>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

I Liga - Dyskusja, Newsy, Zakłady Długoterminowe, Typy w sezonie 2021/2022

Status
Zamknięty.
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Widzew Łódź - Odra Opole
Typ: X2 @2,20 ✅ (0:1)
STS

Kursy na Widzew maksymalnie zaniżone, coś w podobie tego co obserwowaliśmy przy okazji meczu ŁKS-u ze Stomilem Olsztyn, jak to się skończyło - wiemy. Nie ma powodów by Widzew był aż tak faworyzowany, łodzianie na wiosnę graja bardzo przeciętnie by nie powiedzieć mizernie, na dzień dobry wstydliwa porażka przed własną publicznością z Arka Gdynia 2:5, wygrana ze Stomilem 2:0 oraz zaledwie remis w Polkowicach 0:0. Odra jest ma 10. miejscu, ale podopieczni Piotra Plewni bardzo źle weszli w rundę rewanżową, zaledwie jeden punkt zdobyty w trzech spotkaniach, ale Odra to nie jest słaby zespół, na pewno bliżej walki o TOP6 niż na dolną część tabeli.
Szczególnie bardzo niebezpieczni są po stałych fragmentach gry, ze względu na wzrost chociażby Piotrka Żemło, Mateusza Kamińskiego czy Miłosza Trojaka - wszyscy powyżej 190cm wzrostu. A gdzie doswiadczeni Arek Piech czy Krzysiek Janus, a nie wspomnielismy, że najlepszym strzelcem druzyny jest Mateusz Marzec. Widzew ma swoje problemy, ze składu wypadł podstawowy bramkarz - Kuba Wrąbel, jego zastąpi Reszka.
Na uraz narzeka Bartek Pawłowski i niewiadomo czy dzisiaj zagra.
Uważam, że Widzew jest pod dużą presją otoczenia, gra łodzian nie podoba się kibicom i faktycznie jeśli wzięlibyśmy pod uwagę ostatnich 10 meczów to Widzew byłby na 13 miejscu (!!).

Reasumujac, Widzew nie wydaje sie już tak mocny jak wskazuje na to tabela, Odra na pewno nie jest tak slaba jak wskazuja ostatnie wyniki tej drużyny. Kurs na Widzew zaniżony. Jestem skłonny postawić dzisiaj, że Odra nie przegra.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1432
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Arka Gdynia - GKS Katowice
Typ: Arka @1,80 ⛔ (2:2) 97' Gol na 2:2..
efortuna

• Miedź Legnica (1:1) Korona Kielce
  • Widzew Łódź (0:1) Odra Opole
Właściwie można skończyć analizę. Żartuje oczywiście, ale wyniki wczorajszych meczów ułożyły się doskonale dla Arki Gdynia która znajduje się w doskonałej dyspozycji.
Arka jest 4. w tabeli, trzy punkty mniej od Korony i pięć oczek do Widzewa który jest w tym momencie na pozycji dającej bezpośredni awans do ekstraklasy. Katowiczanie jako beniaminek pierwszej ligi są na bezpiecznym 13. miejscu. Pochwały należą się tutaj działaczom klubu z Bukowej którzy wytrzymali ciśnienie i nie pożegnali się z trenerem Górakiem i dzisiaj są tego efekty, po dwóch krótkich zimowych obazach "GieKSa" bardzo dobrze weszła w rundę rewanżową, co przełożyło się na 5 punktów w trzech meczach i dzisiaj przewaga nad strefa spadkową wynosi już 8. punktów. Wróćmy zatem do gospodarzy, Arka kapitalnie weszła w piłkarska wiosnę i moim zdaniem na ten moment są faworytem do bezpośredniego awansu obok Miedzi Legnica. Arka w 3. meczach zdobyła 10 goli i zaliczyła komplet wygranych, a wygrana 5:2 w Łodzi z viceliderem robi wrażenie ogromne.

Reasumując, zapowiada się dzisiaj dobra frekwencja na trybunach, Arka idzie jak burza, nadzieję na awans odżyły, GieKSa w miarę bezpieczna, strata jakichkolwiek punktów dzisiaj przez gospodarzy będzie dla mnie dużą sensacją.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +236
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Arka traci bramkę na 2:2 w 97 minucie, strasznie pechowo.

Resovia Rzeszów - ŁKS Łódź
Typ: Resovia @3,00 ⛔ (1:2)
efortuna

(Ewentualnie DNB @2,05)
Nie mogę przejść obojętnie wobec takiego kursu na piłkarzy ze stolicy Podkarpacia.
Właściwie mógłbym wkleić analizę ŁKSu z ostatniego starcia ze Stomilem Olsztyn.
Powiedzieć, że ŁKS zawodzi to tak jakaby nie powiedzieć nic, można mecz przegrać - jasne, ale nikt nie wybaczy, jak w meczach w których tracone są punkty nie ma ambicji i walki, a to zarzucają swoim piłkarzom kibice. ŁKS gra słabo, statycznie, przewidywalnie, w słabej formie a właściwie bez formy jest Pirulo, Antek Domiguez, Trabka nie wygląda tak jak przyzwyczaił do tego kibiców i obserwatorów. Jeśli w meczach które się odbyły (5 punktów - 4 mecze) najjaśniejsza postacią jest weteran Dąbrowski to coś tutaj nie gra. Być może zawodnicy są przyslowiowo zajechani obozem w Turcji i w pewnym momencie odzyskają świeżość i dojdą do formy - pożyjemy, zobaczymy. Tymczasem nie wygląda to dobrze dlatego trzeba grać przeciwko.
Resovia jest 4 oczka za ŁKSem, oglądałem ich ostatni mecz z Korona w Kielcach i na prawdę szkoda, że oni tam nie zapunktowali bo momentami zamykali Koronę i wydawało się, że z Kielc można wrócić z tarczą, ale niestety słaba skuteczność napastników Sovii sprawiła, że do Rzeszowa wrócili z niczym.
Jeśli dzisiaj poprawia skuteczność to jest duża szansa, że trzy punkty zostaną w Rzeszowie.
Na jesień Resovia wygrała w Łodzi aż 3:0. Czy i tam razem gospodarze zdominują łodzian? Niewykluczone.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +710
Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Chrobry - Puszcza 2:2
Chrobry, @2,10 Fortuna
Chrobry (-1 AH), @3,05 Betcris / @3,45 Unibet

Do 88 minuty 2:0 dla gospodarzy, a mecz kończy się remisem 🤬

Oglądałem ostatnie spotkanie Chrobrego przeciwko GKS Tychy i wyglądali w nim całkiem dobrze, na chwilę obecną zajmują wysokie 4 miejsce, z tego co się orientuję to raczej na Ekstraklasę tam nie ma ani pieniędzy ani chyba klimatu do awansu, więc prędzej czy później zaczną gubić punkty, patrząc na tabelę "formy" to na ostatnie 15 spotkań ustępują tylko Miedzi, która pewnie kroczy do powrotu w szeregi Ekstraklasy, to musi budzić szacunek. Puszcza natomiast tuż nad strefą spadkową, po wczorajszej wygranej Polkowic w Katowicach mają już tylko 3 punkty nad miejscem spadkowym, na 4 wiosenne mecze 3 porażki, fakt, ze grali zarówno z Miedzią oraz ŁKS, czyli ekipami, które walczą o awans, ale na wyjeździe wygrali ostatni raz pod koniec października z bezpośrednim rywalem w walce o utrzymanie, czyli Polkowicami, a Chrobry w Głogowie przegrał ostatni raz na początku września, od tamtej pory wygrał 8 spotkań i 2 zremisował, przegrała tu zarówno Arka jak i ŁKS, a remisy wywiozła Miedź oraz Widzew. Wydaje mi się, ze w obecnej formie gospodarze są zdecydowanym faworytem, martwić może jedynie H2H, gdzie 3 ostatnie mecze w Głogowie wygrywali piłkarze z Niepołomic, dzisiaj jednak liczę na przełamanie Chrobrego i pewne zwycięstwo.

Ostatnia edycja:
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Chrobry Głogów - Puszcza Niepolomice
Typ: X2 @1,74 ✅ (2:2)
Unibet

Ja dzisiaj w opozycji do Waldi1979 Waldi1979 co nie zdarza się często. (Pozdrawiam serdecznie)
No właśnie, Chrobry bardzo wysoko w ligowej tabeli, Chrobry z serią siedmiu meczów bez porażki, Chrobry który u siebie stracił zaledwie jedna bramkę, strzelając 16. Wygląda to za pięknie, to jest pierwsza liga tutaj tak nie wolno. A tak całkiem serio to dzisiaj patrząc na tabele, gdzie Chrobry jest na 4. miejscu a Puszcza jeszcze niepewna swojego bytu dopiero 15. ludzie grać będą na gospodarzy bo kurs na prawdę dobry, ale jak na moje to jest pułapka.
Puszcza to niewygodny zespół, ostatnio przekonało się o tym Podbeskidzie, Sandecja bardzo długo się męczyła, wygrala w końcówce po rzucie karnym. Chrobry w końcu zwolni tempo, pojawia sie coraz więcej problemów kadrowych, nie zobaczymy dzisiaj Mavroudisa Bougaidisa podstawowego obrońce Chrobrego, nie zobaczymy najlepszego strzelca Mikołaja Lebedyńskiego który pauzuje za kartki, kontuzjowany jest Olivier Praznovsky to również podstawowy obrońca który w tym sezonie ma rozegranych 17 meczów.
Puszcza jest ostatnia drużyna która strzeliła gola w Głogowie, czy historia zatoczy koło? Puszcza lubi tutaj grać, wygrala ostatnie 3 mecze w Głogowie, myślę, że przy absencjach po stronie Chrobrego, ma dzisiaj dużą szanse na wywiezienie punktów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1101
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Widzew Łódź - GKS Tychy
Typ: X2 @1,84 ⛔ (2:1)
Unibet

Drugi z dzisiejszych meczów i drugi w którym uważam, że gospodarze nie wygrają.
Widzew jest drugi w tabeli, Tyszanie na pozycji nr. 7, ale oba teamy dzieli tylko 6 punktów.
O Widzewie już na wiosnę pisałem, moim zdaniem ten zespół nie utrzyma drugiej lokaty bo druga część sezonu ma poprostu słaba. Jeśli weźmiemy po uwagę ostatnich 10 meczów to Widzew bylby na 15 miejscu. Doszedł gigantyczny problem w postaci bramkarza, najpierw więzadła zerwał podstawowy Kuba Wrąbel a w ostatnich tygodniach dołączył do niego rezerwowy Reszka. Widzew sprowadził w tym tygodniu na szybko bramkarza ze słowackiego FK Senica.
Tychy przegraly ostatnio w Głogowie i wypali poza TOP6 przy remisach ŁKSu z Podbeskiedziem i Korony ze Sandecja jest dzisiaj szansa wrócić na miejsce barażowe. Na jesień w Tychach był remis 1:1 ale wcześniej z Łodzi GKS wywoził już nawet pelne pule.

Widzew jest nadal mocno faworyzowany, ale moim zdaniem tylko poprzez miejsce w logiowej tabeli, bo nawet sami fani Widzewa obawiają sie, ze z taką gra o awans będzie bardzo ciężko.

Ostatnia edycja:
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Arka Gdynia - Skra Częstochowa
Typ: Arka @1,58 efortuna ✅ (3:2)
Typ: Arka -1.5 @2,52 efortuna ⛔ (3:2)

