IV liga zachodniopomorska
Hutnik Szczecin - Dąb Dębno
Hutnik Szczecin 2:2
1,52
LVbet
Dąb w zeszłym sezonie jako beniaminek IV ligi był rewelacją sezonu. Zespół z Dębna zajął w sezonie czwarte miejsce ustępując miejsce tylko taki doświadczonym zespołom jak Vineta Wolin, Flota Świnoujście czy Gwardia Koszalin.
Ten sezon będzie zupełnie inny. Zespół jest niezwykle osłabiony względem poprzednich rozgrywek. Ciężkie kontuzje wykluczyły z gry na dłuższy okres czasu Oskara Szczepanika (wiele meczy w III lidze w Świcie Skolwin) oraz Dawida Zielińskiego (Pogoń II, Świt Skolwin). Ta dwójka to podstawowi gracze środka pola Dębu. Jakby tego było mało klub w dość tajemniczych okolicznościach opuścili Paweł Noga i Piotr Rymar, czyli podstawowy skrzydłowy oraz stoper. Razem przenieśli się do niemieckiego Seelow. W Dębie nie zagrają już także Piotr Siembida, Wojtek Wiśniewski i Paweł Bielak (również podstawowi zawodnicy), jednak kulisy ich odejścia oraz dalsze losy są mi obce.
W sparingach Dąb wyglądał tragicznie. Wszystkie spotkania przegrywane różnicą kilku bramek np. 1:8 z Polonią Słubice. Kibice trochę dziwili się, czemu Dąb gra juniorami w grach sparingowych, jednak teraz okazało się, że Ci juniorzy będą teraz zawodnikami głównego zespołu Dębu. Co prawda ostatnich dniach zespół z Dębna kontraktuje nowych graczy, jednak nie są to powalające nazwiska. Są to przeważnie gracze, którzy co prawda mają w CV duże firmy, jednak żaden nie odgrywał tam kluczowej roli i grali tam ogony lub występowali głównie w rezerwach. Obecny zespół Dębu kadrowo jest skazany na walkę o utrzymanie moim zdaniem.
Co do Hutnika to w IV lidze solidna marka. Zawsze sezon kończą w górnej połówce tabeli. Dwa lata temu walczyli o awans do III ligi, jednak w kuluarach mówi się, że odpuścili go specjalnie bo jednak
III liga to koszta. Hutnik jak mówiłem jest mocny. Szczególnie na własnym obiekcie. W sparingach wyglądali solidnie, dla przykładu z Polonią Słubice wygrali 2:1. Ciężko mi uwierzyć, że w starciu ze słabym Dębem Hutnicy nie zdobędą kompletu oczek.
Kursy mocno lecą w dół. Wczoraj miałem 1,57 na Hutę, dziś jest to już 1,52, a będzie spadać.
Edit: Cóż. Nie potrafię tego logicznie wytłumaczyć. To był mój jeden z mocniejszych typów w tym roku i mocno w niego zainwestowałem. Przepraszam wszystkich, którzy to pograli. Nawet nie potrafię wytłumaczyć co tam się stało. W związku z tym robię sobie odpust do końca miesiąca.