Z perspektywy walki o awans ten walkower jest korzystny dla Olimpii.Wisła traci dużo bramek,teraz doszły kolejne 3.Muszę przyznać,że spodziewałem się lepszych wyników zarówno Płocczan jak i Znicza.Obie te ekipy powoli tracą dystans do miejsc premiowanych awansem.Jeziorak ma w zespole mieszankę młodości z rutyną i są jak najbardziej do ogrania.Wisła pierwszy mecz po zimowej przerwie,zawodnicy jeszcze nie byli ze sobą zgrani więc porażka po części ich usprawiedliwia,a remis u siebie ze Stalą pokazuje jak bardzo ta liga jest wyrównana.Co do Pruszkowian to ich morale bardzo spadły po dwóch niespodziewanych porażkach.Myślę,że trochę czasu minie zanim dojdą do siebie.Bardzo ważny będzie niedzielny mecz obu tych ekip.Stawiam na remis 1-1.
Stal Rzeszów-Świt Nowy Dwór Mazowiecki
Ekipa z Podkarpacia po korzystnym wyniku w Płocku będzie chciała odnieść równie korzystny wynik z biało-zielonymi.Uważam,że są wstanie zatrzymać Świt i podzielić się z nimi punktami.
Mój typ 1-1
Puszcza Niepołomice - GLKS Nadarzyn
Drużyna z Małopolski pokazuje ,że podoba im się w drugiej lidze i chcieliby w niej zostać.Remis z solidną Stalówką, potem kolejny podział punktów z Sovią w Rzeszowie.Warto dodać,że Rzeszowianie gola na wagę remisu zdobyli w 90 minucie.
W pierwszym meczu obu ekip GLKS uległ u siebie 0-1.Jak sie później okazało było to jedyne do tej pory wyjazdowe zwycięstwo Puszczy.Podejrzewam,że kurs na gospodarzy będzie oscylował w granicach dwóch złotych i chętnie to wykorzystam.
Mój typ 1-0
Jeziorak Iława - Olimpia Elbląg
Nie będę ukrywał ,że nastroje w Elblągu są bojowe.Elbląscy kibice dostali 300 biletów,których już dziś nie ma co zwiastuje dobry doping,ponieważ nikt nie będzie oszczędzał gardła nad Jeziorakiem.Olimpia spisuje się zgodnie z oczekiwaniami.Wszyscy są zdrowi,głodni gry i goli. Każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony,ponieważ kadra jest długa,wyrównana i zmotywowana.Kurs na elblążan wyniesie koło dwóch złotych i jest warty grania.
Mój typ 0-2