No i wisienka na torcie. Arka bardzo dobrze weszła w wiosnę i traci już zaledwie 4 punkty do Widzewa czyli do bezpośredniego awansu do Ekstraklasy. Wygrana właśnie na Widzewie aż 5:2, ograne Polkowice 2:0, Odra w Opolu 3:1 i remis z Katowicami 2:2 po golu wyrównującym dla GKSu w 97' po rzucie karnym. Arka na pewno podrażniona tym ostatnim meczem, dzisiaj będzie chciała odbić sobie na Skrze. Okazja idealna bo Skra to ligowy średniak który ma 9 punktów nad strefa spadkową tak więc krzywda nie powinna się stać i w przyszłym sezonie będziemy nadal oglądać Skre na zapleczu EX. Na wiosnę 2 remisy i 2 porazki ale trzeba przypomnieć, że Skra cały sezon rozgrywa na wyjazdach, więc i tak źle to nie wygląda. W Skrze nikt nie pauzuje za kartki, nie zagra natomiast Kamil Wojdyra. W czasie przerwy na reprezentacje kontrakt z Arka podpisał Senegalczyk Diaw, wysoki obronca który grał kiedyś w Koronie Kielce. W Arce również nikt nie pauzuje za kartki.

Reasumując Arka jest zespołem lepszym, chcącym awansować do Ekstraklasy, takie mecze trzeba wygrywać, łatwo, pewnie i przyjemnie i właśnie myślę, że tak będzie to wyglądało dzisiaj.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +773
G 0

gubernator_nh

Gość
tenis_de_mesa tenis_de_mesa hej. Wiem że to nie czat , ale może się wypowiesz na temat meczu Korony z Podbeskidziem. Dzisiaj graja. Kurs na Koronę większy i rośnie. Oglądałem kawałek konferencji trenera Korony to mówi, że osłabień nie ma niby. Dzięki. Podbeskidzie dawno nie wygrali na wyjeździe a często w takich przypadkach lubią być przełamania a to przecież nie ogórki.

tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Resovia Rzeszów - Stomil Olsztyn
Typ: Resovia @1,90 ⛔ (1:1)
Unibet

Główny typ na dzisiaj to Resovia.
Stomil przegrał ostatnie trzy mecze, po niespodziewanej wygranej w Łodzi, Stomil miał wszystko w swoich rękach i nogach, u siebie miał Jastrzębie, Polkowice czyli głównych rywali do utrzymania i Odrę Opole, 0:3, 0:4, 1:2 - tragedia z której ciężko będzie się wygrzebać.
Do tego dzisiaj w Rzeszowie zagrają bez Spychały i Żwira którzy pauzują.
Resovia w najsilniejszym zestawieniu, będą chcieli wziąć rewanż za jesienny mecz w Olsztynie gdzie przegrali 4:2.
Myślę, że 1,90 to uczciwa propozycja bukmachera i ja w to wchodzę.

@gubernator_nh, co do meczu w Kielcach, dla mnie klasyczny bramkowy X. Oba zespoły lubią wynik 1:1 i pachnie mi takim również dzisiaj. W Bielsku wygrała Korona 3:2 po golu w 92min.
Do sprawdzenia:
X @3,10 ⛔
BTTS @1,90 ✅
(1XBET)

Korona strzela na 2:1 w 95min 🙄

Ostatnia edycja:
amator7 4,9K

amator7

Użytkownik
Korona Kielce - Podbeskidzie Bielsko Biała

Ponad 4,5 ŻK @1.6
Korona ponad 5.5 RR @2.03

Fortuna @2.96

Korona u siebie z drużynami z czołówki, w takich meczach na szczycie zazwyczaj ładnie nabijała RR i kartki. Podbeskidzie mimo, że w tabeli na 10 miejscu to bez wątpienia jest to drużyna z topu 1 ligi.

Korona z Miedzią 7 RR
Widzewem 15
Łks'em 5
Arką na wyjeżdzie 8

Są to drużyny które grają piłką a mimo to u siebie Koroniarze starają się wywierać presję tym bardziej u siebie. Dziś powinna być mobilizacja i raczej pressing od początku. Z kartkami ta sama historia. Linia wystawiona troszke wyżej niż zazwyczaj ale uważam, że i sędzia może sprzyjać bo ma ładną średnią jak i waga meczu. Trener na konferencji wspomniał, że Podbeskidzie to drużyna , której nie powinni koroniarze dać się rozkręcić z piłką więc jak pisałem liczę na ostry pressing i sporo fauli po obu stronach. Zgadzam się również z kolegą
tenis_de_mesa tenis_de_mesa
co do typów na remis jak i btts, dla mnie remis z lekkim wskazaniem na Koronę.

Gram to na kilku kuponach w różnych konfiguracjach

Otrzymane punkty reputacji: +235
tarki_16 279,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
A ja konsekwentnie wrzucę typ na kartki w meczu Sandecji. Drużyna, która w każdym meczu łapie minimum 3 kartki i to od początku sezonu. Bukmacherzy już w ostatnim meczu z Koroną Kielce ustawili nieco wyższą linię, która i tak bez problemu została pokryta. Dziś może być podobnie, przyjeżdża Jastrzębie, dla którego to ostatni gwizdek do walki o utrzymanie w lidze. Mam nadzieję, że i tym razem będzie ostro, a samą linie 4.5 mogą pokryć nawet godpodarze.

Over 4.5 kartki @1.60 Totalbet Uff..

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1305
T 23,6K

timon111

Użytkownik
tenis_de_mesa tenis_de_mesa Wszystko co napisałeś odnośnie meczu Resovi i Stomilu Olsztyn to prawda, lecz sport czasami jest przewrotny. Mecze Olsztynian z rywalami, z którymi mogli nawiązać walkę przegrali wyraźnie. Z drugiej strony Resovia, która dobrze pokazała się na tle ŁKSu, Korony czy Miedzi Legnica. Wszystko wskazuje dziś na Resovie, ale ja mam przeczucie, że Olsztyn może coś ustrzelić w pierwszej części gry i potem próbować trzymać wynik. Problem Resy w tym sezonie jest dosyć duża nieskuteczność, szczególnie z rywalami, którzy nastawiają się defensywnie. Zdaje sobie sprawę, że za bardzo nic merytorycznego nie wyskrobałem, ale jako Rzeszowianin coś tej "jedynki" dziś nie czuję.
I tak jeszcze w ramach ciekawostki. Dziś w pierwszym składzie Stomilu wychodzi Wojciech Reiman, który jest wychowankiem Stali Rzeszów. Typowy walczak, Stalowiec z krwi i kości. Na pewno kolegów nastawi bojowo heh :p
Ja dzisiaj spróbowałem AKO:
Stomil x2 i wygraną Podbeskidzia. Kurs AKO: 5.62

Pozdrawiam!

amator7 4,9K

amator7

Użytkownik
Resovia - Podbeskidzie

x2 i ponad 10.5 RR w meczu @3.02 1xbet

Podbeskidzie dobrze się zaprezentowało na tle Korony w Kielcach. Korona "nie powinna" wygrać tamtego meczu bo to Podbeskidzie miało lepsze sytuacje , ale też sporo pecha. Liczę , że dziś odpalą w końcu i może nawet czysta dwójka wejdzie, rywal nie za taki nie za mocny ;) ostatnio i mi popsuł piękny kupon. W Bielsku ostatnio Podbeskidzie gładko wygrało 2-0 z Resovią mimo , że od pierwszej połowy grali w 10 i z 1-0 i tak wygrali mecz 2-0. Czuję , że czas odpalić Podbeskidziu, kurs uważam fajny. . Co do rożnych to obie drużyny nabijają ich sporo, Podbeskidzie osttanio w Kielcahc rozbiło bank rożnych a ja grałem w stronę Korony :D kurs na linię rożnych w 1xbet jest sporo wyzszy niż np w fortunie. over 10.5 ok @2.23

tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Puszcza Niepołomice - Arka Gdynia
Typ: Arka @2,23 ✅ (2:3)
Unibet

Dobry kurs dzisiaj na Arkowców w starciu z Puszczą. Ucieka Widzew, ucieka Korona, Arka by poważnie myśleć jeszcze o bezsposrednim awansie a w najgorszym wypadku o jak najlepsze rozstawienie w barażach musi takie mecze jak ten dzisiejszy wygrywać. Chociaż ja cały czas uważam, że Arke stać na walkę o drugą lokatę dającą bezpośredni awans.
Puszcza jest tuż nad strefa spadkową mając 3 punkty przewagi nad Stomilem który wczoraj niespodziewanie ograł lidera, więc zaczyna pojawiać się nóż na gardle ekipie z Niepołomic.
Problem w tym, że dzisiaj trenerowi Tułaczowi wypadają dwa bardzo ważne ogniwa. Za kartki wypada kapitan zespołu - Serafin, oraz Stępień.
Niewiadomo co z Cikosem kolejnym bardzo ważnym defensorem, w meczu z Chrobrym zszedł z urazem już w przerwie a w środowym meczu z Zaglebiem Sosnowiec nie pojawił się w kadrze meczowej, więc wątpię by dzisiaj wyszedł w pierwszym składzie. Kolejny znak zapytania to Rafał Boguski, doświadczonego napastnika również zabrakło w ostatnich dwóch meczach w kadrze meczowej.
Problemy kadrowe duże, choć w Arce też i swoje problemy mają, w Tychach z urazami plac gry opuścili Kobacki i Milewski, ale trener Tarsiewicz ma podjąć decyzję przed meczem czy nadają się dzisiaj do gry.
Myślę, że ta wygrana w Tychach da bardzo mocnego kopa Arce i dzisiaj się nie zatrzymają, nie z Puszczą, tak osłabioną która i bez tych problemów ma bardzo duży kłopot z dziurawa obroną. Uważam, że dzisiaj 3 punkty wracają nad morze.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1135
robek13 68,5K

robek13

Użytkownik
Po trzech porażkach w Tychach poleciał trener Artutr Derbin. Pałeczkę przejęli Zadylak i Pitry. Jest to trochę powtórka z historii, bo 2 lata temu była identyczna sytuacja, tylko wtedy robotę stracił Komornicki. Wtedy duet trenerów dał radę i w debiucie pokonali Wigry Suwałki.
Liczę, że dzisiaj będzie podobnie, GKS ma tylko cztery punkty straty do strefy barażowej, po tym meczu może być jeden, a kolejek jeszcze sporo. Co prawda Górnik ostatnio trochę podgonił z punktami, ale to dalej ostatnia drużyna tabeli.

GKS Tychy - Górnik Polkowice 1 kurs 2,05 STS

tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Arka Gdynia - GKS Jastrzębie
Typ: Arka @1,53 (fortuna) ✅ (3:2)
Typ: Arka strzeli w obu polowach @2,40 (unibet) ✅ 3:2 (1:1)
Typ: Arka (handicap -1.5) @2,28 (unibet) ⛔ (3:2)

Kilka propozycji ode mnie na Wielki Czwartek.
W Gdyni rozpocznie się 28. seria gier w pierwszej lidze. Trzecia w tabeli Arka podejmować będzie ostatnie w tabeli Jastrzębie. Jeśli Arkowcy wygrają mecz to przynajmniej do soboty zagoszczą na drugim miejscu, tak przecież upragnionym w tym sezonie, miejscu który na koniec sezon dawać będzie bezpośredni awans do Esktraklasy.
Podopieczni Ryszarda Tarasiewicza mają najlepsza ofensywę w lidze, Arka jako jedyna przekroczyła barierę 50 goli w tym sezonie, bardzo duża zasługa w tym formy w jakiej znajdują się żółto-niebiescy, 13 punktów w ostatnich 5 meczach robi wrażenie. Choć trzeba przyznać, że szczęście Arce także sprzyja jak chociażby w ostatnim pojedynku w Niepołomicach gdzie Arka wygrała 3:2 ale równie dobrze mogła wysoko przegrać, taka jest pierwsza liga. W drużynie Tarasiewicza nikt nie pauzuje za kartki, sytuacja kadrowa - dobra.
Jeśli chodzi o Jastrzębie to na pewno nadzieję w serca kibiców wlało ostatnie zwycięstwo nad Chrobrym Głogów (4:2) przed własną publicznością, choć misja uratowania pierwszej ligi będzie niezmiernie trudna bowiem strata do bezpieczniej lokaty wynosi ma dzień dzisiejszy 6 punktów, ale wziąć pod uwagę trzeba, że spadają trzy zespoły a przecież GKS jest ostatnia, ma przed sobą Górnik Polkowice i Stomil którzy również są pod kreską.
Problem Jastrzębia jest na pewno gra w delegacjach, w meczach wyjazdowych Jastrzębie jest najsłabsze w lidze, a bez wygrywania na wyjazdach utrzymanie w lidze będzie niemożliwe. W Jastrzebiu również nikt nie pauzuje za kartki.

Idę w zdecydowane zwycięstwo Arki, jestem ciekaw jak zachowają się będąc tak zdecydowanym faworytem, a to w tej lidze nie zdarza się często. Patrząc na formę i potencjał Jastrzębie nie ma prawa zagrozić Arce, spodziewam się łatwych punktów, kto wie może to będzie mecz jak na jesień w Jastrzebiu gdzie Arka wygrała aż 5:1?
Zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +240
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Miedź Legnica
Typ: BTTS @1,90 (1xbet) ✅ (1:1)
Typ: remis @3,30 (1xbet) ✅ (1:1)

Powtarzam typy ze spotkania Korona - Podbeskidzie, tam Korona strzeliła bramkę na 2:1 w 94min meczu, ale kolejke później już TSP dopięło swego i zremisowało 1:1 w Rzeszowie. Oczywiście pisząc "dopięło swego" mam na myśli jakże często przewijający się właśnie taki wynik, czy też remis w meczach Podbeskidzia.
Głównym typem oczywiście jest zakład, że obie strzelą bramkę, uważam, że 1,90 w tym przypadku to dobry kurs, zobaczmy jak w ostatnich miesiącach gra Podbeskidzie:

Screenshot_20220414-072716_Flashscore PL.jpg

Gdyby Korona nie strzeliła w 94min na 2:1 to byłoby jeszcze bardziej żółto. Oczywiście dzisiaj może byc inny mecz, ale pod Klimczok przyjeżdza lider, Miedź ma 10 punktów przewagi nad drugim Widzewem i 12 punktów nad Arką oraz Koroną. Na pewno ekipa Łobodzińskiego podrażniona ostatnia porażka ze Stomilem przed własną publicznością. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że w Bielsku gra im się zawsze niezmiernie ciężko. Do składu Miedzianki po przymusowej przerwie wraca Dominguez, a reszta składu jest do dyspozycji trenera. W Podbeskidziu liczę głównie na najlepszego strzelca ligi czyli Kamila Bilińskiego który z 16 trafieniami jest najskuteczniejszy w lidze. Biliński - Makuch - na pewno będzie ciekawie, a może z trafieniami obu Panów? Dodam jeszcze, że na jesień w Legnicy padł wynik 4:2 dla ówczesnych gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +240
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Chrobry Głogów - Korona Kielce
Typ: remis @3,00 (unibet) ✅ (1:1)

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że dzisiaj w pierwszym sobotnim meczu możemy zobaczyć podział punktów.
Chrobry w tabeli jest na 6, miejscu, ale to u siebie stworzył prawdziwą twierdze, głogowianie w 13 ligowych domowych potyczkach stracili zaledwie 3 bramki, to na prawdę jak na nasze realia jest wynikiem fantastycznym. Chociaż trzeba przyznać, że w ostatnich tygodniach Chrobry trochę spuścił z tonu, niektórzy twierdzą nawet, że przestraszył się możliwego powalczenia o ekstraklasę, ale nie mnie to oceniać. Korona Leszka Ojrzyńskiego natomiast o tą ekstraklasę chce się bić i to nawet nie o baraże z których już nie wypadną, ale o bezpośredni awans. Korona jest 4. w tabeli z trzypunktową stratą do drugiej Arki Gdynia, mając jeden mecz mniej na koncie. Złocisto-krwiści lubią remisować na wyjazdach - to najczęściej padający wynik w ich meczach poza Kielcami. Trzeba przyznać, że oba teamy charakteryzuje bardzo dobra gra obronna, oba zespoły straciły po 26 goli i lepsza w tym elemencie gry jest jedynie liderująca Miedź Legnica.
Oba kluby przystąpią osłabione do tego pojedynku, za kartki w drużynie Chrobrego pauzować będzie Cywka i Ziemman, a w Koronie Frączczak.
Ciekawostką jest, że oba kluby mierzyły się ze sobą trzykrotnie i zawsze padał wynik remisowy, tak też było na jesień w Kielcach gdzie padł wynik 2:2.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +528
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Skra Częstochowa - Górnik Polkowice
Typ: Górnik @2,52 (1xbet) ⛔ (2:2)

Zacznijmy od tego, że mecz odbędzie się w Bełchatowie a więc na neutralnym terenie.
Skra Częstochowa z dorobkiem 31 punktów zajmuje 12. miejsce natomiast Górnicy mają 22 oczka i zajmują przedostatnią pozycję.
Nie miejsce w tabeli jest tutaj dla mnie najważniejsze a forma, forma przede wszystkim Górnika który walczy jak może o to by zapewnić sobie byt na przyszły sezon, wydawało się, że liga jest już nie do uratowania dla zespołu z Polkowic, ale ostatnie tygodnie są na prawdę dobre dla podopiecznych trenera Szymona Szydełko. Górnik w ostatnich 5 pojedynkach ma bilans 2-3-0, urwane punkty Widzewowi, czy GKS-owi Tychy mówią więcej niż wygrana z GKS-em Katowice czy Stomilem Olsztyn. 10 bramek w sezonie ma już Mateusz Piątkowski, a w dobrej dyspozycji jest ściągnięty z Hutnika Kraków egipcjanin - Hafez.
Skra wydaje się nie mieć takiego nożna na gardle jak Górnik, choć jest to drużyna z charakterem, który pokazała remisując na Widzewie w ostatniej kolejce, strzelając gola w 96min. meczu. Forma jednak nie jest tak dobra jak ich dzisiejszych rywali bowiem Skra nie wygrała w ostatnich 10 pojedynkach, 5x remisując i 5x przegrywając. W obu zespołach nikt nie pauzuje za kartki. Dzisiaj moim zdaniem Górnik ma wszystko by wywalczyć czwarte zwycięstwo w sezonie, podtrzymać dobrą serie gier i włączyć się na dobre w walkę o utrzymanie pierwszej ligi dla Polkowic.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +585
tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
ŁKS Łódź - Chrobry Głogów
Typ: ŁKS @1,81 (1xbet) ⛔ (0:1)

Piątek, 22.04.2022r. bardzo ważny, wręcz najważniejszy dzień w społeczności Łódzkiego Klubu Sportowego, bowiem na mecz z Chrobrym przypada otwarcie stadionu dwukrotnego Mistrza Polski. Na trybunach spodziewany jest kompet publiczności, zostanie więc pobity rekord frekwencji na pierwszoligowych stadionach tego sezonu, bardzo dużo uroczystości, koncertów i imprez tego dnia, prawdziwe święto które zwieczy mecz piłkarzy z Chrobrym Głogów.

Odnośnie samego meczu, Chrobry jest na miejscu 5. ma tyle samo punktów co 6. w tabeli ŁKS, tak więc mecz sąsiadów z ligowej tabeli.
Problem dla Chrobrego w tym, że to zespół własnego boiska, na wyjazdach nie wygląda to tak dobrze, a wręcz źle bo w delegacjach głogowianie mają ugranych raptem 11 oczek. A i forma Chrobrego słaba, ale o tym pisałem już przy okazji meczu z Koroną. Kontuzjowani nadal pozostają Turski, Banasiak i Machaj, z zespołem do Łodzi pojechał natomiast Boguaidis ale wątpliwe jest by jutro zagrał.

ŁKS w optymalnym składzie, ostatni mecz w Łodzi, ŁKS wygrał z Sandecja w dramatycznych okolicznościach 3:2, a w ostatni weekend zremisowal w Sosnowcu z Zaglebiem 0:0.

h2h w Łodzi to dwie wygrane łodzian 2:0 i 4:0.
Reasumując, wielkie swieto, piłkarze uważam, że stana na wysokości zadania i ograją słaby na wyjazdowym szlaku Chrobry, który tak na prawdę moim zdaniem ostatecznie nie zmieści się do TOP6. Ja wchodzę mocno w łodzian.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +223
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom