Videoton II (Puskas Academy) -
Soroksar
-
Witam, jestem na forum juz ponad 10 lat, typuje jeszcze dluzej, a dopiero jakis czas temu skumałem sie ze swoim Dziadkiem, który mieszka od lat na Wegrzech w Debreczynie - miłosnik i wieloletni kibic debreczynskiej druzyny VSC Debrecen.
Skumalismy ze obaj jestesmy zapalonymi obstawiaczami wszelakich sportów, z lepszym lub gorszym skutkiem, ale wazne ze wciaz na plus i na relaksie przy przegranych.
Dziadek z racji tego ze od lat mieszka na Wegrzech i interesuje sie przede wszystkim liga wegierska w pilce noznej, pierwsza jak i zapleczem, zna doskonale wszystkie druzyny jak i wszelkie niuanse z nimi zwiazane.
Ja nigdy egzotycznych dla mnie lig nie obstawialem, a jak juz to raczej po statystykach i zazwyczaj wychodzilo to dosc kiepsko.
Ostatnimi czasy urzadzamy sobie z dziadkiem czy to na telefonie czy skype, rzadziej krótkie info sms w trakcie meczów pogawedki i analizujemy nadchodzace mecze, spotkania na calym swiecie.
Nie raz spieralismy sie z Dziadkiem o wynik jakiegos spotkania, nie raz, a raczej wiecej razy to Dziadek mial racje, w szczegolnosci jesli chodzi o jego konika, czyli lige wegierska.
Postanowilem wiec z Dziadka zrobic troche forumowego eksperta, a ja bede jego posrednikiem. Z racji tego ze nasze analizy odbywaja sie głosow, a ja robie sobie tylko pobieżne notatki bede tutaj wlasnymi slowami analizowal spotkania którymi Dziadek w szczególnosci mnie zaciekawi.
Na przelomie ostatnich tygodni sprawdzilem juz Dziadka i rzeczywiscie dosc regularnie trafia rozne typy z wegier (inne ligi pilkarskie rowniez dobrze zna i typuje)
Przchodzac do rzeczy na jutro na godzine 13;30 Dziadek upatrzyl spotkanie zaplecza pierwszej ligi, dokładniej druga druzyna - młodzieżowa- Videotonu tj Puskas Academy podejmuje u siebie na Panczo Arena w miescie gdzie urodzil sie Victor Orban premier Wegier druzyne z Budapesztu czyli SC Soroksar.
Goście lideruja tabeli, miejscowi to trzecia sila ligi na ta chwile. Skupmy sie najpierw na miejscowych, którzy moga pochawlić się jako jedna z dwóch druzyn w tym sezonie brakiem porażki na własnym stadionie obok druzyny Csakvari.
Nie bede Was tutaj zanudzał statystykami poszczególnych zawodników, chociaz Dziadek długo mi o nich opowiadał, kto na jakiej pozycji przeciwko komu jutro bedzie gral. Wiekszosc jest mi nawet ciezko wymowic.
Druzyna gości równie dobrze spisuje sie na swoim terenie, na wyjeździe rowniez nie jest najgorzej, mimo to zdarzaja im sie przegrane (w tym sezonie 1) oraz remisy (3).
Ktoś nieznajacy ligi powiedzialby ze tutaj ewidentny remis lub wygrana gosci, tez tak Dziadkowi powiedzialem patrzac na tabele. A Dziadek na to ze owszem, dopoki pilka w grze to opcje są dwie, wygrana miejscowych lub goscie z remisem. Tym razem Dziadek twierdzi ze przedmeczowo silniejsi i faworyzowani wydaja sie miejscowi.
W pierwszym meczu padl remis 3-3, Dziadek ogladal tenmecz, mowi ze byl to jeden z ciekawszych meczy w tym sezonie w calej lidze. Jutro tez spodziewa sie wiecej nic 2 bramek, Dziadek stawia bardzo prawdopodobne 2-1 lub 3-1 dla Videotonu II.
Dziadek proponuje oczywiscie na jutro czyste zwyciestwo Videotonu II po 2.1 bet365. Dla mniej odwaznych proponuje poczekac na
live gdy pojawi sie wiecej opcji grania tego meczu, na ta chwile w bet365 mamy tylko 1x2.
Dziadek twierdzi ze jutro Laszlo Lencse bedzie katem i poprowadzi druzyne gospodarzy do pierwszego zwyciestwa nad gośćmi. Zapraszam razemz Dziadkiem do typowania! POLECAMY
Videoton II 2.1 bet365
2-0