Portugalia - Turcja
Mój typ: 1,oraz over 2.5
O to powołani zawodnicy na Euro 2008 przez selekcjonerów obu drużyn.
Portugalia:
bramkarze: Ricardo Pereira (Real Betis Sewilla), Quim Silva (Benfica Lizbona), Rui Patricio (Sporting Lizbona)
obrońcy: Miguel Monteiro (Valencia), Jose Bosingwa (FC Porto, w przyszłym sezonie Chelsea), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Bruno Alves (FC Porto), Pepe (Real Madryt), Jorge Ribeiro (Boavista Porto)
pomocnicy: Raul Meireles (FC Porto), Joao Moutinho (Sporting Lizbona), Deco (Barcelona), Armando Petit (Benfica Lizbona), Miguel Veloso (Sporting Lizbona)
napastnicy: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Simao Sabrosa (Atletico Madryt), Ricardo Quaresma (FC Porto), (Benfica Lizbona), Hugo Almeida (Werder Brema), Nani (Manchester United), Helder Postiga (Panathinaikos Ateny).
Turcja:
Bramkarze: Volkan Demirel (Fenerbahce), Rustu Recber (BesiktasK), Tolga Zengin (Trabzonspor)
Obrońcy: Sabri Sarioglu (Galatasaray), Gokhan Zan (Besiktas), Emre Asik (Galatasaray), Servet Cetin (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), Ugur Boral (Fenerbahce), Emre Gungor (Galatasaray)
Pomocnicy: Mehmet Aurelio (Fenerbahce), Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belozoglu (Newcastle United), Tumer Metin (Larissa), Hamit Altintop (Bayern Monachium), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Sanli (Middlesbrough), Kazim Kazim (Fenerbahce), Gokdeniz Karadeniz (Rubin Kazań)
Napastnicy: Nihat Kahveci (Villarreal), Semih Senturk (Fenerbahce), Mevlut Erding (Sochaux)
Prawdopodobne składy:
Portugalia: Ricardo - Bosingwa, Carvalho, Pepe, Ferreira - Petit, Joao Moutinho , Deco, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa - Nuno Gomes
Turcja: Demirel - Cetin, Balta, Gokhan, Sabri - H.Altintop, Emre, Aurelio, Tuncay - Erdinc, Nihat
Analiza:
Niekwestionowanym faworytem tego spotkania jest zespół Portugalii mający w składzie prawdopodobnie najlepszego obecnie piłkarza na świecie C.Ronaldo. Wicemistrzowie Europy, mają potencjał by powtórzyć sukces sprzed 4 lat, z imprezy rozgrywanej u siebie (Typuje dla nich Finał). Nie mogą oni sobie pozwolić na porażkę w pierwszym meczu tych mistrzostw, gdyż grając z nożem na gardle może być ciężko. Reprezentacja Portugalii jest prawdopodobnie mocniejsza niż 4 lata temu, po prostu nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo tego zespołu w tym spotkaniu. O Drużynie z kraju ze stolicą w Stambule nie wiele wiem, mają jakieś problem z zestawieniem defensywy, kilku piłkarzy zostało niepowołanych, co wywołało zdziwienie w Turcji. Portugalii, standardowo, solidna ofensywa, Środkowy napastnik Nuno Gomes oraz Skrzydłowi Simao Sabrosa oraz C. Ronaldo schodzący do środka boiska by oddać strzał, dobry drybling obu skrzydłowych. W zasadzie nie ma co za dużo pisać,
Portugalia wygra ale nie do zera. Mój typ mniej, więcej 2:1, 3:1 co daje także over 2.5 w tym meczu i to moje oba typy.
Typy: 1 , over 2.5