>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Gramy co chcemy

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Atletico - Barcelona
Ja dziś się pobawię. W końcu to Liga Mistrzów więc chcę trochę odskoczni od normalnego typowania.
Mamy masę zakładów na strzały, posiadanie, a nawet faule. Dziś właśnie z tego skorzystam.
Najpierw chciałbym nawiązać do fauli. Zdecyduje się na overy Atletico Linia 17,5, 18,5 oraz 19,5 - do wyboru do koloru. Ja wybiorę tą środkową. Gospodarze bez problemu mogą dziś przebić linię 20 fauli na dużym luzie. Barcelona to jednak niewiadoma, bo równie dobrze mogą mieć tych fauli 8 czy 9, ale równie dobrze może być niewiele mniej od Atletico.
Drużyna Simeone gra świetnie taktycznie, ale część ich to właśnie gra faulem. Przerywanie akcji nawet w niegroźnych sytuacjach, wytrącanie rywala z równowagi, a czasami nawet prowokowanie. Cały ten syf z murawą i całą otoczkę wokół meczu mówi mi, że Atletico będzie chciało jak najdłużej przytrzymać ten remis. Oni potrafią idealnie neutralizować niebezpieczeństwo ze strony Barcelony, co pokazały cztery remisy w czterech ostatnich meczach.
W tych czterech meczach notowali chronologicznie 20, 27, 17 i 16 fauli. Najwięcej ogarnęli w dwumeczu o Superpuchar. Tu sytuacja jest podobna, z taką różnicą, że tam przy 1:1 na Calderon, jechali po wynik na Camp Nou i tam właśnie padł remis 0:0. Dziś wiedza o co grają, grają przed własnymi kibicami i będzie pompa na 100%. To będzie jeden z najważniejszych meczów Atletico w XXI wieku. Taktyka Simeone się nie zmienia. On jest jak Paco Jemez i Rayo pod pewnymi względami. Statystycznie według dwóch ostatnich meczów będzie na minimum, ale ja czuję łatwy próg over 20 fauli na mecz.
#90 Atletico over 18,5 fauli 1,83 Betcity | Stawka 200 zł ⛔ 15

Posiadanie piłki będzie po stronie Barcelony to nie ulega wątpliwości. Linia 63,5%, w pierwszym meczu Barcelona miała 66%, ale to było na Camp Nou, a Atletico też chciało coś strzelić. Dziś przez pierwsze minuty będą tego trzymali i tu powinna być ogromna dominacja czym nadrobią sobie posiadania na kolejne minuty. Oczywiście mój plan sprawdzi się tylko wtedy kiedy nie padnie jakaś nieoczekiwana bramka.
Barcelona potrafi spinać się na najważniejsze mecze i nawet jak ktoś nie prezentuje się świetnie w lidze to potrafi wystrzelić z formą na najważniejszy mecz. Iniesta na początku sezonu cieniował, a od stycznia jego forma progresywnie idzie w górę. Dziś będą starali się skruszyć ten madrycki mur, bo wiem, że gospodarze się nie otworzą. Atletico ma patent na Barcelonę, ale linia posiadania nie jest wysoka.
Tylko w jednym z czterech ostatnich meczów Atletico przebiło linię posiadania i Barca miała &quot;zaledwie&quot; 62%. Dziś będzie na luzie, ale głównie zasługą będzie pierwsza połowa, gdzie spodziewam się posiadania 70-30 na korzyść Barcelony.
#91 Barcelona over 63,5% posiadania 1,85 Unibet | Stawka 200 zł ✅ 64

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Valladolid jest słaby na wyjazdach, a do tego mają dziurawą obronę. Grają jednak w miarę ofensywnie. Osa u siebie zawsze gra do przodu więc zapowiada się ciekawy mecz. Obie drużyny walczą o utrzymanie. Normalnie grałbym overa rożnych na cały mecz, ale Osa potrafi skutecznie się bronić przed tymi rożnymi (podobnie jak Elche). Wybieram więc over rożnych na samych gospodarzy. Wcześniej była linia 6,5 na Bet365, teraz 5,5 po niższym kursie. Łykam.
Osasuna - Valladolid
#93 Osasuna over 5,5 (rzuty rożne) 1,66 Bet365 | Stawka 200 zł ⛔ 4

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Gram na rożne Almerii. Słabsze drużyny nawet na Bernabeu grają odważniej niż na CN. Nie wiem do końca z czego to wynika. Do tego Real zmaga się z kilkoma poważnymi absencjami, chociaż i tak powinni pyknąć gości bez większego bólu. Linia na kartki Almerii to 3 ewentualnie 3,5 zależy jaki chcemy kurs. Z przeciętnymi drużynami ładnie nabijają rogi, lubią walkę w powietrzu. Z nieprzeciętnymi nawet jak dostają w dupę to i tak 4-6 rożnych mają przeważnie. Warto spróbować. Walczą o utrzymanie, do wakacji jeszcze sporo czasu. To nie Levante. Betsafe i Bet365 boją się wystawić nawet linie na drużyny albo jestem ślepy.
Real - Almeria
#94 Almeria over 3,5 (rzuty rożne) 1,82 Marathonbet | Stawka 200 zł ✅ 7

Na mecz Granady z Barceloną wuja Władysława, który wystawił linię 3,5 na Granadę chyba nieźle zawiało. Gospodarze to jedni z najlepszych lotników lidze. Duże, czarne i silne chłopy. Na Barcelonę to spory tip, bo zobaczcie, kto gra na obronie. Barta kontuzja, Pique kontuzja, Valdesa na bramie nie ma. Środek będzie tworzył śmieszny Mascherano, który nigdy dla mnie nie będzie środkowym obrońcą, tylko defensywnym pomocnikiem! Obok niego zagra Song i to będzie parodia totalna. Łatwego meczu dla Barcelony nie przewiduję. Nie będę męczył się z BTS-em. Gram kornery. Tam dośrodkowania będą chodzić, że głowa mała. Ten niepewny Pinto, który nie potrafi grać nogami pewnie sam wybije piłkę na rożne ze 2 razy. Wypisuję najciekawsze linie.
Granada - Barcelona
#95 Granada over 4,5 (rzuty rożne) 2,25 Bet365 | Stawka 200 zł ⛔ 1

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Spróbuję pograć Rayo. Kurs mega wysoki, a forma jest. Espanyol to dziwna drużyna. Utrzymanie już praktycznie mają więc teraz zaczną pewnie przegrywać mecze. Paco i spółka grają do końca, uwielbiam ich. Rayo serię zwycięstw ma na własnym obiekcie, ale na wyjazdach grają tak samo. Ograli przecież Real Sociedad to mogą spróbować ograć Espanyol.
Drużyna z Barcelony ostatni mecz grała z Sevillą. Przegrali bez żadnego większego zaangażowania. Trzeba jednak pamiętać, że byli osłabieni brakiem środkowych obrońców i Kiko Casilli.
Łatwo nie będzie, ale po takim kursie warto spróbować. 1,85 na Espanyol całkowicie nieopłacalne.
Espanyol - Rayo
#96 Rayo 4,76 Pinnacle | Stawka 200 zł ⛔ 2:2

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Mam ciekawą propozycję na mecz Getafe - Atletico. Raul Garcia jest jedną kartkę od zawieszenia. Gdyby dostał kartkę w dzisiejszym spotkaniu to pauzowałbym w następnym domowym meczu z Elche. Później czeka ich trudny wyjazd do Walencji i jeśli ma się wykartkować to zrobi to dziś. Wiem, że kurs jest mizerny, ale Simeone i cały sztab na pewno ma świadomość i teraz każdy kolejny mecz ligowy jest jak finał LM. Mogą wygrać ligę bez patrzenia się na innych. Warto pograć zdecydowanie!
Getafe - Atletico
#97 Raul Garcia żółta kartka 1,80 Betsson | Stawka 200 zł ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +19
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Rayo ciśnie w każdym meczu. U siebie mają świetną serię, grają dobrą piłkę, nie popełniają rażących błędów w obronie. Betis nie ma nic do stracenia. Musi grać o zwycięstwo więc spodziewam się bardzo otwartego meczu. Goście mają fatalną defensywę, szczególnie środek obrony wypada blado. Rayo dalej bez Rata, który znokautował piłkarza Celty. Lewy obrońca wniósł sporo jakości do obrony Rayo. W ostatnim meczu z Espanyolem było widać jego brak. Normalnie to linia na rożne w meczu Rayo wynosiła 11 czy 12,5, a Marathon daje nam przyjemną opcję po niższym kursie.

Rayo - Betis
#98 Over 10,5 (rzuty rożne) 1,71 Marathonbet
| Stawka 200 zł ⛔ 7

Barcelona musi nie musi. Kij mnie obchodzą te rozważania. Skompromitowali się ostatnio więc będą chcieli zmazać plamę. Athletic kilka rożnych nabije, Barca zrobi resztę. Ostatnio nawet ktoś się wypowiedział, że Barca u Taty gra na rzuty rożne, ale co z tego jeśli nic z nich nie wynika. Chwilę później Bartra zdobył bramkę głową.

Barcelona - Athletic
#99 Over 10,5 (rzuty rożne) 1,84 Marathonbet
| Stawka 200 zł ✅ 13

Sevilla u siebie zawsze ciśnie. Mają nadzieję dogonić Athletic Bilbao, a Granada walczy o spokojny byt w lidze. Sevilla rożne nabija swoimi ofensywnymi akcjami, a goście będą mieli 3-4 kontry + jakieś rzuty wolne więc liczę na to, że rożne również wpadną. Sevilla nie ma nic do stracenia. Swojego miejsca nie stracą, a Baskowie są do chwycenia. Rywal gra z Barceloną więc szansa żeby doskoczyć jest ogromna. Będzie petarda.

Sevilla - Granada
#100 Over 9,5 (rzuty rożne) 1,65 Marathonbet
| Stawka 200 zł ⛔ 8

Almeria walczy o utrzymanie więc będą ryzykować. Grają u siebie, zagrają na całego. Celta z każdym kolejnym spotkaniem będzie trzymała formę wakacyjną. &quot;Wrócą&quot; pewnie na Real, ale o tym w swoim czasie. Przyjąłem sobie, że linia 5,5-6,5 to maksymalna jaką zagram na tego typu drużyny. Almeria mieści się w limicie, normalnie ładnie nabijają rożnych. Warto spróbować.

Almeria - Celta
#101 Almeria over 5,5 (rzuty rożne) 1,87 Marathonbet
| Stawka 200 zł ✅ 6

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja to nie wiem wszyscy grają Atletico, a tu taki fajny bet na posiadanie piłki. Kto więcej i Atletico po 1,65? Kaman. Mourinho remis 0:0 bierze w ciemno. Simeone ma gorszą sytuację, bo pierwszy mecz gra u siebie i muszą go wygrać, bo wyjazd to już inna bajka. Zawsze ten co ma rewanż na własnym boisku ma łatwiej, bo gra przede wszystkim tak by nie stracić, a jak coś się uda strzelić to spoko. PSG u siebie wygrało z Chelsea, mieli więcej posiadania, ale drużyna z Londynu odrobiła straty dopiero u siebie.
Chelsea bez Eto i Ivanovicia więc dwa spore osłabienia. Atletico w pełnym składzie zagra swoje. To nie będzie tak jak w meczu z Barceloną, że będą musieli oddawać piłkę. Tu będą cisnąć ich jak się tylko da. Jak Mourinho wygrywał Puchary? Piękną grą czy graniem na kontry? Kontra to jego drugie imię. Nie spodziewałem się, że będę miał okazję pograć taki kurs.
Wystarczy spojrzeć tylko na wyjazdówki z lepszymi drużynami. Wszędzie posiadanie było na korzyść rywala. Kryształowych Pałacyków i innych tygrysów nie liczę.
PSG - Chelsea 54-46
Galata - Chelsea 56-44
City - Chelsea 55-45
City - Chelsea 65-35
Arsenal - Chelsea 61-39
Basel - Chelsea 51-49
Schalke - Chelsea 55-45
Dla mnie to mega okazja.
Atletico - Chelsea
#102 Atletico over 49,5% posiadania 1,74 Betsson | Stawka 400 zł ✅ 62

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W meczu Sevilli z Valencią zdecyduję się na nieszablonowy zakład. Co do posiadania nie jestem tym razem przekonany, ale Unibet i Betcity dało dobre zakłady na strzały celne i niecelne. Gospodarze będą cisnąć w tym meczu, a Valencia z kolei będzie chciała stracić jak najmniej, a przy okazji może coś strzelić. Najgorsze co może się dla nich przydarzyć to jeśli kwestia awansu rozstrzygnie się już na Pizjuan.
Sevilla u siebie zawsze ładnie ciśnie. Mają dwóch świetnych napastników, którzy potrafią grać razem, ale idealnie się też zastępują. Jednemu nie idzie to wchodzi drugi i odwala robotę. Druga część sezonu Sevilli Emererego to fantastyczna przemiana tego zespołu.
Valencia to dla mnie w sumie wielka niewiadoma. Potrafią zagrać świetny mecz, ale potrafią go równie dobrze spieprzyć po całości. Dużo będzie zależało od tego, jak będzie zachowywała się obrona. Mathieu potrafi grać fantastyczne spotkania, ale czasami biega po boisku jak kłoda.
Sevilla będzie chciała zmieść rywala już na Pizjuan, a Valencia wykorzysta każdą nadarzającą się okazję do oddania strzału z dystansu.
Nie rozumiem jak Unibet może dać praktycznie identyczną linię strzałów celnych i niecelnych. Przecież wiadomo, że przeważnie jest tak, że strzałów niecelnych w meczu jest więcej. Jak dla mnie to dobra opcja, a do tego dorzucam overaska celnych strzałów Sevilli. Mecz powinien stać na dobrym poziomie. W końcu będą większe emocje niż w Lidze Mistrzów.
Sevilla - Valencia
#103 Liczba strzałów niecelnych - over 10,5 1,80 Unibet |Stawka 200 zł ✅ 13
#104 Liczba strzałów celnych Sevilli - over 5,5 1,85 Betcity |Stawka 50 euro ⛔ 5

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Elche jest mega faworytem, ale na zwycięstwo nie postawię złamanego grosza. Postawię na rożne, bo u siebie zawsze ładnie cisną - każdego. Do tego walczą o utrzymanie, a Levante pewnie będzie puszczać kolejne spotkania bokiem. Linie nie są jakoś szczególnie wysokie, bo pamiętam jak z Getafe dali linię 7,5 co przecież na taką drużynę jest kosmosem. To tylko świadczy o tym jak Elche potrafi nabijać rożne. Jutro wielkich emocji być nie powinno, bo Levante postawi po raz kolejny na swoją defensywną taktykę i przyczajkę na kontry. Rożne można próbować w dowolnej konfiguracji. Można wybierać.
Elche - Levante
#105 Elche -1 AH (rzuty rożne, 1 połowa) 1,80 Marathonbet | Stawka 200 zł ✅ 5:1

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Granada z Rayo mogą stworzyć ciekawe widowisko. Over rożnych jest do gry. W miarę wyrównane ekipy, nawet jeśli ktoś zdobędzie bramkę to druga strona nadgoni i rożne będą wpadać. Granada to jedni z lepszych lotników w lidze, sporo stałych fragmentów. Rayo z kolei dużo atakuje, sporo ataków ze skrzydeł, gdzie filigranowi zawodnicy nie boją się pojedynków 1vs1 na skraju linii końcowej boiska.
Granada - Rayo
#106 Over 11 (rzuty rożne, azjan) 1,97 Bet365 | Stawka 200 zł ✅ 13

Real będzie chciał jak najszybciej uporać się z Osasuną, tak by ci stracili wiarę w punkty i poddali się bez walki. Szybkie 2:0 i kontrola wyniku - na tym powinno zależeć Realowi. Cristiano ma zagrać od początku. Niewiadome to Pepe, Benzema i Bale. Mówi się o występie Moraty od początku więc Francuz pewnie usiądzie na ławce. Nie ma co ryzykować. Osasuna jednak poza domem nie jest groźna. U siebie nawet z Realem potrafili coś zagrać - Copa i grudniowy mecz ligowy, ale na Bernabeu będzie murarka.
Real - Osasuna
#107 Real -1,5 (rzuty rożne, 1 połowa) 1,76 Marathonbet | Stawka 200 zł ✅ 6:4

Na koniec pojedynek Betis - Real Sociedad. Obrona gospodarzy to śmiech. Lecą z ligi choć przez długi czas miałem nadzieję, że jeszcze odbiją. Myliłem się i wiem, że w kolejnym meczu nic się nie zmieni. Na swoim koncie mają 22 porażki, a w sumie cały czas się bałem typować ich przegranych, kierując się myślą - teraz wygrają. Real Sociedad powinien ich wypunktować. Są lepsi w każdym aspekcie, a za Betisem przemawia tylko własny stadion. Ofensywni piłkarze RSSS będą czuli się jak w raju pomiędzy drewnianymi obrońcami gospodarzy. 4 rożne to tyle co nic - pamiętajcie.
Betis - Real Sociedad
#108 Real Sociedad over 4 (rzuty rożne, azjan) 1,50 Marathonbet | Stawka 200 zł ✅ 8

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Almeria będzie jutro cisnąć Espanyol, bo nie zostało im nic innego. Mogą wygrać nawet w Barcelonie, bo Espanyol obok Levante to drużyna, która w końcówce sezonu puszcza mecze bokiem. Skoro wiem, że Almeria będzie cisnąć to po co mam liczyć na głupi fart i patrzeć na to jak napastnicy marnują sytuacje - wolę pograć rożne! Powiem to co zawsze mówię - cztery rożne to tyle co nic. Do tego Almeria lubi nabijać te swoje rożne, mają kilku wysokich zawodników, a gole z główki zdobywali nie raz.
Espanyol - Almeria
#109 Almeria over 4,5 (rzuty rożne) 1,66 Bet365 | Stawka 200 zł ⛔ 3

Mecz Villarrealu z Barceloną powinien być przyjemny dla oka. Żółta Łódź u siebie, Barca dalej z nadziejami na cud pomimo ostatniej traumy. Linia rożnych na Barcę za wysoka 6,5 chociaż pewnie i tak to pokryją. Villarreal jednak swoje też nastuka, bo mając takich zawodników ofensywnych nie można grać bojaźliwie. 11-12 rożnych to na luzie tu powinno wpaść. Akcje z obu stron, Barcelona poza CN jest zdecydowanie do pyknięcie co pokazał Valladolid i Granada. Akurat nie chcę żeby Villarreal brał z nich przykład Najlepiej żeby 0:0 na tablicy dość długo się utrzymywało. Over na cały mecz dużo lepszy niż na samą Barcelonę!
Villarreal - Barcelona
#110 Over 10,5 (Rzuty rożne) 1,83 Bet365 | Stawka 200 zł ✅ 11

Resztę odpuszczam. Valencia - Atletico, tam dużo będzie zależało od tego jak szybko padnie bramka. Atletico poza Calderon gra dużo bardziej zachowawczo, mają 90 minut na wciśnięcie gola i wygranie 1:0. Valencia siły też będzie mądrze rozrzucać, bo czeka ich rewanż w LE.
Athletic pomimo, że gra fajną ofensywną piłkę to rożnych nie nabijają aż tak wiele jakby mogło się wydawać. Sevilla mecze co 3 dni więc tak jak po meczu z Porto zagrali z kontry w meczu z Betisem, tak samo mogą zrobić z Bilbao. Taka tylko różnica, że Basków remis jako tako zadowoli. Dla Sevilli zwycięstwo otworzy drogę do Ligi Mistrzów, bo wtedy nie będą obracali się na innych.
W tych dwóch meczach wszystko zależy od tego kiedy padną gole. Dla mnie rożne nie do gry.

Otrzymane punkty reputacji: +8
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na poniedziałek over rożnych w Vigo. Obie defensywy popełniają masę błędów, często nerwowe zachowania, a to spowoduje, że będzie sporo sytuacji podbramkowych. Celta u siebie więc zagrają jak gdyby nigdy nic. To nie wyjazd, że przejdą obok spotkania. Valladolid walczy o utrzymanie, na wyjazdach grają dużo gorzej niż u siebie, ale rożne wpadają prawie zawsze. Biją się o utrzymanie, muszą zagrać all in. Ja polecam rożne, może nie all in, ale można przyłożyć.
Linia 10,5 bardzo atrakcyjna. Żadne 11 czy 12 jak miało to miejsce w przypadku niektórych spotkań. Tu wystarczy, że jedna nabije minimalnie więcej, druga dobije i siądzie. Nikt raczej nie zdominuje statystyki w tym aspekcie. Myślałem nad Valladolid 4,5, bo kurs kapitalny, ale jednak przekalkulowałem, że 7:4 jest możliwe.
Celta - Valladolid
#111 Over 10,5 (rzuty rożne) 1,80 Betsson | Stawka 200 zł ⛔ 3

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Pierwszy raz pogram na spalone w meczu. W Betcity jest kilka ciekawych linii na overy. ma słabe kursy, bo ruscy oferują o połowę niższa linię z wyższym kursem, ale ja i tak dla pewności pobiorą najniższą z dostępnych opcji.

Obie drużyny mają napastników, którzy lubią tańczyć na linii spalonego. David Villa zapewne zacznie mecz na ławce, a szkoda, bo on spokojnie mógłby pokryć całą linię.

Chelsea u siebie mam nadzieję, że zagra nieco odważniej, a czym więcej akcji bramkowych tym lepiej. Atletico kto wie czy nie będzie chciało zaskoczyć jak w meczu z Barceloną i zaatakować od pierwszych minut.

W tym słabym dla oka meczu na Calderon było aż pięć spalonych, a dzisiejszy mecz powinien być dużo bardziej otwarty. Trzy spalone to bardzo mało. Gram to.

Chelsea - Atletico
#112 over 3 spalone (azjan, 3 spalone=zwrot) 1,50 Betcity | 50 euro ⛔ 1

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Maj
Ja upoluję dziś Sevillę. Są kilka dni po tym pełnym dramaturgii meczu z Valencią, ale wszystko dobrze się dla nich skończyło i ostatecznie zagrają w finale LE.
Sevilla szans na LM już nie ma. Szanse zaprzepaścili w meczu z Bilbao, ale i tak wykonali kawał świetnej roboty w tym sezonie. Przeszli fantastyczną przemianę i przede wszystkim na Pizjuan ogląda się ich świetnie.
Emery pewnie dokona pewnych roszad w składzie, ale ławka jest na tyle wyrównana, że większość zmian nie przynosi pogorszenia jakości gry zespołu. Zabraknie jedynie Diogo i Iborry więc Sevilla ma wszystko, by zanotować kolejną wygraną przed własną publicznością.
Villarreal bez trójki Perbet, Trigueros, Pina więc zabraknie kilku kluczowych zawodników. Villarreal na wyjazdach nie zachwyca w ostatnim czasie. Nie przegrywają spotkań dużą różnicą bramek, ale brakuje w tych spotkaniach jakości z ich strony. Stawiam na Sevillę.
Sevilla - Villarreal
#113 Sevilla 1,75 Bet365
| Stawka 200 zł ⛔ 0:0

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Athletic Bilbao - Real Sociedad

Przy takich osłabieniach gospodarzy warto pograć coś pod Sociedad. Drużyna z San Sebastian na wyjazdach może nie gra wielkich spotkań, ale Athletic jeśli to wygra to tylko minimalnie. Spełnia się w sumie to, czego obawiam się przed nadchodzącym sezonem. Baskowie pakują się do LM mając praktycznie jednego napastnika - Aduriza. Z Realem Sociedad go zabraknie, a na szpicy zagra Toquero, który może jest ambitny i walczy o piłkę do końca, ale to nie wszystko. Napastnika rozlicza się przecież z goli.

Jeśli chodzi o tabelę to jedynie Real Sociedad ma o co walczyć, ale to &quot;coś&quot; jest mocno naciągane. Mogą w dalszym ciągu wyprzedzić Sevillę w tabeli i zagwarantować sobie bezpośredni udział w LE. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że są to derby.

Ostatnie Derby Basków, kiedy w roli gospodarza wystąpił Athletic, miały miejsce jeszcze na &quot;starym&quot; San Mames. Wtedy ekipa z Anoeta wygrała 3:1. Chciałbym podobny wynik.

#114 Sociedad +0,5 1,97 Bet365 | Stawka 200 zł

Real Betis - Valladolid

Betis żegna się już z ligą. Za rok pewnie wrócą więc warto porozdawać trochę punktów biednym - może kiedyś oddadzą ;) Gospodarze nie dość, że zagrają mocno osłabieni to i tak nie mają większej motywacji do gry w piłkę. Niektórzy odejdą do innych klubów, bo utrzymanie części z kluczowych zawodników jest po prostu nierealne.

Valladolid na wyjazdach gra dramat, ale liczę, że akurat z TYM Betisem się przełamią. Po Realu będą podbudowani i wystarczy tylko przełożyć dobrą grę z własnego stadionu na wyjazdy. Betis gra beznadziejnie w obronie więc nie będzie problemów ze stwarzaniem sobie okazji. Wystarczy tylko trafiać w światło bramki.

Kurs może nie powala, ale ostatnie kolejki zawsze takie są.

#115 Valladolid 2,00 Bet365 | Stawka 200 zł

Do tego psim swędem czuję:

#116 Betis HT/Valladolid FT 25,00 Betsson | Stawka 50 zł

Dwa sezony temu Santander też był na dnie. Szansę na utrzymanie miała Osasuna, która musiała wygrać spotkanie. Kursy dramatycznie spadły, a tu cyk. Santander do przerwy z niczego prowadził 1:0. Po przerwie gospodarze stanęli dosłownie w miejscu, a za odrabianie strat wzięła się Osasuna. Dlatego chcę spróbować.

Celta Vigo - Real Madryt

Celta gra ciekawą piłkę. Kto wie, czy nie prowadzi ich obecnie nowy trener Barcelony. Tak mówią. Real na pewno nie będzie miał łatwo. Z Valladolid grali bez dwóch swoich silników czyli bez Bale&#39;a i Ronaldo, który zszedł z kontuzją.

Gospodarze w ostatnich meczach prezentują wyborną formę strzelecką więc szykuje nam się ciekawe widowisko. Mam nadzieję, że Celta tylko się nie zamuruje, chociaż z remisu pewnie też byliby zadowoleni.

Celta nie tak dawno grała fajne zawody w Pucharze Króla z Realem Madryt, chociaż nie ma głębszego sensu przypominać tych spotkań, bo szkielet zespołu był zupełnie inny.

Teraz mamy sporo ex-barcelonistów, ale chcę tylko pokazać, że tu wszystko jest możliwe, a Real zwycięstwa nie ma co dopisywać.

#117 Obie strzelą 1,68 Unibet | Stawka 200 zł

Granada - Almeria

W tym starciu warto pokusić się o over rożnych. Obie ekipy lubią stałe fragmenty gry i regularnie zdobywają po nich bramki. Nikt nie może być pewny utrzymania więc bramka z każdej strony napędzi nam spotkanie jeszcze bardziej.

Almeria co prawda w ostatnich dwóch meczach skasowała 6 punktów, ale te mecze wyglądały cholernie dziwnie. Nie chcę jednak w to brnąć bez sensu. Granada tym razem może odpalić pomimo, że w trzech ostatnich spotkaniach ugrali tylko punkt. Zastanawiałem się czy nie da overu Almerii, ale wybieram jednak over na obie drużyny.

#118 Over 10,5 (rzuty rożne) 1,80 Bet365 | Stawka 200 zł
#119 Over 14 (rzuty rożne) 5,00 Bet365 | Stawka 50 zł

Elche - Barcelona

Barca będzie miała cholernie trudny orzech do zgryzienia. Na tym terenie nikt nie wygrał gładko. Jedynie Atletico &quot;pogoniło&quot; gospodarzy 2:0 i to tyle. Oni potrafią się bronić, potrafią czekać na kontry, a pamiętajmy, że dalej walczą o utrzymanie.

Nie wiem jak można grać jakieś bramki Messiego po dziwnych kursach, czy nawet handicapy. Już lepiej dołożyć te Atletico niż obgryzać palce przy Barcelonie.

Duma Katalonii od kilku spotkań gra słabo, a pewnie i tak zaraz ktoś na mnie najedzie. Dla mnie Mistrzem będzie Atletico, a jutro punkty gubi Barcelona. Będzie 0:0 albo koniec świata.

#120 Elche +2 (Azjan) 1,82 Bet365 | Stawka 200 zł
#121 DW 0:0 31,52 Oddsring | Stawka 50 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Athletic Bilbao - Real Sociedad
#114 Sociedad +0,5 1,97 Bet365 | Stawka 200 zł ✅ 1:1
Real Betis - Valladolid
#115 Valladolid 2,00 Bet365 | Stawka 200 zł ⛔ 4:3
#116 Betis HT/Valladolid FT 25,00 Betsson | Stawka 50 zł ⛔
Celta Vigo - Real Madryt
#117 Obie strzelą 1,68 Unibet | Stawka 200 zł ⛔ 2:0
Granada - Almeria
#118 Over 10,5 (rzuty rożne) 1,80 Bet365 | Stawka 200 zł ⛔ 7
#119 Over 14 (rzuty rożne) 5,00 Bet365 | Stawka 50 zł ⛔ 7

Elche - Barcelona
#120 Elche +2 (Azjan) 1,82 Bet365 | Stawka 200 zł ✅ 0:0
#121 DW 0:0 31,52 Oddsring | Stawka 50 zł ✅ 0:0
✅ 1184 zł

Otrzymane punkty reputacji: +6
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wybieram najlepszy zakład na tego typu spotkania. To jest finał, nie ma drugiego meczu, więc obie strony będą musiał atakować. Obie drużyny mają świetnych zawodników w ofensywnie więc powinniśmy oglądać solidne spotkanie, które będzie dobrą zaliczką przed Ligą Mistrzów. Zdecydowałem się na over niecelnych strzałów. Statystyką się nie kieruję. Wiem jak gra Sevilla, a Benfica po prostu dorzuci swoje. Rzuty rożne i strzały z dystansu zawsze napędzają moją statystykę, a tego powinniśmy sporo zobaczyć w tym spotkaniu. Na początku myślałem o strzałach celnych, ale jednak łatwiej nie trafić w bramkę niż w drugą stronę :grin: Linia była o jeden strzał niższa, niedawno podskoczyła.
Nie do końca rozumiem sens wystawiania takich linii. Jeśli nie wejdzie to tylko dlatego, że zabraknie jednego czy dwóch strzałów. Liczę na to, że wejdzie na mega luzie i polecam to zagrać.
Benfica - Sevilla
#122 Over 11,5 niecelnych strzałów 1,95 Unibet/888bet | Stawka 200 zł ⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Malaga - Levante | bez czerwonej kartki 1,26 ⛔
Real - Espanyol | bez czerwonej kartki 1,40 ✅
Valencia - Celta | bez czerwonej kartki 1,40 ✅
Sevilla - Elche | bez czerwonej kartki 1,35
#123 Ako: 3,33 Marathonbet
| Stawka 100 zł

Uzasadnienie w dziale.