ŁKS Łódź - SKRA Częstochowa
Typ: X2 @2,23 (
unibet)
(2:1)
Pierwsze przemyślenia co do soboty - bo to właśnie wtedy na stadionie Króla w Łodzi, ŁKS podejmować będzie SKRĘ Częstochowa.
1,60 na gospodarzy? Nie mogę przejść obojętnie wobec takiej dysproporcji jaką próbują nam nakreślić bukmacherzy.
Zacznijmy od gości z Częstochowy, SKRA po dwóch kolejkach ma zgromadzonych 4 punkty, w pierwszej kolejce remis w Chorzowie z Ruchem (0:0), następnie wygrana "u siebie" (w Bełchatowie) z Chojniczanka (2:0). SKRA pozyskała w przerwie bardzo fajnych piłkarzy, chociażby tych co strzelali w meczu z Chojniczanka: Hilbrycht z Resovii i Kozłowski z Katowic, przyszedł również bramkarz Bursztyn, oraz doswiadczony Babiarz z Wigier Suwałki.
W Łódzkim Klubie Sportowym podochodzilo do wielu zmian, czy to w pionie organizacyjnym czy też sportowym. Z klubu odszedł dyrektor sportowy - Krzysztof Przytuła, w jego miejsce szanse dostał Janusz Dziedzic, a na ławkę trenerska wrocil Kaziu Moskal. Sportowo dla ŁKSu ten rok (a może i kolejny sezon) ma być przejściowy, drużyna budowana na młodych zawodnikach, takich jak chociażby Arndt w bramce kosztem doświadczonego Kozioła, do Łodzi trafił Biel, Kort, ukraiński defensywy pomocnik - Okhronczuk, a także kongijski napastnik - Balongo. Najważniejsze jednak, że w klubie został Pirulo. Na pewno nie jest to skład by walczyć w tym roku o awans (chociaż
Polska liga nauczyła mnie pokory), w pierwszym meczu w Łodzi lepszy okazał się GKS Katowice wygrywajac 2:0 a przed tygodniem łodzianie niespodziewanie wygrali w Tychach 1:0, ale tak na prawdę oglądaliśmy bardzo słaby pilkarsko mecz, aż dziwne, że nie skoczyło się 0:0.
SKRA jest bardzo niedoceniana, a ŁKS przeceniany przez bukmacherów, marki nie grają, by wystawiać kursy w okolicy 1,60 na ŁKS.
Oczywiście do AKO można poszukać jakiegoś handicap +1.5 na SKRE z kursem w okolicy 1,40-1,50. Ja natomiast idę o zakład z unibetem, że SKRA z Łodzi wróci z jakimiś punktami.