Dyscyplina:
Piłka nożna -
Polska -
II Liga
Godz: 15:00
Spotkanie: Olimpia Zambrów-Siarka Tarnobrzeg
Typ: Siarka Tarnobrzeg
Kurs: 2,30
Bukmacher:STS
Witam,dziś moja pierwsza analiza,lecz nie bójcie się II ligę śledzę od dawna.Nie tracąc cennego czasu przejdę do rzeczy.
Pod lupę biorę mecz Olimpia Zambrów-Siarka Tarnobrzeg.
Zacznę może od formy gospodarzy, która jest słaba, na inauguracje rundy wiosennej pierwszy mecz przegrana 1:5 (u siebie) z Legionovią a następnie przegrana 0:2 w Rybniku z miejscowym Rowem. Siarka natomiast gra w kratkę,lecz mimo wszystko ze słabo spisującą się defensywą Olimpii powinna sobie poradzić.
Dodam jeszcze że bezpośrednie mecze wyglądają następująco:
24.08.16
Siarka Tarnobrzeg 3:0 Olimpia Zambrów
21.05.16
Olimpia Zambrów 0:3
Siarka Tarnobrzeg
Ostatnie 5 spotkań wygrała Siarka z czego 4 zakończyły się wynikiem 3:0
Wyniki
Jak widać drużyna Siarki ma patent na Olimpie i tu stawiam na pewną wygraną gości.Dodam jeszcze że w Zambrowie drużynę poprowadzi nowy trener Tomasz Kulawik.
Siarka Tarnobrzeg @2.30 ++
Dyscyplina:
Piłka nożna -
Polska -
II Liga
Godz: 13:00
Spotkanie: Stargard Szczeciński - Radomiak Radom
Typ: 1DNB
Kurs: 1,75
Następny mecz to Stargard Szczeciński - Radomiak Radom
Drużyna Błękitnych będzie podejmować kandydata do awansu.
Zacznę tym razem od Radomiaka. W ostatniej kolejce podejmowali u siebie znakomicie spisujący się na starcie rundy wiosennej Rozwój Katowice. Radomiak w tamtym meczu popełniał bardzo dużo błędów (praktycznie całą drugą połowę grając w 10,a w ostatnich 5 minutach bodajże druga czerwona kartka za kopniecie rywala). Pokazuje to że Radomiak w ostatnim meczu nie czuł się pewnie,popełniali głupie błędy.Jak podaje strona ligowiec.net " Obfitujący w kartki mecz przyniósł skutki w postaci przymusowej pauzy w Stargardzie Mateusza Spychały i Davida Kwieka. Listę nieobecnych uzupełniają Maciej Świdzikowski, Chinonso Agu, Rafał Stróżka i Damian Szpak. "
Co do formy Błękitnych myślę że są oni w dobrej formie na wiosnę i w meczu z Radomiakiem powinni wyszarpać co najmniej jeden punkt. Wygrana lub nawet remis z Radomiakiem który przyjedzie osłabiony przybliży gospodarzy do strefy barażowej. W Stargardzie Szczecińskim mobilizują się kibicie więc może to być tzw. 12 zawodnik.
W rundzie jesiennej co prawda wygrał Radomiak lecz teraz gracze z Radomia grają bez kilku ważnych graczy,nie spisują się tak jak potrzeba,a kolejnym argumentem jest dosyć długa podróż którą muszą przebyć goście (aż 600 km).
Stargard Szczeciński 1DNB @1.00++
Dyscyplina:
Piłka nożna -
Polska -
II Liga
Spotkanie: R. Katowice - Niepołomice
Typ: BTTS
Kurs: 1,85
Ten mecz jak dla mnie jest wielką niespodzianką dlatego tutaj trzeba podejść do meczu bardzo ostrożnie. Rozwój bardzo dobrze rozpoczął tą rundę (Remis u siebie z Siarką(5 miejsce) i wyjazdowa wygrana z Radomiakiem(3 miejsce)). Gracze Rozwoju bardzo poprawili swoją grę w porównaniu do jesieni. Z drugiej strony mamy Puszczę która również gra bardzo ciekawą piłkę. Remis u siebie z Radomiakiem oraz wygrana ze Stalą STW 2:1.
BTTS @1.85++
Dyscyplina:
Piłka nożna -
Polska -
II Liga
Spotkanie: Opole - Bełchatów
Typ: 1
Kurs: 1,7
Do lidera z Opola przyjeżdża drużyna zajmująca 13 pozycję. Ostatnie dwa mecze lidera to mecze z
Olimpią Elbląg (u siebie wygrana 2:1) oraz Wartą Poznań (wyjazdowa wygrana 3:1). Tak jak widać drużyna Odry dobrze radzi sobie z klubami zajmujące środkowe miejsca w tabeli. Chociaż forma Bełchatowian jest trudna do określenia (Pierwszy mecz rundy to wygrana z Vice-liderem z Częstochowy na wyjeździe 1:0, a w następnej kolejce przegrana z ostatnią drużyną ligi). stawiam tu na wygraną Odry.
Odra @1.70 ++
Mam nadzieję że moja pierwsza analiza chociaż trochę się sprawdzi. Pozdrawiam i życzę dużej wygranej.Jeśli uważacie inaczej to chętnie podyskutuje ????