Nie często decyduje się na typowanie spotkań II ligi wschodniej jednak dzisiaj postanowiłem spróbować ponieważ widzę kilka ciekawych spotkań:
Okocimski KS Brzesko - Jeziorak Ilawa 0:1
W tym spotkaniu dość prawdopodobnym wynikiem wydaję się być zwycięstwo gospodarzy którzy ostatnio grają naprawdę dobrze.Na 3 ostatnie spotkania 3 zwycięstwa i to wcale nie ze słabymi rywalami:
Wisła Płocka(7) - Okocimski KS Brzesko 0:2
Okocimski KS Brzesko - Wigry Suwałki(9) 2:0
Okocimski KS Brzesko - Znicz Pruszków(4) 3:0
W nawiasach wpisałem miejsca drużyn.Jeziorak natomiast jest na 10 miejscu. Ich ostatnie spotkania:
OKS Olsztyn(8) - Jeziorak Iława 2:1
Jeziorak Iława - Olimpia Elbląg(2) 1:1
Świt Nowy Dwór Mazowiecki(1) - Jeziorak Iława 2:0
Wydaje mi się że warto dzisiaj postawić na gospodarzy którzy powinni to spotkanie wygrać
Moje Typy: Okocimski KS Brzesko - 2,15
1X - 1,27
Olimpia Elbląg - Pelikan Lowicz 1:0
W tym spotkaniu również proponuje zagrać na wygraną gospodarzy. Po pierwsze Olimpia po 2 ostatnich remisach dzisiaj powinna wygrac gdyż jesli chcą utrzymać swoją 2 lokate to 3 pkt są im potrzebne a sprawę mają ułatwioną bo tak jak pisał już Sutek Pelikan będzie osłabiony. Nie zagra 3 podstawowych zawodników którzy naprawde sa ważnymi ogniwami i ciężko będzie bez nich wywieźć z Elbląga korzystny rezultat.
Mój Typ: Olimpia Elbląg - 1,40
OKS 1945 Olsztyn - Puszcza Niepołomice 2:0
Gospodarze na 8 pozycji a goście na 17. W ostatnich 3 meczach OKS zdobył 7 pkt a Puszcza 4. Zespół z Olsztyna powinien sobie poradzić z dzisiejszymi rywalami i zdobyć 3 pkt. Pierwszy mecz Niepołomice wygrały 2:0 więc dziś czas na rewanż a ostatnie wyniki graczy z Olsztyna pokazują ze ich wygrana jest bardzo możliwa.
Mój Typ: OKS 1945 Olsztyn - 1,55
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Start Otwock
Świt na 1 pozycji natomiast Start dopiero 16.W 3 meczach Świt zdobył 7 pkt i warto odnotować że w każdym z tych spotkań po bramce strzelał Dariusz Zjawiński na którego i dziś liczę.Gracze z Otwocka 3 razy przegrali i dziś pewnie będzie 4 porażka z rzędu...
Mój Typ: Świt Nowy Dwór Mazowiecki - 1,35