>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Grand Slam - Roland Garros 2014

Status
Zamknięty.
D 1,3K

dz1916

Użytkownik
Coco Vandeweghe +5.5 - Ekaterina Makarova @2, Bet365
Wczoraj udało się przewidzieć problemy, w ostateczności nawet porażkę Pennetty, dziś proponowałbym taką opcję. Nawet dla samej zasady widząc inne wyniki można by na oślep próbować grać przeciwko faworytce ???? Większych argumentów nie mam, po prostu widzę value i nie widzę powodu czemu Amerykanka ma nie ugrać chociaż tych siedmiu gemów.
W pierwszej rundzie pokonała co prawda słabą Ivetę Melzer 7:6, 6:2. Ale z tego co patrzę na statystyki to miała 79% wygranego pierwszego serwisu, co wydaje mi się bardzo dobrym wynikiem. Natomiast Makarova pokonała Rogers 6:2, 6:3. Myślę, że jeśli Coco będzie równie dobrze serwować to ma szansę sprawić niespodziankę.
Jeśli chodzi o tegoroczne występy na clayu to Coco ma na koncie łącznie z pierwszym meczem w Paryżu tylko dwa spotkania, kilka tygodni temu skreczowała w Marakechu i od tamtego czasu nie grała. Natomiast Makarova gładkie porażki z Wozniacki, Errani i Suarez Navarro, zawodniczki z wysokiej półki, ale jednak nie podjęła z nimi walki. Pokonana tylko Vinci w Rzymie, no i Rogers.
Dodam, że Makarova ,,ma na głowie&quot; w parze z Vesniną obronę tytułu w grze podwójnej sprzed roku.
Rosjanka jest znacznie bardziej doświadczona, ale jeśli mam szukać niespodzianki w dzisiejszych meczach WTA to tutaj, a przynajmniej wyrównanego meczu i pokrycia handi na gemy.

Otrzymane punkty reputacji: +6
W 181

wyar

Użytkownik
Coco Vandeweghe +5.5 - Ekaterina Makarova @2, Bet365
Wczoraj udało się przewidzieć problemy, w ostateczności nawet porażkę Pennetty, dziś proponowałbym taką opcję. Nawet dla samej zasady widząc inne wyniki można by na oślep próbować grać przeciwko faworytce ???? Większych argumentów nie mam, po prostu widzę value i nie widzę powodu czemu Amerykanka ma nie ugrać chociaż tych siedmiu gemów.
W pierwszej rundzie pokonała co prawda słabą Ivetę Melzer 7:6, 6:2. Ale z tego co patrzę na statystyki to miała 79% wygranego pierwszego serwisu, co wydaje mi się bardzo dobrym wynikiem. Natomiast Makarova pokonała Rogers 6:2, 6:3. Myślę, że jeśli Coco będzie równie dobrze serwować to ma szansę sprawić niespodziankę.
Jeśli chodzi o tegoroczne występy na clayu to Coco ma na koncie łącznie z pierwszym meczem w Paryżu tylko dwa spotkania, kilka tygodni temu skreczowała w Marakechu i od tamtego czasu nie grała. Natomiast Makarova gładkie porażki z Wozniacki, Errani i Suarez Navarro, zawodniczki z wysokiej półki, ale jednak nie podjęła z nimi walki. Pokonana tylko Vinci w Rzymie, no i Rogers.
Dodam, że Makarova ,,ma na głowie&quot; w parze z Vesniną obronę tytułu w grze podwójnej sprzed roku.
Rosjanka jest znacznie bardziej doświadczona, ale jeśli mam szukać niespodzianki w dzisiejszych meczach WTA to tutaj, a przynajmniej wyrównanego meczu i pokrycia handi na gemy.

A ja zagram odwrotnie. Wiadomo,kazdy ma prawo do swojego punktu widzenia,ale opieranie analizy na tym,ze ktos dobrze serwowal w meczu z zawodniczka,ktora nie wygrala jeszcze w tym roku (!),czyli z Czeszka Melzer (Benesova),i moze bedzie dobrze serwowal w meczu z Makrova,ktora ponoc nie podjela walki w meczach z czolowka (kto ogladal,ten wie,ze podjela),to juz jakis absurdalny zart.
Kaska Makarova gra bardzo przyzwoicie w tym roku,argumentow tenisowych,poki co,ma znacznie wiecej niz Coco. Gra lepiej przy siatce,dobry serwis,mocny return,niezle biega. Dlaczegoz mialaby zdecydowanie tego meczu nie wygrac ?
Vandeweghe bilans tegoroczny uratowala dobry wystepem w Miami,a tak,to cienizna. Mysle,ze to bedzie jednak latwe spotkanie dla Makarovej.

Makarova -5.5 g 1.72 bet365
⛔

Zebym ja wiedzial,ze Makaron tyle razy pozwoli sie lamac... :razz:

D 1,3K

dz1916

Użytkownik
Od tego jest forum, nie ukrywam, że nie jestem ekspertem do pisania fachowych analiz i w WTA opieram się w większości na statystykach i przeczuciu i nie narzekam, ale ugrywanie 4-5 gemów dla mnie raczej nie jest podjęciem walki, bo jak ktoś wtedy stawiał w kierunku Makarovej to zadowolony nie był i co mu z tej walki? Bardziej chciałem zwrócić uwagę na w moim odczuciu value, których jak widać sporo w tym turnieju się sprawdza. Ty jako znawca umiejętności Makarovej i śledząc jej mecze, go nie widzisz, trudno.
może i nie ma co porównywać Ivety z Makarovą, ale Iveta wróciła chyba po dwóch latach i nie wróci raczej do dawnej formy, a była to dobra zawodniczka. a z kim grała Makarova? zobacz na wyniki Rogers w tym sezonie, przede wszystkim na clayu, same porażki z zawodniczkami z trzeciej i czwartej setki. a z Makarovą ugrała pięć gemów i przełamała dwa razy. Coco musi wygrać tylko dwa gemy więcej niż Rogers żeby typ wszedł ???? tym się kierowałem

trwa już drugi set, więc masz rację, że analiza nietrafiona bo Coco serwuje słabiutko, ale za to przełamać też potrafi, a typ nie wejdzie tylko wtedy, gdy Amerykanka wygra drugiego seta, a trzeciego sromotnie przegra. tak czy inaczej Coco ,,podejmuje walkę&quot; i łatwy mecz dla Makarovej to nie jest ????

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Roland Garros:
Stephens 1.74 Pinnacle✅
Pliskova +6.5 1.73 Pinnacle✅
Pavlyuchenkova 2.00 Bet365 zwrot
Watson +6.5 1.89 Pinnacle✅

WTA - SINGIEL: French Open (Francja), ziemna

Radwanska A. (Pol) - Tomljanovic A. (Cro)
Typ. Tomljanovic +6AH Games 1.88 Pinnacle Sports✅ 4:6 4:6​
Aga niestety byłaś słabsza!

Szukamy szczęścia dalej. Trochę szkoda, że Pavlyuchenkova nie potrafiła wykorzystać swoich szans na przełamanie w 2 secie, a miała ich aż 9, z czego żadnej nie wykorzystała, a takie sytuacje lubią się mścić, i przegrała seta, i w 3 chyba szczęście w nieszczęściu skreczowała przy stanei 3:0 dla Bertens. Ale już zostawmy ten pojedynek i przejdźmy do konkretów. Trochę się dziwię bukmacherów, że nie wyciągają wniosków z poprzednich spotkań i wystawiają moim zdaniem za wysoko linię gemową, tym razem na Chorwatkę, bo kurs niemal taki sam jak w meczu z Pliskovą, a rywalka z meczu na mecz coraz lepsza. Wszystko w spotkaniu Radwańska - Pliskova ułożyło się tak jak pisałem, Iśka wygra, a Karolina spokojnei pokryje handicap. Aga oczywiście klasa, przywyższyła doświadczeniem swoją rywalkę, a Czeszka popełniała sporo błędów, mając momentami okres bardzo dobrej gry. Kolejna rywalka Polki, Chorwatka można powiedzieć w 1 rundzie pokonała, sprawiając niewielką niespodziankę doświadczoną, ale powoli zmierzającą do końca kariery Schiavone, która zaprezenotowała w Rzymie bardzo dobra formę. Podobnei było w 2 rundzie, wyeliminowała wyżej notowaną Vesnine, która w ostatnim czasie prezentuje się na prawdę solidnie, oba spotkania zakończyła w 2 setach. Bilans na Clayu może nie porywa, bo 9-5, ale widać, że po wpadkach w Madrycie i Rzymie juz nie ma śladu i szykowała formę właśnie na Roland Garros. Jeśli zagra swoje, a nie ma nic do stracenia, to na pewno powalczy z Polką, i myślę, że zaproponowany handicap zostanie po raz kolejny pokryty. Może to być juz trudniejsze spotkanie dla Iśki, oczywiście po raz kolejny mierzy się z mniej doświadczoną rywalką, niemniej jednak Chorwatka w tym sezonie gra bardzo dobrze i może się postawić rywalce. Napiszę po raz kolejny to samo, Aga to wygra, ale Tomljanovic również pokryje ten handicap. Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +38
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Tomljanovic 7.0✅
Mecz po 50%. Gram przeciwko Polce tylko i wyłącznie dla tego, że Ala jest zdecydowanie lepiej zbudowana fizycznie. Ma świetne podanie, ma kończące uderzenie z forhendu. Jest ambitna, waleczna zmotywowana. Generalnie jest wszechstronna, defensywa plus ofensywa, dobra technika i przygotowanie fizyczne. Jak fajnie wejdzie w mecz i uwierzy w siebie to spokojnie wygra z Polką. Radwańska mnie nie przekonuje. Jest słaba fizycznie, cały czas brak agresji i ofensywy. Jej obrona na końcowej linii stała się słabym argumentem. Jest poobklejana i tak sobie ogólnie się prezentuje. W końcu zagra z pierwszą &quot;siłaczką&quot;, z którą powinna przegrać. Mecz na styku i cholernie wyrównany. Kursy oczywiście to kpina i oszustwo bukmacherów!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://eurosport.onet.pl/tenis/ajla-tomljanovic-niezlomna-rywalka-agnieszki-radwanskiej/6kgdz

1. Panie Fibak, proszę już nic nie mówić, stracił pan kontakt z rzeczywistością już dawno...
2. Pierwsza solidna &quot;siłaczka&quot; i juz baty, solidny i agresywny serwis, płaskie i agresywne piłki, ładne techniczne ozdobniki...pozytywna mowa ciała i pozytywna energia.
3. Radwańska- tenis bierny, defensywny i zachowawczy, słabe podanie i ogólnie mizeria, zero pozytywnych bodzców, zero optymizmu. Widać, że kobieta jest znudzona tenisem! Radwanska zrób sobie roczne wakacje, wróc zdrowa, najedzona, wzmocniona kilkoma kilogramiami ciała, zmień otoczenie, zmień trenera i nie mów już na konferencjach że nie pamięta czy grała z tą cz tamtą zawodniczką, po co ta chamska ironia, jesteś słabiutka...nie potrafisz się sympatycznie i z unaniem pożegnać po meczu, zmieniłem o Tobie zdanie na bardzo negatywne...
jako fan tej pięknej dyscypliny życzę lepszego tenisa ale Twoja strona fizyczna, mentalna, szczególnie siłowa jest dramatycznie kiepska, wróć do ojca i rzuć to całe Wiktorowskie towarzystwo.
Mam takie wrażenie że na meczach oni są dla siebie &quot;obcy&quot; zero reakcji, zero iskry?
4. Największe nieporozumienie to ranking WTA, bukmacherzy nie oszukujcie ludzi z kursami!!!
5. Tenis techniczno-taktyczny skończył się w latach 80, teraz wiodącym tematem jest niestety albo stety siła...
Przychodzi mi na myśl Bartoli, gruba z nadwagą ale grała z taką agresją, determinacją i siłą że fajnie się to oglądało. Szlem jej się na Wimbledonie nalezał, szkoda że nie ma jej w turze...
6 Stosur-Wyjec-Ivanovic-Simonka, któraś z nich...kibicuje Simonce!!!
---

---

Otrzymane punkty reputacji: +69
D 12

dawid750s

Użytkownik
Tomljanovic 7.0
Mecz po 50%. Gram przeciwko Polce tylko i wyłącznie dla tego, że Ala jest zdecydowanie lepiej zbudowana fizycznie. Ma świetne podanie, ma kończące uderzenie z forhendu. Jest ambitna, waleczna zmotywowana. Generalnie jest wszechstronna, defensywa plus ofensywa, dobra technika i przygotowanie fizyczne. Jak fajnie wejdzie w mecz i uwierzy w siebie to spokojnie wygra z Polką. Radwańska mnie nie przekonuje. Jest słaba fizycznie, cały czas brak agresji i ofensywy. Jej obrona na końcowej linii stała się słabym argumentem. Jest poobklejana i tak sobie ogólnie się prezentuje. W końcu zagra z pierwszą &quot;siłaczką&quot;, z którą powinna przegrać. Mecz na styku i cholernie wyrównany. Kursy oczywiście to kpina i oszustwo bukmacherów!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---
&quot;
To nie moja bajka
W Paryżu osiąga sukces wbrew wszystkiemu. Tomljanović wywodzi się z amerykańskiej szkoły tenisa, która mączkę w dalszym ciągu uważa za zło konieczne. Wyniki w turniejach poprzedzających Roland Garros też nie napawały zbytnim optymizmem &quot;

&quot; - To mój pierwszy Roland Garros. Nigdy tu nie wygrałam nawet w kwalifikacjach. Roland Garros to nie moja bajka, dlatego cieszę się, że tak dobrze mi tu idzie - nie kryje zadowolenia, a w środku pewnie i rozpierającej dumy Ajla Tomljanović&quot;

tyle w temacie jeżeli chodzi o link który podałeś.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Cibulkova - Stosur 2 1.56 betsafe
Stosur w końcu naprawdę w wysokiej formie, w tegorocznym sezonie ziemnym osiągała dobre wyniki, w dwóch dużych turniejach Madryt i Rzym przegrywała z Sharapovą i Li. Cibulkova w Europie słabo, porażki w tych dwóch turniejach w pierwszych rundach z Giorgi i właśnie Stosur, która krótko mówiąc rozbiła ją w Madrycie wygrywając 6:4 6:0. Jeśli dodamy do tego wyniki w tegorocznym French Open, czyli świetnie grającą na returnie Stosur, która zniszczyła dwie dotychczasowe rywalki, wiedząc jakie problemy miewa z podaniem Cibulkova, wskazuje nam faworytkę jedną - Australijkę.

P 22

polasios

Użytkownik
Taylor Townsend - Carla Suarez-Navarro powyżej 20 gemów @ 1,85 (Betsson) ⛔⛔⛔ Townsend to chyba śniadania nie zjadła dzisiaj..
Chociaż faworytka wydaje się oczywista (jak zawsze w WTA), to taka linia jest do pokrycia. Nigdy do tej pory nie grały przeciw sobie.
Amerykanka jest niepokonana na ziemi od 14 spotkań, ale większość tych spotkań rozegrała na amerykańskiej mączce w turniejach niższej rangi. Tutaj ma na rozkładzie King (2-0) i Cornet (2-1), co można uznać za niespodzianki.
Z kolei Hiszpanka wygrała ostatnio turniej w Lizbonie, gdzie w finale pokonała Kuznetsovą 2-1. A na ziemi w tym roku zanotowała tylko 3 porażki (z Errani, Williams i Ivanovic). A na tym turnieju poradziła sobie już z Beylgelzimer (2-0) i Bacsinszky (2-1).
Także widać, że Carla jest dobrze przygotowana, ale jest też chimeryczną zawodniczką (zresztą, jak chyba każda zawodniczka w WTA) i nie zdziwiłbym się, gdyby straciła seta, a i nawet 2 wyrównane sety pokryją tą linię.

D 1,3K

dz1916

Użytkownik
Pennetta - Larsson +5.5 @2 ✅
Vandeweghe +5.5 - Makarova @2 ✅

Dziś spodziewam się bardziej wyrównanego spotkania niż wskazują kursy w meczu Hantuchovej z Kerber. Przeciwko Kerber chciałem już postawić w meczu drugiej rundy z Lepchenko i ostatecznie nie byłby to dobry pomysł, choć Varvara miała z tego co pamiętam, piłkę setową na 1:1 i mogło to się potoczyć inaczej.
Kerber to zawodniczka, która w ostatnich dwóch latach osiągnęła w Paryżu ćwierćfinał (2012) i czwartą rundę (2013), więc bardzo dobre wyniki, ale kursy moim zdaniem są zaniżone. W tegorocznych meczach na clayu, będąc zdecydowaną faworytką przegrywała z Garcią, Cetkovską i Pliskovą. Jasne, Hantuchova przegrywała z jeszcze słabszymi (Vinci, Oprandi, Cepelova).
W tym turnieju Hantuchova straciła już seta z nieznaną Serbką Jaksić (ranking 109), co chluby nie przynosi, w drugiej rundzie równie anonimowa dla mnie Feurerstein pokonana już w dwóch setach. Teraz dużo trudniejszy sprawdzian. Ktoś powie, że skoro straciła seta z Jaksić, to tutaj nie ma czego szukać, no ale to jest WTA, mecz meczowi nierówny ????
Obie panie mierzyły się w tym sezonie w Davis Cup i wygrała Kerber 7:6, 6:1. Wolę nie pchać się w handicap gemowy, odstrasza mnie też np. wynik sprzed dwóch tygodni z Rzymu przeciwko Puig (0:6, 6:4, 0:6), co pokazuje jak zmiennie może grać w jednym meczu Hantuchova, seta niby ugra, ale dwa pozostałe oddaje bez walki. Wszystko wskazuje na Kerber, ale możliwa jest trzysetówka (kurs 2.75), najbezpieczniej będzie jednak chyba z overem gemowym, bo nawet przy dwóch wyrównanych setach ma szansę wejść.

Hantuchova - Kerber over 20.5 gema @1.90, Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Muguruza B. G. - Schmiedlová A. K 1 @ 1,36 Pinnacle ✅ 6-2 6-4 :cool:

Hiszpanka osiągnęła chyba największy sukces pokonując Serene. Amerykanka już w meczu z Lim nie imponowała i dlatego pożegnała się z turniejem. Nie ma co umniejszać zasług Garbinie, bo zagrała bardzo dobre spotkanie. Szczególnie rzuca w oczy się bardzo dobry procent punktów z drugiego serwisu: 68% przy 27 Williams! Teraz za rywalkę będzie miała równie młodą Słowaczkę Schmiedlovą, która pokonała Venus Williams. W tym sezonie Anna wygrała już na cegle 2 turnieje rangi ITF. Złapała bardzo dobrą formę co zaczęła potwierdzać na paryskich kortach. Ten mecz to trochę zagadka. Głównie ze strony Hiszpanki, bo pokonując 1 rakietę WTA może nie być już tak skoncentrowana przy słabszej rywalce. Dodatkowo nie jest zawodniczką, która słynie z regularności. Dlatego spodziewam się tutaj zaciętego meczu. Chyba, że Muguruza zagra tak jak z Sereną to może być nieco krótszy mecz.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Muguruza B. G. - Schmiedlová A. K 1 @ 1,36 Pinnacle
Po takim kursie bym nie ryzykował grania na Hiszpankę. Ile to juz razy widzieliśmy w WTA, że pogromczyni faworytek odpadała w kolejnej rundzie i to ze słabszą od siebie zawodniczką. Muguruza zagrała mądrze z Williams, ale nic szczególnego nie pokazała, to Amerykanka wyrzucała co chwilę piłki w aut lub uderzała w siatkę, dając punkt przeciwniczce. Wydawać by się mogło, że Hiszpanka jest teraz faworytką w meczu ze Słowaczką, ale ja bym na prawdę uważał, zwłaszcza po tak śmiesznym kursie. Nie zdziwi Mnie zupełnie porażka Hiszpanki, bo Schmiedlova w ostatnim czasie prezentuje równą i wysoką formę. Dla Mnie można się pokusić o over gemowy, bo jak Hiszpanka wygra, to nie w dwóch szybciutkich setach. Osobiście odpuszczam ten pojedynek. Powodzenia

mateusz190 357

mateusz190

Użytkownik
Muguruza zagrała mądrze z Williams, ale nic szczególnego nie pokazała, to Amerykanka wyrzucała co chwilę piłki w aut lub uderzała w siatkę, dając punkt przeciwniczce.
Jak miała tego nie robić skoro Muguruza ciągle ją naciskała i grała MOCNIEJ od Sereny, która próbowała odgrywać piłki z taką samą mocą ale nie była w stanie tego robić.
Jak dla mnie to była po prostu 100% dominacja Muguruzy. Oczywiście Williams nie miała przede wszystkim serwisu tamtego dnia, ale nie potrafiła sobie poradzić z Hiszpanką.

W 181

wyar

Użytkownik
Jak miała tego nie robić skoro Muguruza ciągle ją naciskała i grała MOCNIEJ od Sereny, która próbowała odgrywać piłki z taką samą mocą ale nie była w stanie tego robić.
Jak dla mnie to była po prostu 100% dominacja Muguruzy. Oczywiście Williams nie miała przede wszystkim serwisu tamtego dnia, ale nie potrafiła sobie poradzić z Hiszpanką.
Byla dominacja Muguruzy,ale golym okiem bylo widac,ze Serena gra tragicznie,i tylko stad sie to bralo. Granie MOCNIEJ to nie jest podstawa sukcesu w tenisie,choc pewnie czesc z Was tak uwaza. Jasne,ja pewnie nikogo nie przekonam,ale moze On to zrobi :
https://www.youtube.com/watch?v=veirps-fSvM

Ja dzisiaj zagram na Bouchard -5.5 g. 1.9 bet365 ⛔
Szkoda gadac,wiele zawodniczek jest tu pod forma,jak dla mnie,i pisze tak,mimo,iz Genie wygrala...

Jestem w szoku,ze Larsson jest jeszcze na tym turnieju. Ale najpierw Kirilenko zupelnie bez formy,a pozniej Penetta,ktora taktycznie grala z Larsson na poziomie juniorskim. Tutaj jednak stanie naprzeciw dziewczyna,ktora takie monotonne przebijanie wprost uwielbia. Genie jest w gazie,ma lepszy serwis,potrafi skonczyc pilke,gra agresywnie,ale regularnie,i mimo slabego wejscia w pierwszy set z Goerges,tutaj powinno skonczyc sie gladko.

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Naprawdę nie wiem jakich oddsmakerów zatrudniają bukmacherzy, niemniej jednak sądzę, że część z nich nadaje się do natychmiastowego zwolnienia. Kurs 4,5 na Taylor Townsend można potraktować jako ogromne value, jako ewidentny błąd bukmachera w wystawianiu kursów, gdyż ja maksymalnie zawiesiłbym kurs na 3,5 na Amerykankę.
Okej, rozumiem, gra z Carlą Suarez Navarro, ale powiedzmy sobie szczerze - co sobą prezentuje Hiszpanka? Daje przeciwniczkom wiele break pointów, a młoda Townsend może swoim piorunującym forehandem szanse wykorzystywać. Spójrzmy na pierwszą rundę w wykonaniu Carli - przełamywana 4 razy i dwa razy wracała &quot;z dalekiej podróży&quot;. Druga runda to męczenie się z Timeą Bacsinszky co kompletnie mnie nie zaskoczyło, gdyż Timea w tym sezonie wygląda bardzo dobrze na clayu, podobnie jak Townsend. W tym meczu łamała się 9 (!!!) razy, w tym 4 razy w 3. secie, co pokazuje, iż w deciderze potrafią się dziać niezwykłe jaja.
Jestem naprawdę zaskoczony postawą Townsend, a w szczególności pokonaniem Alize Cornet w 2 rundzie. Owszem, Taylor również się łamie... ale która tenisistka w WTA nie przełamuje się 2-4 razy w meczu z rywalką o podobnym (zaznaczam - podobnym) poziomie? Przyznam szczerze, że 3. seta w meczu Amerykanki z Francuzką już nie oglądałem... byłem jednak niemalże przekonany, iż Cornet, która uwielbia długie, trzysetowe pojedynki (wszak mówią o niej, jakoby nie grała w tenisa, a grała &quot;maratony&quot;) pokona, co by nie mówić, masywną Townsend. Jednak Taylor poradziła sobie nawet w trzysetówce (co jest także potwierdzeniem faktu, iż w deciderach dzieją się różne dziwne rzeczy) i należy się dla niej szacunek.
Plan gry z Amerykanką jest prosty. Kątowe zagrania do linii po czym skracanie pola gry, co zmusza Townsend do biegania - nie trzeba oglądać tenisa aby stwierdzić, iż bieganie dla tej zawodniczki na dłuższą metę może być sporym kłopotem. Problem, haczyk polega na tym, iż o inicjatywę z Townsend bardzo ciężko i najczęściej to ona rozdaje karty i rozrzuca przeciwniczki. Jak już wspomniałem, ma piorunujący forehand, mocny serwis i przede wszystkim MYŚLI na korcie.
Moim zdaniem kurs 1,18 na Suarez Navarro, która wcale nie prezentuje się tak świetnie, jak wskazywałby na to bilans 14/3 jest dużym nadużyciem. Townsend również prezentuje się dobrze na clayu, ma świetny bilans (okej, nabity trochę na Futuresach, co niesie ze sobą słabsze zawodniczki) i z pewnością jest w stanie urwać seta pięknej Carli. Moim zdaniem nie powtórzy błędów Bacsinszky (która według mnie powinna odprawić Hiszpankę w drugiej rundzie) i Beygelzimer (którą było stać na seta i miała na to dwie szansy) i doprowadzi do trzysetówki, a tam - napiszę ponownie - dzieją się różne rzeczy spowodowane zmęczeniem i presją, dzięki czemu Townsend spokojnie może odnieść zwycięstwo. Jeśli nie będzie to mecz, w którym Amerykance nie będzie wychodzić zupełnie nic to tak, jak wspomniałem - jest w stanie wygrać ten mecz, a tym bardziej set. W tym momencie 3 runda jak na 18 letnią Amerykankę to i tak spory wyczyn, gdyż jest to jej pierwszy turniej Wielkoszlemowy. To Suarez Navarro &quot;musi&quot; a Townsend &quot;może&quot;, dlatego presja jest po stronie Hiszpanki. A kobiety nie zawsze sobie z nią radzą.
Value.
Taylor Townsend - Carla Suarez Navarro 1 @ 4,5 (Bet365)
Dodatkowo mocne bety, które powinny wjechać na spokoju:
Taylor Townsend - Carla Suarez Navarro; o19,5g @ 1,8 (Bet365)
Taylor Townsend - Carla Suarez Navarro; Townsend +5,5g @ 1,72 (Bet365)
Taylor Townsend - Carla Suarez Navarro; Townsend +4,5g @ 2,16 (Pinnacle)
Taylor Townsend - Carla Suarez Navarro; Townsend +4g @ 2,49 (Pinnacle)
Taylor Townsend - Carla Suarez Navarro; Townsend +1,5s @ 2,3 (Pinnacle)

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Radwańska - Tomljanović -5.5 comeon 1.74
Ja pograłem takie coś i pisanie , że Tomljanovic jest bardziej zbudowana śmieszy hahaha , Serena i ta młoda amerykanka Townsend powinny wygrywać kazdy mecz bo są lepiej zbudowane ..
Tomljanović zeby wygrać ten mecz musiała by pampersa założyć , Aga powinna to na luzie wygrać i wygra . Chorwatki to już dawno nie powinno być na turnieju , zobaczymy jak to bedzie bo panie juz nie długo zaczynają .

edit...
widac ze Agnieszce bedzie ten pampers potrzebny , widze juz rozkładanie rąk i dąsanie , źle to wygląda
4:6 , 2:4 i wierzą ze Aga wygra mecz heheh dałem juz po 1,50 Tomlj po 1,5 zeby odrobic zainwestowaną kasa na handi Agi , p[ozdfrawiam

L 147

luminat

Użytkownik
Mówienie, Ze kurs 4.5 na Taylor Townsend jest value jest dla mnie dużym nadużyciem. Amerykance brakuje doświadczenia i ogrania na kortach turniejach rangi WTA. To samo pokazał wczoraj Thiem z Nadalem. Nie zdołał pokryć linii +9.5 gema pomimo posiadania świetnego pierwszego serwisu prawie zawsze powyżej 200km/h. Młody i utalentowany zaowdnik posiadają wszystko, jak to powiedział Nadal &amp;quot;Thiem jest zawodnikiem kompletnym&amp;quot;, ale to nie wystarczyło na wyrównaną grę. Gra wydawałą się częsciowo wyrównana, ale Thiem niestety przegrywał małe pkt i skończyło tak jak wskazuje wynik. Wracając do naszego meczu, należy dodać, że Amerykanka zajmuje 205 pozycję, a Hiszpanka 15 w rankingu WTA. Nie daje kompletnie żadnych szans Townsend już z samej uwagi na fakt, że samo nazwisko mi niewiele mówi czyli powinno się skończyć 6:2, 6:2 co najwyżej

Osobiście stawiam na Suarez Navarro Carla -5 gemów po kursie 1.917✅ pinnaclesports, bo sam osobiście będąc oddsmakerem nie dałbym linii mniejszej niż 6.5 gemów Jeszcze co do masywności Townsend - ona po prostu ma nadwagę, a co za tym idzie czas na regenerację organizmu jest dłuższy i dużo łątwiej złapać kontuzję. Proszę nie porównywać są z Sereną, bo ona ma mięśnie, a ta ma tłuszcz ????

ps. nawet dokładny wynik trafiłem ;) 6:2 6:2 dla Suarez Navarro Carli

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Koukalova &amp; Niculescu 1.6 Marathonbet
Wiadomo że mecz ryzykowny, w końcu nie dość że to mecz deblowy to jeszcze mecz pań. Jednak stawiam tutaj na debel, który gra ze sobą od początku tego roku i nawet odnosi sukcesy. Rywalki Petkovic &amp; Rybarikova to zlepek na ten turniej, do tego panie nie najlepiej sobie radzą w grze podwójnej. Wydaje mi się, iż doświadczenie i zgranie, które jest po stronie Czeszki i Rumunki zadecyduję o ich zwycięstwie.

shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Larsson - Bouchard poniżej 19,5 gema @2,00 ⛔ 5-7, 4-6
no jaki fajny kurs... Jak dobrze, że Pennetta przegrała ze Szwedką, dzięki temu mamy tak uroczy kurs. Przede wszystkim Flavia dała się złamać wczoraj 8 razy, wygrywając 7 gemów przy swoim serwie, z tych 7 w 3 broniła BP... i w drugą stronę Larsson również była łamana... Moim zdaniem tutaj Eugenie nie będzie oddawać serwu tak łatwo jak Włoszka, a łamać będzie często. Flavia już ma swoje lata, natomiast Kanadyjka to dla mnie w niedalekiej przyszłości Top10, a może nawet Top5. Przyznam że raz w życiu widziałem mecz Szwedki, natomiast bardzo często oglądam Bouchard. 6:4, 6:3 zapewnia powodzenie.
Sharapova - Ormaechea poniżej 17,5 gema @1,72 ✅ 6-0, 6-0
dzisiaj undery.. Maria ten mecz powinna na gładko wygrać. Ormaechea z lepszymi tenisistkami dostaje lanie po 2:0 (ostatnio Radwanska, Dellacqua, Barthel). Maria jest poziom wyżej od wymienionych i liczę na łatwą przeprawę. 6-3, 6-2 wystarczy. Byle jej się chciało...
i zapomniałbym o najważniejszym

Errani/Vinci - Voracova/Aoyama 2:0 @1,33 ✅ 6-4, 6-4

nie widzę tutaj innej możliwości, Włoszki bardzo dobrze w tym roku, wszystkie mecze po 2:0, prócz ostatniego kreczu ze Srebotnik/Peschke, gdzie Errani nie podołała przez kontuzję. Jak widać w Paryżu Errani gra bardzo dobrze, dyspozycja jest a więc i gładkie 2:0 dziś, kurs może i nie powala, ale jak dla mnie w sam raz. Polecam.
Voracova/Aoyama - odnalazłem 3 mecze z ich udziałem, z tego jeden na clayu. Nazwiska nie powalały... Włoszki - stare wyjadaczki deblowe powinny wygrać gładko..

Otrzymane punkty reputacji: +1
0 54

007lukasz

Użytkownik
Najlepszym betem w RG na dzis u kobiet jest dla mnie zwycięstwo Barthel nad francuzką Parmentier. Barthel zdecydowanie miażdy swoje dotychczasowe rywalki wyżej sklasfikowane, Parmentier trudne 3setowe przeprawy nad rywalkami będącymi ku spadku formy, czyt. Vinci i Schvedova ktora przegrala ten mecz w głowie.
Barthel - 1.3 / Betclic

Otrzymane punkty reputacji: +17
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Po takim kursie bym nie ryzykował grania na Hiszpankę. Ile to juz razy widzieliśmy w WTA, że pogromczyni faworytek odpadała w kolejnej rundzie i to ze słabszą od siebie zawodniczką. Muguruza zagrała mądrze z Williams, ale nic szczególnego nie pokazała, to Amerykanka wyrzucała co chwilę piłki w aut lub uderzała w siatkę, dając punkt przeciwniczce. Wydawać by się mogło, że Hiszpanka jest teraz faworytką w meczu ze Słowaczką, ale ja bym na prawdę uważał, zwłaszcza po tak śmiesznym kursie. Nie zdziwi Mnie zupełnie porażka Hiszpanki, bo Schmiedlova w ostatnim czasie prezentuje równą i wysoką formę. Dla Mnie można się pokusić o over gemowy, bo jak Hiszpanka wygra, to nie w dwóch szybciutkich setach. Osobiście odpuszczam ten pojedynek. Powodzenia
Wiem o co Ci chodziło. Ivanovic po ograniu Williams w Australian Open poległa z Bouchard. Taki jest syndrom wyeliminowania najwyżej rozstawionej zawodniczki. Tego też się bałem. Mimo wszystko Hiszpanka jest mocniejsza psychicznie od Ivanovic w moim odczuciu, chociaż umiejętnościami jeszcze jej może nie dorasta. Muguruza w kolejnej rundzie i Schmiedlova nie sprawiła jej zbytnich problemów. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom