Polska -
Holandia 2 i over 2,5 gola @ 2,54 @
Fortuna
No i w końcu Nasz mecz. Przyznam, że nieco muszę odszczekać swoje poprzednie żale. Nie jestem fanem trenera Probierza i nie stawiałem na Polskę w barażach z Walią i tak samo widząc niezłych sparingpartnerów próbowałem przeciwko Polsce w meczu z Ukrainą. O ile z Walią wielu pozytywów poza wynikiem nie było, o tyle w sparingach przed turniejem poza 2016, nie przypominam sobie by
Polska dawała tak dużo nadzieji. Zazwyczaj gramy z jakąś Litwą i się męczymy 0-0 do 70 minuty. Tutaj nie dość że rywale sensowni to i wyniki i gra jak na nasze możliwości dobra. Gdybyśmy mieli normalną bądź łatwą grupę nawet bym się przekonał do awansu i przy odrobinie szczęścia do wyrównania wyniku Nawałki. Ale my nie mamy normalnej grupy, tylko mamy Głównego faworyta imprezy Francję, głównego moim zdaniem czarnego konia do wygrania imprezy Holandie i głównego czarnego konia do sensacyjnego wyniku (powiedzmy półfinału) czyli Austrie. Jak tu wyjść z takiej grupy? Jeszcze problemy z kontuzjami. Jakbym spojrzał na nasz potencjalny pierwszy skład rok temu to bym powiedział że to na Armenie nie starczy a co dopiero na Holandie (Dawidowicz, Piotrowski, Slisz, Moder po 1,5 roku bez gry, Urbański, Buksa co nie tak dawno w Polskiej lidze kopał się po czole). No ale w sparingach chłopaki udowodnili że zasługują na szansę i zobaczymy jak im pójdzie. Mimo wszystko iż nabrałem trochę szacunku do tego pomysłu trenera to nadal uważam, że najbarddziej prawdopodobny scenariusz to 0 punktów. W pierwszym meczu jednak faktycznie możemy powalczyć i zaskoczyć rywali i nawet im strzelić bramkę. Może nawet jako pierwsi. Ale koniec końców
Holandia pokazała że potrafi mega depnąć i jest wtedy na niewiarygodnie wysokim poziomie. Z Islandią pierwsza połowa ospała, po czym kilkanaście mocnych ataków i kończymy 4-0, a
Islandia chwilę wcześniej wygrała z Anglią! Kanade również roznieśli 4-0, a Kanada nie dała strzelić sobie bramki samej Francji. To robi wrażenie i tu nie ma przypadku, uważam że
Holandia będzie miała momenty w meczu że nie będziemy w stanie się jej przeciwstawić i to poskutkuje bramkami w ich kierunku. I niestety typuje 1-3 dla Holandii, choć wierzę, że będzie się dało znaleźć pozytywne aspekty w naszej grze, w co jeszcze kilka dni temu nie wierzyłem.
Austria-
Francja 1X @ 2,48 @
Fortuna
Za drobne też czysty win AUT po kursie 5,60
Świadomie gram pod pierwszą sensacje turnieju.
Austria po tym jak zobaczyłem jak oni grają za Rangnicka i jakie mają Nazwiska - w myśleniu co pokazują w swoich klubach od razu mi wyglądają na taką sensacje w stylu Czechów Milana Barosa. Oni też wtedy przed Euro nie byli aż tak rozpoznawalni, mimo że w klubach już mieli uznanie, zdobyli po świetnej grze bodajże półfinał - tęż wychodząc z ciężkiej grupy i dopiero wtedy stali się rozpoznawalnymi gwiazdami. Tutaj typuje podobny case i to mimo kontuzji Alaby, Schwaglera, gdyż tutaj gwiazdą jest przede wszystkim trener, jego taktyka i kolektyw i to jak ze sobą współpracują, znakomicie pressując rywali. Francuzi już wysyłają niepokojące sygnały. Remis w sparingu przed Euro, mało stwarzanych sytuacji, grają nieco na stojąco myśląc, że takim składem to na stojąco sobie dojdą do finału. Moim zdaniem może być tutaj niespodzianka i nic mnie tu nie zdziwi łącznie z nie wyjściem z grupy. Upamecano słaby sezon, Środek pola Kante Rabiot po raz któryś raz z rzędu mnie nie przekonuje, postawiłbym tutaj już na kogo innego. Mam wrażenie że
Francja gra 5 turniej pod rząd to samo i tym razem to już nie przejdzie, zostaną rozgryzieni. A przez kogo mają być rozgryzieni jak nie przez taktycznych geniuszy Austrii. Także stawiam tutaj niespodziankę i nawet wygrana Austrii mnie w ogóle nie zdziwi.