3 liga na weekend
Concordia Elbląg - Legia II 2 1.50, sobota 12 /3:3 w końcówce pokpiła Legia
Na dobitkę fajny kurs, w Legii jest parcie na awans i nie ma opcji by zgubili punkty na Concordii. Podejrzewam, że przed meczem zajedzie do 1.20, jak to było z Bronią w ostatnim meczu.
Gniewino - Pogoń II 2 2.05 sobota 14
Tutaj wszystko przeciwko Pogoni bardzo zdziwi. Gniewino osłabione, po części gra młodymi, do tego w tygodniu mecz o 6pkt z ostatnim Solcem - cudem nie przegrany. Jeśli mamy porównywać młodych z Pogoni a z Gniewina jest to przepaść. Pogoń II w tym roku trochę nieobliczalna, ale zdaje się że wracają na dobre tory. Zdecydowanie wg mnie value przy tym kursie, bo będzie dwójka.
Środa Wlkp - Solec goście strzelą, sobota 16
Nie ma jeszcze kursu na to wydarzenie, ale zapewne będzie koło 2.0 i w to bym szedł delikatnie. Solec musi walczyć, ostatnio w Gniewinie dwie sytuacje sam na sam skopane - w tym jedna dwóch na bramkarza w polu karnym - kabaret. Jednak chęci były, myślę że tym razem wbiją gola. Zrobili to na Zawiszy ostatnio, czemu nie mają zrobić w Środzie, gdzie też czasem obrońcy lubią się zawiesić.
Raków II - Ślęza 1 2.70 lub remis bez zakładu 2.10 sobota 12 lub / kolejny raz 3:3 gol gości w ostatniej akcji meczu.
Raków ma cel nie spaść - wzięli kilku grajków ze Skry Częstochowa. Kto wie czy nie będzie spadów w jedynki, bo póki co dwa mecze i 3 punkty. Pukneli lidera tabeli u siebie - grając w 10, ostatnio wtopa w Gubinie, gdzie jednak nie było spadów + Gubin walczy o utrzymanie (Gubin pięknie zaprezentował się w tegorocznym Pucharze Polski). Jak dla mnie będą chcieli wygrać, prawdopodobne wzmocnienia z jedynki, można sobie wyczekać przed meczem i wtedy zdecydować - jak się ma refleks.
Gorzów - Rekord BB over 1.5 gola Rekordu 1.90 sobota 16
Tutaj typ typowo pod Rekord, początek rundy fatalny, najpierw sobie dali wyrwać prowadzenie w przewadze na Rakowie i przegrali tam, potem kompletnie się pogubili u siebie. Strata lidera tabeli. Ogólnie strażak sam musi zajechać, a Gorzów jest chyba dobrym miejscem do tego. Co oni znowu wyczynią na wynik tego nie wiadomo, ale gole postrzelają.
Wieczysta - Avia over 2.5 gola Wieczystej 2.35 sobota 12 2;0
Mecz dwóch faworytów do awansu, jednak Avii pociąg odjechał. Myślę że Wieczysta będzie chciała ich dobić u siebie i zgasić im światło w tym sezonie. Widzę tu jednak spinkę i granie do końca Wieczystej. Będą ładować.
elo
/trzecia dzisiaj bardzo pechowo póki co pre