>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hit pucharu króla: FC Barcelona - Real Madryt, 25.01 godz. 22:00

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dobra pierwsza połowa. Real może sobie pluć w brodę, że nie wyszedł pierwszy na prowadzenie, a mieli ku temu doskonałe okazje. No i ta poprzeczka to mówi samo za siebie. Camp Nou nie bez powodu nazywane jest świątynią ???? .
Pinto na minus, te kiwki w polu karnym i podanie do zawodnika Realu mogło się skończyć bramką. Pepe sam się wywraca w polu karnym, marny z niego aktor ???? .
Kompletnie nie pachniało bramką dla Barcelony, prędzej dla Realu. Aż tu nagle Pedro strzelił i widać było ogromne zniesmaczenie oraz złość na twarzach zawodników z Madrytu. Alves strzał życia i 2:0.
2:0 dla Barcelony po pierwszej połowie. Czy zasłużenie? Oczywiście, że nie. 2:2 byłoby sprawiedliwym wynikiem, ale gdybać to sobie można. Dość dobry mecz jak na razie.

A 861

amigo007

Użytkownik
Piękny mecz. Wynik jak dla mnie trochę niesprawiedliwy. Na razie 2-0 dla Barcelony. Ale Real bardzo mocno zmobilizowany. I cisną :) Szkoda że Real nie strzelił żadnej bramki. Zobaczymy jak będzie w drugiej połowie.

aker 8

aker

Użytkownik
Uwaga, Uwaga
Mam pytanie do wszystkich pseudotyperów, którzy typowali Real, gdzie jest wasz Real? Graliście: awans Realu, Real wygra, Real zremisuje itd. Gdzie można teraz sobie wsadzić te wasze analizy z takimi argumentami jak Real nie przegra bo kazda passa sie kiedys konczy, Real nie przegra bo jest masówka na Barce, Real nie przegra bo Barca na swoim terenie nie radzi sobie za dobrze z Realem (w stosunku do tego jak gra na SB) i tak dalej, i tak dalej. Doprawdy bardzo merytoryczne argumenty. Czekamy oczywiscie do końca meczu, ale kto dziś wygra to już wiemy. Pozdrawiam.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
bo Barca na swoim terenie nie radzi sobie za dobrze z Realem
No i przecież to prawda. Chyba nie oglądasz meczu. Realowi naprawdę zabrakło tylko szczęścia w pierwszej połowie. Mogli spokojnie ze 2 wrzucić. Przed chwilą sędzia nie uznał im prawidłowo zdobytej bramki przez Ramosa. Real wcale nie wygląda tak źle jak piszesz.
Świeżo po meczu moim zdaniem to tak:
Real powinien wygrać i awansować bo mieli:
- Kapitalne sytuacje w 1 połowie
- Poprzeczkę i odbitą piłkę na linii bramkowej
- Nieuznaną bramkę Ramosa.
- Niesłuszne czerwo Ramosa (lecz Diarra nie wiem czy nie powinien wcześniej już wylecieć, więc tu jako tako może być jeszcze sprawiedliwie)
- Mecz zdeka gwizdany pod dyktando Barcelony, nie oszukujmy się.
Real dziś zagrał lepiej, dużo lepiej, był lepszy od Barcelony, która pomimo strzału życia Alvesa i sytuacji bramkowej w której strzelił Pedro, nie mieli zbytnio więcej okazji do zdobycia bramki.
Kibice Realu mogą być zniesmaczeni meczem i słusznie.
Na Camp Nou lepszy był Real.
Na Santiago Bernabeu była Barcelona.

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
A czy wy na prawdę myślicie że gdyby było 0-1 albo 0-0 po pierwszej połowie to w drugiej połowie Barcelona grała by tak samo jak grała? Oczywiście że nie. Niestety przy wyniku 2-0, wyszli na drugą połowę z myślą że już awansowali. Niestety ale trzeba to głośno powiedzieć że od pewnego czasu Barcelona trochę zbyt pewnie wychodzi na mecze z Realem. Dzisiaj ponownie wyszła tak jakby już awans mieli i ponownie ograją Real, a tu już w 12 sekundzie Królewscy mieli 100% okazję.
Gdyby Barcelona grała dalej podobnie jak w pierwszej połowie, czyli nie oddała piłki aż tyle Realowi to prawda jest taka że w 70 minucie Real oddychał by rękawami a siłę miałby na tak ostry pressing jedynie Ronaldo który jest świetny pod względem wydolności oraz Granero, Benzema i Callejon (przepraszam jeśli pomyliłem, ale nie chce mi się sprawdzać poprawnej pisowni). Dlaczego tak? A mianowicie nie da się grac takim pressingiem przez cały mecz.
Real znowu na chwilę był blisko, ale wciąż tak na prawdę daleko. ;)
Teraz czas gonić w lidze bo Puchar już jest na wyciągniecie ręki.
PS: Gratuluje kibicom Realu (nie nie, nie tym napinaczom którzy napiszą że Barcelona awansowała bo im sędzia pomógł albo że murawa była krzywa, albo że coś tam coś tam) świetnego spotkania. Ale wciąż współczuje wam kogoś takiego w tej koszulce jak Pepe. Ta jego łapka lecąca na twarz Cesca trochę sztucznie wyglądała chociaż nie twierdze że to było celowe. Jego pajacowanie po końcowym gwizdku i bicie brawo sędziemu też śmieszne. Po faulu Messiego też ten &#39;twardziel&#39; padł na murawę jak po ostrym faulu i od razu rączki na twarz. Ale nie ma co do tego wracać. Do zobaczenia przy kolejnym GD!

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Czemu Real tak nie grał w pierwszym meczu?
Pierwsze minuty dominacja Realu i gdyby nie tak fatalna i bierna postawa Igły Real mógł prowadzić 2-0. Później kapitalna bomba Ozila, szkoda że to nie siadło :-| Dwie bramki z niczego Barcy i mecz teoretycznie się zakończył. Szkoda tej nieuznanej bramki Ramosa, ale ona i tak by nic nie zmieniła. Druga połowa to również dobra gra Realu, próba ataku pozycyjnego a nie tylko same kontry taki Real można oglądać.
Czerwo dla Ramosa trochę z dupy, ale wcześniej powinien wylecieć Lass więc tak jakby się pokryło, ale z korzyścią dla Realu bo Lass wyleciałby w pierwszej połowie a Ramos dopiero w końcówce meczu.
Sędzia ogólnie dobrze, tylko nieraz zbyt drobiazgowy i co niektóre faule dla Barcy były śmieszne. W ogóle ten faul Ronaldo na Alvisie ???? dobrze że Brazylijczykowi nogi nie urwało.
Co do Pepe to dzisiaj wyjątkowo spokojnie. Teatr był, tylko po co? Niepotrzebnie się go czepiacie :razz: Z tym uderzeniem w Cesca to RickyFCB trochę przesadzasz ;) Pepe zawsze macha tymi łapami więc raczej nie było to celowe.
Real przegrał awans na Santiago Bernabeu niestety.

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Propsy za powyższy post.
Co do Pepe to napisałem że nie jestem pewny czy były to specjalne.
Dla mnie 50/50 ze względu na to jaki jest Pepe.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
No i Panie Aker jednak remis ??? Co teraz brak odwagi coś napisać ?? Po co tacy ludzie udzielają się na forum, zero obiektywizmu, ale to przecież takie polskie - dop... komuś czyż nie ?? Wstydź się człowieku i najlepiej się wyrejestruj bo nie potrzebujemy tu takich użytkowników.

Co do meczu, to nie był najpiękniejszy, za to dramatyczny i emocjonujący do samego końca. Real wczoraj miał więcej klarownych sytuacji, jednakże obiektywnie przyznaję, że biorąc pod uwagę dwa mecze, lepsze wrażenie zrobiła Barca. Ten remis pokazał chłopakom z Madrytu, że mistrzostwo jest w ich zasięgu i trzeba tylko grać swoje do końca.
Gratuluję kibicom Barcelony awansu - do następnych GD.

howardwebb 47

howardwebb

Użytkownik
Według mnie mecz na CN wyglądał fatalnie w stylu Barcelony. Byli gorsi od Blancos i to indywidualne umiejętności piłkarzy zadecydowały o zdobyciu 2 goli. Można sie czepiać nieuznanej bramki Ramosa, a z drugiej strony nalezy sobie odpowiedzieć na pytanie- Co by było gdyby Lass wcześniej zasłużenie wyleciał z boiska???

Barca dostała zimny prysznic i przy następnej okazji takiego błędu juz nie popełni. Real był blisko , ale teraz musi byc gotów na zdecydowanie trudniejszy mecz, bez odpuszczania.

audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
Ten Aker mnie rozwalił swoją analizą. Po połowie Real mógł z remisem wejść do szatni. Pinto taki niepewny punkt, ale skoro Barca słynie z nieziemskiej techniki to on też się do nich zalicza. ???? Pique kiepski występ. Z jego winy padł wyrównujący gol. Nieuznany gol dla Realu zdobyty prawidłowo według mnie. Jeszcze ten początek meczu, gdyby grał od 1 minuty Benzema strzelił by bramke. I jeszcze kilka słów na temat tych co grali przed meczem 1:1. Komentator Sportklubu bardzo dobrze powiedział, że Barca w GC na własnym boisku NIGDY nie gra na remis.

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Aker jest &quot;Siarą&quot; i siarę odwala ???? Wg mnie bardzo dobry mecz, tempo, akcje to było coś. Barca jednak troszkę zlekceważyła Real, przez pierwsze 5 mniut nie wiedzieli co się dzieje i mogło się różnie skończyc. Patrząc przez pryzmat dwóch meczy, Barcelona zasłużony awans

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Over1,5(1.HT)-Kurs:2,10 ✅
Ile padnie goli?-over 3,5,Kurs:2,25 ✅
Która drużyna strzeli pierwszego gola?-Real,Kurs:2,80 ⛔
Uda się obydwu drużynom strzelić gola? -Tak,Kurs:1,57✅
Tak sie typuje GD:grin: Co do meczu oglądałem tylko powtórki najważniejszych akcji i bramki jak dla mnie wynik zasłużony .

- Niesłuszne czerwo Ramosa (lecz Diarra nie wiem czy nie powinien wcześniej już wylecieć, więc tu jako tako może być jeszcze sprawiedliwie)
Real dziś zagrał lepiej, dużo lepiej, był lepszy od Barcelony, która pomimo strzału życia Alvesa i sytuacji bramkowej w której strzelił Pedro, nie mieli zbytnio więcej okazji do zdobycia bramki.
To wytłumacz mi dlaczego nie wygrali ?? Sądzia nie dał im 10 karnych i nie posłał z boiska 7 pilkarzy Barcelony.No wybacz ale jesli nie potrafi sie wbić Barcelonie dwóch bramek przy błędach ich obronców ?? :grin: To jaka jest szansa na sukces ?? Gdyby Barcelona zagrała bezbłędnie to znowu było by do zera i koniec pinkolenia na temat Realu żaden kibic ich by się tu nie odezwał. Ale jesli nie potrafią takich okazji wykorzstac to nie stety w kolejnym pojedynku też nie wygrają .

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
No i przecież to prawda. Chyba nie oglądasz meczu. Realowi naprawdę zabrakło tylko szczęścia w pierwszej połowie. Mogli spokojnie ze 2 wrzucić. Przed chwilą sędzia nie uznał im prawidłowo zdobytej bramki przez Ramosa. Real wcale nie wygląda tak źle jak piszesz.

Kibice Realu mogą być zniesmaczeni meczem i słusznie.

Na Camp Nou lepszy był Real.
Na Santiago Bernabeu była Barcelona.
czerwo jak najbardziej słuszne, bo Ramos faulował koło 10 razy, a jak wiadomo nie tylko jakość przewinień się liczy, ale i ilość. Łokieć był na żółtą spokojnie poza tym.
OK, Real był lepszy, ale sami sobie są winni, bo Gonzalo nie wykorzystał chyba 3 setek + pech przy strzale Turka. Co ma do tego sędzia? Nie uznał tylko bramki, ale miał do tego podstawy, bo jednak pociągnięcie w polu karnym było.
Czy kibice Realu mogą być zniesmaczeni? Wydaje mi się, że w ich serca wlana została solidna dawka nadziei, bo który z nich spodziewałby się tak dobrej gry na CN? Chyba najwięksi optymiści nie przypuszczali, że Królewscy wypracują sobie aż tyle sytuacji podbramkowych. Gdyby Karim zaczął zamiast Higuaina... Gdybać można, ale nie ma sensu. Optymistycznie to wygląda patrząc na rywalizację w La Liga, czyżby obalenie dominacji FCB? Chciałbym... ????

realista0 15

realista0

Użytkownik
Czy kibice Realu mogą być zniesmaczeni? Wydaje mi się, że w ich serca wlana została solidna dawka nadziei, bo który z nich spodziewałby się tak dobrej gry na CN? Chyba najwięksi optymiści nie przypuszczali, że Królewscy wypracują sobie aż tyle sytuacji podbramkowych. Gdyby Karim zaczął zamiast Higuaina... Gdybać można, ale nie ma sensu. Optymistycznie to wygląda patrząc na rywalizację w La Liga, czyżby obalenie dominacji FCB? Chciałbym...
To się zaczyna robić żałosne, Real raz do roku potrafi zagrać wyrównane spotkanie z Barceloną i od razu po takim meczu pojawiają się wielkie zachwyty, że Mourinho wkońcu znalazł jakąś genialną taktykę na Katalończyków, że Królewscy za chwilę obalą dominację Blaugrany itp. itd.
Przecież to oczywiste, że Barca nie będzie wygrywać non stop, i będą im się zdarzać takie słabsze spotkania jak w środę - bo nie oszukujmy się, piłkarze Barcelony wyszli przedwczoraj na boisku w przekonaniu, że czeka ich spacerek (trochę poklepią, wygrają 1:0 i tyle). Zlekceważenie Królewskich doprowadziło właśnie do tak pięknego widowiska. I na całe szczęście, Higuanin nie trafił w 1 minucie meczu bo znowu byśmy mieli 1:3 w plecy i nikt by wtedy nie pisał o pięknej grze Realu.

Naprawdę strasznie mnie smuci postawa kibiców Królewskich, którzy cieszą się z tego, że Real zremisuje raz na cztery spotkania z Dumą Katalonii.
Na dodatek, żałosne jest to, że po każdym takim remisie wszyscy pieją z zachwytu.
Prawda jest taka, że różnica poziomów gry między tymi dwoma zespołami jest w dalszym ciągu ogromna. Bo jeśli byłby wyrównany jak to nie którzy twierdzą, to Real potrafił by od czasu do czasu wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +8
akomos1 4

akomos1

Użytkownik
masz racje,zazwyczaj po ładnej grze realu jest maksymalnie remis.ale kibice cieszą się również z tego,że real grał po prostu lepiej od barcy,lecz któryś to już raz zabrakło szczęścia. gdyby real w tym ostatnim meczu grał z kimś innym niż z barcą to sądze, że nie byłoby nic dziwnego gdyby po 20 min widniał wynik 3-0 dla realu.a z barceloną takie błędy co robił głównie higuain są niewybaczalne.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom