Kolejność w grupie
1.
Brazylia
2.
Serbia
@3.00 STS
Awans
Serbia @2.25 STS
Liczba punktów:
Serbią over 3.5 @1.80
Brazylia over 6.5 @1.65
Kamerun over 1.5 @1.57
Zacznę od Serbów. Zrobili na mnie duże wrażenie, wygrana w grupie Ligi Narodów i kwalifikacji do tego Mundialu. Przeciwnicy można powiedzieć, że z wysokiej albo chociaż średniej półki -
Portugalia,
Norwegia,
Szwecja,
Irlandia, Słowenia. Bilanse w tych spotkaniach też na całkiem dobrym poziomie. Prym wiodą Tadic, Mitrovic, Sergiej Milinkovic-Savic, wspierani przez solidna linię defensywna. Wrażenie robi ostatni mecz o awans do MŚ bezpośrednio z Portugalią, gdzie wygrali dominujac rywali.
Napewno rywale w grupie są w zasięgu,
Szwajcaria wydaje się solidna i będzie poza
Brazylia, największym rywalem Serbów. Kamerun jest w zasięgu i myślę wyciegna skromne zwycięstwo. Mam nieodparte wrażenie, że
Brazylia może mieć duże problemy z pokonanem zespolu z Europy. Jednak to Canarinhos wygraja grupe, dzieki lepszym wynikom z innymi drużynami. 4 punkty zdobyte dzieki zwyciestwu z
Szwajcaria i remis z Kamerunem lub
Brazylia pokrywa nam linię.
Over punktowy Brazylii wydaje się najlepsza opcja, faworyci nie tylko grupy ale też do awansu conajmniej do półfinału/finału. Kadra mocna, zgraną, osiągająca dobre wyniki. Dwie wygrane i remis wystarcza na pokrycie linii.
Kamerun i dwa remisy to ostatnia propozycja punktowa. Mysle, że nawet 3 punkty są w ich zasięgu, oczywiście kosztem Szwacjarii. Kilku zawodników gra w dobrych klubach, a w formie jest napewno choupo-moting z Bayernu czy Anguissa z Napoli i Onana z Interu.
Dwa ostatnie kraje będą przyzwyczajone do temperatur co może pozytywnie płynąć na ich wytrzymałość i wydolność na meczu.
Moim zdaniem warto zagrać na over Kamerunu oraz Serbii.