Handicap azjatycki to coś takiego, że twoja stawka jest dzielona na pół.
Np. over 2,25 oznacza, że połowę stawki typujesz, że będą 2 bramki, a drugą połowę stawki, że będzie więcej niż 2 bramki. Jak padnie więcej niż 2 bramki wygrywasz połowę, a z drugiej połowy masz zwrot, a jak padną 2 bramki to też tak samo. Przegrywasz gdy padnie mniej niż 2 bramki.
Drużyna A-Drużyna B over 2,25 kurs. 1.50 stawka: 10j.
Czyli:
5*1.50 na 2 bramki.
5*1,50 na więcej niż 2 bramki.
Jak będą przynajmniej 2 bramki to 1 zdarzenie wchodzi (5*1,50=7,50), a z drugiego jest zwrot, razem 7,50+5=12,50.
Analogicznie przy handicapach:
Drużyna A(+0,25)-Drużyna B typ: 2
połowa stawki na to, że od tego momentu drużyny strzelą taką samą liczbę bramek (np. 0:0, 1:1, itd.)
połowa stawki na to, że drużyna B strzeli więcej bramek niż A (o min. 1 bramkę więcej)
Źle, źle, źle. Nie wiem czy swiadomie czy nie wprowadzasz kolegę w błąd, w każdym razie wszystko co napisałeś jest źle.
Pomijając już fakt, że niepotrzebnie się napociłeś, skoro jest pełno wytłumaczeń w Internecie.
Over 2.25 nie oznacza, że typuje się połowę stawki na to, że padną 2 gole, a połowę na to, że więcej, tylko stawiamy połowę stawki na OVER 2, a połowę na OVER 2.5. Jak padną więcej niż 2 bramki wygrywamy CAŁOŚĆ, a nie jak ty napisałeś połowę. Połowę można zresztą z tym zakładzie tylko przegrać, a nie wygrać (wtedy kiedy padną 2 gole). To coś zupełnie innego niż napisałeś.
Co do handicapów na drużynę, to nigdy nie zapisuje się ich w postaci: + lub - na jedną drużynę, a typ na drugą.
Twojego zapisu nie rozumiem, bo nigdy się z takim nie spotkałem, ale podejrzewam, że oznacza to samo co Druzyna A - Drużyna B -0,25 typ: 2, a wtedy połowa stawki idzie na zakład bez remisu, a połowa na czystą dwójkę. Nigdy się w przypadku tych zakładów nie stawia, że drużyny strzelą tyle samo bramek, w azjanach zawsze chodzi nam o faworyzowanie jednej ze stron, tylko staramy się zminimalizować ryzyko. jak mamy ćwiartki tak jak w tym przypadku, to jak połowa idzie na DNB czy w innym zapisie handicap (0) to po prostu przy remisie dostajemy zwrot stawki.
Na pewno sposób w który to napisałem nie jest zbyt czytelny dla początkujących, ale po prostu starałem się skorygować błędy. logix91, w Internecie jest już napisane o azjanach wszędzie, nikt ci tutaj nie da raczej łatwiejszego wytłumaczenia niż te, które już istnieją. Moja rada tylko taka, że jak masz właśnie ćwiartki (np. +0,25) to rozkładaj to sobie (w tym przypadku połowa idzie na handi (0), połowa na (+0,5))