Kolumbia vs WKS-Obie strzelą?TAK kurs:1,75
Według mnie kolejny mecz w tej grupie po
Japonia-WKS gdzie bts bardzo prawdopodobny.Niektórzy narzekali na to,że
Kolumbia nic nie pokazała w meczu z Grecją.Chciałbym,żeby nasza reprezentacja tak niczego nie pokazywała i wygrywała mecze na mś 3-0.Wróćmy jednak do rzeczywistości.
Kolumbia nie pokazała niczego specjalnego w pierwszym meczu,bo zwyczajnie nie musiała.Szybko strzelona bramka na 1-0 ustawiła mecz.Spokojnie kontrolowali sytuacje,by później dołożyć kolejne dwa gole.Grecy nie mieli większych argumentów,bo ta drużyna nie potrafi gonić rezultatu i jakiegoś planu b z ich strony na to spotkanie widać nie było.
Kolumbia ma piekielnie mocny przód.Nie pojechał Falcao,a w napadzie mają i tak do wyboru do koloru.Guttierez,Martinez,Bacca,Ramos,Ibarbo.Świetne skrzydła z Cuardado i Jamesem,który często schodzi do środka i bardzo dobrze spełnia rolę "10" kiedy trzeba rozegrać akcję przed szesnastką rywali.Środek pola również mocny,dziś będzie dodatkowo wzmocniony powracającym Guarinem,który ze skałą z Elche Sanchezem powinien stworzyć dobrze uzupełniający się duet w tej strefie boiska.Dodając do tego ofensywnie usposobionych bocznych obrońców,którzy robili przewagę w bocznych sektorach z Grecją,gol dla Kolumbii jest moim zdaniem pewny.Z obroną u nich raczej przeciętnie ale Grecy nie mieli z przodu kim ich postraszyć.Mimo to i tak powinni jednego gola w tym meczu stracić,a czyste konto zawdzięczają tylko i wyłącznie dzięki olbrzymiemu pudłu Gekasa.Dziś czeka ich prawdziwy test w defensywie.WKS również ma ogromny potencjał z przodu.Jeśli zagra Drogba od pierwszych minut,którego wejście z Japonią wprowadziło zespół na inny poziom mogą bić się przez długi czas z Kolumbią jak równy z równym.Są Toure,Gervinho,Kalou i oni z obecnym napastnikiem Galaty powinni stworzyć bardzo groźny ofensywny kwartet,który moim zdaniem przynajmniej raz jest w stanie zaskoczyć dobrze nie przetestowaną na tym mundialu defensywę Kolumbii,która tak jak wspominałem monolitem z pewnością nie jest.WKS jednak ma kilka znaczących wad.Jak to przystało na afrykański zespół mają słabiutką defensywę.Japończycy mimo,że grali przeciętny mecz potrafili nie raz ich zaskoczyć.Zorganizowanie na boisku to druga kwestia.To również wygląda słabo.
Kolumbia jest faworytem,bo jest lepiej poukładanym zespołem ale tak jak pisałem wyżej,jeśli gracze ofensywni Wybrzeża będą grać swoje wcale nie jest powiedziane,że tego meczu nie zremisują czy nawet nie zwyciężą.Dla mnie jednak,biorąc pod uwagę to co widziałem do tej pory w wykonaniu obu tych ekip i to co je cechuje najlepszym typem na to spotkanie będzie to,że oba te zespoły zdobędą po przynajmniej jednym golu,a kto okaże się lepszy zobaczymy.
Japonia vs Grecja-Poniżej 2,5 kurs:1,60
Typ poboczny:Japonia vs Grecja-liczba goli i wynik: Poniżej 2,5/2 kurs:6,25
Drugie spotkanie tej grupy jak dla mnie zapowiada się underowo.Choć do tej pory mundial obfituje w bramki są mecze w których sporo wskazuje na to,że goli dużo nie zobaczymy.Takim meczem moim zdaniem będzie starcie Japonii z Grecją.Grecy jeżeli mają kogoś ograć w tej grupie to moim zdaniem przede wszystkim samurajów.Dlaczego?Bo
Japonia to wymarzony przeciwnik dla takiego zespołu jak Grecy.Samurajowie chcą prowadzić grę,chcą grać szybko po ziemi,krótkimi podaniami ale za dużo z tego nie wynika.Mają potencjał z przodu,bo mają Kagawę czy Hondę ale w porównaniu z tym co posiada
Kolumbia to nic.Na Greków może to nie wystarczyć.W prawdzie w pierwszym meczu nie pokazali za wiele łagodnie to ujmując ale to przede wszystkim spowodowane było to tym,że szybko stracili gola i nie byli w stanie przeciwstawić się ogromnej sile ofensywnej Kolumbijczyków.Dziś tak wcale być nie musi.Jeśli nie dadzą się zaskoczyć zawodnikom Japonii w pierwszych fragmentach meczu,mogą spokojnie wyprowadzić kilka kontr i ustrzelić jakiegoś gola,wypunktować rywali.
Japonia to zorganizowana ekipa,jednak defensywa potrafi dać się łatwo zaskoczyć ale też łatwo się może posypać.Mecz z WKS najlepszym przykładem.Grecy są konkretni.Mają mało sytuacji ale jeśli je już mają to są one niemalże 100%.Dziś myślę,że może to być mecz w którym zadecyduje jeden gol,a jeśli pierwsi strzelą Grecy bardzo prawdopodobne,że uda im się dowieźć taki rezultat do końca.Z Kolumbią dobry mecz zagrał Manolas i to on będzie dowodził defensywą Greków.To jest zgrana formacja,to jest to co wypracowali przez ostatnie lata,z tego słyną i myślę,że z takim zespołem jak
Japonia są w stanie sobie poradzić.Dla mnie,więc głównym betem jest under,a za mniejszą stawkę atakuje under+zwycięstwo Greków.
Bukmacher:STS