>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Grupa E - Francja, Ekwador, Honduras, Szwajcaria

stary-chlop 318

stary-chlop

Użytkownik
Francja vs Honduras
Typ : | Francja -1 | ✅
Kurs : 1.85
Buk :WilliamHill
Króciutko. Jak dla mnie &quot;value&quot; na ten zakład, Francja jest b. dobrze przygotowana, co pokazują choć by ostatnie mecze przygotowawcze, 8:0 z Jamajką, 2:0 z Holandią gdzie mogło się skończyć wiele więcej, czy 4:0 z Norwegią. Francuzi dziś rozstrzelają Honduras bez dwóch zdań, jak dla mnie jest to najlepsza ofensywa zaraz po Argentynie i Holandii, nie tylko ofensywa, bo Kościelny i Shako dwóch &quot;ogarniętych&quot; środkowych obrońców, po bokach Sagna z Evrą, którzy dziś zbyt do roboty dużo nie będą mieli. Honduras ostatnio bezbramkowy remis z Anglikami, po za tym porażki z Izraelem czy Turcją. Wątpię, aby byli w stanie się postawić Francuzom. Deschamps na pewno nie zlekceważy przeciwnika, spodziewam się wyniku koło 4:0.

Otrzymane punkty reputacji: +3
karwan88 21

karwan88

Użytkownik
Francja vs Honduras
Typ : | Francja -1 |
Kurs : 1.85
Buk :WilliamHill
Króciutko. Jak dla mnie &quot;value&quot; na ten zakład, Francja jest b. dobrze przygotowana, co pokazują choć by ostatnie mecze przygotowawcze, 8:0 z Jamajką, 2:0 z Holandią gdzie mogło się skończyć wiele więcej, czy 4:0 z Norwegią. Francuzi dziś rozstrzelają Honduras bez dwóch zdań, jak dla mnie jest to najlepsza ofensywa zaraz po Argentynie i Holandii, nie tylko ofensywa, bo Kościelny i Shako dwóch &quot;ogarniętych&quot; środkowych obrońców, po bokach Sagna z Evrą, którzy dziś zbyt do roboty dużo nie będą mieli. Honduras ostatnio bezbramkowy remis z Anglikami, po za tym porażki z Izraelem czy Turcją. Wątpię, aby byli w stanie się postawić Francuzom. Deschamps na pewno nie zlekceważy przeciwnika, spodziewam się wyniku koło 4:0.
Prawdopodobnie wygrają gładko ale...nie wspomniałeś o meczu towarzyskim z Paragwajem, w Paryżu gdzie było 1:1. Dlatego nie wiadomo jak poradzą sobie z zespołem z Ameryki PD na ich terenie. Mimo wszystko jeśli Francuzi liczą na awans, muszą ograć ogórków na sam początek, chociaż po wczorajszym wyniku Urugwaju wszystko jest możliwe.

Otrzymane punkty reputacji: +7
ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Szwajcaria - Ekwador
15.06.2014 18:00
Szwajcaria to solidna, wyrównana drużyna, prowadzona przez doświadczonego Ottmara Hitzfelda. Swoją grupę eliminacyjną wygrali (dość łatwą co prawda) bez porażki i stracili tylko 6 bramek w 10 meczach. Ekwador z kolei skończył eliminacje na 4 miejscu, wyprzedzając m.in Urugwaj. Ale zdecydowanie dużo zasługi w tym miało miejsce, gdzie podopieczni Reinaldo Ruedy rozgrywali swoje mecze domowe. Obiekt położony na wysokości ponad 2700m n.p.m sprawił, że Ekwador tylko raz stracił tam punkty (1:1) z Argentyną, resztę spotkań wygrywając. Ich bilans domowy eliminacji to 7 zwycięstw i jeden remis, bramki 15:3. Na wyjazdach drużyna spisywała się już znacznie gorzej: 0 zwycięstw, 3 remisy, 5 porażek, bramki 5:13. Dzisiejszy mecz zostanie rozegrany w stolicy Brazylii na Estádio Nacional de Brasilia. Prognozowana pogoda na czas meczu to 23 stopnie, 57% wilgotności, brak opadów, więc podobnie jak jest teraz w Europie i na Szwajcarów to w żaden sposób nie może wpłynąć negatywnie.
Szwajcaria 0.0 (DNB) @ 1.729 Pinnacle (8/10) ✅ (2:1)
Mecz Francuzów odpuszczam. Silny skład, grają z outsiderem, ale ja już na nich za dużo kasy wtopiłem. ????

stary-chlop 318

stary-chlop

Użytkownik
, chociaż po wczorajszym wyniku Urugwaju wszystko jest możliwe.
A co ma piernik do wiatraka ? Urugwaj nie ma składu, wszyscy którzy sądzili że zajdą daleko to tylko i wyłącznie z powodu Suareza, nic więcej, a zespół Francji jest kompletny i dziś na spokojnie 3 pkt.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Co do meczu Ekwadoru ze Szwajcarią, to warto zauważyć, że mecz będzie rozgrywany na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza (czyli tak jakby u nas w Zakopanem). Trzeba zaś pamiętać, że Ekwador zakwalifikował się głównie dzięki punktom zdobytym u siebie na wysokościach w Quito (2800 m. n.p.m.) Mecz oczywiście odbędzie się dużo niżej, ale powyższy fakt może pozostać nie bez znaczenia dla wyniku.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS.

Szwajcaria - Ekwador
Mecz pomiędzy Szwajcarią a Ekwadorem może okazać się kluczowy dla ostatecznego układu tabeli w grupie E. Drużyna, która wyjdzie zwycięsko w tym pojedynku, będzie blisko awansu do kolejnej fazy. Mecz ten nie ma wyraźnego faworyta dlatego może być to bardzo ciekawe starcie.
Szwajcarzy eliminacje przebrnęli bez porażki. Choć nie mają w swym składzie klasowego kata w napadzie nie można im ująć braku zaangażowania. Drużyna jaką stworzył Hitzfeld jest monolitem z którego powinna czerpać przykład także nasza reprezentacja. Szwajcarzy będą z pewnością szukać okazji bramkowych na skrzydłach, gdzie mają szybkich zwinnych zawodników.
Ekwador jest zespołem, który lepiej gra we własnym kraju, gdzie stadion usytuowany jest na sporej wysokości względem poziomu morza. Grając dziś w stolicy Brazylii nie mogą liczyć na przyzwyczajenia ze swojego podwórka. Mimo to zespół do awansu ma pociągnąć Antonio Valencia.
Myślę, że mecz może stać się wymianą ciosów pomiędzy reprezentacjami i możemy spodziewać się goli z obu stron. Mecz sędziować będzie znany Uzbek Irmatov. Nie jest on porywczym sędzią bardzo chętnym do karania indywidualnego. Ponadto tak jak pisałem już - sędziowie w pierwszej kolejce oszczędzają piłkarzy starając się nie przesadzać z karami dla zawodników.
Moje typy:
Obie drużyny strzelą gola: Tak 2,10 Sportingbet ✅
Suma punktów za kartki: poniżej 45 punktów 1,73 WilliamHill
✅

VS.

Francja - Honduras
Ostatnie mistrzostwa świata to balansowanie od skrajności w skrajność przez graczy Trójkolorowych. W 1998 roku wygrali turniej u siebie, w 2002 nie wyszli z grupy. W 2006 roku znów zagrali w finale ale tym razem przegrali, cztery lata później znów nie udało się wydostać z grupy. Teraz już powinno być lepiej, tym bardziej że i grupa wcale nie jest trudna a i wydaje się, że kłótnie w kadrze to już przeszłość.
Francuzi są wielkim faworytem tego meczu ale wczorajsze spotkanie Urugwaju z Kostaryką chyba nauczyło wszystkich, że nie należy lekceważyć pozornie słabszej ekipy. Nie sądzę jednak, żeby wczorajszy scenariusz powtórzył się dziś. Jakby nie patrzeć Francja ma lepszych piłkarzy niż Urugwaj, szczególnie środek pola z Cabayem i Matuidim daje podstawy sądzić, że Honduras może zakończyć mecz bez strzelonego gola. Francja w sparingach więcej bramek strzelała dopiero po przerwie. Myślę, że dziś również w drugiej połówce coś ustrzeli, tym bardziej że do tej pory piłki wpadają hurtowo do bramek. A Hondurasowi niestety ale radości nie wróżę po dzisiejszym meczu.
Moje typy:
Francja wygra 2. połowę 1,67 WilliamHill
✅

bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Ja skłaniam się dzisiaj w stronę Ekwadoru, drużynom z Europy po prostu brakuje sił w tym klimacie i w tym upatruję value na Ekwador. Kadrowo są to dość porównywalne zespoły, jedni i drudzy sporo potrafią w ofensywie ale jednak tej wilgotności powietrza i innych warunków po prostu nie da się przeskoczyć, co wybitnie pokazuje wczorajszy mecz i skurcze znanych przecież ze świetnego przygotowania fizycznego Anglików już w 70 minucie. W meczu Francuzów raczej bez niespodzianki, Honduras jeżeli ma powalczyć to raczej fizycznością niż umiejętnościami stricte piłkarskimi, dlatego typ na kartki wydaje się być odpowiednim na to spotkanie.
Honduras over 3 kartki @ 2,70 ✅
Ekwador wygra @ 3,25 ⛔
William Hill

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Francja - Honduras over2,5 1.87 oddsring✅✅✅ 3:0
kurs na zwyciestwo malutki i nic mnie nie zdziwi juz w zadnym meczu . Srednia goli na MŚ jak narazie coś ponad 3 , wiec srednia imp-onujaca jak na ostatnie chude lata . Francja dwie bramki powinna strzelić , a jesli Honduras coś ustrzeli to moze być kolejny fajny mecz , a nie zdziwiłbym sie jak Francja zagra bez pomysłu jak wczoraj Urugwaj .

Szwajcaria - Ekwador over1,5 1,42 , Szwajcaria wygra 2.35✅✅✅2:1

o szwajcarów jestem pewny ze strzelą bramke bo to jedna z niedocenianych druzyn na tych Mś . Symbolem tego nowego pokolenia szwajcarskiej piłki jest Shaqiri , gwiazda która ma 23 lata a z Bayernem M. pełno sukcesów na koncie . W spotkaniu kontrolnym przed Mś Szwajcarzy wygrali 2:0 z Peru , nie zdziwie się gdyby takki wynik dziś padł , a że są to Mś to iEkwador cos moze strzeli chodz na wyjazdach wyniki w eliminacjach nie napawały , sukcesem Ekwadoru w eliminacjach jest zapewne stadion polozony na 2800 m.n.p.m. gdzie 7 meczy wygrali i raz zremisowali .
Fajna opcja wydaje sie tez zagranie wygrana Szwajcarów i over 1,5 bramki ale w Oddsring tego nie maja

wodzuzks 118

wodzuzks

Użytkownik
Również uważałbym na stawianie na Szwajcarów. Jest to tak naprawdę przeciętna europejska drużyna , która nigdy w ważnych imprezach nie zachodziła daleko. Z kolei Ekwador typowy walczak &quot;amerykański&quot;, chociażby Polacy przekonali się o ich sile. Podobnie jak inne zespoły z tego kontynentu typu Chile, Kolumbia również Ekwador będzie starał się pomieszać coś w swojej grupie. A może będzie to nawet spotkanie decydujące o tym kto wyjdzie z grupy na drugim miejscu, bowiem według mnie Francuzi są faworytem w tej grupie i pierwszego miejsca sobie nie dadzą odebrać.Także warto spróbować X2 na Ekwador.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Szwajcaria-Ekwador typ:X2 ,Kurs:1,57
Przywykłem do tego że Szwajcaria jest na każdej wielkiej imprezie ale w każdej z nich kończy w fazie grupowej są tylko tłem dla innych i dopełnieniem grupy grają dobrze w elminacjach ale zawodzą w fazie finałowej i dzisiaj moga po raz kolejny przegrać Ekwador może potęgą nie jest ale klimat jaki panuję w Brazyli z pewnością im pomoże w odniesiniu sukcesu .Dla europejczyków wysoka wilgotność nadzwyczajniej przeszkadza dla zespołów z Ameryki PŁD to normalne warunki z ktorymi mierzą się na co dzień.Gram ostrożnie jednak nie wydaje mi się by Szwajcaria coś wskórała dzisiaj.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Szwajcaria-Ekwador: 6 zmian @1,70 Betsafe⛔

Piękny kurs,u innych widziałem 1,44 czy 1,28.Więcej pisał nie będę,bo nie umiem uargumentować tego ile zmian zrobią trenerzy.Po prostu value w kursie;)

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
18.06.2014
18.00
Szwajcaria - Ekwador
typ - Under 1.5 gola
kurs - 3.0
Marathonbet

Dzisiaj czeka nas ciekawy mecz o drugie miejsce w grupie i awans do 1/8. Wiadomo , że to odważne stwierdzenie jednak Francja wydaje się być poza zasięgiem Honduras skazywany na 4 miejsce. Dlatego dzisiejszy mecz może mieć kolosalne znaczenie dla obu drużyn. Mistrzostwa zaskakują otwartą grą i dużą ilością bramek. Wszystkie mecze bardzo dobre ja jednak oczekuję że dziś czeka nas zachowawczy mecz w wykonaniu obu drużyn. Mecz będzie rozgrywany w bardzo trudnych warunkach godzina 13 duża wilgotność. Szwajcarzy lubią murować bramkę. Ekwador moi zdaniem bez większej sił ognia chociaż jest Valencia. Jednak moim zdaniem mimo wszystko dzisnie będziemy oglądać wiecej niż 1 bramkę.

boromir 134

boromir

Użytkownik
Bazując na tym co zobaczyłem w towarzyskim meczu Anglia - Honduras śmiem twierdzić że Honduras może zagrać bardzo podobnie jak z Anglikami.
Wysoki pressing i bardzo duzo agresji co przełoży się na mnóstwo fauli i kartek
Na bet365 linia 2,5 kartki dla Hondurasu po kursie 1,90 to chyba najlepszy bet na to spotkanie.Francja powinna sobie w tym spotkaniu poradzic i wygrać a wiec ewentualne prowadzenie Francuzów w meczu to jeszcze jeden powód do flustracji i grania agresywnie.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Szwajcaria vs Ekwador / A. Valencja strzeli 2 badz wiecej goli...@ 76 [unibet]
SPoko, rozumiem, Antonio nie mial super sezonu i w repie nie strzela wielu bramek (8 badz 9 na 70+ spotkan) ale taki kurs!? Valencia to jeden z liderow, pomocnik, pilke kopnac potrafi, gra w dobrej lidze, ma kilka atutow, mysle, ze za kilka zlotych warto zagrac bo a noz rozegra chlopak dobry mecz i cos ustrzeli ???? ...no chyba, ze ktos cos wie o tym , ze Valencja w tym meczu nie zagra...to prosze o info.

M 23

michael-23

Użytkownik
Szwajcaria - Ekwador

Mecz rozgrywany jest na neutralnym terenie, nie u siebie, w Ekwadorze, gdzie jak wiemy, drużyna ta ma bardzo dobre wyniki. Posłużę się cytatem:
Oni są mocni tylko u siebie, bo grają wysoko nad poziomem morza. Na takich wysokościach inne reprezentacje po prostu wymiękają, z trudem się oddycha, a ci piłkarze muszą jeszcze biegać przez 90 min. Ekwadorczycy są przyzwyczajeni do takich wysokości, inni nie. Zresztą zobacz sobie ich bilans z tych eliminacji w meczach u siebie: 7-1-0. Ogrywali Urugwaj, Brazylię, zremisowali z Argentyną. Zresztą niemal co roku wygrywają z tymi czołowymi reprezentacjami. Na wyjeździe za to ich bilans to: 0-3-5. Chyba więcej nie trzeba dodawać
~ bułeczka na swoim blogu, w odpowiedzi na pytanie jednego z pytających
Zgadzam się z tym.
Chile - Ekwador 2:1
Kolumbia - Ekwador 1:0
Peru - Ekwador 1:0
Ale,
Ekwador - Urugwaj 1:0
Ekwador - Paragwaj 4:1
Ekwador - Argentyna 1:1
Większość graczy w drużynie Ekwadoru to gracze z rodzimej ligi, znanym zawodnikiem jest Valencia z M.U., natomiast Szwajcaria posiada ciekawych graczy, takich jak Lichtsteiner z Juventusu, bardzo doświadczony gracz, w pomocy Shaqiri z Bayernu, Xhaka z Basel, oraz w ataku Drmić, który był łączony z Arsenalem i który strzelił dużo bramek w Bundeslidze. W obronie jest były zawodnik Arsenalu Johan Djorou, który wystąpił w pamiętnym meczu Arsenal - Barcelona w 1/8 finału LM.
Ostatnie mecze Szwajcarii były dość dobre, wygrana z Peru i Jamajką, remis z Chorwacją.
Typy:
Szwajcaria wygra @2,37 bet365 ✅✅✅
Szwajcaria wygra i BTS @5,0 bet365 ✅✅✅
over 2,5 @2,25 bet365 ✅✅✅
Szwajcaria i over 2,5 @4,0 bet365 ✅✅✅
DW 2:1 @9,5 bet365 ✅✅✅ ???? :cool:
Proszę o komentarze, co sądzicie o tym, a zwłaszcza o tych warunkach pogodowych...

Otrzymane punkty reputacji: +23
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Szwajcaria vs. Ekwador Ekwador powyżej 0.5 gola, 1.45 Unibet 3/10 ✅ 22&#39; ;)
Warunki panujące w Brazylii zostały już opisane wyżej. Zespoły z Ameryki Południowej mają mimo wszystko łatwiej. Ekwador też dzisiaj będzie miał troszkę lepiej z tego względu, takie jest moje zdanie. Szwajcaria jest bardzo solidną reprezentacją. Udowodnili to już wielokrotnie. Na papierze są teoretycznie lepszą drużyną stąd ich minimalne faworyzowanie. Niemniej tutaj w moim mniemaniu mecz 50 na 50. Ekwador to dość niedoceniana reprezentacja. Fakt, że u siebie grali w bardzo ekstremalnych warunkach i to im pomogło w awansie. Wyjazdy wychodziły im znacznie gorzej. Szwajcarzy to zawodnicy, którzy grają tylko w Europie. Ekwadorczycy to natomiast wielu graczy z Ameryki Południowej. I to może zaważyć na wyniku. W meczach towarzyskich przed Mundialem pokazali waleczność. Dzisiaj również nie powinno jej zabraknąć. Kurs na ich gola jest moim zdaniem satysfakcjonujący i ja go pobieram.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Szwajcaria vs. Ekwador Ilość zmian powyżej 5.5 @1.36 Unibet
Kurs marny (był 2x taki w betasyfie bodajże jeszcze rano) ale do jakiegoś dubla (np z Francją co polecam @1.77) idealny.
Nie ma tu co lać wody, dlatego przedstawię suche statystyki. W ostatnich 5 meczach o stawkę Ekwador wykorzystał wszystkie 3 zmiany, Szwajcaria natomiast w ostatnich 4 meczach o stawkę również po 3 zmiany (nie grzebałem w późniejszych meczach) niezależnie od tego czy te zespoły wygrywały, przegrywały czy remisowały. Spodziewam się, że dziś będzie podobnie, szczególnie jeśli jedna z drużyn będzie prowadziła w drugiej połowie, gdzie przegrywający chcą zmienić coś w grze przez wprowadzenie nowych zawodników, w prowadzący kradną czas zmianami w końcówce. Utrzymywanie się remisu na pewno w jakimś stopniu zwiększa ryzyko przegranej tego zakładu, ale mimo wszystko to jest turniej, w którym siły zawodników oszczędza trzeba (dodatkowo nie widzi mi się, by 1 punkt zadowalał tu którąkolwiek z reprezentacji). Do tego jak pokazują statystki trenerzy lubią wykorzystywać wszystkie zmiany.
Zatem wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na 6 zmian w meczu.
Pozdrawiam.

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Sui - Ekwador
typ : Ekwador over 0,5 gola ++++
stawka 10/10

W pełni popieram to co napisał wyżej Benek.
Dodam do tego jeszcze kilka słów od siebie...
Na Eurosporcie oglądałem przed Mistrzostwami jakiś program o wszystkich uczestnikach na Mundialu z Ameryki Południowej.
Z tego co mówili specjaliści Ekwador obok Kolumbii może najbardziej wszystkich zaskoczyć. Zespół nie ma nazwisk, ale jak wczoraj było widać Kostaryka bez nazwisk wpakowała Urugwajowi 3 bramki !
Ekwador wyglądał bardzo dobrze w meczach rozgrywanych ostatnio.
Aż w 8 z 9 ostatnich meczy strzelili min 1 gola.
Warto dodać, że grali z nie byle kim bo np. z Anglia, Holadnia, Chile, Urugwajem, czy Meksykiem.
Według mnie dziś min 1 gola strzelą bardzo mocno przecenianej Szwajcarii

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Szwajcaria - Ekwador
Jak na razie po ośmiu meczach turnieju nie mieliśmy jeszcze remisu. Sprawdziłem mecze w poprzednich Mistrzostwach, żeby zobaczyć jak długie serie bez remisów już osiągano. Od MŚ w 1986 w Meksyku (rok od którego liczy się erę futbolu nowoczesnego) tylko raz zdarzyła się seria 9 kolejnych spotkań na MŚ bez remisu. Było to właśnie w 1986. Łącznie rozegrano 7 Mistrzostw i kilka razy zdarzyła się seria 8 meczów, czyli taka sama jaką mamy teraz. W 9. meczu padał już remis (oprócz wspomnianego wyjątku). Co ciekawe podobna sytuacja do obecnej, czyli 8 pierwszych spotkań bez remisu zdarzyła się już raz w 1990, na MŚ we Włoszech. W 9. meczu padł remis. Sprawdziłem jeszcze kilka turniejów przed 1986 rokiem i zdarzały się serie dłuższe np. w 1974 roku było 15 spotkań bez remisu, a w 1966 było 14. Jak widać, te 8 spotkań to nie jest żadna prawidłowość i teoretycznie ta seria może trwać w nieskończoność.

Ja jednak myślę, że w najbliższych kilku spotkaniach powinien ten remis paść. Duże szanse na to są w meczu Szwajcaria - Ekwador. Na papierze mocniejsza jest Szwajcaria. Ekwador z kolei słabo spisuje się w meczach poza domem. Atutem w meczach domowych jest duża wysokość nad poziomem morza i warunki jakie tam panują, z którymi nie radzą sobie pozostałe reprezentacje.
Za remisem przemawia kilka rzeczy:

• Warunki pogodowe raczej nie będą działać na korzyść Ekwadorczyków, bo w trakcie meczu temperatura będzie wynosiła ok. 22 stopni, a wilgotność powietrza ok 55%. Sprzyjać może nieznacznie wysokość n.p.m, która dla miasta Brasilia wynosi 1000 m.n.p.m.
  • Więcej kibiców przyjedzie z Ekwadoru, więc atmosfera na stadionie będzie sprzyjała Ekwadorczykom.
  • Szwajcaria nigdy nie pokonała na MŚ drużyny z Ameryki Płd. (remis i 4 porażki)
  • Ekwador nigdy nie zremisował meczu na MŚ (3 wygrane i 4 porażki), liczę na przełamanie.
  • Szwajcaria jest drużyną lepszą na papierze, jednak w eliminacjach trafili na słabą grupę, w której oczywiście dominowali i nie odnieśli ani jednej porażki.
  • Widziałem Ekwador w meczu z Anglią i zaprezentował się bardzo dobrze. Grał jak równy z równym i zagrażał bramce Anglików. Mecz skończył się wynikiem 2:2

Szwajcaria - Ekwador ⛔ 2:1 //ostatnie sekundy...
Typ: X
Kurs: 3,27
Buk: Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +5
Do góry Bottom