Maroko -
Hiszpania
Na pierwszy rzut oka to mecz o frytki, ale właśnie nie do końca, bo Hiszpanie nie mogą tutaj przegrać, żeby być pewnym awansu, gdyż szanse na wyjście z grupy ma jeszcze Iran z
Portugalia, którzy rozegrają swój ostatni grupowy mecz o tej samej porze.
Maroko już nie ma szansy na kontynuację swojej przygody z mundialem, spotkanie z Hiszpanami to dla nich mecz o honor, ale honor u narodów typu Marokański to raczej wielka sprawa. Nie strzelili jeszcze gola na tym turnieju, przegrywając po 1-0 z
Portugalia (niezasłużenie) i Iranem (również niezasłużenie - samobój pod koniec meczu). Myślę, że ich celem na pożegnanie z mistrzostwami jest przede wszystkim strzelenie gola, bo na prawdę na to zasłużyli. Nie postawie jednak na ich gola, po prostu boje się, może to zrobię na
live.
Mam inny pomysł...
Idąc tym tropem i pamiętając o poprzednich pojedynkach Maroka, w szczególności tym przeciw Portugalczykom, idę tutaj w rzuty rożne dla drużyny z Afryki.
Już Iran był dla Hiszpanów groźny, ale do 54 minuty przede wszystkim bronił wyniku, w konsekwencji nabił 2 rogi. Na jutro sytuacja wygląda inaczej, bo Maroko gra bez ciśnienia, o honor i przypuszczam, że postarają się zagrać tak jak w 2 połowie z
Portugalia - odważnie, atakując i oddając dużo strzałów i dośrodkowań, a co za tym idzie, nabiją jakieś rogi. Taki jest ich styl gry.
Patrząc w statystyki,
Hiszpania raczej nie daje przeciwnikom nabijać rogów, ale z kolei Marokańczycy nabijają ich dużo, nawet bardzo dużo. Jedyne co mnie gryzie to to, że nie mierzyli się ostatnimi czasy z rywalami z najwyższej półki, jedynie ostatni mecz z
Portugalia może być tutaj odnosnikiem i tam nabili kilka rogów.
Przewiduje tutaj otwarte widowisko ze sporą ilością ataków, nie tylko ze strony faworytów. Jeśli zrobi się szybkie 1-0 / 2-0 dla drużyny z Europy to Maroko nadal będzie atakować żeby strzelić honorowego gola, a może to oni obejmą prowadzenie i wtedy dopiero będzie widowisko.
Sprawdzałem jeszcze statystyki fauli. Hiszpanie w każdym meczu rozgrywanym w tym roku faulowali więcej razy niż przypuszczają to bukmacherzy. Linia pewnie jest tak niska, bo buki przewidują łatwy spacerek w ich wykonaniu, ja jednak nie jestem tego do końca pewien. Marokańczycy zostawią serce na boisku i troszkę ciśnienia też powinno być na murawie.
Maroko over 2.5 rogów @1.78
Maroko over 3.5 rogów @2.90
Hiszpania over 8.5 fauli @1.73
Unibet
3x
Poszli w gole... Przeciw Hiszpanom chyba lepiej nie grać na rożne