Mecz z Grecją był do wygrania. Wczorajszy z Rosją również był do wygrania. Moim zdaniem gdyby na ławce trenerskiej nie było F. Smudy to byśmy te mecze wygrali. Smuda NIE DAŁ NAM SZANS NA ZWYCIĘSTWO.
Zarówno w pierwszym meczu jak i w drugim. Wbił do głowy zawodników, że remis będzie sukcesem i tak właśnie wczoraj graliśmy. Lewandowski w ataku był SAM. Dosłownie sam. Jak wychodziliśmy z atakiem to 3 naszych na 8 Rosjan... Piłkarze nastawili sie na remis. Nawet jak w ostatnich minutach mieliśmy szansę dobić Rosjan to po co? Przecież remis jest bardzo dobrym wynikiem ... W pierwszym meczu z Grecją w 2 połowie wszyscy kibice na stadionie i przed telewizorami widzieli, że piłkarze opadli z sił i potrzebne są jak najszybsze zmiany ... Jedynie tego nie widział szef naszej drużyny, głównodowodzący, boss, najlepszy taktyk III Rzeczpospolitej. Zmian nie było. Nie pomógł naszym zawodnikom.
Wczoraj kiedy przegrywaliśmy z Rosją po 1 połowie i cała taktyka przyjęta na ten mecz czyli lewy z przodu, a reszta w obronie, legła w gruzach byłem pewny, że po przerwie przyjmiemy bardziej ofensywną taktykę i trener dokona zmiany, na którą czekałem od meczu z Grecją - Kamil Grosicki na skrzydło. Przecierałem oczy jak zobaczyłem po przerwie tych samych, DEFENSYWNYCH graczy z Dudką, Murawskim i Polanskim na czele. Nie mieliśmy typowego rozgrywającego. Mimo, że w środku pola było 3 naszych to żaden z nich nie chciał wziąć ciężaru gry na swoje barki. Może trochę Dudka starał się rozdzielać piłki i wziął się za rozgrywanie ... ale w zamian został nagrodzony. Smuda ściągnął Dudkę. Takiej zmiany nie spodziewałem się. Byłem na 100% przekonany, że zejdzie albo Murawski, albo Obraniak...
Mieliśmy mega szczęście, że niewidoczny przez cały mecz Kuba zabłysnął w tej jednej akcji i został bohaterem meczu ...
Mamy szansę na awans. Mamy 2 punkty i mecz o wszystko z Czechami.
Moim zdaniem gdyby Smuda odpowiednio zareagował w meczu z Grecją. Dokonał zmian, a w meczu z Rosją w 75 minucie wpuścił szybkich, zwinnych zawodników takich jak Grosicki, Wolski lub Rybus bo widać było, że Rosjanie opadli z sił to moglibyśmy mieć na swoim koncie 6 punktów i świętować awans ...
Mecz z Czechami wygramy.
Awansujemy do ćwierćfinału.
Jednak ja nie chcę aby po mistrzostwach Smuda prowadził nadal tą reprezentację. W tych 2 meczach całkowicie straciłem do tego Pana zaufanie. Nie spodziewałem się, że tak się pogubi...