>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix Australii 27-29.03.2009 (nr.1)

Status
Zamknięty.
bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
W swoim wcześniejszym poście miałem pisać o treningu a nie o kwalifikacjach... bo to o nich pisał snajper - że warto poczekać i zobaczyć co będzie z kursami - według mnie nic dobrego z tego oczekiwania nie wyjdzie. Szczególnie jeśli ktoś chce grać przeciwko Brawnowi.
Według mnie kusy na Browna spadną, to że błysnęli w testach to raczej dletego ze mogli śmigać w niezbyt dotankowanych bolidach, takie czasy na pokaz. Williams i Toyota też mają te dyfuzory co Brown GP i mają im one dawac 0.5s na każdym okrążeniu a kursy na nich się bardzo rożnią. Na pewno jest to duży plus dla tych teamów, ale nie sądze żeby aż tak odstaweały od BMW, Ferrari czy Renault. Co do maków to jednak chyba mają problem z bolidem i niesądze żeby początek sezonu należał do nich.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Według mnie kusy na Browna spadną, to że błysnęli w testach to raczej dletego ze mogli śmigać w niezbyt dotankowanych bolidach, takie czasy na pokaz. Williams i Toyota też mają te dyfuzory co Brown GP i mają im one dawac 0.5s na każdym okrążeniu a kursy na nich się bardzo rożnią. Na pewno jest to duży plus dla tych teamów, ale nie sądze żeby aż tak odstaweały od BMW, Ferrari czy Renault. Co do maków to jednak chyba mają problem z bolidem i niesądze żeby początek sezonu należał do nich.
Spadek kursu to mniejszy kurs... (przecież to logiczne :jezora ???? czyli większe faworyzowanie zawodnika/zespołu/zdarzenia.
Najpierw piszesz, że kursy już nie spadną a potem argumentujesz to tym, że Brown będzie teraz jeździł gorzej... zdecyduj się :jezora:

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Robert Kubica - Nick Heidfeld 2 @2,20
Najlepsze miejsce w kwalifikacjach: Australian GP 2009

W weekend trochę mniej piłki bo grają reprezentacje więc można trochę wyścigom sie poprzyglądać ???? F1 ogólnie nudna jak flaki, nawet jeśli uważamy jakiegoś kierowce za lepszego od drugiego to i tak nijak się to przekłada bo od umiejętności zbyt wiele nie zależy. Czemu daje typ na Heidfeld&#39;a? Niemiec jest sporo lżejszy do Roberta dzięki czemu w jego bolidzie inżynierowie zdecydowali sie zamontować KERS. Jest to system odzyskiwania energi z np hamowania i w założeniu ma dodawanie mocy bolidowi. Dodatkowe KM ( jeżeli oczywiście system ten będzie funkcjonował xD ) nie wpłyną na przyspieszenie bolidy gdyż to zależy od momentu obrotowego, oczywiście w powiązaniu z masą. Mogą natomiast mieć wpływ na prędkość maksymalną bolidu.. Tor nie jest jakoś wybitnie trudny, i myślę że w czasie kwalifikacji kiedy to trzeba bedzie &quot;nakręcać&quot; czasu może to mieć znaczenie. Niemiec to również doświadczony przyzwoity kierowca. Poza tym rok temu o ile dobrze pamiętam galancie tutaj zapunktował, Robert albo nie ukończył ale nie zdobył żadnego punktu. Pozostaje tylko czekać i patrzeć jak to będzie wyglądać w praktyce ????

K 1,2K

kukla

Forum VIP
miałem pisać długie analizy... 2 dni się do tego zabierałem
cały czas jestem jednak lekko przeziębiony więc i siły brakuje...i dlatego nic z tego nie wyszło.
Niestety wątpię również, że doczekam do dzisiejszych treningów

Jednak, tak jak mówiłem pewne typy warto zagrać już teraz - po ciekawych kursach - szczególnie, że według mnie bwin zrobił prawdziwą promocję :jezora:

Dla odmiany najpierw analiza, potem typy ????
Wiele już tutaj słów padło na temat Brawna. Zdecydowana większość, że w testach jeździli na oparach aby pozyskać sponsorów - Całkowicie się z tym zgadzam. Choć Honda jeździłaby w tym roku zapewne lepiej niż w poprzednim to na pewno nie byłaby to aż tak znacząca poprawa...
Kwalifikacje zrobią to na 100% ale sądzę, że już nawet pierwszy trening może pokazać, że Rubens i Jenson nie będą zajmowali miejsc wyższych niż 8-10 - wtedy też będzie można zapomnieć o takich ciekawych kursach.
Tym bardziej, że pary jakie zaproponował bwin jeszcze niedawno wydawałyby się śmieszne:

Fernando Alonso - Jenson Button
typ: 1
kurs: 1.95

bwin

Kimi Raikkonen - Jenson Button
kurs: 1.90
bwin

Robert Kubica - Rubens Barrichello
kurs: 2.20
bwin

1 &amp; 2
Button - wielki talent, wiązano z nim wielkie nadzieje... ale zawsze zawodził. nie było mu dane jeździć w dobrym samochodzie ale ośmielę się stwierdzić, że obecnie - nawet to by mu nie pomogło.
2 ostatnie sezony to naprawdę słaba postawa Anglika. W 2007 udało mu się chociaż być lepszym od partnera z zespołu... rok temu nawet ta sztuka się nei udała i Button zakończył sezon daleko za Rubensem - na 18 pozycji z 3 punktami.
Typuję, że Alonso, który powinien rywalizować z Massą o mistrzostwo oraz Kimi, który mam nadzieję, wykaże przez cały sezon maksimum zaangażowania bez problemów pokonają w niedzielny poranek wyspiarza.
Ferrari nie może sobie pozwolić aby znów zaliczyć wpadkę na początku seoznu - przecież bolid mają zawyczaj przygotowany najlepiej... ten sezon powinien to potwierdzić i obydwaj kierowcy włoskiej stajni powinni zamelodwać się w czołówce.
W tym miejscu odradzałbym granie na Felipe. Chłopak dojżał i bezsprzecznie jest innym kierowcą niż 2 lata temu... jednak jutro start będzie nerwowy i bardzo trudny - po tkaiej przerwie od jeżdżenenia Massa znów może nei wytrzymać.
Co do samochodu Renault to też nie mam większych obaw... solidnie pracują zbliżając się do czołówki. Jeśli wierzyć w problemy McLarena to Francuzi mocno mogą zawalczyć o pierwszą trójkę konstruktorów.

2

To również ciekawy typ jednak nieco bardziej ryzykowany.
Rubens to świetny, doświadczony kierowca. Ma za sobą wspaniałą karierę. Jednak jeździł i najprawdopodobniej jeździ nadal w bolidzie z któego nie można za iwlee wycisnąć...
Przeciwko niemu Nasz ( ;) ) Robert. Wielka nadzieja nie tylko Polaków ale i tego sportu. Zawodnik, który pokonywał wielkie trudności i przeciwności losu na drodze do F1 (i takie inne wzniosłe pierdoły). Czy mimo wprowadzenia KERS, z ktorego Polak rezygnuje ze względu na swoją masę ma nadal szanse? Myślę, że tak... jest to niesamowicie utalentowany i równo jeźdzący kierowca a ten sezon na pewno nie będzie gorszy od poprzedniego - sądzę, że będzie jeszcze lepszy.
Thiesen zawsze do tej pory relanie oceniał szanse swojego zespołu... teraz mówi, że już walczą o mistrozstwo - jestem pewien, że tak będzie.
W niedzielę (o ile nie będzie w pobliżu Kazukiego) RObert zamelduje się zdecydowanie przed Rubensem :spokodfhgfh:​

wilu 9

wilu

Użytkownik
Dwie sesje treningowe za nami i chyba coraz bardziej zaczynam wierzyć w to że pierwsze GP będzie sensacyjne.
nadspodziewanie dobrze kierowcy Williamsa zwłaszcza Rosberg, który wygrał obie sesje treningowe. Brawn nadal w czołówce i przestaje wierzyć że ciągle jeżdżą na oparach, chyba te dyfuzory dają im taką przewagę. Zwłaszcza ze Toyota również ciągle w czołówce. A to przecież te 3 drużyny były skarżone o nieprzepisowe dyfuzory, zbieg okoliczności? nie wydaje mi się.
Zapewne inne eikpy skopiują te rozwiązanie, ale nie na GP Australli. Tym samym duże szanse że zwycięzcą pierwszego GP będzie ktoś z trójki Toyota, Williams, Brawn GP.
1 Sesja Treningowa:

2 Sesja Treningowa:

Na tej podstawie zagram dwa typy h2h na kwale:
Rosberg-Nakajima Typ:1
Alonso-Piquet Typ:1

Czekam tylko na kursy.

wilu 9

wilu

Użytkownik
radze poszukac lepszych par i kursow bo pewnie cos kolo 1.2 bedzie jak nie mniej..
no teraz widzę kursy:?
Rosberg 1,26 na betsafe a Alonso 1,08 ????
ale rzuciła mi się w oczy inna para:
Sebastien Bourdais-Sebastien Buemi Typ:1 Kurs 1,65

snajper 322

snajper

Forum VIP
Typy na kwalifikacje:

Bourdais - Buemi wynik: 20-16 ⛔
Typ: Bourdais @ 1.60
bwin

Pojedynek dwoch Sebastianow, ale wedlug mnie lepszy w kwalifikacjach bedzie bardziej doswiadczony Bourdais. Nie bede nic pisal o miejscach w treningu bo to mila sie z celem. Ekipy jeszcze ukrywaja swoj potencjal, lub stosuja gierki psychologiczne. Sebastian Buemi zadebiutuje w F1 i napewno nie bedzie to dla niego komfortowa sytuacja. Jak sam powiedzial po treningu: „Moja pierwsza sesja treningowa, miałem wiele rzeczy do nauczenia się i do sprostania im. Nie było źle, wypróbowaliśmy wiele zmian i poprawialiśmy bolid z okrążenia na okrążenie. Druga sesja rozpoczęła się całkiem dobrze , ale późnij mięliśmy problem z odnalezieniem odpowiedniego ustawienia. Biorąc pod uwagę brak testów tego bolidu, dzisiejszy dzień był jak sesja testowa, na której zazwyczaj uczymy się nowego auta. Jestem na tym torze po raz pierwszy i muszę się jeszcze do niego przyzwyczaić i wiele nauczyć, ale nadal mamy sporo rzeczy do poprawienia przed jutrzejszym dniem.” Te zdanie mnie tylko utwierdzilo w tym typie. Co do Sebastiana Bourdaisa, bedzie to dla niego drugi sezon w F1, ale czy bedzie lepszy od poprzedniego? Po odejsciu Vettela teraz on zostal liderem zespolu i musi pokazac ze warto na niego stawiac. Po treningach byl zadowolony z balastu bolidu a to dobrze wrozy przed kwalifikacjami: „Dobrze, że mieliśmy bezproblemowy dzień i byliśmy w stanie pracować, mimo iż wiedzieliśmy ,że nie będziemy wystarczająco szybcy, gdyż brakuje nam kilku nowych części, które na tak wczesnym stadium sezonu zawsze robią sporą różnicę. Byłem całkiem zadowolony z balansu bolidu na super miękkiej oponie, po za trochę za dużą nadsterownością na szybkich zakrętach. Ogólnie nie jest źle, ale zrobimy wszystko co w naszej mocy, nawet jeżeli sądzę, że będzie nam ciężko dostać się do Q2.”
Mysle ze Buemi musi jeszcze troche przywyknac do tego co sie dzieje w weekend F1. Napewno beda to dla niego bardzo ciezkie i stresujace kwalifikacje. Pokazal nam to dzisiejszy trenig, kiedy to podczas okrazenia wypadl z toru. ????

Rosberg - Nakajima wynik: 5-12 ✅

Typ: Rosberg @ 1.25
bwin​
Kierwowcy Willams swietnie spisali sie podczas treningow przed GP Australii, ale znowu sie powtorze, to i tak nic nie daje :p Prawda jednak jest to ze &quot;nielegalne&quot; dyfuzory daja przewage nad pozostalymi zespolami. Kazdy pewnie kojarzy Nakajime z jego samurajskich atakow ???? , teraz bedzie mial szanse wykazanie sie z nowym szerszym przednim skrzydlem. Japonczyk pewnie bedzie chcial w tym sezonie udowodnic ze oprocz tego potrafi takze jezdzic. Rosberg to zupelnie inny kierowca. Niewatpliwie wielki talent, o ktorym w tym sezonie moze byc glosno. Obydwaj kierowcy sa zadowoleni z jazdy bolidem. Lubia ten tor i jazda sprawia im radosc. Napewno takie nastawienie dobrze rokuje przed kwalifikacjami. Jezeli zespol bedzie chcial byc w czolowce, musza niewatpliwie ustawic taktyke pod niemieckiego kierowcy. Zreszta i bez tego uwazam ze Rosberg bedzie lepszy na torze od swojego partnera. Co prawda kurs 1.25 nie powala na kolana, ale jezeli dodamy do tego typ na Bourdaisa wychodzi nam przyjemne i pewne jak na pierwsze kwalifikacje AKO 2.0 ????

P 0

pavlinho

Gość
Radzę Wam poczekać do wyników z treningów i wtedy wziąć się za obstawianie a nie szukanie wysokich kursów na pałę lub inaczej na czuja.
Jeżeli to wejdzie to nie obstawię F1 do końca sezonu. Kovalainen to rzemieślnik, nawet Sutil ma większy potencjał niż ten kierowca.
No i jak narazie to Kovalainen zaprezentował się dużo lepiej od Hamiltona...powiem Wam że będzie sporo niespodzianek w tym GP. Co do kwalifikacji myślę że dobrym typem jest postawienie na Rosberga że będzie w TOP4 i na Alonso że nie będzie w TOP6, oba zdarzenia w Milenium kursy odpiwednio 2.00 i 1.60. Na podbitkę do innego kuponu może być pojedynek Rosberg - Alonso 1 1.40 lub Rosberg - Nakajima 1 1.35. Jest tutaj ryzyko bo Rosberg to bardzo chimeryczny kierowca, wiele razy było tak że w treningach szalał a w kwalach kupa. Obszerniejsze analizy napiszę około 18...

wilu 9

wilu

Użytkownik
Snajper widzę że typujemy tak samo.
Rosberg bez większych problemów powinien pokonać kamkiaze Nakajime ????
Szkoda tylko że tak kursy spadły, no ale nie ma co wybrzydzać.
Co do drugiego typu to też to gram: Bourdais bardziej doświadczony zawodnik i nei powinien mieć problemów z pokonaniem w kwalach młodszego kolegi. W 2 sesji treningowej Buemi na samym końcu i szczerze mówiąc sadze ze to własnei on będzie czerwoną latarnią jutrzejszych kwalifikacji a i może samego wyścigu.

Pavlinho
Może i jest ryzyko w pojedynku Rosbeg-Alonso, ale nie sądzę by ono było w pojedynku z Nakajimą. Szczerze naprawdę nie widzę przesłanki, aby ten pojedynek wygrał japończyk, no chyba że awaria bolidu Niemca.

P 0

pavlinho

Gość

Pavlinho
Może i jest ryzyko w pojedynku Rosbeg-Alonso, ale nie sądzę by ono było w pojedynku z Nakajimą. Szczerze naprawdę nie widzę przesłanki, aby ten pojedynek wygrał japończyk, no chyba że awaria bolidu Niemca.
W tamtym sezonie kilka razy było tak, że Rosberg miażdżył w treningach, potem przychodziły kwalifikacje i zdziwko dlaczego Rosberg tak słabo, a to awaria bolidu, a to jakiś błąd na zakręcie i zamiast być w 1-10 kończył w 2, a nawet 3 grupie zawodników...Nie mam przekonania do jego jazdy ale może w tym sezonie się to zmieni? Myślę że w kwalifikacjach powalczy bo na treningach znakomicie.

wilu 9

wilu

Użytkownik
W tamtym sezonie kilka razy było tak, że Rosberg miażdżył w treningach, potem przychodziły kwalifikacje i zdziwko dlaczego Rosberg tak słabo, a to awaria bolidu, a to jakiś błąd na zakręcie i zamiast być w 1-10 kończył w 2, a nawet 3 grupie zawodników...Nie mam przekonania do jego jazdy ale może w tym sezonie się to zmieni? Myślę że w kwalifikacjach powalczy bo na treningach znakomicie.
No tak tylko jak już wcześniej wspominałem to kazuki tylko 4 razy był przed Rosbergiem w kwalach w tamtym sezonie.

bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
kwal.

Kubica-Heidfeld 1 1.70
Nietrzeba pisać który kierowca jest jepszy, co do treningów czasy obu kierowców podobne, według mnie BMW sie maskuje do samego końca, zresztą podobnie było rok temu Robert na treningach słabo a w Qualu sami widzieliśmy. W dodatku nie przekonuje mnie ten KERS z którym to pojedzie Nick, moze daje te 80 koni, ale myśle koncentracja na całym kółku ze strony Roberta i lepsze zbalansowanie bolidu który podobno troche żle sie prowadził na treningach, jednak wypadnie lepiej od momentu w którym Nick bedzie musiał wcisnać guziczek.

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP
pierwsza sprawa, wiecie może gdzie znajde ( czy? ) międzyczasy każdego z zadowników na treningu ?

Strony o F1

druga sprawa, zauważyliście jak mało okrążeń przejechali na obu treningach zawodnicy Red Bull... taki Vettel przejechał razem (4 + 19) 23 okrążenia ! tylko ! to w krótszym 1 treningu niektorzy zrobili więcej niż on w obu, a taki Trulli np zrobił 63 ! wtf ?!

czekam na trening przed kwali, może wtedy coś wymyśle, wydaje mi się, ze teraz są tylko szachy, ewentualnie tylko Williams pokazuje siły, na dzisiaj moim cichym faworytem jest Ferrari i Toyota, na przeciwległym biegunie mam BMW, Renault i Red Bull, ale to tylko takie przymiarki...

czekam,jeszcze ok 10h ????

btw @snajper - polecam pinnacle, masz na Bourdais kurs 1.7

P 0

pavlinho

Gość
pierwsza sprawa, wiecie może gdzie znajde ( czy? ) międzyczasy każdego z zadowników na treningu ?
druga sprawa, zauważyliście jak mało okrążeń przejechali na obu treningach zawodnicy Red Bull... taki Vettel przejechał razem (4 + 19) 23 okrążenia ! tylko ! to w krótszym 1 treningu niektorzy zrobili więcej niż on w obu, a taki Trulli np zrobił 63 ! wtf ?!
czekam na trening przed kwali, może wtedy coś wymyśle, wydaje mi się, ze teraz są tylko szachy, ewentualnie tylko Williams pokazuje siły, na dzisiaj moim cichym faworytem jest Ferrari i Toyota, na przeciwległym biegunie mam BMW, Renault i Red Bull, ale to tylko takie przymiarki...
czekam,jeszcze ok 10h ????
btw @snajper - polecam pinnacle, masz na Bourdais kurs 1.7
Vettel przejechał tylko 4 kółka w 1 treningu bo miał problemy z hydrauliką, a w drugim przez swoją głupotę zgasił silnik. Czytać panowie czytać strony poświęcone F1 i oglądać treningi ;)

wilu 9

wilu

Użytkownik
No to czas podsumowac sesje kwalifikacyjną:
Wiekie brawa dla Brawn GP, chyba już nikt nei ma wątpliwosci co do tego że nie jechali na pustym baku ???? Rewelacja po prostu. Dodatkowo PP dla &quot;Guzika&quot;, który jest jednym z moich ulubionych kierowców.
Co do reszty to oczywiscie pochwały nalezą się Robertowi(4 miejsce) pokazał tym samym że będzie liczył się w walce o podium.
A co z zawodnikami, którzy odgrywali pierwsze skrzypce w tamtym sezonie? Hmm.. Są w czarnej d.... ????
Massa 7
Räikkönen 9
Heidfeld 11
Alonso 12
Kovalainen 14
Hamilton 15 (nie wyjechał wogóle na tor w II sesji ???? )
Widać że atmsofera w McL jest delikatnie mówiąc słaba, czas walczyć o to aby dostać się wogóle do III sesji, co mnie osobiście cieszy ????
Niestety co do typów to kuponik nei wszedł:/ Bourdais ostatni :/

snajper 322

snajper

Forum VIP

BrawnGP wielkie brawa, okazalo sie ze na testach nie robili czasow dla sponsorow. Czyzby czarny kon tego sezonu?
McLaren Mercedes wielu uwazalo ze takie otwarte gadanie ze poczatek sezonu bedzie dla nich ciezki to blef, okazalo sie jednak prawda. Coz, zobaczymy teraz czy &quot;miszcz&quot; (sorry ale on dla mnie nigdy nie bedzie mistrzem) ma talent.
Kubica wiecej sie nie dalo, szkoda ze przegral w koncowce z Vettelem. Jazda bez KERSu byly in ✅ Jutro napewno powalczy aby awansowac o jedno oczko wyzej ????
Ferrari uuuu mozna bylo sie spodziewac ze raczej powalcza o czolowke, ale zeby zajac miejsca pod koniec 10 to napewno ⛔

Jedno jest pewne, ten sezon bedzie najlepszy. Poczekajmy teraz na informacje ile kto ma paliwa

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Niektóre pytania z treningów czy czy testów przedsezonowych zostały rozwiązane. Potwierdziła się bardzo dobra forma Brawn GP w kwalifikacjach które śmiem stwierdzic wręcz zdominowali. Brawo dla Brytyjczyka ale Rubens wcale gorzej nie jeździl i może to właśnie jemu uda się jutro wygrac wyścig.
Na wielkie brawa zasługuje RObert Kubica , 4msc a warto dodac że nie kosrzysta obecnie z żadnych KERSów itp ;)
McLaren daleko w tyle za ... :p Z jednej strony będizemy mogli się przekonac jakim naprawde jest kierowcą Lewis Hamilton . Jakoś nie wierze w jego umiejętnosci ale to nie czas na ocene tego , przekonamy się o tym wraz z kolejnymi wyścigami.
Szkoda że dalej nie awansował Alonso, ale na ostatnim kólku wypadł na pobocze i zjechal od razu do pit lane.
Ferrari hmm narazie nie najlepiej ale powinni się rozkręcic. Dobrze Toyota, Red Bull.
Jutrzejszy start jak i sam wyścig będize baaardzo ciekawy, Później postaram się coś wymyślec i napisac jakąś analize ze swoimi typami.
Pozdrawiam fanow F1 (widze że jest ich naprawde dużo) ????

P.S snajperek czuwa ;)

mlodyfan 0

mlodyfan

Użytkownik
To i ja wezmę lekko pod lupę dzisiejsze kwalifikacje ;)
Napewno na plus w moich oczach wypadł Brawn GP no ale to nie jest zadne odkrycie. Cieszy mnie wysoka pozycja Roberta i teoretycznie dobre ustawienie na starcie. Przed nim Sebastian Vettel który jednak dysponuje ciut słabszym bolidem i Robert już na starcie może się pokusić o atak na 3 miejsce. Z przodu wszystko rozegra się prawdopodobnie na pit-stopach i jeżeli nie bedziemy świadkami jakichś niespodzianek i awarii to Rubens Barrichello powinien wyprzedzic Buttona. Cieszy mnie rowniez ustawienie w środku stawki dalekie miejsca Hamiltona czy Raikonnena spowodują bardziej agresywne ich nastawienie na torze a wiemy że Lewis często jeździ na granicy ryzyka. Hamilton startuje bezpośrednio za bolidem Japończyka Nakajimy i będzie to bardzo ciekawy pojedynek. Liczę że to właśnie tutaj może mieć miejsce jakaś kolizja po której wpuszczony zostanie SC ;). Warto również zwrócić uwagę na Marka Webbera który jedzie u siebie w kraju co go podwójnie mobilizuje. Miał bardzo dobre czasy w kwalifikacjach i może się pokusić o walkę o miejsce punktowane. Typuje podium 1. Barrichello 2. Button 3. Kubica. Ale wiadomo że Formuła 1 potrafi niejednym zaskoczyć ;)
Pozdrawiam wszystkich fanów F1

snajper 322

snajper

Forum VIP
Wymiana skrzyni biegów w bolidzie Hamiltona
Lewis Hamilton w pierwszym wyścigu sezonu 2009 wystartuje z końca stawki. To efekt wymiany skrzyni biegów w bolidzie Brytyjczyka.

W kwalifikacjach Hamilton był dopiero 15, okazało się również, iż w bolidzie McLarena pojawiły się problemy ze skrzynią biegów. Usterka okazała się za poważna i team zdecydował się wymienić ten element bolidu. Oznacza to przesunięcie aktualnego mistrza świata o 5 pozycji - na ostatnie pole startowe w jutrzejszym wyścigu. Według przepisów skrzynia biegów musi wytrzymać cztery wyścigi.

Martin Whitmarsh, szef zespołu powiedział:

„To była awaria skrzyni, pomimo tego, iż przepisy pozwalały nam dokonać naprawy, zdecydowaliśmy się wymienić całą skrzynię biegów.”
Szkoda chlopaka ????

wilu 9

wilu

Użytkownik
Szkoda chlopaka ????
To się nazywa tłumaczenie słabego wyniku ????
Teraz zwalą słaby występ na problemy ze skrzynią biegów, bo przecież to nie możliwe aby taki &#39;mistrz&quot; jak Hamilton był na 15 pozycji ????
Wcale się nie zdziwię jak hamcio będzie miał problemy z wyprzedzeniem &quot;brudasa&quot; ????
Na forum F1live.com podano zapas paliwa z jakim wystartują kierowcy pierwszej 10-tki.
1 J. Button Brawn GP 26kg
2 R. Barrichello Brawn GP 30kg
3 S. Vettel Red Bull 35kg
4 R. Kubica BMW 29kg
5 N. Rosberg Williams 55kg
6 T. Glock Toyota 40kg
7 F. Massa Ferrari 19kg
8 J. Trulli Toyota 38kg
9 K. Räikkönen Ferrari 16kg
10 M. Webber Red Bull 30kg
Na razie to nie potwierdzone info. Jeśli to prawda to Ferrari jest naprawdę daleko w tyle. Mieli najlżejsze bolidy i tak słaby wynik? Rosberg jedzie cysterną ????
Robert miał niewielką przewagę nad Rosbergiem czyli teoretycznie to Rosberg w lepszej styuacji podobnie Glock.
Edit
Z tego co widzę na forum ludzie raczej uważają to za żart więc proszę się za bardzo nie sugerować tym ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom