To i ja pozwolę sobie skomentować wczorajsze derby .
MC świetny mecz zdominowali rywala na każdej pozycji , mieli sporo okazji w pierwszej połowie powinni prowadzić 2-0 ale ta ich skuteczność .Wyszli po zwycięstwo ,pewni siebie co pokazali przez 90 minut spotkania .
MU ... co tu powiedzieć takich bezradnych diabłów nie widziałem dawno ost raz chyba w finale
LM z Barceloną . MU nie pokazało nic kompletnie ,nawet ciężko doszukać się jakiś pozytywnych akcentów w ich wykonaniu . pograli coś 15-20 min w pierwszej połowie i obrona Częstochowy ???? , Ferguson zgred nie wiem na co liczył ze City da im strzelić ,ze sędzia wapno im sprezentuje ? , kolejna piękna symulka jego graczy w polu karnym ?
MU nie potrafiło wymienić 5 podań między sobą ,nie mówiąc już o jakieś solidnej ,groźnej zaczepnej akcji co by dała szanse na czysty strzał.
Nie wiem co w składzie emeryci Giggs ,Schols ? nie mówiąc już o Parku . żaden nic nie pokazał ... żeby Ronney wracał się pod własną 16 po piłkę ???? .
Ferguson pora odejść bo ośmieszasz się coraz bardziej . Jak można było wystawić taki drewniany skład na tak ważny mecz.... jak można było dokonać 1 zmiany dopiero (chyab w 70 minucie) .2 połowę od początku powinien grać Valencja a nie ost 10 min .
De Gea kolejna kompromitacja Fergusona ... gość się nadaje do PL jak nasz Rasiak . Facet zero wyczucia ,zero wyskoku przy dośrodkowaniach MC był jak dziecko we mgle interwencje na zasadzie uda się lub nie ???? . Stracony gol obciąża częściowo jego konto .
Dużo by tu jeszcze można napisać o beznadziejnej postawie MU.
Cieszy wygrana MC życzę i majstra zrobili duży krok . MU potrzebuje rewolucji w składzie na pewno trzeba się pozbyć emerytów Gigss ,Schols ,Park ich czas miną dawno. Ale zeby on odeszli musi odejść Ferguson zgred ???? .
I nie ma co tu liczyć ze sroki urwą punkty MC bo tak się nie stanie ,prędzej się spodziewam ze MU znowu pogubi pts w głupi sposób jak to mają w zwyczaju .Ich minimalistyczny styl gry na 1-0 ???? nawet z ogórkami i bez sędziego przychylnego sędziego czesto ciężko o to ????
Nie ukrywam ze jestem bardzo zszokowany (wręcz zszokowany ) postawą MU w derbach .. taki ważny mecz i żeby gola nie strzelić ????