Witam wszystkich.
Co myślicie o aktualnej sytuacji w tabeli medalowej? Kto będzie miał więcej złotych?
Obecnie
USA jest +1 jeśli chodzi o złota. Świetna dyspozycja na pływalni (16 złotych) i kilka nieudanych występów Chińczyków (m.in. judo kobiet w najwyższej kategorii, trampolina kobiet, etc.) i wynik jest jaki jest. Wydaje mi się jednak, że kurs ~3.0 na zwycięstwo Chin jest trochę za mały. Przecież to jest raptem różnica jednego medalu, a pamiętajmy, że
Chiny mają jeszcze wiele niemal stuprocentowych szans na wygrane. W skokach do wody jeszcze 4 konkurencje (i 4 złota bardzo prawdopodobne), w tenisie stołowym 2 drużynówki (złoto kobiet jest pewne, natomiast u mężczyzn może będzie walka w finale z Niemcami, ale każde rozwiązanie bez złota Chin, to byłaby sensacja), w badmintonie 2 finały (złoto w deblu dość pewne, w singlu będzie walka). Poza tym sporo szans w taekwondo, gimnastyce (chociaż tutaj
USA wcale nie musi być gorsze), etc.
USA po zakończeniu pływania liczy na królową sportu. Jednak nie przypuszczam, że będą tutaj zdobywać seriami medale, tak jak na pływalni. Sprinty mężczyzn i sztafeta 4x100 raczej dla Jamajki, w 400m Merritt się wycofał z kontuzją, w długich dystansach bez szans na wygrane. Oczywiście mają kilka swoich konkurencji, ale nie tak dużo jak w pływaniu. U kobiet z
USA też nie będzie lekko, chociaż zdecydowanie więcej jest szans na wygranie kilku konkurencji. Równie dobrze mogą je nieznacznie przegrywać, tak jak chociażby 100m wczorajsze.
Oczywiście
USA też ma kilka pewnych złotych medali, jak chociażby
koszykówka kobiet i mężczyzn. Wygrają też pewnie siostry Williams w finale debla.
Zostało jeszcze sporo konkurencji, więc długo by opisywać i pewnie o czymś zapomniałem wspomnieć.
Mnie się wydaje, że 3.0 na
Chiny jest przeszacowanym kursem. Sam zagrałem wcześniej wygraną
USA@1.78 (wolałbym osobiście żeby wygrali), ale teraz przymierzam się do przerzucenia na
Chiny. Wydaje mi się, że Amerykanie nie odskoczą w tabeli medalowej, a wtedy kursy się zrównają po koniec i będzie można ładną kontrę zagrać.
Co o tym myślicie?
@czaron1991: jak obecna sytuacja ma się do Twoich przewidywań? Czy mógłbyś jakoś udostępnić tabelkę z szansami medalowymi, o której wspominałeś?