Niedziela (10 Kwietnia 2011):
#1 Pewność: 4/10
Muszynianka Fakro Muszyna - Aluprof Bielsko-Biała 1 // 1.30 3-2
Oleksandr Dolgopolov - Ernests Gulbis 1 // 1.40 0-2
Kurs: 1.82
Stawka: 1j.
Zysk/Strata: 1j.
#2 Pewność: 3/10
Blackpool - Arsenal Londyn 2 // 1.37 1-3
Jagiellonia Białystok - Arka Gdynia 1 // 1.65 1-0
Kurs: 2.26
Zysk/Strata: 1.26j.
#3 Pewność: 4/10
Borussia Mönchengladbach - Köln DNB 1 // 1.53 5-1
Korona Kielce - Wisła Kraków DNB 2 // 1.43 ZWROT 2-2
Kurs: 2.22
Zysk/Strata: 0.53j.
Na Wiśle i tak nie straciłem, zagrałem jeszcze over 3.5 w 82min. Szkoda, że nie puściłem też na remis, bo był kurs 7.00 :razz:
#4 Pewność: 1/10
Julien Benneteau - Bernard Tomic 2 // 2.83 2-1
Stawka: 0.5j.
Zysk/Strata: 0.5j.
#5 Pewność: 5/10
Korona Kielce - Wisła Kraków Over2.5 // 2.16 2-2
Zysk/Strata: 1.16j.
#Długoterminowe | Pewność: 2/10
Blues Espoo wygra SM-Liiga (finał z HIFK) // 3.25
Zysk/Strata: 2.25j.
Analizy.
Jagiellonia Białystok - Arka Gdynia
Mecz na przełamanie dla obu zespołów. Zarówno Jagiellonia jak i Arka w pięciu wiosennych meczach nie odniosły zwycięstwa.
Gra Jagi w tej rundzie lekko mówiąc nie zachwyca. Odszedł Grosicki, Frankowski także jak na profesora ligi, i tego który ma uczyć napastników narodowej kadry strzelania goli strasznie słabo (nie kończy sytuacji, do tego nie strzelił 2 karnych!). W meczu z Wisłą widać było jednak przebłyski, fragmenty dobrej gry i o dużym szczęściu mogą mówić Krakowianie, bo mogła być tam nerwówka w końcówce. Na ten mecz wraca Hermes, który pauzował za kartki. Cionek gra strasznie niepewnie, chaotycznie. Kupisz też póki co niemrawo, potrzebuje jakiegoś gola, żeby zaczęło mu wychodzić to co chce. Lato raczej na swoim poziomie, jak zawsze dobre wrzutki. Wg mnie na szansę gry od początku zasłużył Bartek Pawłowski i liczę, że Probierz da mu w tym meczu poszaleć, jest niski, zwrotny, potrafi zwieźć obrońców.
W Gdyni także euforii nie ma. Drużyny im odskakują, dziś Polonia Bytom oddaliła się na 3 punkty po wygranej z Ruchem. Arka pozyskała bardzo dobrego bramkarza Moretto - fantastycznie gra nogami, bardzo dokładne wykopy. Emil Noll, obrońca pokazał niedawno swój instynkt strzelecki. W formacji obronnej Robert Bednarek prezentuje się solidnie. Co ciekawe, w zespole Arki gra obecnie Paweł Zawistowski, który gra tam na zasadzie wypożyczenia z... Jagiellonii. W ataku niebezpieczni Labukas i Mawaye.
Własne boisko - to może być decydujący atut Jagi. Na własnym terenie czują się naprawdę dobrze, po jesieni mogli się szczycić kompletem zdobytych punktów. Za to wyjazdy Arki kończą się zwykle porażkami. 3 punkty zdobyła ta drużyna do tej pory na obcym terenie i to jedynie po remisach. Kto się przełamie? Wg mnie będzie to ekipa z Białegostoku.
Moje propozycje:
Jagiellonia wygra --- 1.70 @ 6/10
Obie NIE strzelą --- 1.70 @ 4/10
Jagiellonia -1 --- 2.77 @ 2/10
WYNIK: 1-0
Blackpool - Arsenal Londyn
Bardzo ważny mecz dla obu drużyn. Blackpool ciągle na granicy spadku do
Championship, Arsenal jeszcze 3 kolejki temu był bardzo blisko lidera - ManU, jednak 3 remisy z rzędu i Czerwone Diabły oddaliły się na sporą liczbę punktów.
Blackpool zespół mocno nieprzewidywalny, gdy są skazywani na porażkę potrafią wygrać, gdy występują w roli faworyta czasem przegrywają różnicą 3-4 bramek. Co ciekawe drużynie tej lepiej wiedzie się na wyjazdach, na własnym terenie zdobyli 15 punktów, o 3 mniej od spotkań na boisku rywali. Najgorszy zespół w Premiership, jeśli chodzi o mecze w domu. W ostatnich 4 spotkaniach tylko 1 punkt, Fulham, Chelsea i nawet Wolves nie miały problemów z wywalczeniem kompletu oczek. Ważną postacią w zespole jest Szkot, Charlie Adam, który zdobył do tej pory 9 goli w lidze oraz 7 asyst. Od niego w dużej mierze zależy gra Blackpool.
Arsenal może i nie ma za dużych szans w walce o mistrzostwo, jednak warto zdobywać punkty, bo przecież rywale Manchester City czy Chelsea tylko czekają na błąd The Gunners. Arsenal zapewne będzie chciał się odbudować, w krótki czasie stracili przecież szanse na zdobycie Pucharu Anglii czy wygrania Ligi Mistrzów, w lidze też forma spadła. Spora lista nieobecnych, nie zagrają: Szczęsny, Djourou, Song, nie wiadomo co z Walcottem i Sagną. Powrót za to Denilsona z Ramseyem. Liczę na dobry występ Fabregasa i Arshavina.
W pierwszym meczu tych drużyn Arsenal na własnym terenie rozgromił 'Pool aż 6-0. Niedzielny mecz raczej nie będzie taki łatwy, jednak spokojnie stać ich na pewną wygraną.
Moje propozycje:
Arsenal wygra --- 1.40 @ 6/10
Obie Strzelą --- 1.75 @ 4/10
Arsenal -1 --- 2.08 @ 2/10
WYNIK: 1-3
Borussia Mönchengladbach - Köln
Derby w Niemczech. Borussia na dnie - 6 kolejek zostało do końca Bundesligi, a oni tracą do bezpiecznej strefy aż 7 punktów. Köln za to w czasie przerwy między rundami dokonał solidnych wzmocnień i chyba o spadku w tym sezonie mogą już powoli zapomnieć.
M'Gladbach pod ścianą - jeśli tego spotkania nie wygrają ich szansę na utrzymanie się to będzie jedynie czysta matematyka. Pełna mobilizacja zarówno zawodników jak i kibiców.
Zespół gości fantastycznie sobie radzi w rundzie wiosennej. Coś co chciałby poprawić trener "Baranów" to na pewno mecze na wyjeździe, bo w przeciągu całego sezonu jedno zwycięstwo to za mało. Fantastycznie spisuje się atak - Novakovic i Podolski strzelają sporo bramek, do tego można pochwalić Polaka - Sławek Peszko robi swoje i kręci obrońcami.
Na pewno mecz wyjątkowy dla obu zespołów, derby to zawsze duża ambicja, walka i tego po tym spotkaniu bym się spodziewał. Gospodarze lubią grać z Koln, mają z nimi bardzo dobry bilans spotkań, a jako, że teraz grają na własnym boisku, uważam że delikatnie można postawić na ekipę Gladbach.
Moje propozycje:
Koln under 1.5 --- 1.43 @ 5/10
Borussia wygra --- 2.10 @ 4/10
WYNIK: 5-1
Korona Kielce - Wisła Kraków
Liga jest bardzo spłaszczona (drużynę z 13 miejsca dzieli jedynie 6 punktów do wicelidera) także trudno ocenić, kto teraz walczy o Puchary a kto o utrzymanie. Korona na pewno rundę ma bardzo słabą, jedynie 2 punkty w 2 meczach - kapitalnie za to zaczęła Wisła zapisując sobie 13 punktów i przewagę 8 nad drugim zespołem w tabeli.
W ekipie gospodarzy kuleje formacja obronna - w ostatnich 4 meczach tracili po 3 bramki. Bardzo słabe mecze z Cracovią i ostatnio z Polonią. Mówi się już po cichu o następcy obecnego trenera Sasala. Do tego spora lista niedysponowanych zawodników na ten mecz: Golański i Markiewicz pauzują za kartki, kontuzje Pilarza, Kuzery oraz Sandera Puri. Do treningów wrócił Maciek Korzym i być może zobaczymy go w tym spotkaniu. Hernani odpokutował karę za kartki i także jest w kadrze na mecz. Korona nie ma pomysłu na grę i to jest widoczne gołym okiem, jednak zawsze gdy przyjeżdża do nich ekipa z Krakowa pojawia się podwójna mobilizacja. Edi i Niedzielan - oni potrafią zmienić oblicze spotkania, szczególnie bałbym się stałych fragmentów w wykonaniu tego pierwszego.
Wisła, jak to piszą media w "marszu po majstra" - ja bym jeszcze trochę czasu odczekał, jeszcze nie wszystko jest takie jasne, Krakusy na pewno zgubią jeszcze trochę punktów. Cezary Wilk być może zagra od początku - zawodnik, który do niedawna grał w zespole z Kielc. Nad Wisłą nie ma co się rozpisywać, grają przede wszystkim skutecznie, Małecki, Kirm, Genkov czy Melikson robią różnicę. Z defensywą jednak jest już trochę gorzej, często popełniają błędy, ale jakoś pozostałe ekipy nie korzystają zbyt często z tych pomyłek.
Mecze tych drużyn zawsze były bardzo ciekawe i jeśli znajdę chwilę to na pewno obejrzę. Moje propozycje:
Wisła DNB --- 1.45 @ 5/10 ZWROT
Over 2.5 --- 2.16 @ 5/10
Obie strzelą --- 1.89 @ 5/10
WYNIK: 2-2
Podsumowanie Dnia: 1.45j.