>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Slam - Roland Garros 2014

Status
Zamknięty.
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Stosur - Meusburger 2-0 @1.53 Bet365
Sam sie troche odbudowała ostatnio i o ile sie nie pogubi jak to Jej czasem sie zdarza powinna spokojnie pokonac Iwonke w dwoch partiach ;-)
Goerges - Bouchard 0-2 @1.72 Bet365
Bardzo lubie Niemke ale Genia niedlugo trafi do top10 i widze tutaj po prostu roznice klas...
Riske - Mladenovic 2 @1.50 Bet365
Po tym co dzis Krysia zrobila z Li - biore w ciemno!

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Roland Garros:
Stephens 1.74 ✅

WTA - SINGIEL: French Open (Francja), ziemna

Bertens K. (Ned) - Pavlyuchenkova A. (Rus)
Typ. Pavlyuchenkova 2.00 Bet365
Krecz Rosjanki Mnei chyba uratował, ale jak się ma 9 szans na przełamanie w 2 secie i to w sumie każdym gemie przy podaniu Bertens i żadnej szansy się nie wykorzystuje to tak to się kończy...
Oczom wierzyć nie mogę patrząc na kursy jakie wystawili bumacherzy na ten pojedynek. Mecz prawdopodobnie dopiero w czwartek, ale polacam zagrać już teraz bo kursy powinny polecieć w dół. Holenderka, 148 rakieta świata kontra 25 rakieta świata, i faworytka wg buków jest Bertens? Niby dobry bilans na mączce, bo bodajże 15-5 wliczając dzisiejszą wygraną z Cadandu, ale z czym do ludzi? Holenderka dobrze czuję się na Clayu, ale rywalizować potrafi z zawodniczkami o podobnej lokacie w rankingu lub znajdującej się w okolicach 100. Jeśli trafi na wyżej notowaną rywalkę to schodzi z kortu pokonana, i nei ma nic do powiedzenia. Rosjanka to klasa wyżej od Bertens i na prawdę dziwię sieczym sugerują się tutaj bukmacherzy? Może łatwo przebrniętymi kwalifikacjami i dzisiajszą gładką wygraną nad Cadandu? Ale Rumunki nie można porównywać z Pavlyuchenkova, która może i nie przepada za mączką, no ale z taką zawodniczką jak Bertens to powinna sobie poradzić. Bilans na Clayu 3:3, ale porażki z Sharapovą i Ivanovic, czyli zawodniczkami, które w ostatnim czasie na prawdę czują się na korcie znakomicie. Była w stanie powalczyć i wygrać z Torro-Flo czy przede wszystkim z Jankovic, więc w czemu nie z łatwiejszą rywalką? W tamtym roku Holenderka przegrała w 1 rundzie, Rosjanka w 2 rundzie, ale jest bardziej obyta w takich turniejach, grała już tutaj w 1/4 finału. Na prawdę będę zdziwiony porażką Rosjanki, może od wygranego turnieju w Paryżu, wpadła w lekki dołek, ale mimo tego, to doświadczenie po jej stronie i o niemal klasę przewyższa swoją rywalkę. Po takim kursie śmiało gram czysty win Rosjanki, do czwartku kursy mogą polecieć ostro w dół, więc polecam. Później kilka innych typów, do usłyszenia

Radwanska A. (Pol) - Pliskova Ka. (Cze)
Typ. Pliskova +6.5 Games 1.73 Pinnacle Sports✅ 6:3 6:4​

Staram się unikać spotkań, w których gra nasza najlepsza tenisistka, zwłaszcza stawiając przeciwko niej, ale w tym momencie się skuszę, bo Aga mimo wszystko powinna wygrać, ale Czeszka powinna również bez problemu pokryć zaproponowany HC. Dużo ciepłych słów pisałem juz w tym roku o Karolinie. Podczas analiz w AO pisałem, że w tym roku może awansować do czołowej 50 WTA, mamy dopiero końcówkę Maja, a Pliskova wskoczyła już na 53 lokatę. Głównym obrotem takich spraw jest finał w Tajlandii, oraz zakończony przed samym Roland Garros, finał w Nurnberdze, gdzie po 3 setowym boju uległa rewelacji z Kanady, Bouchard. Karolina preferuje głównie nawierzchnie szybkie, ale w ostatnim czasie odnalazła się również w grze na mączce, gdzie posiada dosyć dobry bilans 9-3. Porażki ze wspomnianą Bouchard, Lisicki oraz dobrze spisującą sie w ostatnim czasie Watson. Pliskova od poczatku tego miesiąca ogrywała się właśnie na mączce, jutrzejszy mecz będzie jej 13 spotkaniem w Maju, czyli można powiedzieć, że grywa co 2 dni. Bałem się o jej dyspozycje w 1 rundzie, bo prosto z Niemiec udała się do Paryża, mając tylko jeden dzień odpoczynku, i zmęczenia nie było widać. Czeszka ograła w 2 setach Szwedkę Johansson i w kolejnej rundzie zmierzy się z Radwańską. Iśki nie będę opisywał, każdy wie jak gra, dużo się nie zmieniło w ostatnim czasie, ale czy Polka będzie miała tak łatwą przeprawę z Pliskovą? Moim zdaniem nie będzie to tak łatwa przeprawa jak z Chinką w 1 rundzie. Karolina jest w rytmie meczowym, podbudowana dobrymi zawodami w Niemczech, jutro nie będzie miała nic do stracenia. Aga oczywiście bezdyskusyjnie przywyższa ją wyszkoleniem technicznym, ale jeśli Pliskovej będzie siedział jutro serwis, to Radwańska może mieć duży kłopot z rywalką. Niemniej jednak Aga jest na tyle doświadczoną zawodniczką, że powinna znaleść w końcu sposób na Czeszkę. Liczę na fajne spotkanie, z dużą ilością gemów, w których młoda Karolina powinna bez problemu pokryć zaproponowany handicap. Iśka wygrasz to, ale nie bez problemu ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Giorgi-Kuznetsova 2 @1.4
Kuznetsova jak zwykle zaczela grac przed French Open. Rosjanka generalnie jako triumfatorka tej odslony szlema zawsze sygnalizuje zwyzke formy. Mielismy juz nawet seozny, ze Kuznetsova nie gral praktycznie caly rok i pojawila sie na kortach Roland Garros z wciaz dobrym efektem. Obecnie Kuznetsova zagrala dobre turnieje w Oeiras, gdzie przegrala w finale z Suarez Navarro i Madrycie gdzie pokonala Alize Cornet i ulegla Agnieszce Radwanskiej w decydujacym secie tie-breakem. Przypomne tez, ze Kuznetsova jako jedyna zawoidniczka na dobra sprawe powalczyla tutaj z triumfatorka Serena Williams rok temu. Rosjanka nie bedzie grac tydzien w tydzien, ale Kuznetsova to wielka zawodniczka i teraz tez wydaje mi sie, ze za wczesnie na wyoadniecie na tym etapie z turnieju. Camila Giorgi oczywiscie mlodsza wersja Sharapovej, bardzo dobre uderzenie, ale Kuznetsova jeszcze namiesza w moje opinii.
Stephens -Hercog 1 @1.8
Ja bym dal tutaj mimo wszystko na Sloane. Amerykanka ostatnie dwa sezony byla sukcesywnie na Frehch Open w 4 rundach. Poza tym Steohens w szlemach gra duzo lepiej, co juz potwierdzila niejednokrotnie. Ok rozumiem, ze Hercog potrafi zagrac bardzo dobrze, ale tez Slowenka od kiedy wrocilana korty, gra co najwyzej przyzwocie jak dotad. Na wiele zawodniczek ten silny forhand Hercog i skrot backhandowy moze wsytarczyc, ale Stephens to jednak jest zawodniczka bardzo kompletna tez o calkiem niezlej sile. Polona Hercog z kolei backhandem to gra praktycznie tylko bezpiecznego slie&#39;a lub tego dropshota. Latwo byc nie musi, ale postawie wiec na bardziej uniwersalna Amerykanke, ktora przeciez wyjatkowo dobrze pokazala sie w Madrycie w tym sezonie.

D 1,3K

dz1916

Użytkownik
Pennetta - Larsson +5.5 @2, Bet365
Mam przeczucie, że Włoszce nie pójdzie dziś tak łatwo, a po wczorajszej porażce Li nic mnie nie zdziwi.
W h2h 1-1, oba mecze z zeszłym roku, na hardzie wygrana Flavii, a na clayu mierzyły się w turnieju w Bastad i wygrała Larsson w trzech setach (co prawda grała u siebie).
Obie w pierwszych meczach rozbiły swoje przeciwniczki gładko w dwóch setach, Flavia grała z Mayr, a Larsson z Kirilenko. Szwedka przed tygodniem w Strasbourgu odpadła co prawda już w pierwszej rundzie, ale z późniejszą zwyciężczynią Monicą Puig (5:7, 6:7), Flavia odpoczywała.
Wiadomo, że Flavia jest faworytką, ale nie sądzę żeby Szwedkę rozbiła, na clayu nie zachwyca, miewa wahania formy patrząc np. na wyniki z Madrytu i Stuttgartu z ostatnich tygodni, gładkie zwycięstwa w pierwszych setach z Janković i Safarovą, a później równie łatwe oddanie dwóch setów i porażki. W ostatnich trzech latach w Rolandzie dwukrotnie odpadała w pierwszej rundzie (z Flipkens i Lepchenko), dwa lata temu doszła do trzeciej rundy.
Ewentualnie można zagrać na +1.5 seta, bo zawsze może być wynik np. 6:1, 6:7, 6:2 ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Kerber - Lepchenko 2 2.98 betfair

Bardzo ciekawie zapowiada się spotkanie drugiej rundy singla kobiet pomiędzy Kerber a Lepchenko. Faworytem, przede wszystkim chyba ze względu na ranking jest Niemka, jednak według mnie ten kurs na nią jest zbyt niski. Kerber ostatnie dwa sezony na ziemi miała naprawdę niezłe, jak na jej sposób gry, stylu poruszania się itd. Wtedy była naprawdę w niezłej dyspozycji w trakcie ziemnej części sezonu i stąd tak dobre wyniki. Jednak ten sezon to zupełnie co innego, jej forma jest dużo słabsza od tej z poprzednich dwóch sezonów, przegrane z Garcią czy Cetkovską a ostatnio z Pliskovą, pokazują nam jasno jak wygląda jej dyspozycja. Ona zdecydowanie nie jest w dobrej formie, ma problem. Miała szczęście w pierwszej rundzie, że trafiła na Piter, jedną z najsłabszych tenisistek w turnieju głównym, a i tak ugrała 4 gemy, ostatnio nawet tyle to dla niej sukces. Natomiast Lepchenko na ziemi naprawdę nieźle pokazała się, niedawno w Rzymie bez problemu ograła Peng i Stephens, dopiero przegrała z S.Williams. W pierwszej rundzie pewnie pokonała tu Cetkovską w dwóch setach. Lepchenko i Kerber grały ze sobą pięciokrotnie, ta pierwsza wygrała pierwsze cztery pojedynki, a ostatni zagrały w zeszłym roku podczas właśnie French Open i wtedy Kerber była naprawdę w świetnej formie a z Lepchenko mocno się męczyła, pojedynek był bardzo wyrównany, Kerber wygrała 6:4 6:7 6:4. Teraz Niemka jest w gorszej formie, uważam, że nie ma dziś faworytki, więc przy takich kursach zdecydowanie polecam zagrać Lepchenko.

lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Roland Garros

Spotkanie: Venus Williams - Anna Karolina Schmiedlova
Typ: (1 set) DW 6:3
Kurs: 5,50
Data i godzina: 28.05.2014 11:00
Bukmacher: Bet365
Analiza:​
Zapraszam na spotkanie 1/32 finału, na turnieju WTA Roland Garros rozgrywanego we francuskim Paryżu, pomiędzy Venus Williams a Anną Karoliną Schmiedlovą. Venus Williams (WTA 29) turniej rozpoczęła od udzielenia dobitnej lekcji utalentowanej nastolatce Belindzie Bencić. Anna Schmiedlova (WTA 56) wyeliminowała w trzech setach Jie Zheng. Słowaczka przed Rolandem Garrosem zagrała w dwóch turniejach ITF - w Trnavie zdobyła tytuł, a w Pradze w finale uległa Heather Watson. Williams jedyny w Europie występ na korcie ziemnym zaliczyła w tym roku w Rzymie i w II rundzie uległa Carli Suarez Navarro. Jest jednak tak doświadczoną zawodniczką, że nie potrzebuje solidnie się ogrywać nad wielką imprezą. W tym roku jest w dobrej formie (finał w Auckland, tytuł w Dubaju). Dobre występy na początku sezonu przywróciły jej pewność siebie. Moim zdaniem Schmiedlova nie jest jeszcze gotowa na pokonywanie takich rywalek. Venus wprawdzie nie jest już tak znakomitą tenisistką jak kilka lat temu, ale ciągle nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Według mnie Amerykanka pokona Schmiedlovą po raz drugi w sezonie (w marcu w Miami). Wprawdzie Słowaczka może urwać kilka gemów ale większych szans na wygraną nie ma. W ostatnim ich pojedynku Williams wygrała 6:3 6:3 i myślę, że dziś może być podobnie a więc za niewielką stawkę zagram właśnie na taki wynik pierwszego seta. Rozpoczęcie meczu planowane jest na godzinę 11:00.
Dyscyplina: Tenis, WTA Roland Garros

Spotkanie: Garbine Muguruza Blanco - Serena Williams
Typ: (1 set) DW 3:6
Kurs: 4,50
Data i godzina: 28.05.2014 13:00
Bukmacher: Bet365
Analiza:​
Zapraszam na spotkanie 1/32 finału, na turnieju WTA Roland Garros rozgrywanego we francuskim Paryżu, pomiędzy Garbine Muguruza Blanco a Sereną Williams. W ostatnich tygodniach na kortach ziemnych Garbine Muguruza (WTA 35) osiągnęła półfinał w Marrakeszu, a w Madrycie w II rundzie urwała seta Samancie Stosur. Serena Williams (WTA 1) sięgnęła po tytuł w Rzymie, a w Paryżu na początek oddała trzy gemy Alize Lim. Muguruza z kolei w dwóch zaciętych setach wyeliminowała Grace Min. Hiszpanka na początku roku zdobyła tytuł w Hobart oraz doszła do IV rundy Australian Open. W Rolandzie Garrosie ciężko będzie jej awansować do III rundy, ale może trochę zmęczyć Serenę. Hiszpanka gra coraz lepiej, wzmocniła siłę uderzeń z głębi kortu, poprawiła serwis, a w grze przy siatce też stale czyni postępy. W ubiegłym sezonie w II rundzie Australian Open Williams oddała Muguruzie dwa gemy. Tym razem spodziewam się trochę bardziej zaciętego spotkania, bo Hiszpanka jest teraz dużo lepszą zawodniczką. Moim zdaniem Muguruza może się okazać najgroźniejszą rywalką Amerykanki w drodze do ćwierćfinału i bardzo prawdopodobny jest tu over gemowy. Rozpoczęcie meczu planowane jest na godzinę 13:00.

malin157 75K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Cibulkova - Paszek kto wygra pierwszego seta? Paszek 3.75 bet365
Kolejny pojedynek drugiej rundy singla kobiet pomiędzy Cibulkovą a Paszek. Nie rozumiem aż takiego faworyzowania Dominiki, oczywiście jest faworytką, ale bez przesady. Oczywiście Paszek spadła bardzo daleko w rankingu aż do połowy drugiej setki, ale pamiętać trzeba, że to tenisistka tak naprawdę z top50 gdzie zajmowała miejsce przez dwa sezony. Teraz forma wraca i zacznie się szybki powrót na należne miejsce w rankingu. Stawiam na pierwszy set, bo w każdym z czterech pojedynków, które tu grała zawsze miała świetny początek, pierwszy set wyglądał w jej wykonaniu najlepiej. Cebula powinna wygrać ten mecz ale myślę dopiero w trakcie meczu dojdzie w tym pojedynku do jej dominacji, a początek tak jak w pierwszej rundzie z Razzano może być wyrównany. Paszek nie powinna dać się na początku zdominować, ona potrafi grać przy swoim podaniu, będzie dużo zależało od % pierwszego podania i jego jakości, wtedy będzie potrafiła grać swoje i trudno będzie ją zdominować, potrafi zaatakować. Ja liczę dziś na małą niespodziankę i gram wygraną w pierwszym secie Paszek.

psotnick 972,3K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Myślę, że w tych 3 meczach 2 rundy turnieju kobiecego są dużo większe szanse na wyrównane mecze niż przewidują buki.
Suarez-Navarro C. - Bacsinszky T.
Typ: Total Over(19.5) @ 1.70 ✅ 7-5 1-6 6-4
Suarez-Navarro oczywiście królowa mączki, która swoim unikatowym w kobiecym tenisie jednoręcznym bekhendem potrafi napsuć sporo krwi najlepszym, ale też chyba złapała ją jakaś mała zadyszka. W pierwszej rundzie męczarnie ze słabą kwalifikantką Beygelzimer, a dzisiaj na pewno trudniejsze zadanie, bo Bacsinszky gra ostatnio bardzo dobrze, zwłaszcza sezon ziemny zaczęła dobrze (ćwierćfinał Oeiras, finał challengera przed RG) i myślę, że może się postawić faworyzowanej Hiszpance.
Vesnina E. - Tomljanovic A.
Typ: Total Over(19.5) @ 1.50 ✅ 6-7 6-2
Mecze Vesniny to overowy samograj, Rosjanka całkiem spory talent do gry ofensywnej łaczy z regularną nieregularnością, a to idealny przepis na trzysetówki, które Elenie zdarzają się wyjątkowo często. Po drugiej stronie również ofensywa, bo Tomljanovic to jedna z mocniej bijących zawodniczek, z dobrym serwem i to są jej atuty. Myślę, że jeden przedłużony set całkiem prawdopodobny a to by załatwiło praktycznie sprawę overu, a nie zdziwi mnie trzysetówka.
Cornet A. - Townsend T.
Typ: Total Over(18.5) @ 1.65 ✅ 4-6 6-4 4-6
Townsend ostatnio świetna seria 10 wygranych z rzędu, wprawdzie na poziomie challengerowym ale zawsze. A dodatkowo jeszcze w pierwszej rundzie w niewiarygodny sposób odwróciła mecz z King z 1-5 w pierwszym secie na 7-5 6-1. Pewności siebie młodej Amerykance na pewno nie będzie brakowało i nie sądzę, żeby była łatwym kąskiem, jeśli w ogóle, dla niewyraźnej ostatnio Cornetki. Linia wystawiona bardzo nisko i moim zdaniem jak najbardziej do przekroczenia.
Kursy z Betcity

Otrzymane punkty reputacji: +3
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Radwanska A. - Pliskova Ka.(+1,5s) 2 @3,05 [Marathonbet] ⛔ (brawo Aga)
Agnieszka mimo, że oddała w 1 rundzie tylko 3 gemy Zhang to dobrego wrażenia na korcie nie zostawiła. Nie od dziś wiadomo, że korty ziemne to najmniej lubiana przez Polkę nawierzchnia.
Karolina Pliskova to tenisistka o bardzo dobrych warunkach fizycznych. Potrafi mocno uderzyć. W dodatku jest w gazie. Sporo grała w maju, ale myślę, że jeszcze &quot;paliwa&quot; w baku jest sporo.
Radwańska nie lubi grać z tego typu zawodniczkami. Jeśli Pliskova będzie miała dobry dzień to może Polki nie być w turnieju. Kurs na seta satysfakcjonuje mnie, dlatego granie na zwycięstwo Czeszki odpuszczę sobie.

nebula 43

nebula

Użytkownik
Z tego co widzę trafienie meczu RG u kobiet jest trudniejsze niż wygrać 6 w TOTKA ???? ⛔

Zatem skoro taką mamy tendencję to ja spróbuję

Pironkova T.-Sharapova M. TYP 1 Kurs 15,00 Bet365

Analiza na ten mecz jest zbędna. Z tego co widać po wielu typach powyżej po prostu w WTA nie ma sensu pisać czegokolwiek, większą skuteczność, dałoby rzut monetą. Tak sobie myślę, postawić po 100 zł na wszystkie dogi wśród kobiet i trafiając na oślep, miało by się i tak niezły zarobek. Czy ktoś myślał, że Serena dzisiaj przegra? NIE Więc, Maria też może przegrać z kelnerką przecież nie gra. Wiem, że analiza jest słaba, ale nie mam pomysłu co można napisać w takich okolicznościach. Maria powinna wygrać na 100% - dlatego właśnie przegra.... OT taka analiza czy gorsza od tych &quot;fachowych&quot; - z których prawie żaden typ nie wszedł - nie sądzę.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Z tego co widzę trafienie meczu RG u kobiet jest trudniejsze niż wygrać 6 w TOTKA ????
Zatem skoro taką mamy tendencję to ja spróbuję
Pironkova T.-Sharapova M. TYP 1 Kurs 15,00 Bet365
Analiza na ten mecz jest zbędna. Z tego co widać po wielu typach powyżej po prostu w WTA nie ma sensu pisać czegokolwiek, większą skuteczność, dałoby rzut monetą. Tak sobie myślę, postawić po 100 zł na wszystkie dogi wśród kobiet i trafiając na oślep, miało by się i tak niezły zarobek. Czy ktoś myślał, że Serena dzisiaj przegra? NIE Więc, Maria też może przegrać z kelnerką przecież nie gra. Wiem, że analiza jest słaba, ale nie mam pomysłu co można napisać w takich okolicznościach. Maria powinna wygrać na 100% - dlatego właśnie przegra.... OT taka analiza czy gorsza od tych &quot;fachowych&quot; - z których prawie żaden typ nie wszedł - nie sądzę.
Pironkova nie jest wcale kelnerką..chyba nie wiesz co piszesz, nawierzchnia może nie ta, ale dość szybka jest ta mączka i obie powinny czuć się dobrze. Tsvetana w 1 meczu zagrała dość dobrze, szkoda trochę, że nie ma dobrego forehandu, bo też bym grał taki zakład. Za to dobry backhand i serwis, niespodzianki się zdarzają, więc można lekko próbować.
Pironkova +6,5g @ 2,10 Bet365✅

mirgosik 727

mirgosik

Użytkownik
Chciałbym Was zaprosić na małe paryskie szaleństwo!

Pavlyuchenkova 2,0 Bet365 krecz i Bertens w III rundzie z Soler-Espinozą ???? Gdzie te czasy Henin, Clijsters czy Dementievej, gdzie takich dziwnych akcji nie było...

Nastia zmierzy się z Kiki Bertens. Kompletnie nie rozumiem kursów na to spotkanie. To jest Wielki Szlem, tu z reguły wygrywa doświadczenie i zawodniczki uznane. Oczywiście zdarzają się akcenty i przebłyski młodości, ale na pewno do wielkich rewelacji Bertens nie należy. Rozumiem, gdybyśmy rozmawiali o Muguruzie, Bouchard, Tomljanovic albo Garcii, ale nie o Holenderce.

Holenderka, mimo że gra już dłuższy czas, to jeszcze nigdy w karierze nie wygrała z taką zawodniczką jak Rosjanka. Juz nie wspominając o III rundzie w Wielkim Szlemie! Rosjanka była tu nawet w ćwierćfinale i byla o krok półfinału, gdy grała ze Schiavone w 2010 roku.

Rosjanka na kortach ziemnych w tym roku przegrywała tylko z uznanymi firmami jak Sharapova. Ten mecz można porównać do piłkarskiego starcia w LM Steaua Bukareszt z Valencią. Co z tego, że Holenderka wygrywa w ITFach skoro świat wielkiego Szlema to inna bajka i zupełnie inny poziom rozgrywkowy?

Zatem kurs 2,0 na bardziej doświadczoną, lepszą i śmiem twierdzić w wyższej formie zawodniczkę biorę w ciemno.

Flipkens 1,53 Bet365⛔ 4-3 40-0 i ... Eurosport2 zaczyna pokazywać kolejne wygrane piłki Izraelki... Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie?

Bardzo podobna sytuacja do poprzedniego meczu. Spotykają się obeznana w Wielkoszlemowym Świecie Belgijka z krążącą po itfowskiej rzeczywistosci Julią Glushko.

Obie w słabej formie, ale to Belgijka ma za sobą bagaż wielkoszlemowych starć (półfinał Wimbledonu 2013). Glushko w przeciwienstwie do Bertens nawet w ITFach czy małych turniejach WTA nie radzi sobie z o wiele gorszymi niz Flipkens.

Brakuje mi w grze izraelki zęba, zaciętości i argumentów czysto tenisowych. Wygrała poprzedni mecz dzięki skurczom Donny Vekic w poprzedniej rundzie.

Belgijka to co najmniej 1 poziom rozgrywkowy wyżej i w niej upatruję uczestniczkę III rundy, zwlaszcza ze drabinka się tak otworzyla ze nawet przy tej formie Belgijka moze marzyc o QF.

Cirstea 1,36 Bet365✅ jeden mecz nawet ślepa kura by trafiła...

Sori uciekla spod topora w pierwszej rundzie z Wozniak by teraz spotkac sie z Brazylijką Pereirą. Brazylijkę porównałbym do izraelki. Podobnie jak Julia nie ma armat by meldować sie w III rundzie Wielkiego Szlema.

Wygrala co prawda z Soraną 2 miesiące temu, ale w zupełnie innej imprezie, o randze 1000 razy mniej istotnej.

Podsumowując w każdym z 3 meczów widzę zwycięstwa bardziej doświadczonych, obeznanych w tenisowym światku zawodniczek, dla których III runda WS jest chlebem powszednim, a nie źyciowym sukcesem.

Wystarczy, że mamy Townsend z 20kg nadwagą w III rundzie. Pereira, Bertens czy Glushko w III rundzie? Dla mnie to brzmi jak science-fiction. Jesli mialoby do tego dojsc to bardzo zle swiadczyloby o kobiecym tenisie. Wiec moje faworytki grają w imię i na czesc kobiecego tenisa (oczywiscie z przymruzeniem oka).

Otrzymane punkty reputacji: +6
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Stosur Samantha wygra Roland Garros 2014, Bet365 26.00

Nie często witam w dziale WTA,ale postanowiłem sobie zagrać szalony typ który ma prawdopodobieństwo wejścia,ponieważ w końcu to sport co nie? Dlaczego stawiam na Samantę? A dlatego,że o tytuł już nie walczy Williams Serena czyli faworytka zawsze i wszędzie, Li na również poza burtą. Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to największą przeszkodą do pokonania będzie Rosjanka Sarapova, którą ma w drabince. Następną rywalką Samanty będzie Cibulkova która jest jak najbardziej do pokonania, H2H na korzyść Australijki ponieważ 0:4 gdzie grały dwa razy na mączce,a ostatni raz w tym roku w Madrycie,wynik końcowy 6:4, 6:0 dla Sam. W 2012 roku Stosur odpadła w półfinale z Errani,a w 2010 roku była w finale gdzie przegrała z Schiavone 6:4, 7:6. W tamtym roku jak było z Marion Bartoli podczas Wimbledonu? Wygrała turniej nie tracąc seta,a tam również wiele faworytek odpadało po drodze, a w ogóle nie była zawodniczką która ma się tam liczyć. Australijka była kiedyś 4 także potrafi grać na światowym poziomie pokonując najlepsze zawodniczki świata. Tak jak wspomniałem boję się najbardziej o mecz z Shrapovą (o ile wygra z Cibulkovą) ponieważ ma z nią bilans 2:13. A Maria jak to Maria często ma przestoje w swojej grze mniejsze czy też większe... A nóż to będzie jej turniej...spróbować można ;)

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Turniej wygra Sharapova albo Ivanovic innej opcji nie widze,fajnie ze Sereny już nie ma, bedzie ciekawie a tak tylko Serena i Serena wszytko takie oczywiste.Obie kocham ale na tytuł bardziej zasługuje Ania i jej kibicuje.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Roland Garros:
Stephens 1.74 Pinnacle✅
Pliskova +6.5 1.73 Pinnacle✅

WTA - SINGIEL: French Open (Francja), ziemna

Watson H. (Gbr) - Halep S. (Rou)

Typ. Watson +6.5 Games 1.89 Pinnacle Sports✅ 2:6 4:6​

Jak tak dalej pójdzie to w kolejnych dniach odpadną wszystkie rozstawione zawodniczki ???? Ale tak szczerze to Williams dzisiaj bardzo ułatwiła sprawę Hiszpance, wyrzucając co drugą piłkę w aut, lub uderzając w siatkę, to nie był jej dzień, nie jest to maszyna do wygrywania każdego turnieju, przede wszytskim nie te lata, szacunek dla Muguruzy, ale Amerykanka w tym sezonie jak na swoje możliwości wygląda bardzo słabo. Z takiego obrotu spraw cieszy się na pewno Sharapova, która trafiłaby na liderke w 1/4 finału, a tak ma wyczyszczoną drabinkę do samego półfinału i w tym momencie jest mocną faworytką do wygrania Roland Garros, ale jeszcze daleka droga do tego. Wracając do tego spotkania, próbuję podobnie jak w przypadku spotkania Agi z Pliskovą, i sprawdziło się to co napisałem, i Czeszka pokryła handicap. Liczę również na dobrą grę w jutrzejszym spotkaniu z Rumunką, Watson, która w ostatnim czasie bardz odobrze radzi sobie na mączce, notując bilans 11-1, jedyna porażka na poczatku maja z Bertens. Od tej pory wygrała dobrze obstawiony turniej ITF w Pradze, wygrywając nawet z wyżej notowanymi rywalkami i nie tracąc nawet seta. W Paryżu musiała przejść przez kwale, a w pierwszej rundzie ograła bez najmniejszych kłopotów Czeszkę Zahlavova-Strycova. Teraz najtrudniejsza rywalka stanei na drodze rozpędzonej Brytyjki, bo rozstawiona z nr 4 Halep, która oddała w 1 rundzie tylko 2 gemy Rosjance Kleybanovej, która jednak oprócz Stutgartu, gdzie coś jeszcze pograła, od tamtego momentu grała coraz gorzej i odnosiła same porażki. Rumunki nie ma co przedstawiać, znakomity sezon, wygrany turniej w Doha, półfinał w Indian Wells, finał w Madrycie i porażka z Sharapovą. Wyniki te zaowocowały awansem do pierwszej czwórki rankingu. Czy młoda Brytyjka ma szanse powalczyc jutro z Halep? Czemu nie, nie spodziewam się niespodzianki, ale ma szansę powalczyć z wyżej notowaną rywalką. Ostatnie wyniki pokazują, że na Clayu czuje się bardzo dobrze i moim zdaniem warto spróbować i zaryzykować z handicapem gemowym, który powinna Watson pokryć, bo Rumunka w każdym meczu nie będzie grała na 100% i będą zdarzały jej sie przestoje w grze. Niemniej jednak, tak jak napisałem w przypadku Agi, Halep to spotkanie wygra, ale Brytyjka również pokryje zaproponowany handicap. Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +2
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
1. Melzer(-1,5s) - Goffin 1 @ 1,81 ✅
2. Haider-Maurer - Brands o3,5s @ 1,83 ✅
3. Janowicz - Nieminen 1 @ 1,83 ✅
4. Pironkova(+6,5g) - Sharapova 1 @ 2,10 ✅

Camilia Giorgi – Svetlana Kuznetsova
Typ: Giorgi
Kurs: 3,40 | Bet365

Jak dla mnie jutro warto postawić na młodą Włoszkę i jest na to kilka argumentów. Martwią mnie jedynie wzrastające kursy, ale nie było widać po młodej tenisistce jakichś urazów. Za Włoszką przemawia zdecydowanie w grze, gra mocno i przede wszystkim pewnie. Dodatkowo myśli na korcie i nie popełnia wiele głupich błędów, którymi będzie mogła się „karmić” Rosjanka.

Rosjanka lata świetności ma za sobą i już nie jest tą samą tenisistką co kiedyś. Poza turniejem w Oeiras nie pokazała nic ciekawego, w Rzymie nawet skreczowała…w pierwszej rundzie musiała wygrać, ale Giorgi to inna półka. W Strasburgu dobry turniej, pokonała tam Cornet m.in. i przegrała z późniejszą finalistką. Włoszka preferuje szybsze nawierzchnie, ale korty są dość szybkie i starsza już Kuznetsova będzie musiała się pomęczyć.

Nie jest regularna jak kiedyś, więc zostaje technika, z którą, na pełnej koncentracji, Włoszka sobie poradzi. Po takim kursie naprawdę warto.

Otrzymane punkty reputacji: +5
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Flipkens 1.5 Marathonbet sorry ale takiego gówna nie widziałem. mieć 4-3 własne podanie i 40-0 i przewalić.. masakra. Ciągle tylko biega jak głupia do tej siatki. Śmiech
Zgadzam się z Mirgosikiem w 100%. Belgijka jest bardziej doświadczona, i co by nie mówić to przynajmiej ta półka wyżej od Glushko. Kristen uporała się w pierwszej rundzie z Kovinic wygrywając w dwóch setach 7-6,6-2. Ważnym argumentem jest to że dała tylko raz się przełamać, co jak na WTA to bardzo dobry wynik. Glushko wygrała dzięki problemom Vekic, która popełniła aż 66 ue, przy 22 winnersach. Mimo tak nędzne gry Vekic mogła pokonać Glushko, gdyby była bardziej skuteczna, wygrała 6/21 bp.
Wiadomo, WTA więc wszystko możliwe, ale jakoś niespodzianki tutaj bym się nie spodziewał.

psotnick 972,3K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Kuznetsova S. - Giorgi C.
Typ: Total Over(19.5) @ 1.61 ✅ 7-6 6-3
Zestawienie zawodniczek, które obiecuje overowe emocje. W pierwszej rundzie obie bez problemów, ale to Giorgi miała trudniejszą przeprawę z zawsze groźną Jovanovski (6-4 6-3), z kolei Sveta nawet się nie spociła zbytnio z gruzińską kwalifikantką Shapatovą (6-3 6-1). Moim zdaniem są to zdecydowanie bardziej wyrównane tenisistki niż wskazują kursy, obie waleczne, udowodniły nieraz, że żaden wynik nie jest dla nich ostateczny. Linia dość niska, wystarczy jeden dłuższy set i powinna być z automatu pokryta.
Stephens Sl. - Hercog P.
Typ: Total Over(19.5) @ 1.50 ⛔ 6-1 6-3
Stephens z Hercog prezentują dość podobny styl oparty na mocnym serwie i idącym za nim forhendzie. Amerykanka oczywiście nieco bardziej mobilna z uwagi na gabaryty i to może być jej mały handicap, ale i tak myślę, że ich atuty mogą się korcie wzajemnie znosić i czeka nas wyrównane spotkanie. Obie potrafią robić użytek ze swojego dobrego pierwszego podania (w pierwszej rundzie Stephens 74%, Hercog 68%) i jeśli będą trafiać w karo serwisowe, to przynajmniej jeden przedłużony set jest bardzo prawdopodobny, a to w praktyce powinno zapewnić przekroczenie linii. Moim zdaniem kwestia awansu powinna zależeć od niuansów, dlatego pewniejszą opcją wydaje się over po całkiem przyjemnej linii.
Kursy z Betcity

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Flipkens + Pavlyuchenkova + Stephens = AKO @ 4.80 / Flipkens why ?

Po ostatnich sensacjach w WTA powinno się uspokoić. Gram takie dość porządne AKO które według mnie ma dużą szansę powodzenia. Na pierwszy ogień stawiam na doświadczoną Flipkens. W ostatnim meczu nie była faworytką według bukmacherów a jednak gładko pokonała Kovinic. Teraz na drodze staje jej Glushko która ma dobry bilans na Clayu jednak jak przychodzi jej grać z bardziej doświadczonymi zaowdniczkami McHale czy Garcia to przegrywa. Stawiam na doświadczenie. Drugi mecz widzę na korzyść Rosjanki. Pavlyuchenkova to solidna firma i jak nie będzie miała gorszego dnia to powinna gładko pokonać młodą Holenderkę. Kiki ograna na Clayu 17/5 ostatnie wyniki wyglądają obiecująco. Pavlyuchenkova w ostatnim meczu nie bez małej wpadki pokonała bardzo doświadczoną(44 lat) Date Kimiko. Japonka urwała Rosjance seta nr. 2 (0-6!). Ostatnia składanka AKO to młoda utalentowana Amerykanka Stephens. Jeżeli Stephens będzie miała swój dzień to wygra z Poloną. Amerykanki wczoraj zawodziły (za wyjątkiem (Townsend). Dziś widzę zwycięstwo Amerykanki.
--------------------------------

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
No offence, ale lukas1958 musisz coś zmienić w swoich postach ???? .
Posty przygotowane perfekcyjnie wraz z analizą wcale nie pisaną pod typ a przy tym skuteczność katastrofalna. 10 typów i 9 nietrafionych i to jak. Jak stawiałeś na 1 to najczęściej przeciwnik wygrywał 2:0, jak over to chyba najbardziej jednostronny pojedynek jak dotychczas na RG. Nawet udało Ci się wyeliminować obie siostry Williams w jeden dzień xD

Nie piszę tego żeby się pośmiać, ale żeby ew. ostrzec tych którzy tu zaglądają pierwszy raz żeby sobie coś posłać. Bo jak już mówiłem, posty zwracają uwagę, natomiast rezultaty rekordowe. Ty się pewnie odbijesz, taki rookie co zajrzy i pobierze już pewnie nie.

Żeby nie było że sam spam to ja dzisiaj proponuje Watson +5,5 kurs 2 bet365( teraz widzę że już tarki16 to opisał) + A.Ivanovic -1.5 seta 1,417 pinnacle.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom