Korona Kielce - Chrobry Głogów
Typ: Korona (A) + over 4.5 żk @2,35 (
efortuna)
(3:2d) + (7 żk)
No i mamy finał sezonu w pierwszej lidze, dla mnie zaskakujący finał, zwłaszcza, że zobaczymy w nim zespół Chrobrego Głogów.
Nie ukrywam, że przed półfinałami moim faworytem do awansu była Arka Gdynia i bardziej spodziewałem się, że to Odra Opole sprawi niespodziankę w Kielcach niż Chrobry Głogów w Gdyni. Stało się inaczej bo to jest pierwsza liga - tu nic nie jest takie jak nam się wydaje i dzisiaj finał odbędzie się na Suzuki Arenie w Kielcach a nie nad morzem.
Co do samego meczu - ostrożnie ze stawkowaniem, prawdę powiedziawszy - zdarzyć się może niemalże wszystko. Oba teamy zagrały ze sobą w rundzie zasadniczej oczywiście dwa spotkania, dwa razy mieliśmy podział punktów, w Kielcach 2:2 oraz 1:1 w Głogowie, ciekawostka jest taka, że sezon wcześniej oglądaliśmy dokładnie takie same wyniki.
Komplet publiczności ma dzisiaj pomóc Koronie w powrocie do elity, to na pewno będzie przewagą gospodarzy, ale przecież w Gdyni Chrobry uporał się zarówno z Arką jaki i i publicznością. Kolejnym atutem gospodarzy jest na pewno brak przemieszczania się, to jednak Chrobry w czwartek grał w Gdyni a dzisiaj jedzie do Kielc, Korona półfinał grała u siebie podobnie jak dzisiejszy finał.
Liczę również na postać Leszka Ojrzyńskiego - powiedziałbym wręcz, że to talizman Korony, postać dla tej społeczności wybitna, wielki motywator, który ma przywrócić elitę na Ściegiennego. Zaryzykuję więc, że to Korona jednak zrobi ten awans.
Do tego kartki, sędzia Raczkowski, ze średnią ponad 4 kartek na mecz w tym sezonie.
Mecz ważny jak Finał
LM, nikt nogi odstawiać nie powinien, 5 kartek? To w jakim meczu jak nie o taką stawkę, gdzie w razie straty (a będzie ich dużo) nie przerywać gry faulami taktycznymi. Sama Korona ma średnią u siebie ok. 2.5 kartki na mecz, Chrobry ok. 2 w meczach wyjazdowych, do tego dochodzi ciężar gatunkowy o który wspominałem wcześniej.
Spróbujmy takie kombo w finale sezonu.