Polonię uważam za bardzo dobrą ekipę, drużyna nie tracąca zbytnio głupich punktów na własnym boisku. Myślę, że akurat w tym spotkaniu można spodziewać się przekonującego zwycięstwa gospodarzy. Ogólnie to większość drużyn ma overy z Victorią, która wyrosła na typową drużynę do bicia.
Od siebie polecę od razu typ:
Rozwój Katowice- Odra Opole 1 1.75 Tobet✅
Kusi także HC (0:1) 1 kurs: 2.68 Betsafe✅
Napiszę krótko, mecz zaczyna się za pół godziny. Odra w rozsypce, nie potrafią dogadać się z nowym trenerem, kluczowi zawodnicy są kontuzjowani, ogólna atmosfera w drużynie jest bardzo zła. Wpływ na to wszystko mają także słabe wyniki na początku sezonu. Odra praktycznie nie będzie się liczyć w walce o awans.
Rozwój wyrósł na głównego faworyta. Dziś mają szansę zatopić Odrę i odskoczyć na dosyć bezpieczną liczbę punktów. Grają bardzo mądrze, zawodnicy są zmotywowani i w formie. Sądzę, że jak mecz potoczy się dla Rozwoju dobrze od początku to mogą wygrać dziś wysoko.

sutek 79

sutek

Forum VIP
III liga łódzko-mazowiecka
W ten weekend kilka ciekawych spotkań.
#1 Pierwszy mecz w sobotę już o 11 w Warszawie na ulicy Marymonckiej Hutnik podejmuje Zawisza Rzgów. Zawisza po kiepskim początku wróciło na dobre tory, o sile druży stanowia trójka Brazylijczyków: Leândro, Uelder Barbosa, Wesley doskonale swiadczy o tym liczba strzelonych bramek przez zespół trenera Robaszka, strzelili 10 goli z czego aż dziewięć było dziełem piłkarzy z Brazylii. Hutnik początek miał obiecujący lecz ostatnio przegrał 3:0 w Kutnie z MKS-em. Mecz zapowiada się interesująco, juto więcej szczegółów.
#2 Orzeł Wierzbica to beniaminek, dla mnie osobiscie zespól niedoceniany, widziałem ich w sparingu przedsezonowym i grali bardzo fajny futbol dla oka. Jest tam kilku doswiadczonych zawodników i doswiadczony trener Józef Antoniak, który lubi dać w kosć piłkarzom na treningu, taki odpowiednik Lenczyka. Warta zas to zespół budowany na &quot;szybko&quot;, sieradzanie spadli z ligi, ale dzięki wycofaniu się z ligi Ceramiki Opoczno pozostali na III ligowym froncie. W tym meczu po raz pierwszy Warte poprowadzi Marek Przybył który zastąpił Romualda Solarka. Więcej szczegółów jutro...
Ahhhh, wczoraj nie mialem czasu na dopiski szczegółowe, a szkoda bo dla mnie x2 na Rzgów to był prezent, podobnie jak ciekawy kurs na Wierzbice ????

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
III Liga opolsko- śląska
Krótko na temat każdego z meczów, które tutaj polecam.
Skra Częstochowa- Start Bogdanowice 1 1.40 Betsafe✅
Skra Częstochowa(-1)- Start Bogdanowice 1 1.97 Betsafe⛔
Skra w poprzedniej kolejce pokonała na wyjeździe bardzo niespodziewanie jednego z faworytów do awansu, czyli Stal bielsko- Biała. Skra od początku sezonu gra bardzo równo i zgodnie z zapowiedziami pretenduje do wysokich miejsc w tabeli.
Start Bogdanowice ma problemy, o których pisałem tu wiele. Ciężko dodać teraz coś więcej, ponieważ wyniki pokazują, że ten klub ma problemy ze zdobywaniem punktów. Szczególnie na wyjazdach przyjdzie im to bardzo ciężko.
Pniówek Pawłowice- TOR Dobrzeń Wielki 1 1.30 Betsafe✅ 7-0
Pniówek, który świetnie zaczął sezon( jest na 3 miejscu w tabeli) podejmuje beniaminka z Opolszczyzny. Przyznam, że faworyt w tym spotkaniu jest tylko jeden, co zresztą widać w marnych kursach. Pniówek u siebie gra dosyć pewnie i z ekipami teoretycznie słabszymi poradził sobie bez problemów. TOR walczy o utrzymanie ale będzie mi bardzo ciężko zdobywać punkty na Śląsku, szczególnie z tak ułożonymi i doświadczonymi ekipami jak Pniówek. Jednak różnica między Opolszczyzną a Śląskiem jest bardzo widoczna w tej lidze i gdy ekipy typu Bogdanowice, Namysłów, Chróścice, TOR jadą do silnych drużyn ze Śląska zazwyczaj przegrywają.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Ursus Warszawa - Orzeł Wierzbica X2 @ 1,74 ✅ 1-1
Fajny kurs na Orła, który po słabym początku sezonu zaczyna grać naprawdę dobrze. Trener Antoniak dobrze poukładał swoich zawodników co owocuje 7 punktami w trzech ostanich meczach (2x po 1:0 u siebie i remis 0-0 z Radomiakiem po bardzo przyzwoitym występie). Ursus tylko 7 punktów, przedostatni w tabeli. Zarówno sportowa jak i organizacyjna mizeria. W składzie próżno szukać graczy na dobrym poziomie. Orzeł tego meczu nie powinien przegrać.
Radomiak Radom - Omega Kleszczów @ 1,4 ⛔ gol na 1-1 w &#39;94...
Dwa ostatnie mecze Zielonych to dwa remisy, więc czas najwyższy na zwycięstwo. Omega wygrała na wyjazdach z Narwią i Zelowem, ale w Radomiu czeka ich dużo trudniejsze zadanie, z którym raczej sobie nie poradzą.
&quot;Szkoleniowiec naszego zespołu (Dariusz Dźwigała) przed konfrontacją z Omegą myśli nad zestawieniem wyjściowej jedenastki na ten mecz w sposób nieco bardziej ofensywny. Pewne jest to, że Radomiak rozpocznie spotkanie w innym składzie niż rozpoczynał ostatni pojedynek w Zelowie. Na mięsień dwugłowy uda narzeka Wojciech Wocial i jego występ przeciwko Omedze jest wykluczony. Nie wiadomo także czy do pełnej sprawności po urazie kolana dojdzie Krystian Puton.
Bez względu na to w jakim zestawieniu personalnym i w jakim stylu zagra w sobotę przed radomską publicznością nasza drużyna, cel jest jeden - zwycięstwo. - pisze portal radomiak.com.pl
Brak Wociala jest sporym osłabieniem, ale w ofensywie i tak mamy spory tłok, wiec nie martwiłbym się o to. Kleszczów przyjedzie się &quot;murować&quot;, ale gole powinny wpaść.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Popieram typ na Wierzbice. Orzeł to zespół silny, mają kilku doświadczonych zawodników jak: Pastuszka, Drej, Trela, Czpak. Przede wszystkim Orzeł to zespół, który &quot;próbuje&quot; grać piłkę ładną dla oka, w tej lidze większość zespołów gra na zasadzie kopnij-biegnij może się uda. Ursus po szczęśliwym zakończeniu poprzedniego sezonu, gdzie praktycznie uratował ich cud i zostali w lidze. Odszedł trener Kalinowski, zastąpił go bardzo dobrze znany w mazowieckim środowisku Tomasz Matuszewski, debiut trenera zupełnie nie udany w Piasecznie gdzie Traktorki przegrały 0:2. Ursus ma duże problemy, zespół praktycznie nie został wzmocniony, oczywiście nowi zawodnicy przyszli ale prezentują się słabo.

Otrzymane punkty reputacji: +4
dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Na dziś wybieram tylko jeden typ, ponieważ kolejka wydaje się dosyć nieprzewidywalna.
3 liga opolsko- śląska
LZS Leśnica - Start Namysłów ponad 2.5 1.65 Tobet⛔ 1-1
Pojedynek drużyny bardzo doświadczonej na tym poziomie rozgrywek, czyli Leśnicy z beniaminkiem Namysłowem. Leśnica od kilku sezonów plasuje się bardzo wysoko w tabeli i przez ten czas dysponuje wyrównanym bardzo ciekawym składem. Gospodarze bez wątpienia są także ekipą własnego boiska, gdzie zazwyczaj strzelają dużo goli.
Od początku sezonu widać różnicę celów obu ekip. Namysłów już w tym momencie znajduje się w strefie spadkowej i sądzę, że będzie balansować w dole tabeli. Leśnica zajmuje 7 miejsce, jednak ma teraz łatwiejszy terminarz i może podgonić czołówkę. Uważam, że do końca rundy spokojnie awansują o kilka pozycji.
Dla mnie faworyt tego spotkania jest jeden- gospodarze. Stawiam na over 2.5 ponieważ oczekuję, pewnego wysokiego zwycięstwa gospodarzy. Pierwsze 5 meczów w tym sezonie Leśnicy to same overy 3.5, średnia bramek jaka pada w meczach Leśnicy u siebie to aż 3.4 gola. Mecze z zespołami poziomem zbliżonym do Namysłowa wygrali: 4-1, 5-0, 1-0.
Kurs może nie jest wymarzony, ale chyba oddaje prawdopodobieństwo trafienia typu. Gorąco polecam zagranie overa bramkowego.
Typ: 8/10

sutek 79

sutek

Forum VIP
III liga łódzko - mazowiecka
Narew Ostrołęka - MKS Kutno
Narew zajmuję ostatnie miejsce w tabeli, dwa punkty na koncie. Zespół od porpzedniej rundy w totalnej rozsypce, cudem się utrzymali, grają zawodnicy młodzi, ponieważ w Ostrołęce nie ma pieniędzy na lepszych zawodników. Nie dość że w najsilniejszym składzie grają beznadziejnie to dzisiaj muszą sobie radzić bez minimum czterech podstawowych zawodników którzy pauzują za żółte kartki, kolejnych dwóch jest bardzo wątpliwe żeby zagrali są kontuzjowani w tym kapitan zespołu. Czytałem gdzieś o tym nie chce mi się już szperać gdzie i to tutaj zamieścić dla pewności bo nie mam na to czasu. Kutno w ostatnim czasie gra bardzo dobrze, w pięciu ostatnich meczach bilans 3-2-0 z tym że ostatnio remis z Otwockiem to zdecydowana przewaga, marnowanie świetnych okazji, trener Socha nie mógł zrozumieć jak można nie wygrać meczu mając taką przewagę i tyle sytuacji(m.in dwa słupki), oraz remis w Kleszczowie 2:2 gdzie, MKS stracił bramkę w doliczonym czasie gry. Tak to wygrali 3:0 z Hutnikie, 3:1 z Bronią i 2:1 z Zelowem. Dla mnie w tym meczu nie może być nic innego niż wygrana gości.
MKS Kutno wygra 1,40

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
III liga dolnośląsko-lubuska:
Bielawianka Bielawa - Orzeł Ząbkowice Śląskie

Mecz przyjaźni pomiędzy beniaminkiem z Bielawy, a zaskoczeniem tego sezonu - Orłem Ząbkowice Śląskie. Gospodarze obecnie z czternastoma oczkami plasuje się na miejscu dziewiątym, zaś Orzeł ma sześć punktów więcej i jest piąty.
Gospodarze do meczu przystąpią osłabieni brakiem wielu zawodników. W Bielawie zrobił się mały szpital, nie wiadomo czy zdołają zapełnić cały protokół, co w III lidze jest raczej rzadkim zjawiskiem. Jeżeli tak będzie to tylko dzięki graczom rezerw (beniaminek &quot;A&quot; - klasy), którzy jednak poziomem odstają od trzecioligowców. Ponadto Bielawianka w dołku - po dobrym początku sezonu teraz bolesne wpadki - ostatnio przegrana z trzynastą Celulozą 0:3, wcześniej 1:2 z drugim Promieniem Żary, a trzy tygodnie temu 0:1 z P/S Świdnica. Na tak słabe wyniki wpływ mają głównie osłabienia, ponadto w drużynie nie dzieje się najlepiej, klub rozwiązał umowę z Tomkiem Owczarkiem, wychowankiem Bielawianki i długoletnim graczem Orła, co też może mieć negatywny wpływ, bowiem w IV lidze był jednym z motorów napędowych ekipy z Bielawy mimo prawie 40 lat na karku.
W Orle natomiast także popularna &quot;lipa&quot;. Po świetnym początku sezonu teraz gracze Tomasza Stelmacha przegrali 1:2 z Ilanką Rzepin, a wcześniej z Celulozą aż 1:5! Orzeł początkowo był typowany jako kandydat do spadku, teraz, dzieki świetnemu początkowi taka katastrofa im już nie grozi, choć kadrowo również zaczynają słabnąć, tym bardziej, że trener ma żelazną jedenastkę, w której zmian dokonuje tylko z konieczności. Rezerwowi się denerwują lekko mówiąc i cytuje: &quot;pier..lą jeździć na wycieczki&quot;. Sam trener na ten temat wiele nie mówi, ale na jednym z treningów powiedział ciekawe zdanie: &quot;Mam już sposób na Bielawiankę, to będzie najłatwiejszy mecz sezonu, nie martwcie się.&quot; Myślę, że ta pewność siebie może go zgubić.
W Bielawiance występuje obecnie trzech byłych graczy Orła - Paweł Zieliński, Paweł Świerzawski i Daniel Chęciński, więc to spory atut dla gospodarzy. Ponadto będzie to pojedynek braci Zielińskich, bowiem Tomek gra w Orle. Zapowiada się więc ciekawa batalia.
Spotkanie zapowiada się więc bardzo ciekawie - dla obu ekip to mecz &quot;na przełamanie&quot;. Jeżeli miałbym się skłaniać do typowania to proponowałbym grać X2 ✅ ✅ ✅ po niezłym kursie 1,60✅✅✅. Bardziej przekonuje mnie co prawda remis [3,35] ✅✅✅, ale bezpieczniejsza opcja to podeprzeć się ewentualną wygraną Orła. Z kibicowskiego punktu widzenia jestem jednak za Bielawianką, oby utarli nosa pewnemu siebie Stelmachowi...
BIELAWIANKA - ORZEŁ 1:1 (1:0)

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
3 liga opolsko- śląska
Szczakowianka Jaworzno - Start Namysłów ponad 2.5 1.65 Tobet 9/10⛔
Szczakowianka Jaworzno(-1) - Start Namysłów 1 1.52 Betsafe 8/10⛔
Gospodarze po niemrawych pierwszych czterech kolejkach obudzili się i w tym momencie zajmują już 4 pozycję. Szczakowianka to na pewno faworyt tego spotkania i aktualna dyspozycja tej ekipy pozwala optymistycznie myśleć o wyniku z przedostatnim w tabeli Startem Namysłów.
Jakiś czas temu do Jaworzna przyjechała ekipa z Chróścic czyli ostatnia drużyna w tabeli i dostali 7 bramek w nagrodę. Dziś może nie będzie aż takiego wysokiego wyniku ale sądzę, że gospodarze zdecydowanie wygrają to spotkanie.
Szczakowianka w ostatniej kolejce wygrała pewnie 3-1 na wyjeździe na bardzo ciężkim terenie za Skałką Żabnica. Namysłów na pewno nie będzie trudniejszą przeszkodą niż Skałka.
Po za tym przed gospodarzami otwiera się szansa na awans do czołowej trójki. Tak na prawdę spotkanie ze Startem to ostatnie z &quot;łatwiejszych&quot; w tej rundzie. W kolejnych 3 tygodniach o punkty nie będzie już tak łatwo jak dziś.
Szczakowianka to druga drużyna( po Rozwoju Katowice) pod względem strzelonych bramek, dlatego over w tym spotkaniu wydaje się bardzo możliwy.
Jeszcze kilka słów o Namysłowie. Przed sezonem skazywani na spadek i pierwsza runda pokazuje, że nie były to pochopne stwierdzenia. Co ciekawe Start prawie zawsze strzela na wyjeździe bramkę. Niby od 4 kolejek nie przegrali ale także ani razu nie zdobyli 3 punktów a grali ze słabymi Chróścicami, słabym TOR-em, coraz gorzej grającą ekipą z Rogowa. Jedynie na plus wychodzi mecz z Leśnicą zremisowany 1-1, jednak gospodarze w tamtym spotkaniu powinni strzelić mnóstwo goli, marnowali sytuacje bardzo często.
Typ na over wg mnie pewniejszy, kurs także wyższy.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dobry Bet wynalazłem w sieci :
3.lubelsko-podkarpacka
Avia - Siarka ; Siarka 1.Strzeli @ 2.00✅ Betsafe
Avia &quot;błyszczy&quot; na swoim boisku 1-3-1 bramki 1:2.
Słownie jedna strzelona bramka w 5 spotkaniach, a miało to miejsce w 2.kolejce, czyli 20.sierpnia - ponad 3 miesiące temu. No ale nie ma się czemu dziwić, skoro w ataku występuje D.Iracki (taki pseudo grajek znamy może niektórym z gry w Motorze)...
Jutro tradycyjnie osłabieni, szczególnie w ataku, gdzie m.in. pauzować będzie za czerwoną kartkę B.Mazurek, który niedawno wyleczył kontuzję. Kapitan P.Pranagal ostatnio poobijany i nie wiadomo czy zagra... Trener na wylocie, co przyznaje nawet prezes.
Siarka lideruje 3.lidze, na wyjazdach 3-2-0 7:3. Dodatkowo zawodnicy mają dostać zaległą kasę, bo od miasta coś tam wpłynęło, więc motywacja jest.
Jedyna opcja na to, że typ nie wejdzie to 0:0, bo jakoś nie wierzę w prowadzenie Avii, a wówczas mamy zwrot...

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Radomiak - Narew Ostrołęka over 2,5 @ 1,4 ✅
Zieloni od 6 meczów pozostają bez zwycięstwa. Nie grają źle, ale bardzo nieskuteczni i frajersko w końcówkach, stąd seria DDDLDD (4 pkt stracone w doliczonym czasie gry). Przeciwnik z Ostrołęki bardzo słaby, baty od Hutnika 0-7 na Marymonckiej, 1-4 w Otwocku i 0-4 w Piasecznie. Ogółem tylko jeden uciułany punkcik na boisku Ursusa.
Radomiak jeżeli chce awansować, musi wreszcie wygrać u siebie (ostatni raz wygrał przy Struga 17.09). Prawdopodobnie trener Dźwigała do gry będzie miał do dyspozycji wszystkich graczy. Liczę na to, że pokażą skuteczną grę.

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
3 liga opolsko- śląska
Przyszłość Rogów - Start Bogdanowice 1 1.85✅ 8-0 !
Beniaminek Przyszłość Rogów podejmuje Start Bogdanowice. Przyszłość jak na beniaminka ma skład stworzony z graczy doświadczonych i szczególnie początek sezonu pokazał, że drużyna posiada wysoką jakość. Ostatnie spotkania nie były już tak łatwe i o punkty było coraz ciężej, jednak niewątpliwie są oni ekipą własnego boiska i tutaj powinni poradzić sobie ze Startem.
Bogdanowice w ostatniej kolejce przegrały u siebie z najsłabszą drużyną ligi- Victorią Chróścice. Było to pierwsze zwycięstwo Victorii w tym sezonie!
Start ma problemy kadrowe od początku sezonu, stąd znajduje się nisko w tabeli, zawodnicy których posiadają nie dorastają umiejętnościami do 3 ligi.
Zawodnikiem, na którym opiera się gra w Bogdanowicach jest doświadczony stoper Kaliciak jednak on ostatnio ma problemy zdrowotne i dziś prawdopodobnie nie zagra. Dodając do tego pauzę Janowicza, marnie widzę Bogdankę w tym dzisiejszym spotkaniu.
Przyszłość u siebie nie przegrała praktycznie z wszystkim drużynami z czołówki. Póki co zajmują bezpieczne miejsce w tabeli ale nie ulega wątpliwości, że dla nich dzisiejsza wygrana będzie znaczyła nie 3 a 6 punktów, będzie po prostu bardzo cenna i pozwoli odbić się od dolnych części tabeli na kilka punktów.
W Bogdanowicach nastroje marne, większość spotkań przegrywają po marnym stylu. W ataku mają zawodników młodych, którzy jeszcze nie potrafią decydować o wynikach spotkań. Zresztą w dalszym ciągu, tak jak w poprzednim sezonie najwięcej bramek zdobywają tam...obrońcy.
BKS Stal Bielsko-Biała - Odra Opole 2 1.75⛔ 1-1
Odra po perypetiach organizacyjnych wraca na właściwe tory, za to Bielsko gra wg mnie fatalnie. Zapowiedzi były szumne, a okazuje się że ta runda jest klapa. U siebie grają fatalnie, przegrali ze słabymi Bogdanowicami, przegrali ze Skrą Częstochowa, z Piotrówką, każda z tych porażek była wysoka. Do tego w ostatniej kolejce przegrali ze Skałką Żabnica 6-1. Coś złego dzieje się w Bielsku. Na domiar złego podejmują dziś Odrę i o punkty będzie niezmiernie ciężko.

zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
Notecianka Pakość - Sokół Kleczew (Poniżej/powyżej: 2.5) over 2,5 1,52 3liga kuj-pom-wielk 1-0 tylko

Zawodnicy z Pakości bedą gościli jutro Sokół Kleczew.Widzialem ekipe z Kleczewa w jednym z meczow ta druzyna to bedzie w granicach pierwszej 7-mki.Kleczew bardzo dobrze gra z kontr i bardzo dobrze maja wycwiczone stałe fragmenty gry .Czekaja na rywali gdy ci bedą miieli zadyszke wykorzysstują to swoją siłą .Noteciianka zaś ostatniio niespodziewanie uległa z ekipą Sparty Brodnica 2-1 na własnym obiekcie.W druzynie jest wiele kontuzjii widzialem co gralii ze Spartą to byl piach i jeszcze te błedy obronców .Stawam ze w tym meczu padą 3-4 bramki

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
3 liga opolsko- śląska
Start Bogdanowice - LZS Leśnica 2 1.50⛔
Zdecydowanym faworytem w moim odczuciu jest drużyna gości.
Bogdanowice w ostatnich spotkaniach zbierają baty, przegrali w ostatniej kolejce 8-0 z Przyszłością Rogów, wcześniej u siebie 4-2 z ostatnią w tabeli Victorią Chróścice, niedawno przegrali też 4-0 z Obrą Opole. Ogólnie nad tą drużyną wiszą czarne chmury i sytuacja jest fatalna. W ostatnim spotkaniu w pierwszym składzie zagrali zawodnicy, którzy mieliby problemy w 4 lidze. Zresztą wynik mówi sam ze sobie. Mała kadra, a do tego problemy z kontuzjami, kartkami powodują, że Bogdanowice są chłopcami do bicia w tym momencie.
Leśnica to drużyna ograna na tym poziomie rozgrywek, która piłkarsko i organizacyjnie stoi dużo wyżej niż Bogdanowice. Powinni sobie spokojnie poradzić ze Startem, w tym momencie bije ich każda drużyna.
Jedynym sprzymierzeńcem Bogdanowic może być ich własne małe boisko i być może pogoda. Atutów czysto piłkarskich niestety w tym momencie nie mają.
W Leśnicy liczono na pewno na wyższe miejsce niż 7 do tej pory ale wygrana w piątek może pomóc awansować wyżej. Atutem Leśnicy w tym meczu będzie na pewno strzelec 13 bramek w tym sezonie Łukasz Janczarek.
Wszelkie pozytywy są po stronie gości. Każdy inny wynik niż wygrana Leśnicy będzie mega niespodzianką.
Dodaję kolejny typ, ale stawka symboliczna 2/10:
Odra Opole - Victoria Chróścice X2 3.77⛔
Victorię w trakcie sezonu objął trener Kaniuka, którego zwolniła Odra. Od razu widać efekt, bo drużyna która nie wygrała dotychczas spotkania, nagle potrafiła zdobyć 6 punktów. Trener Kaniuka to dobry fachowiec i szybko postawił na nogi Victorię. Wiadomo, że Odra to faworyt ale grają średnio w tym sezonie, zawirowania w klubie sprawiają, że drużyna jest nieobliczalna.
Mecz derbowy, zawodnicy obu drużyn znają się bardzo dobrze. Trener gości pracował jeszcze w tym sezonie w Odrze więc ma pełnię informacji o gospodarzach i przeczuwam tutaj niespodziankę. Jednak stawka tylko symboliczna.

E: Niestety, dzisiejsze typy nietrafione. Bardzo zawiodła mnie Leśnica, stracić punkty z tak grającą ostatnio Bogdanką to lekki wstyd.

esek14 35

esek14

Użytkownik
III liga pomorsko - zachodniopomorska
Kotwica Kołobrzeg - Dąb Dębno 4:0 (2 x Ropiejko, Skwara, Dziuba)
Mecz III ligi pomorsko-zachodniopomorskiej, ostatnia kolejka w tym roku. Spotkanie Kotwicy Kołobrzeg z Dębem Dębno. Kotwica to lider ligi z dorobkiem 39 punktów przewodzi w tabeli, mając 4 oczka przewagi nad tegoroczną rewelacją Pucharu Polski zespołem Gryfa Wejherowo. W zespole z Kołobrzegu gra kilku naprawdę solidnych zawodników, którzy mają za sobą grę w wyższych ligach i są znani kibicom piłkarskim w Polsce. Są to m. in Grzegorz Skwara, Damian Staniszewski, Piotr Dziuba czy Maciej Ropiejko (Ci dwaj ostatni Pogoń Szczecin). Trenerem Kotwicy jest Wojciech Polakowski, który może być kojarzony z tym, że był trenerem reprezentacji Polski w Beach Soccerze. Warto dodać, że Kotwica gra na nowym obiekcie, stworzonym głównie z myślą o EURO 2012. W Kołobrzegu stacjonować ma jedna z reprezentacji biorąca udział w turnieju. Spotkanie rozegrane zostanie o 17, przy sztucznym świetle, do czego zawodnicy z Dębna nie są przyzwyczajeni. Jednak to nie oświetlenie będzie głównym powodem dla którego warto zagrać na Kotwicę. Kluczowym jest tutaj sytuacja panująca w klubie z Dębna. Informację mam bardzo z pierwszej ręki, ponieważ mój brat gra w Dębnie i wiem wszystko na bieżąco. A więc tak. Piłkarze od pewnego czasu nie dostają wypłaty. Kończyło to się strajkami podczas treningów lub kłótniami z zarządem. Sytuacja jest nieciekawa. Brak kasy to brak ambicji i chęci, a brak ambicji i chęci to brak wyników. Przykładem mogą być fatalne wyniki zespołu w ostatnim czasie. Porażka 0:3 z Lechią II Gdańsk, 0:3 u siebie z Gwardią Koszalin i kompromitująca porażka z ostatnią w tabeli Kaszubią Kościerzyna 0:1. Ciężko mi pisać takie rzeczy, ale klub powoli się sypie. Coraz więcej graczy zamierza odejść lub zakończyć granie, a następców nie widać. Dąb już jest w strefie spadkowej i moim zdaniem jedynie rewolucja w przerwie może uratować ten zespół przed spadkiem. Co do meczu z Kotwicą na mecz w okrojonej już kadrze Dębu (kadra nigdy nie była za mocna, moim zdaniem ławka nie była na poziomie III ligi, co najwyżej 2 wartościowych zmienników) zespół będzie mocno osłabiony. Do Kołobrzegu nie jedzie: Dudek (podstawowy obrońca, filar defensywy), Norsesowicz (kolejny podstawowy zawodnik bloku defensywnego), Jarecki (podstawowy lewy pomocnik), Szczepanik ( podstawowy defensywny pomocnik) Woźniak (środkowy pomocnik) Osowski i Gryciak (skrajni obrońcy). Lista nieobecnych jest spora. Ciekaw jestem jak trener zestawi linię defensywną na ten mecz. Na pewno będzie eksperymentalna. Będę zaskoczony, jeśli Dąb wywiezie z Kołobrzegu choćby punkt. W pierwszym meczu w Dębnie Kotwica wygrała 3:0.

Kotwica Kołobrzeg @ 1,3 Tobet ✅
Kotwica Kołobrzeg - 1,5 @ 1,52 Betsafe ✅
Over 2,5 @ 1,9 Tobet ✅

Tak jak mówiłem, Dąb bez najmniejszych szans. Pewne zwycięstwo Kotwy i moim zdaniem to właśnie ekipa z Kołobrzegu awansuje do II ligi. Mam nadzieję, że ktoś skorzystał ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Dariusz Dźwigała odchodzi z Radomiaka
Dotychczasowy szkoleniowiec Radomiaka Dariusz Dźwigała nie przygotuje zielonych do rundy rewanżowej III ligi, a tym samym nie poprowadzi naszej drużyny na wiosnę, bowiem zdecydował się w przerwie zimowej zmienić klub i ze Struga przenosi się do Białegostoku. Wraz z Tomaszem Hajto Dźwigała ma stworzyć nowy sztab szkoleniowy grającej na co dzień w T-Mobile Ekstraklasie Jagielloni Białystok.

Armin Tomala pierwszym szkoleniowcem Radomiaka!
Dotychczasowy asystent byłego już szkoleniowca Radomiaka Dariusza Dźwigały, Armin Tomala jest od wtorku pierwszym trenerem zielonych. Zadanie jakie otrzymał on od właściciela klubu ze Struga 63 Mirosława Hernika to oczywiście przygotowanie drużyny do rundy wiosennej, poprowadzenie jej w pozostałych do końca sezonu trzynastu spotkaniach i wprowadzenie Radomiaka do II ligi. Trener Tomala przyjął wyzwanie.

Szkoleniowców z całej Polski chętnych do pracy w Radomiaku było wielu, ale to właśnie pracujący od lipca 2011 roku w naszym klubie Armin Tomala od początku, tj. od ubiegłego czwartku był najpoważniejszym kandydatem do objęcia funkcji pierwszego trenera zielonych. (źródło: radomiak.com.pl)

//// przy Struga zimą jak zwykle gorąco, ale tym razem nie ma tragedii, jestem dobrej myśli.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom