Kupon 48
Mark Selby - Thepchaiya Un-Nooh
Selby -1,5 [1,40] 5:2
Judd Trump - James Wattana
Judd Trump -1,5 [1,36] 5:4
Neil Robertson - Daniel Wells
Neil Robertson [1,17] 5:0
AKO: 2,23
Stawka: 25 e
EWK: 55,75 e
- 25 e
Mark Selby - Thepchaiya Un-Nooh
Selby -1,5 [1,40] 5:2
Tutaj chyba nie trzeba wiele pisać. Numer 1 światowego snookera kontra 68 zawodnik rankingu oficjalnego. Grali se soba dwukrotnie, wygrywał oczywiście Mark w stosunkach: 4:1; 5:1. Selby jest na fali i to niezłej. Świeży zwycięzca Mastersa pokazał może nie porywającą ale skuteczną i solidną grę. O czym tu wogóle pisać. Selby przecież nie odpuści meczu jeszcze w fazie kwalifikwacyjnej w turnieju, gdzie pula nie jest taka mała bo 300 000 euro. Grają do 5 wygranych frejmów, więc odpowiedni dystans aby nie zrobić niemiłej niespodzianki. Uważam, że taj nie ma szans na jakiś korzystny rezultat, chodzi mi nawet o wygranie kilku frejmów. Selby powinien szybko i łatwo wygrać aby się nie męczyć na takiego rywala.
Judd Trump - James Wattana
Judd Trump -1,5 [1,36] 5:4
Prowadził 3:1 aby przegrywać 3:4 i wygrać mecz...
Sytuacja podobna jak wyżej z tym, że Wattana to już zawodnik z przeszłością i doświadczeniem. Od dłuższego czasu azjata jest bardzo słaby. Widziałem jego grę z przed 4 tygodni gdy grał z Muflinem i dostał lanie 5:1. Grał fatalnie, proste błędy, słabe odstawne i masa pudeł na prostych wbiciach. Z taką grą Trump długo przy stole nie będzie stał. Szybko wykorzsyta swoje sytuacje. Grali ze sobą 2 razy i Judd wygrywał 2:4; 1:4. Nie wierzę, że tak dysponowamy James może ugrać aż 4 partię z młodym anglikiem który ma coś do udowodnienia i napweno nie odpuści. Jest o co pograć. Trzeba gonić w rankingu Selby'ego i coś zarobić.
Neil Robertson - Daniel Wells
Neil Robertson [1,17] 5:0
Gracz z samego czuba kontra jeden z końca rankingu, czyli 86 miejsca. Na początek h2h. Grali ze sobą 4 krotnie. 3 zwycięstwa Kangura i jedno walijczyka. Wyniki: 3:4, 4:2, 4:1, 4:2. Neil w Mastersie pokazał super grę, jednak trafił mu się słabszy mecz w samym finale gdzie pokonał go Selby. Wells nigdy nie notował dobrych rezultatów, czasami przewijał się w cyklach PTC i jednorazowo w pierwszych rundach słabych turniejów. Przegrana Robertsona była mega sensacją i nie wiem co musiałoby się stać aby tak się potoczył mecz. Tylko i wyłącznie wygrana Neila.
AKO: 2,23 WilliamHill