Super sprawa, że podajecie swoje typy już przed podaniem linii. Będzie można to fajnie porównać, jeśli już takowe się pojawią. Pobawię się też we wróżbitę i wytypuję swoje, ale dorzucę też zawodników, których uważam, że dadzą radę w ten weekend. Jak możecie to się do tego odnieście i bez owijania w bawełnę albo pochwalcie, albo zgańcie.
Grudziądz - Rybnik
Cudu w Grudziądzu na pewno nie będzie i GKM wygra dość wysoko, kwestia tylko ile? Jak pisze
kubagkm pogoda może nie sprzyjać, jednak mam nadzieję, że uda się odjechać mecz. Co do wyniku najbliższa mym przewidywaniom jest wersja
rodzyn7, choć linia +22.5 czuje może być na styku. Też obstawiałbym 55-35. Nie wierzę, że powtórzy się sytuacja z Rybnika i juniorzy nie dojadą na mety. Jednak szczerze to nie liczę na więcej niż jeden punkt Tudzieża w juniorskim. Stawiam, że wynik będzie trzymał Woryna, pewnie pojedzie z taktycznej więc stawiam nawet 15 jego punktów w tym meczu. Na Szczepaniaka bym nie liczył, widać że poziom trochę go przerósł, ale pewnie z punkcik złapie. Do tego Batchelor, Milik, Lambert, razem pewnie z 18 powinni dowieźć, na więcej bym nie liczył.
W Grudziądzu wiadomo, Łaguta będzie ponownie blisko kompletu, Nicki i Buczek zapewne dwucyfrówki, Pawlicki i Bjerre wydaje mi się póki co minimalnie słabsi od tej dwójki. Juniorka po dwóch punktach w Częstochowie tu zapewne znacznie się poprawi.
Leszno - Wrocław
Linia -8.0 w
Forbecie wydaje mi się zaniżona. Mistrzowie nie powinni mieć problemów z pokonaniem Spartan. Typuję podobnie, jak w zeszłym sezonie 50-40. Tu linie zawodników jest mi ciężko przewidzieć, bo na Emila i Pitera stawiałbym około 11-13 oczek, zobaczymy co zaproponują buki. Raczej będę próbował złapać jakiś under na Janka, Smyka, czy Kuberę, jednak tak jak napisałem wszystko zależy od linii. Na dziś wszedłym w Kołodzieja poniżej 9.5, choć wiem, że Leszno to jego świątynia. Tydzień temu jednak się nie spisał i nie przewiduję wielkiego skoku. W Sparcie poszukam underu Drabika, jeśli będzie mocno wystrzelona linia po świetnym pierwszym meczu i dobrego wyniku Tajskiego, bo taktyczna pewnie pójdzie w ruch. No i Bewley może nie poszaleć na Smoczyku, ale tu pewnie linia będzie malutka.
Lublin - Gorzów
Czuję, że Lublin w domu sobie odbije, poszukam nawet handi w stronę gospodarzy, bo póki co kursy jednak dość wyrównane. Głównie szukam tu przewagi u juniorów, Lampart i Trofimow nie są już młodziakami, a na torze w Lesznie latają, jak natchnieni. Nie jedzie Jamróg, za niego Miesiąc. Troszkę kontrowersyjne, bo większość nie widzi w składzie Zagara, ja jednak czuję, że Matej pokaże jeszcze na co go stać i uważam, że to dobra decyzja władz Motoru. Co do zawodników, jak pisałem wyżej liczę na dobre wyniki juniorki, szczególnie Wiktora i tu poszukam swojej szansy. Ciekawi mnie linia na Griszę, bo w pierwszym meczu zaliczyłem przez niego znaczną stratę. W Lublinie musi być lepiej, jednak pytanie o ile. U gości oczywiście Mistrz Świata będzie ciągnął, jednak myślę że o komplecie nie ma co marzyć. Tu ciężko cokolwiek przewidzieć. Nie dość, że zz za Iversena to ciężko przewidzieć, jak potoczy się mecz i ile razy Bartek pojedzie. Na pewno jego nie dotknę, bo już widzę linie over/under 14.0. Lepszą opcją wydaje mi się under punktowy Thomsena.
Zielona Góra - Częstochowa
Obawiałem się trochę o Falubaz w Rybniku, jednak widać, że wszystko w Zielonej Górze jest na swoim miejscu. Mało tego, skoro ich najlepszymi zawodnikami z ROWem byli Protas, Krakowiak i MJJ to co będzie, jak odpalą Dudek i Vacul. Dość nieoczekiwanie Zielona Góra może być naprawdę w tym sezonie mocna. Kursy w okolicach dwójki wydają się bardzo przyjemne, ja stawiam na gospodarzy, spróbuję nawet jakieś nie za wysokie handi. Co do zawodników, Patryk był w Rybniku bardzo koleżeński i często "pilnował" kolegów. Tu to on częściej będzie z przodu, na pewno za drobniaki spróbuję Patryka na najlepiej punktującego w meczu. Fredka i Doyle mogą mieć problem ze zdobyciem dwucyfrówek, natomiast Rysiek Holta ... No cóż, to może być dla niego kolejny rozczarowujący wieczór.