>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hip-Hop

matheenn 2

matheenn

Użytkownik
Pomagaczami powiadasz, uważasz że Molesta to tylko Vienio i Wilku
Chłopaku przesłuchaj se &#39;Skandal&#39; jest to jedna z lepszych płyt tamtego okresu i na pewno bije na głowę wszystkie płyty Rysia. Skoro piszesz że Eldo nie jest sławny(tzn nie był przed beefem) to posłuchaj płyt Grammatiku, przecież to są wyjebane płyty.
Dlaczego uważasz że nie mają prawa jechać Peji, przecież to on pierwszy zaczął jechać Molestę, Eldo, i WFD, dla mnie rysiu nie ogarnia sytuacji, nie potrzebnie wjeżdża na raperów którzy nic złego nie zrobili i dzieli tą Polską scenę
Skandal jak i Styl życia G&#39;N.O.J.A. Peji otrzymały złotą płytę ... nie wiem czym się więc kierujesz mówiąc że biję na głowę?? ????
I to porównuję solo Peji do Molesty całej , a jak by patrzeć na działalność Slums attack to prosze bardzo :
Na legalu - złoto , platyna
Szacunek ludzi ulicy - złoto
????

matheenn 2

matheenn

Użytkownik
&quot; Nie każdy rap który się sprzedał jest dobry &quot;
Nie piję tutaj do Pei.
Zgadzam się z tym , ale kolega porównywał twórczość twierdząc że płyta biję na głowę inne Peji , chciałem tylko mu udowodnić jaki jest stronniczy gdyż to że płyta się sprzedaję to znaczy że raper ma fanów , fani świadczą o &quot;dobroci&quot; rapu.

hanys006 34

hanys006

Użytkownik
Słuchał ktoś nowej płyta Eldoki na bitach The Returners ? Jak dla mnie miazga, dawno nie było już tak solidnej produkcji w polskim rapie.

antyszczewa 0

antyszczewa

Użytkownik
chopaki chopaki !
szukam utworu w ktorym byl wers/zdanko w rodzaju albo takiez same: jesli tylko masz ochote, jest wolna chata przewidziana na sobote :wink:

utwor raczej hh. dosc starszawy chyba, bo sluchany z kasety lecz nie pamietam nazwy. jak ktos zna to napiszcie :p ...z góry dzięki!!!!

camillo 9

camillo

Użytkownik
Eldoka po raz kolejny pokazał niesamowitą klasę. Szacunek w pełnej rozciągłości dla tego gościa. Śmieszą mnie tylko hejterzy, którzy nie dorośli do poziomu jego tekstów i rozkminienia przesłania.
Polecam wydać te 35 zł, bo taki rap jest bezcenny.

P 2

pixtr090

Użytkownik
Matheenn - według Ciebie to jak płyta się sprzedaje świadczy o poziomie rapera? Powiedz mi czemu płyta Pyskatego nie miała złota, czemu płyta Chady nie miała złota, przecież to są wyjebane płyty. Płyty Peji sprzedają się ponieważ to już jest wyrobiona marka, mimo tego że nie jest &#39;biedny&#39; dalej o tym rapuje a dzieciaki biegną do sklepu i kupują, Step Records wrzuciło przecież płytę Chady do neta to jak myślisz ludzie będą płacili 30zł za płytę czy ściągną ją z neta za darmo. Płyt nigdy nie powinno się oceniać po ilości sprzedanych sztuk. Przecież ta nowa płyta Tedego to straszne *****, chyba najgorsza jego płyta a ma złoto.
Mógłbym się z tobą częściowo zgodzić odnośnie tej sprzedaży gdybyś porównał płyty w podobnym okresie czasowym. Z tego co dobrze pamiętam gdy był wydawany Skandal próg złotej płyty był na poziomie 30.000.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Skandal jak i Styl życia G&#39;N.O.J.A. Peji otrzymały złotą płytę ... nie wiem czym się więc kierujesz mówiąc że biję na głowę?? ????
I to porównuję solo Peji do Molesty całej , a jak by patrzeć na działalność Slums attack to prosze bardzo :
Na legalu - złoto , platyna
Szacunek ludzi ulicy - złoto
????
Zgadzam się z tym , ale kolega porównywał twórczość twierdząc że płyta biję na głowę inne Peji , chciałem tylko mu udowodnić jaki jest stronniczy gdyż to że płyta się sprzedaję to znaczy że raper ma fanów , fani świadczą o &quot;dobroci&quot; rapu.

Generalnie bardzo średnio obchodzi mnie temat polskiego hip-hopu, ale zaglądam do tego tematu, żeby pilnować porządku.
Akurat złota jest po 15 kaflach, więc to żaden sukces wielki nie jest.
To, że ktoś ma fanów to wcale nie świadczy o tym czy muzyka jest dobra, w takim wypadku to, że muzyka jest mniej popularna to znaczyłoby, że jest słaba, a to jest po prostu głupota, inaczej nie da się nazwać takiego gadania. Idąc Twoim tokiem myślenia to Ich Troje to po prostu majstersztyk.

Mógłbym się z tobą częściowo zgodzić odnośnie tej sprzedaży gdybyś porównał płyty w podobnym okresie czasowym. Z tego co dobrze pamiętam gdy był wydawany Skandal próg złotej płyty był na poziomie 30.000.
Złota jak wyżej jest bodajże jak się sprzeda 15 k z tego co kojarzę.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Złota jak wyżej jest bodajże jak się sprzeda 15 k z tego co kojarzę.
Teraz tak, ale jak wychodził Skandal bodajże w 97&#39; to był wyższy raczej ;)
Zreszta były to czasy gdy płyty się kopiowało lub kupowało na bazarach.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Teraz tak, ale jak wychodził Skandal bodajże w 97&#39; to był wyższy raczej ;)
Zreszta były to czasy gdy płyty się kopiowało lub kupowało na bazarach.

No może tak, ale w każdym razie chodziło mi o to, że mierzenie jakości muzyki ilością sprzedanych płyt jest bezsensem totalnym.

Tak samo zresztą jak licytowanie się kto ma ile złotych, platynowych itd, bo te progi to są śmieszne liczby po prostu.

lorenzz 34

lorenzz

Użytkownik
Eldoka po raz kolejny pokazał niesamowitą klasę. Szacunek w pełnej rozciągłości dla tego gościa. Śmieszą mnie tylko hejterzy, którzy nie dorośli do poziomu jego tekstów i rozkminienia przesłania.
Polecam wydać te 35 zł, bo taki rap jest bezcenny.
Zgadza się .Moim zdaniem płytka roku jak na razie;)Polecam!

gmark 765

gmark

Użytkownik
Przestańcie się napinać o Ryśka ???? Bo i tak w Poznaniu zaczyna rządzić Słoń i Shelka ????
Kilka dobrych kawałków tego pierwszego - wjeżdżają na psyche.
http://www.youtube.com/watch?v=jwDsNR_bf1k SŁOŃ - BEZDECH
http://www.youtube.com/watch?v=JOKD6Eymd9Y SŁOŃ - : )
http://www.youtube.com/watch?v=qXn81Bw2SZo SŁOŃ - KRWAWY APERITIF
http://www.youtube.com/watch?v=uSs6FovAbpQ SŁOŃ - OTIS DRIFTWOOD ( mój faworyt )
i coś nowszego i równie złego

http://www.youtube.com/watch?v=bXrHIQGnWkg SŁOŃ - DZIECI OGNIA

Do góry Bottom