>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Hit sezonu: Manchester City - Manchester United (Etihad Stadium) 30.04.2012

Status
Zamknięty.
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Mecz, który przyniesie niemniej, ba, nawet więcej emocji, dyskusji i ogólnego zamieszania niż niedawne spotkanie na Camp Nou w Barcelonie. Derby Manchesteru jeszcze nigdy nie były tak interesujące. Od trzech sezonów każdy następny mecz był cząstka po cząstce lepszy, aż w końcu w wieczorny poniedziałek staną do boju o mistrza kraju. Wielu kibiców rzuca zasłonę dymną, mówiąc, że będzie to dobry derbowy bój o tytuł. Tak naprawdę każdy z nas chodzi strasznie podekscytowany, nie zapominając jednak o bojowym nastawieniu.
W poniedziałkowy wieczór to Etihad Stadium, leżący po niebieskiej stronie Manchesteru będzie świątynią wielkiego futbolu.
Nie trzeba kwestionować tego, że City jest w powyższym meczu faworytem. Statystyki 16-1-0 robią piorunujące wrażenie, lecz nie tylko one. Sama gra Obywateli u siebie odpycha na kilometr jakiekolwiek krytyki.
Obie ekipy dały sobie po przysłowiowym razie. Pierw podopieczni Mancini&#39;ego dosłownie złoili Czerwone Diabły na jesień, by parę tygodni później u siebie zostać wyrzuconym za burtę FA Cup już do przerwy. Old Trafford zdobyte w tym sezonie praktycznie raz (przyjmijmy, że z Blackburn patrząc na skład to zwykłe olanie rywala, co Fergusonowi zdarza się często), Etihad również raz. Winowajcami dwa Manchestery na przemian.

Obie drużyny bez dodatkowych osłabień. W United poza kadrą tylko ci, którzy wylecieli na długie miesiące. W City zabraknie natomiast najprawdopodobniej Mario Balotelliego. Smaczku powinien dodać za to powrót Teveza do pojedynku derbowego. Niestety słowo Manciniego jest nic nie warte i za tydzień Argentyńczyk ponownie stanie na przeciw Fergusona i jego United.
Gdzie dwóch się kłóci tam trzeci korzysta, a może dodaje smaczku?
Ostrą walkę dwóch Manchesterów o mistrzostwo kraju ciągnie jak może... Everton Davida Moyesa. To przez jego zespół i gola Gibsona, raz udało się United dogonić City i nawiązać realną walkę o mistrzostwo. Co by nie być chamskim niebieska część Liverpoolu pomogła i Obywatelom, remisując po fascynującym meczu na Old Trafford z Man United. Tak czy siak Gibson i s-ka dodali nie lada porcje emocji na ostatnie kolejki. Ten mecz niewątpliwie zdecyduje o mistrzostwie kraju. Warto dodać jednak ten malutki fakt, że przy ewentualnym remisie w upływającej na ten przykład 93ciej minucie, to przyjezdni z Teatru Marzeń będą poniekąd zwycięscy. City musi postawić na pełną ofensywę, a Alex Ferguson mimo wielu humorków bronić się na taki mecz nie pojedzie.

Przy wielu zapowiedziach hitów w tym sezonie przynajmniej ja starałem się dodawać wszystko co tylko możliwe, lecz tutaj nie ma na to miejsca. Będzie to ponad 90 minut które zdecyduje kto zwycięży w tym, jak zawsze w Anglii zwariowanym sezonie Premier League.
Stary wyga Ferguson, czy nieopierzony, wyszczekany Mancini? Aguero po raz kolejny uciszy kibiców United, czy prędzej Rooney raz jeszcze pocałuje swój herb na pełnym stadionie Etihad?

To będzie fenomen, a każda godzina przybliża do pierwszego gwizdka.

Temat jest dla nas, dla Was, ogólnie dla wszystkich. Aby po prostu mądrze ;) Warto nadmienić, że w dziale Premier League (w porównaniu do PD) można wyrazić swoje zdanie ostrzej, byleby nie przekroczyć jakiejś tam granicy normalności. Mod w PL też człowiek i wie, iż przy takim meczu emocji nie brakuje :p

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jak nienawidzę SAF&#39;a i jego zgrai tak wiem że jest to zespół z duszą i sercem do gry, czyli jest to przeciwieństwo City. Większość piłkarzy w tym zespole gra tylko i wyłącznie dla kasy i mieli by raczej gdzieś jakby przegrali pierwszy mecz u siebie 1:6, ale MU to jednak inna drużyna i na pewno pamiętają co się stało parę miesięcy temu i na pewno będą chcieli wygrać żeby się zrewanżować. Jeśli MU przegra ten mecz to spadnie z fotela lidera więc sądzę X2 po kursie 1,64 to naprawdę dobry pomysł.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
już teraz jest pewny skład na mecz ...
De Gea
Smalling/Jones Rio Evans Evra
Valencia Carrick Scholsy Nani
Roo
Welbeck
Rafaela nie wystawi woli kogoś kto bardziej zabezpieczy tyły a u Rafaela to róźnie .
Na pewno będą chcieli wziąć rewanż za blamaż u siebie teoretycznie i praktycznie City musi wygrać ten mecz aby zachować szansę na Mistrzostwo .
X2 jak podaje dawid to dobry deal przy takim kursie to idealnie
W zależności kto będzie sędziować można pograć RED CARD ( smierdzi mi Webbem )

koroson 5

koroson

Użytkownik
Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest 1X z tego o to wzgledu ze ostatnio United sie nie wiedzie zbytnio(porazka z Wigan oraz 4:4 z Evertonem)City jest w gazie.Oby dwie druzyny wiedza ze ten w praktyce moze zadecydowac o Mistrzostwie Anglii.Mysle ze z tego pojedynku zwyciesko wyjdzie City choc dla pewnosci dalbym podpórkę w postaci remisu.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
City jest w gazie
City w gazie ? Tu się nie zgodzę.
Mecz czysta loteria , obie ekipy ostatnio grają kiepsko , nieskutecznie i długimi fragmentami biją głową w mur. Przewaga City to wiadomo ich stadion i kibice , z drugiej strony przewaga United to tak jak dawid pisał Ferguson i jego mentalność zwycięscy. Mecz , browar , siadać i oglądać. Nawet najlepsza analiza tu nic nie pomoże bo tu się będzie liczyła forma chwili. Tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +13
jose7 40

jose7

Użytkownik
Jak dla mnie zwyciestwo gospodarzy i zdecydowanie grubiej over2,5 a może nawet 3,5.
Moim zdaniem mecz zakończy się wygraną Manchesteru City. United to świetna drużyna ale mi zawsze w niej czegoś brakowało. Bramki strzelać potrafią ale mnie nie przekonuje ostatnio pewna &quot;surowość&quot; jeśli chodzi o grę ofensywnych piłkarzy ManUtd. Rooney jest dla mnie mocno przereklamowany ale nie o moich preferencjach tu będę pisał. W Manchesterze City złapali drugi oddech. Już raz powoli witali się z mistrzostwem jednak szybko 8 punktów przewagi zmieniło się w 8 pktów straty. Teraz los daje im kolejną szansę. Osobiście nawet gdy tracili 8 pktów wierzyłem w Citizens więc teraz konsekwentnie to ich wdzę jako Mistrza Anglii. Decydować wg mnie będzie siła ofensywna. Aguero, Silva, Nasri, Tevez - lepiej panują nad piłką, potrafią zagrać bardziej kombinacyjnie i podejrzewam, że przesądzą o tytule. Dodatkowo będący w nieziemskiej wręcz formie bramkarz City, Hart. Wczoraj błysnął dwoma interwencjami co potwierdza, że obecnie ciężko go pokonać.
Typ na over motywuję tym, że remis urządza gości. Dlatego gdy City strzeli bramkę kolejne gole będą kwestią czasu, Man Utd będzie musiało ruszyć do przodu a kulawa ostatnio defensywa będzie narażona na błyskawiczne ataki gospodarzy

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Aguero, Silva, Nasri, Tevez - lepiej panują nad piłką, potrafią zagrać bardziej kombinacyjnie i podejrzewam, że przesądzą o tytule. Dodatkowo będący w nieziemskiej wręcz formie bramkarz City, Hart.
To ja na szybko dam 4 kontrargumenty ;)
Silva ? - Hiszpan już od dobrych kilku meczów nie może odnaleźć formy z początku sezonu. Bezbarwny i niewidoczny zmieniany około 60 minuty. Tak teraz wygląda lider MC.
Nasri ? - Przez cały pobyt w MC nigdy nie przypominał tego Samira z Arsenalu. Konkurencja go zjadła i to widać gołym okiem. Brak mu tego błysku co miał.
Tevez ? - wyszedł mu kapitalny mecz z Norwich. Z Wolves również próbował strzelać z dystansu ale dobitnie pokazało to , że 8 miesięcy zaległości nie da się nadrobić w ciągu kilku tygodni.
Hart ? - Harta akurat bardzo lubię i szanuję ale również w jego interwencjach już nie widzę takiej pewności jak to miało miejsce na początku sezonu, gdzie właśnie tam mógł i pewnie był w tej nieziemskiej formie. Dużo w meczach ma takich niepewnych interwencji. W mecze MC oglądam z dużym zaciekawieniem.
Tak jak pisałem wcześniej. Tu nawet najlepsza analiza niczego nie dowiedzie, bo takie mecze żądzą się swoimi prawami i tyle :| Ale w miarę na niektóre sytuacje będę starał się odpowiadać obiektywnie.

jose7 40

jose7

Użytkownik
@ Konrad140
Ja tu nic na siłę nie forsuję ???? Po prostu zagram sobie MC win i na drugim kuponie over bramkowy. Ciężko tu coś z większą pewnością jednoznacznie stwierdzić, jak w każdym meczu na szczycie, w każdych derbach.
Lubię Manchester City ale to nie przez sympatię postawię na nich. Możliwe, że to tylko moje osobiste wrażenie, ale gdy patrzę na ich ofensywę to jestem pod wrażeniem.
Odnośnie formy Teveza, Silvy czy Nasriego nie sposób się sprzeczać. (Z tym, że może u Teveza to ciężko określić mi w jakiej jest formie właśnie przez to pauzowanie.) Miałem raczej na myśli potencjał i predyspozycje tych graczy. Obrona Diabłów dołuje więc jest podatna na to czym mogą zaskoczyc piłkarze City.
W kwestii formy Harta jednak się nie zgodzę. Z tego co widziałem to wciąż broni kapitalnie i ja niepewności w jego interwencjach nie dostrzegam
Pozdrawiam ????

dani88 30

dani88

Użytkownik
Pewniakiem w tym meczu to over 2,5 no i myśle że to iż obie drużyny strzelą gola.Jako lider MU podgrzał atmosfere pozwalając zremisować Everton&#39;owi.Dla City to najlepsza okazja aby wskoczyć na fotel i dowieź go do końca.Forma strzelecka obu ekip jest wyśmienita,patrząc na ich gre ostatnio lepiej się prezentuje City i to na nich stawiam że to spotkanie wygrają.Mój typ to 1.

bradlley 9

bradlley

Użytkownik
@Konrad
City nie jest w gazie ???
w 3 ostatnich meczach strzelili 12 bramek tracac przy tym 1 po tym jak przegrali z Arsenalem 1:0 graja bardzo dobrze jedna i druga ekipa wie ze to mecz o majstra City ma ta przewage ze zagraja u siebie i NIE ZAGRA BALOTTELI kazdy wie jak on gra nie raz widzialem zgrzyty miedzy soba w MC przez tego zawodnika atmosfera w szatni i na boisku bez niego napewno jest o wiele lepsza mecz bedzie przefascynujacy ale nie liczyl bym tu na jakies overy tak jak tam widze nawet 3.5 to bedzie mecz do 1 moze 2 bramek !

raiders 164

raiders

Użytkownik
Mecz z wieloma podtekstami ... MU niby bierze rewanż za pierwsze spotkanie ... MC goni lidera ...
Po mojemu jak na pierwszy rzut oka ( głębsza analiza później) Jak zagra Balloteli to MC tego nie wygra ???? jak go nie będzie w kadrze meczowej to MC win i równa się pts z MU i tak do konca sezonu a o mistrzostwie zadecyduje bilans bramkowy ???? .
I nie ma co tu się przepychać kto jak gra ... MC pójdzie na całość nie mają nic do stracenia

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jak zagra Balloteli to MC tego nie wygra jak go nie będzie w kadrze meczowej to MC win i równa się pts z MU i tak do konca sezonu a o mistrzostwie zadecyduje bilans bramkowy .
Zdaje się, że go w kadrze nie będzie. Przynajmniej tak powinno się stać po tym co powiedział Mancini po meczu z Arsenalem gdzie Mario dostał czerwoną kartkę. Poza tym patrząc na obecną formę Teveza i Aguero dziwnym ruchem byłoby postawienie na Włocha w tej sytuacji..
Oto słowa Manciniego :
&quot;Mario powinien zostać wyrzucony z boiska już po 20 minutach. Kocham go jako człowieka i jako piłkarza. Znam go. On nie jest złym chłopakiem. Jest fantastycznym piłkarzem. Ale w tym momencie bardzo przepraszam za niego, ponieważ w dalszym ciągu niszczy swój talent, swoją jakość.
&quot;Mam nadzieję, że Mario to zrozumie, że podąża złą drogą ku swojej przyszłości. Ale ja już to zakończyłem. Przed nami sześć meczy do końca sezonu, w którym Mario już nie zagra. Może równie dobrze zostać zawieszony na 3-4 mecze. Potrzebuję teraz pewności, że będę miał zawsze jedenastu piłkarzy na boisku. Z Mario jest to zawsze duże ryzyko.&quot;

Co do samego meczu to jest tyle nie wiadomych, że nie ma sensu w ogóle tutaj czegokolwiek typować.
A wygra i tak lepszy! (czytaj United;))

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Robson, nie to żeby zajechało pychą ale zacytuje co napisałem:
Niestety słowo Manciniego jest nic nie warte
oto wypowiedź sprzed kilkunastu godzin:
Sprawdzimy też stan zdrowia Richardsa. Jeśli dojdzie do siebie, to wraz z wracającym po zawieszeniu Mario Balotellim, będziemy mieć wszystkich na derby – dodaje Włoch.
Tak samo miał u niego nie zagrać Tevez, tak samo Balotelli. To jest po prostu ciepły (aczkolwiek wyszczekany) kluch. W sumie, taki trener rywali to handicap na dłuższy czas dla układanki Fergusona.
&quot;Mam nadzieję, że Mario to zrozumie, że podąża złą drogą ku swojej przyszłości. Ale ja już to zakończyłem. Przed nami sześć meczy do końca sezonu, w którym Mario już nie zagra. Może równie dobrze zostać zawieszony na 3-4 mecze. Potrzebuję teraz pewności, że będę miał zawsze jedenastu piłkarzy na boisku. Z Mario jest to zawsze duże ryzyko.&quot;
Boże, który to raz takie gadanie?
dalej United :!:

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Niezwykle ciekawie zapowiadający się mecz. Szlagier na miano El Clàssic. Mecz Manchester City - Manchester United rozegrany zostanie na zaledwie trzy kolejki przed zakończeniem obecnych rozgrywek Premier League. Drużyna United ma trzy punkty przewagi nad zespołem City. Wygrana ekipy trenera Roberta Manciniego oznaczać będzie, że wyprzedzi lokalnego rywala w tabeli i stanie przed ogromną szansą na pierwszy od 44 lat tytuł mistrzowski. Jedyne co przychodzi mi do głowy to over 2,5 gola lub obie strzelą. Zwycięstwo podopiecznych sir Aleksa Fergusona sprawi, że to oni obronią trofeum i po raz 20 w historii i zarazem 2 z rzędu zwyciężą w rozgrywkach. Zawodnicy jednej jak i drugiej drużyny przynajmniej raz znajdą drogę do siatki. Chciałbym abyśmy byli świadkami niezłego meczu i super widowiska. Manchester United nie stracil gola od 7 kolejnych meczy, a jak już worek się rozwiązał to Everton &quot;wpakował&quot; im aż 4 w jednym spotkaniu. Myślę że passa spotkań bez straconej bramki skończyła się na dobre. Obie strzelą po średnim kursie.. 1.57 do dubla na dzisiaj, z Wisłą Kraków, czemu nie? ????
Wynik: 1:0

Typ: obie strzelą
Kurs: 1.57

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Carlos Tevez otrzyma kartkę@5,00 SB

Niepokorny piłkarz wrócił do łask Manciniego i od kilku spotkań znajduje miejsce w pierwszej jedenastce City.Nie sądzę,żeby dziś trener nie wypuścił go na boisko od 1.minuty,mimo powrotu po zawieszeniu szalonego Mario.Sędziuje Marriner,ale akurat w wypadku tego meczu nie interesuje mnie kto go poprowadzi.Tu po prostu może wydarzyć się wszystko,nie zaskoczy mnie żadne zachowanie graczy znajdujących się na murawie. Carlos na pewno na bardzo podwyższonej adrenalinie,bo nie dość że to mecz o mistrzostwo Anglii to zagra go ze swoim byłym klubem,prowadzonym przez tak nielubianego przez siebie Fergusona.Kurs jest ekstra,oczywiście z zagraniem trzeba wstrzymać się do ogłoszenia składów.Jeśli Tevez straci miejsce na rzecz Balotelli&#39;ego to kartka dla Włocha @3,00 również do zagrania.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Manchester United nie stracil gola od 7 kolejnych meczy, a jak już worek się rozwiązał to Everton &quot;wpakował&quot; im aż 4 w jednym spotkaniu. Myślę że passa spotkań bez straconej bramki skończyła się na dobre.
Takie małe sprostowanie ;). Manchester nie stracił bramki w kolejnych 5 meczach, aż do przegranego spotkania z Wigan. Później mecz z Aston Villa 4:0 i Evertonem 4:4.
Typ na obie strzelą wydaje się bardzo prawdopodobny, biorąc pod uwagę możliwości strzeleckie obu drużyn oraz fakt, że w tym sezonie Premier League hitowe mecze obfitują w dużą liczbę bramek. Z drugiej strony nie wiadomo jaką taktykę ustalą trenerzy obu drużyn. Może to być taktyka bardziej defensywna, tak aby przede wszystkim nie stracić. W cale nie zdziwię się jak Ferguson tak zrobi. Będzie zapewne liczył na zabójcze kontry. A sam remis dla United będzie tu bardzo dobrym wynikiem. City nie ma czego bronić, musi atakować. Wygrana daje im pierwsze miejsce w tabeli. No ale czy skupieni na ataku gracze City nadzieją się na jakąś kontrę United? Jest na to szansa.
Praktycznie w tym meczu nie da się niczego dokładnie przewidzieć. Co do obstawiania to lepiej poczekać na wyjściowe składy.

gats 29,2K

gats

Użytkownik
30.04, godz. 21:00 Manchester City - Manchester United
sędzia: Andre Marriner

2011/2012
Games : 25
Totals: YC = 83 , RC = 5

Ten mecz gwarantuje wszystkim spore emocje, walka o mistrza + derby = bedzie ostro.
A.Marriner nie jest moze wysoko jesli chodzi o przyznawanie kartek czy rzutow karnych
ale w tym meczu bedzie pod spora presja, tak jak grajace zespoly i mysle ze rzut karny
badz RC mozna spokojnie postawic.
Pamietam jego slynny rzut karny dla Arsenalu w 97 minucie z Liverpool&#39;em.

Moje propozycje :
Typ : Czerwona kartka (Tak)
Kurs : 2.60

Typ : Rzut karny (Tak)
Kurs : 3.20

Typ : Strzelec w Dowolnym Czasie (Wayne Rooney)
Kurs : 2.76

Nie spodziewalem sie az tak bezradnego MU, szkoda ????

funnyman 735

funnyman

Użytkownik
Tak to jest z hitami ,że nigdy nie wiadomo co się można po nich spodziewać. Zwycięzcę wytypować mega trudno ,na pewno na musku jest City i to od nich będzie zależeć co zagra UTD. Ja w ofercie znalazłem jeden zakład ,który jest wart ryzyka. Mam nadzieję ,że City ,nie będzie kalkukować i ruszy od początku. Defensywa MU w ostatnim meczu z Evertonem pokazała ,że nie jest monolitem(nie wiem czy to jednorazowa wpadka ,czy jakiś rzeczywiście regres ,bo wcześniej grali nieźle z tyłu). De Gea zaczął bronić lepiej niż na początku ,więc oprócz typu na over 2.5 bramki proponuje :
1.Multicorners over 29.5 1.83 Bet365. ✅✅✅
edit/pozamiatane w 50minucie...
Dla tych ,którzy nie wiedzą na czym polega zakład ,już tłumaczę. Mnoży się liczbę kornerów z pierwszej połowy razy liczbę rożnych z drugiej części.Jeśli wynik będzie wyższy niż 29 ,zakład jest wygrany.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Tak to jest z hitami ,że nigdy nie wiadomo co się można po nich spodziewać. Zwycięzcę wytypować mega trudno ,na pewno na musku jest City i to od nich będzie zależeć co zagra UTD. Ja w ofercie znalazłem jeden zakład ,który jest wart ryzyka. Mam nadzieję ,że City ,nie będzie kalkukować i ruszy od początku. Defensywa MU w ostatnim meczu z Evertonem pokazała ,że nie jest monolitem(nie wiem czy to jednorazowa wpadka ,czy jakiś rzeczywiście regres ,bo wcześniej grali nieźle z tyłu). De Gea zaczął bronić lepiej niż na początku ,więc oprócz typu na over 2.5 bramki proponuje :

1.Multicorners over 29.5 1.83 Bet365.

Dla tych ,którzy nie wiedzą na czym polega zakład ,już tłumaczę. Mnoży się liczbę kornerów z pierwszej połowy razy liczbę rożnych z drugiej części.Jeśli wynik będzie wyższy niż 29 ,zakład jest wygrany.
Jestem humanistą ale czy nie lepiej zagrać po prostu over 11,5 @1,92 w Unibet?

12 rożnych i pewna wygrana.W multicorners możesz liczyć na te 5X6 gorzej jak sie skończy na 7x4 albo 8x3;)

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Nie mam złudzeń. Szykuje się piękny mecz, z wieloma golami. City powinno wygrać, ale Untied ma w swoich szeregach piłkarzy o klasie, która spokojnie pozwoli im nawiązać dzisiaj walkę. Mając jednak na uwadze pierwszy mecz obu tych zespołów i to jak Czerwone Diały zostały rozbite w marny pył, znowu spodziewam się kanonady strzeleckiej City. Tym bardziej, ze grają u siebie. Owszem moze tym razem znajdują się w nieco słabszej dyspozycji, ale moim zdaniem City często gra na pół gwizdka. Dlatego w nich drzemią jeszcze spore możliwości. Mogą i powinni to spotkanie wygrać.
Jedyna kwestia jest taka, czy poradzą sobie z presją. Myślę, że tak. Moze poczatkowo bedą mieli problemy, ale potem czas powinien grać na ich korzysc. Wyglądają lepiej fizycznie od United, a na pewno lepiej rozkładają siły.
Ofensywny potencjał olbrzymi z obu stron. Stawka niesamowita.

City 3 gole lub więcej @ 4,0 @ Betclic
Liczba goli w meczu 4 lub więcej @ 2,65 Betclic

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom