>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

[GR. B] POLSKA [0:2] Niemcy 08 VI

al_capone 29K

al_capone

Gangster
POLSKA - Niemcy 08.VI

godzina:
20:45
Stadion: Klagenfurt
Kursy: 1: 6,25 -- X: 3,50 -- 2: 1,60
bukmacher: Expekt
Historyczne spotkanie Biało-Czerwonych na mistrzostwach europy. Czy w premierowym starcie sprawimy niespodziankę i urwiemy punkty faworyzowanym Niemcom?
Zapraszamy do czynnej dyskusji na temat tego spotkania. Podawajcie Wasze analizy, sugestie, komentarze i typy.
Kto wygra mecz?! (i dlaczego)

kamil_gks 22

kamil_gks

Użytkownik
POLSKA - Niemcy
TYP: 1X

Analiza :
Typ oczywiscie ryzykowny, ale... Polacy juz pokazali w eliminacjach co potrafia chociazby w dwumeczu z Portugalia... To jest Euro czyli 16 zespolow z których kazdy ma szanse na mistrzostwo, przyklad chociazby Grecji z poprzednich mistrzostw. Mysle ze mamy teraz bardzo dobry zespol i 23 rownorzednych pilkarzy, oraz dobrego trenera. A Niemcy ? Ostatnio wyraznie maja problem z atakiem... Podolski i Klose zdobywaja malo bramke..Mysle ze trzeba bedzie dorze pilnowac Ballacka który ostatnio zlapal wiatr w zagle.Kurs na 1X napewno bedzie wysoki i warty zagrania.. Ja jednak mysle ze mozna pokusic sie o 1 przy dobrych ukladach. Mam jakies zajebiste przreczucie ze wlasnie Polska bedzie czarnym koniem tych mistrzostw.. ????
Jezeli zaatakujemy od poczatku , a nie jak ostatnio w potyczce z Niemcami defensywnie to mamy duza szanse na sukces w tym spotkaniu.. Do przodu Polska !!
Pozdrawiam.

mara14 0

mara14

Użytkownik
⚽ POLSKA - NIEMCY ⚽

20.45

Euro 2008​

Skład Polski na Euro 2008:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Wojciech Kowalewski (Korona Kielce), Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)
Obrońcy: Jacek Bąk (Austria Wiedeń), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Paweł Golański (Steaua Bukareszt), Mariusz Jop (FK Moskwa), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)
Pomocnicy: Dariusz Dudka, Wojciech Łobodziński (obaj Wisła Kraków), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Rafał Murawski (Lech Poznań), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Michał Pazdan (Górnik Zabrze), Roger Guerreiro (Legia Warszawa)
Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Maciej Żurawski (AE Larissa), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Marek Saganowski (FC Southampton).

Skład Niemiec na Euro 2008:

Bramkarze: Rene Adler (Bayer 04 Leverkusen), Robert Enke (Hannover 96), Jens Lehmann (Arsenal Londyn)
Obrońcy: Christoph Metzelder (Real Madryt), Per Mertesacker (Werder Brema), Philipp Lahm (Bayern Monachium), Arne Friedrich (Hertha Berlin), Marcell Jansen (Bayern Monachium), Clemens Fritz (Werder Brema), Heiko Westermann (Schalke 04)
Pomocnicy: Michael Ballack (Chelsea Londyn), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Simon Rolfes (Bayer 04 Leverkusen), Torsten Frings (Werder Brema), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Piotr Trochowski (Hamburger SV), Tim Borowski (Werder Brema), David Odonkor (Betis Sewilla),
Napastnicy: Miroslav Klose (Bayern Monachium), Lukas Podolski (Bayern Monachium), Mario Gomez Garcia (VfB Stuttgart), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Oliver Neuville (Borussia Moenchengladbach)

TYP: X
BUKMACHER:

KURS: 3,5

TYP: połowa czasu - X
BUKMACHER:

KURS: 2,15

TYP: połowa czasu / pełny czas - X / X
BUKMACHER:

KURS: 5,45

TYP: poniżej 2,5 goli
BUKMACHER:

KURS: 2,05

ANALIZA:

Polska debiutuje na Euro i dlatego wielu bukmacherów skazuje naszych piłkarzy na porażkę. Naszym przeciwnikiem będą Niemcy, którzy są rekordzistami, bo wygrali Euro już trzykrotnie. Ostatni ich sukces był w 1996 roku, a Mistrzostwa rozgrywane były na boiskach w Anglii. Od tamtej pory na Euro nie wygrali ani jednego meczu. W 2000 i 2004 roku nie wyszli z grupy. Na 6 meczy 3 zremisowali i 3 przegrali. Bardzo bym chciał, żeby dalej kontynowana była ta seria Niemców po meczu z Polską. Faworytem bukmacherów tego meczu i całych Mistrzostw są Niemcy. Graliśmy z Niemcami już 15 razy i ani razu nie wygraliśmy. 11 porażek i 4 remisy. Ostatni remis w &#39;78 na mundialu w Argentynie. Wszyscy mamy w pamięci porażkę z przed 2 lat, remis był bardzo blisko...

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Dla mnei fajnym typem jest x do polowy . Wiadomo tne mecz ma wiele podtekstow ale Niemcom napewno latwo nie bedzie nam strzelic gola, wrecz jestem przekonany ze pierwsza polowa to 0-0 poniewaz obie ekipy beda staraly sie zabezpieczyc bramke (NIemcy tak srednio) i wlasnie w drugiej polowie licze na szybkie kontry w wykonaniu polakow i skromne zwyciestwo 1-0 , narazie jeszcze nie wiem kto jedzie wiec tyle na ten temat.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Polska - Niemcy
Typ: X

Typ II: Under 2,5
Typ III: Remis do połowy

Będzie to pierwszy mecz Polaków na Euro 2008. Co więcej, będzie to pierwsze w historii spotkanie Polaków na Mistrzostwach Europy.
Na pierwszy ogień pójdzie nasz odwieczny rywal, główny faworyt do zdobycia tytułu mistrzowskiego.
Jako, że 30 maja wyjeżdżam i nie będzie mnie aż do meczu, to swój typ daję teraz.
Mecz z wieloma podtekstami, Polscy piłkarze powinni gryźć ziemię, by w swoim pierwszym meczu na Euro nie przegrać. Ostatnio Mundial pokazał, że z Niemcami da się grać. Moim zdaniem teraz mamy większe szanse na korzystny rezultat z wielu powodów:
- Klose i Podolski są kompletnie bez formy.
- Mamy świetnego trenera, który w przeciwieństwie do Janasa, wie jak zmotywować piłkarzy.
- Nie ulega wątpliwości, że przez te dwa lata Polska piłka mocno sie rozwinęła.
- No i w końcu to, że stadion nie będzie pomagał Niemcom (a na pewno nie w takim stopniu).
Myślę, że przede wszystkim żaden z zespołów nie będzie chciał przegrać tego spotkania, zaowocuje to najprawdopodobniej małą ilością bramek (stąd under).
Wierzę, że Beenhakker przed meczem odpowiednio przygotuje zawodników przez co nie wyjdą na arenę mocno stremowani.
Moim zdaniem mecz skończy się wynikiem 1:1.
Do boju Polska! ;)

chris4 1

chris4

Użytkownik
Polska - Niemcy
Typ optymistyczny: 1
Typ realistyczny: X

Nie ukrywam, że z niecierpliwością czekam na ten mecz. Pierwszy mecz na EURO i to od razu z takim rywalem, jakim są Niemcy. Jednak ja czuję w kościach, że nasze Orły tym razem nie będą od nich odstawać, jak to było ostatnio.

Po pierwsze: Mamy świetnego trenera Leo Beenhakkera, który wie, jak zmotywować piłkarzy do świetnej gry. 40 lat w zawodzie mówi jak do tej pory samo za siebie.

Po drugie: W tym turnieju sytuacja jest nieco inna, jak w ostatnich dwóch, w których Nasi występowali. Tu na pierwszy ogień idzie najsilniejsza drużyna (w mundialu w Korei jak i w Niemczech potyczka z teoretycznie najsilniejszym w grupie była walką o wszystko - czyli drugi mecz w kolejności, gdzie presja była ogromna), piłkarze będą całkiem inaczej do tego podchodzić. W dodatku zgrupowanie przed finałami trwa 3 tygodnie, a nie jak wcześniej 1 tydzień, dzięki czemu piłkarze mają większe szanse na dojście do optymalnej formy.

Po trzecie: Nie kierujmy się historią; to, że nie wygraliśmy ani razu z Niemcami nie oznacza, że nie damy rady i tym razem, wystarczy przypomnieć sobie zwycięstwa Naszych z Portugalią bądź Czechami. Najlepsze w tych statystykach dla tego meczu jest to, że to już przeszłość i nie ma odzwierciedlenia na dziś.

Po czwarte: niegdyś czołowi piłkarze na ostatnim mundialu Klose i Podolski nie są już w tak dobrej formie. Gdyby byli w dyspozycji, nie mieliby problemów w Pucharze UEFA.

Wnioski: Uważam, że stać naszych na równorzędną grę, a nawet pokuszę się o stwierdzenie, że wbiją im bramkę. Nie uważam tak tylko dlatego, że jestem Polakiem. Ostatnie zmiany, jakie nastąpiły w kadrze narodowej pozwalają nam optymistycznie patrzeć na to wszystko. Typ: podany wyżej.

le89 0

le89

Użytkownik
Zauważcie, że Polakom zawsze lepiej się gra z drużynami z wyższej półki, 2 mecze z Portugalią są tego dowodem. Jestem przekonany ze mecz z Niemcami bedzie niezwykle zacięty, ale Polska nie da sie ograć, mam nadzieje ze do gry wróci Kuba Błaszczykowski który wczoraj doznał kontuzji. Myślę, że lepszy rezultat bedzie nam łatwiej osiągnąć w meczu z niemcami niż z Chorwacją. U chorwatów współgrają bardzo dobrze wszystkie formacje, mają solidną obronę i są silni motywacyjnie, Niemcy będą za wszelką cenę szukali wygranej z Polską, licze na siłę naszych kontrataków. Przewiduje 2 możliwe rezultaty.
1:1
1:0 (dla Nas oczywiscie)

snap8 12

snap8

Użytkownik
POLSKA - Niemcy

Typ 2 1,60

optymistyczny X 3,50

Piszcie sobie co chcecie , ale prawda jest taka , że nie mamy szans z Niemcami.
Niemcy mają na kazdej pozycji po 2-3 piłkarzy lepszych od naszych gwiazd.
Oczywiście 8 VI będę kibicował Biało Czerwonym .
Będzie to nasz debiut na takiej imprezie co wiąże się z tremą piłkarzy ( tak to sa zawodowcy i dla nich to codziennośc , każdy to powtarza i wszyscy to mówili ze żadnej tremy nie ma przed MŚ w Korei i w Niemczech) i najprawdopodobniej nasi będą mieli nogi jak z waty.
Najoptymistyczniejszym typ na to spotkanie to X . Aby wywalczyć remis nasi musieliby zamurować bramke Boruca, bo większych szans na to, że coś strzelimy niemcom ( przy aktualnej formie naszych napastników) nie ma.
Pisanie o tym ze tacy piłkarze jak Klose i Podolsky nie są w formie jest bez sensu, Niemcy przeciez mają na ta pozycje Gomesa, Kuraniego, czy Neuvilla ???? .
Niemcy są jednym z faworytów tego turnieju i przynajmniej do półfinału powinni dotrzeć.

duda 380

duda

Użytkownik
Polska - Niemcy
Każdy wie że w bukmacherstwie nie wolno kierować się emocjami, jednak ten mecz będzie inny niż wszystkie, rozum przemawia za Niemcami, ewentualnie remis, jednak serce za Polską. Co mówią fakty?
Niemcy mają niemal taką samą kadrę jaką mieli na MŚ 2006, w Polskiej możemy zobaczyć wiele zmian, zmian na lepsze. Mamy zawodników których stać na wygrywanie z najlepszymi czego mieliśmy dowód w meczach z Portugalią. Mamy znakomitego trenera który wie jak przygotować drużynę nie tylko pod względem fizycznym ale i psychicznym co w meczach o tak wielką stawkę ma niemałe znaczenie. W ostatnim meczu obu drużyn nieszczęśliwie przegraliśmy 0:1, a nikt nie ma wątpliwości że mogliśmy w tym meczu zremisować. Jeśli więc teraz nasi piłkarze podejdą do meczu maksymalnie skoncentrowani, wykorzystają wszystkie swoje atuty, zagrają tak jak z Portugalią, bez kompleksów, z dużą pewnością siebie, możemy ten mecz wygrać. Dużo będzie zależeć od przygotowania psychicznego. Portugalii się nie przestraszyliśmy i udało się wygrać, podobnie może być z Niemcami, którzy są pewni siebie, być może nas lekko zlekceważą, może uda się to wykorzystać.

Typ: 1X

S 0

sebastian28

Użytkownik
Wiele będzie zalezało tutaj od organizacji naszego środka pola.Musimy zagęścić środek,zagrać agresywnie i atakowac na 50 m .Musimy mocno asekurować boki ,bo Niemcy maja dobrych graczy na skrzydłach i bardzo aktywnych bocznych obrońców.Następnie musimy wyprowadzić z równowagi Ballacka .Lewandowski z Dudką powinni ostro grac z Ballackiem i używac gierek słownych zeby wyprowadzić z równowagi mózg Niemieckiej ekipy.Napastnicy Klose i Podolski nie wyglądali jakby byli w najwyższej formie ale to jest turniej zawsze po przygotowaniach mogą trafić z formą.Niemcy są doskonale wyszkoleni taktycznie ,świetnie przygotowani kondycyjnie i silni fizycznie.Na pewno będzie nam bardzo cięzko ,ale jeśli przetrzymamy pare akcji Szwabów i Boruc pokaże pare ładnych interwencji mozemy cos ugrać.W ataku u nas nie widze nikogo kto mógłby jedną akcją cos roztrzygnąc,Żuraw niestety nie ta klasa,Ebi jednak za słaby fizycznie i jak bedzie mocno pokryty to nie istnieje.Jedynie Jacek Krzynówek jakimś strzałem z dysnansu może cos pokazac.Liczymy takze na Kube że bedzie w dobrej formie i prawą flanką napsuje troche krwi Lahmowi

radek03 90

radek03

Forum VIP
Polska-Niemcy
typ:1

Polacy pod wodzą Leo zmienili trochę swoje nastawienie do gry, teraz glęboko wierzą ze mogą ograć nawet tak silną druzynę jak Niemcy. Bardzo ważna tutaj jest taktyka naszej druzyny wg mnie nie mozna grac zbyt defensywnie, bo moze to się skonczyc bardzo zle, gdyz sila ofensywna zespolu szwabów jest duza, głównie za sprawą zdrajców polskiego narodu. Jednak na teraz defensywa niemców jest slaba, osmielę się nawet powiedzieć ze slabsza od naszej, to co wyprawiali obroncy w ostatnim meczu z bialorusinami to smiech na sali. Polacy wg mnie powinni tez probowac duzo strzelac gdyz Lehman gra niepewnie i kto wie jak będzie interweniowal przy strzalach polaków.

Mam nadzieje ze POLSKA pokona największego naszego wroga!! Polska do boju!!

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
E. Smolarek strzeli bramkę
Kurs: 2.90

Najskuteczniejszy Polski strzelec - Euzebiusz Smolarek ma zagwarantowane miejsce w pierwszej jedenastce w meczu z Niemcami ( o ile nie przydarzy mu się jakaś kontuzja). Ebi w zasadzie wywalczył nam pierwsze w historii reprezentacji Polski - EURO. W eliminacjach strzelił kilka bardzo ważnych bramek ( 2 w meczu z Portugalią ). Przejdźmy jednak do meczu z naszymi zachodnimi rywalami. Niemiecka defensywa nie jest już tak mocna jak dwa lata temu kiedy przegraliśmy 1:0. Środek obrony: Metzelder wraca po długiej kontuzji, Mertersacker nie jest już tak pewny w swoich decyzjach a na boku nie błyszczy Lahm (np. mecz z Białorusią - 2:2 ). Słaba forma defensorów Niemiec, może ułatwić zadanie Smolarkowi. Szybki, dobrze wyszkolony napastnik może wiele zdziałać. Myślę więc, że zawodnik Racingu Santander i reprezentacji Polski - E. Smolarek strzeli bramkę w meczu z Niemcami i wygramy to spotkanie.

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Polska - Niemcy
Typ: 1
Kurs: 4.95
Buk: TOTO-MIX
Nie rzucam Polaków na pożarcie. Zacznę od tego, że na pochybel niektórym, wyniki słabiutkie wyniki sparingów nie są żadnym wyznacznikiem dalszych wyników na EURO. Nasza reprezentacja była wtedy w środku okresu przygotowawczego i wtedy oprócz fizycznych możliwości ćwiczono zgranie i różne warianty, więc ja np. nie obstawiałem ich meczy wtedy, bo wiedziałem, że wynik może być różny. Co do samego meczu. Leo jest mistrzem motywacji, potrafi do każdego zawodnika podejść indywidualnie. Myślę, że dobrze wie, czym dla Polaka jest Niemiec i w sumie to piłkarze będą sami tak zmobilizowani, że osiągną sukces. Myślę, że przy odrobinie szczęścia uda nam się zdobyć 3 pkt. Nie sądze, abyśmy grali pod presją wyniku, a raczej to Niemcy będą pod presją, bo dla osób z zagranicy wygrana Niemiec jest pewniakiem. Co do Niemiec. Nie wiadomo w jakich składach zaczną obie ekipy. Mam nadzieję, że u Niemców zagra Podolski, który jak dla mnie jest bardzo słaby i gra jak płacząca gwiazdeczka. Kolejnym atutem naszym, może być obecność w składzie Lehmanna, który dla mnie się już dawno wypalił i jest po prostu słaby. Obrona Niemców też jest dosyć dziurawa. Na to mam zdanie takie jak kolega wyżej. W sumie to ciężko jest analizować mecz, w którym patriotyzm podpowiada. WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY, NIEMCóW POKONAMY! I 3 PKT MAMY! ;)

fenris 0

fenris

Użytkownik
Polska - Niemcy
Typ: (HC 0:1) Niemcy2.25... X 3.85... Polska 2.30
Typ 2: X
Pierwszy typ jest obiecujący ponieważ z całym szacunkiem dla Naszych Orłów szans na wygrana z Niemcami nie mamy za dużych, tak więc najlepszym wynikiem będzie tutaj remis na który liczę. Dlaczego? Otóż przy remisie z Niemcami mamy naprawdę genialna sytuacje w dalszej części rozgrywek grupowych. Dużo goli tutaj zapewne nie padnie tym samym 1:1 lub 0:0 jest wielce prawdopodobnym wynikiem. Kurs jest zachęcający wiec czemu nie sprobować ... :-D

P 0

paper9

Użytkownik
Kartki
Co sadzicie o wiecej niz 3 zółte kartki w meczu kurs 1.63 (profesjonal) bedzie to mecz zaciety wiec i liczba kartek moze byc duza...

ziolek00 6

ziolek00

Użytkownik
Co sadzicie o wiecej niz 3 zółte kartki w meczu kurs 1.63 (profesjonal) bedzie to mecz zaciety wiec i liczba kartek moze byc duza...
Gra może i zacięta, ale moim zdaniem piłkarze będą &quot;uważać&quot;(o ile można tak to nazwać) aby nie dostawać kartek. Nie jest to zwykły ligowy mecz, tylko mistrzostwa Europy, więc nikt nie chciałby np. uzbierać czerwonej kartki ????

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
W Super Expresie dziś wyczytałem ,że historia lubi się powtarzać...bitwa pod Cedynią ,bitwa pod Grunwaldem ,hołd Pruski i Berlin `45 to tak a propo pojedynków Polsko - Niemieckich z naciskiem na militaria.No ale 8.06 nie będziemy walczyć na karabiny tylko w piłkę a tu statystyki dowodzą ,że Polacy z Niemcami grać nie potrafią.I mówcie sobie co chcecie...,że Niemcy słaby skład ( hihihi ) ,że słabo grali z Serbią ( jak by grali słabo to by nie wygrali ) ,że trener zbyt łagodny.No ok.Tyle ,że nasz zespół w starciu z Dojczlandami nie ma atutów..Błaszczykowski po kontuzji...Żurawski niby w dobrym humorze i formie ( zauważcie ,że Żurawski mówi tak przed każdym ważnym meczem a jak to się kończy widzimy... ) ,Smolarek z Krzynówkiem i Borucem to nasze jedyne nadzieje tak naprawdę...żeby wygrać musieliby oni zagrać na 200 % a reszta na 100 % a Niemcom musiałby się przytrafić słabszy dzień...modle się żeby nie grał Neuville bo ten człowiek to taki odpowiednik naszego Frankowskiego z eliminacji do mś 2006.Zawsze wchodzi i gol.Jestem patriotą dlatego zagram sobie ten mecz na tasiemcu na Polaków z podpórką..żeby były większe emocje...większe pieniądze to tylko na win Niemców.
Polska x2 stawka 2/10
Niemcy 1 stawka 8/10

webb4 2

webb4

Użytkownik
Ja tak cos od siebie: Uwazam ze przyznawanie sie publicznie na forum ze ktos gra na niemcow powinno byc karane czerwona kartka ???? )))

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Ale uważasz ,że źle postępuje ? W bukmacherce wyobraź sobie nie ma sentymentów i czasami trzeba postawić przeciwko swojemu zespołowi.Jak się chce wygrać to inaczej nie można..

aker 8

aker

Użytkownik
Ale uważasz ,że źle postępuje ? W bukmacherce wyobraź sobie nie ma sentymentów i czasami trzeba postawić przeciwko swojemu zespołowi.Jak się chce wygrać to inaczej nie można..
Można przecież pominąć mecz niemcy - polska jesli jestes pewny ze polacy przegrają i obstawić inny... A jeśli już obstawiłeś to nie pokazuj się na tym forum jeśli Polska wygra ;)

Do góry Bottom