Dzisiejszych spotkań nie ruszam, bo są one dla mnie zbyt trudne do typowania. Skupię się na środzie.
Barcelona raczej bez większych problemów powinna oskubać z ości galicyjską rybę. Nikt nie wie jednak w jakim wymiarze. Teraz jest jednak taki moment w lidze, gdzie nie można pozwolić sobie na chwilę rozluźnienia jak w meczu z Sociedad - tak dla przykładu. Jutro skupiam się jednak na rożnych. Linia bardzo wysoka, bo 8,5, ale jak dla mnie do ogarnięcia. Barca z Osasuną w tej statystyce nie brylowała (4), ale akurat był to taki typ przeciwnika. W poprzednich starciach trzaskali spokojnie po 10 rożnych.
Celta z solidnymi drużynami na wyjeździe musiała bardzo często bronić się przed kornerami. Dla przykładu podam Villarreal (9 rożnych) i Real Madryt (12). Były to mecze z początku tego roku, ale styl gry drużyny z Vigo się nie zmienił. Do tego goście bez Rafinhi nie są dla mnie poważnym rywalem.
Dlaczego boję się grać mocniejszego overa w tym meczu? Bo boję się, że Barca oszczędzi swoich kolegów i trenera Luisa Enrique, którego w Barcelonie bardzo cenią. Niby to drobny szczegół, ale jednak. Wolę rożne.
Barcelona - Celta Vigo
#71 Barcelona over 8,5 (rzuty rożne) 2,00 Bet365 | Stawka 200 zł
W meczu Rayo z Osasuną też postawię na rożne. Obie drużyny potrzebują punktów. Mecz będzie otwarty. Ostatnio Rayo na wyjeździe zremisowało z Valladolid, a ja oczywiście wybrałem tam over bramkowy. Do przerwy było 1:1, a w drugiej odsłonie zawodnicy koncertowo marnowali sytuacje. Rożne oczywiście weszły. Boję się tego, że teraz los sprawi mi psikusa i bramki wejdą, a rożne nie.
Mecz jednak powinien sam się napędzić. Osa lubi grać skrzydłami. Rayo jak zwykle gra ofensywnie, tylko tyle, że potrafi być nieskuteczni, a niektórym wydaje się, że w ich grze jest dużo chaosu. Dla mnie to po prostu niedokładność. Bet365 znowu obniżył linię na rożne Osasuny. 3,5 to tyle co nic. Pewniaczek.
Rayo - Osasuna
#72 Osasuna over 3,5 (rzuty rożne) 1,61 Bet365 | Stawka 200 zł