>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Gold Cup - USA 2013 (7.07.-28.07.)

Status
Zamknięty.
barca14 84

barca14

Użytkownik
Mógłbyś się troszkę wysilić i przynajmniej napisać, czemu akurat ten typ Cię interesuje?
Jakieś spostrzeżenia, a nie czekanie na gotowe ;)

barca14 84

barca14

Użytkownik
Nie ukrywam, że jak dla mnie to jest value...
Może i grają nieźle, ale widocznie nie radzą sobie z grą na boiskach przeciwnika.
Ten mecz z Meksykiem może wielu zmylić, gdyż Meksyk wystąpił mocno zmodyfikowanym składem patrząc na Puchar Konfederacji, a na Gold Cup.
Kurs 5,0 kusi.
Często bywa tak, że jak faworyt przegrywa to 1-0 albo 4-3 itd.
Ale w takim meczu stawiałbym zdecydowanie bardziej na 1-0. Może 1-1...

K 21

kamillo123

Użytkownik
Nie grajcie Kanady, szkoda pieniędzy. Może znawcą piłki w strefie CONCACAF nie jestem ale oglądałem wszystkie mecze na tym turnieju, oprócz Kostaryki. Martynika gdyby była bardziej skuteczna, mogłaby dużo więcej strzelić. Kanada wyglądała marnie, bardzo nieporadna w obronie, z przodu też nic ciekawego. Meksyk z kolei mimo, iż rezerwami, zaprezentował się nieźle na tle Panamy. W drugiej połowie to Meksyk atakował, a Panama widać było, grała na czas i jakby już pod koniec Panamczycy opadli z sił (skurcze itp.). W ogóle poziom meczu Meksyk - Panama był dużo wyższy niż Kanada - Martynika, co raczej dziwić nie powinno. Ja złapałem Meksyk (-1 EH) po @2.40 w bah, teraz średnio po @2.00 ale widzę, że w Interwetten jeszcze jest @2.40.

2:0 ✅

A i póki kursy w miarę niezłe, chociaż i tak już poleciały, to polecam łapać Salwador. Wynik Hondurasu z Haiti dla tych, którzy meczu nie widzieli może być trochę mylący. Honduras z Haiti miał 1,5 akcji z której strzelił 2 gole.. Cały mecz pod dyktando Haiti, jedyne czego im zabrakło to bramek ;) Poza tymi 2 golami (pierwszy z akcji po nieodgwizdanym faulu na Haitańczyku) Honduras nie stworzył sobie żadnych sytuacji i tylko nieskuteczności i często zbyt indywidualnej grze Haitańczyków mogą zawdzięczać wygraną. Widać, że najlepsi zawodnicy w Hondurasie nie grają. Salwador zagrał dobry mecz z TiT. Spotkanie wyrównane, dużo sytuacji z jednej i z drugiej strony. Salwador 2xsłupek. Świetny mecz Zelayi. Biorąc pod uwagę to, co zaprezentował Honduras w meczu z Haiti, kurs w granicach @4.50 na Salwador to spore value.

1:0 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +21
omerta 968

omerta

Użytkownik
Panama – Martynika

Zwycięzca wywalczy awans do ćwierćfinału. Reprezentacja Martyniki pokonała w pierwszym meczu Kanadę (1-0). Można powiedzieć, że triumf szczęśliwy, bo bramka padła w 93. minucie (37-letni rezerwowy huknął z 25-30 metrów i futbolówka wpadła do siatki), ale biorąc pod uwagę cały przebieg spotkania, to zwycięstwo było w pełni zasłużone. Statystyki też nie kłamią (według oficjalnej strony kanadyjskiej piłki – rywal ekipy prowadzonej przez Colina Millera oddał 27 strzałów przy zaledwie dziesięciu uderzeniach Kanadyjczyków). Dominacja wyraźna. Zawodnikom Martyniki zabrakło skuteczności, ale trudno też się dziwić, bo to żaden wybitny zespół (nawet jak na towarzystwo na Gold Cup – w obecnym wymiarze kadrowym). Panamczycy na turnieju w USA nie są w najmocniejszym składzie. W porównaniu z ostatnim meczem o punkty (porażka z Kostaryką 0-2), z podstawowego składu w aktualnej kadrze znalazło się tylko pięciu piłkarzy (brakuje prawego i dwóch środkowych pomocników, lewego i środkowego obrońcy oraz napastnika, a także Barahony, który wszedł w II połowie). Zespół Julio Dely’ego Valdesa kilka dni temu wygrał z występującym w krajowym składzie Meksykiem (2-1), ale czy był to rewelacyjny występ Panamy? Chyba nie (zresztą, dwa strzały celne i posiadanie piłki przegrane w stosunku 30-70% mówi wszystko). Pomysłu na typ w starciu Panamy z Martyniką nie mam, ale jeśli miałbym coś sugerować, to moim zdaniem wynik będzie raczej remisowy.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;
Meksyk – Kanada

Typy bardziej przeciwko Kanadzie aniżeli z pełnym przekonaniem na Meksyk. Rzuciłem okiem na występ podopiecznych Colina Millera (tymczasowego trenera, od sierpnia zespół przejmie Hiszpan Benito Floro) i było dramatycznie i to w starciu z kim? Z Martyniką. Porażka 0-1, to najniższy wymiar kary jaki mógł spotkać reprezentację Kanady. To, że drużyna ta ma braki kadrowe i nie może na Gold Cup liczyć na swoich wszystkich podstawowych piłkarzy (nie ma Aniby Hutchinsona z PSV, czy Andre Hainaulta z Aalen), nie usprawiedliwia ich w żaden sposób. Kanadyjczycy w tym roku z sześciu meczów przegrali pięć (tylko raz wpisali się na listę strzelców), remisując również bezbramkowo z USA (towarzyska potyczka). Wszystko tak naprawdę posypało się po ostatnim spotkaniu eliminacji do MŚ, kiedy potrzebowali remisu by awansować do 4. rundy, a przegrali z Hondurasem… 1-8 (!!!) i pożegnali się z dalszą grą. Kilku zawodników od tego pojedynku nie dostało już powołania do kadry, a „następcy” nie są wcale lepsi, o czym mogliśmy przekonać się w spotkaniu z Martyniką. Meksyk także przegrał swój pierwszy mecz (z Panamą 1-2), ale w przypadku tej reprezentacji było widać chęć gry, wolę walki i jakiś pomysł (a podkreślam, że na Gold Cup są w krajowym składzie) i trzeba przyznać, że chyba Panama była i jest z całej grupy najbardziej wymagającym rywalem. El Tri nie tracą nadziei i zapowiadają, że będą walczyć dalej. I ja jestem w stanie im zaufać, stąd też odważne typy na zwycięstwo drużyny Meksyku, bo to co pokazali Kanadyjczycy nie miało nic wspólnego z piłką na poziomie reprezentacyjnym.

Meksyk @ 1.40 (7/10) sportingbet +2,80
Meksyk over 1,5 @ 1.571 (6/10) sportingbet +3,43
Meksyk over 2,5 @ 3.00 (2/10) sportingbet -2,00
Meksyk -1,5 @ 2.00 (3/10) bet365 +3,00
+7,23
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if !mso]&gt;&lt;object classid=&quot;clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D&quot; id=ieooui&gt;&lt;/object&gt; &lt;style&gt; st1\:*{behavior:url(#ieooui) } &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +19
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
12.07. 5:00
Meksyk - Kanada Meksyk -1,5 @2.21 4/10 Sbobet
Meksyk przegrał z Panamą, choć uczciwie trzeba przyznać, że miał sporo pecha. Tyle niewykorzystanych sytuacji, że wynik mógł być zgoła odmienny. Ale nic nie szkodzi. Dzisiaj czeka go rywal słaby, żeby nie powiedzieć słabiutki. Kanada zagrała tragiczny mecz z Martyniką i gdyby nie padł ten gol w doliczonym czasie gry można by było mówić o wielkiej niesprawiedliwości. Dodatkowo Kanada ma spore problemy ze składem. Kapitan zespołu Will Johnson opuścił turniej, Teibert cierpi w hotelu, a Jackson poleciał do Niemiec podpisać kontrakt z Eintrachtem Braunschweig. Cała trójka oczywiście grała z Martyniką. Samo zwycięstwo Meksyku mam w triplu razem z USA i Kostaryką, co wg mnie jest lokatą. Dorzucam singlem handi na El Tri, bo kurs jest świetny.
✅ 2-0, +4,84j.

Otrzymane punkty reputacji: +5
omerta 968

omerta

Użytkownik
Kanada.
Zgadza się. Z powodu kontuzji z kadry wypadł Will Johnson (34/3) - obecny kapitan reprezentacji (obowiązki przejmie Julian de Guzman). To jeden z najbardziej doświadczonych graczy w drużynie, pomocnik, który ma za sobą bardzo przyzwoity sezon (oczywiście rozgrywki MLS cały czas trwają) w barwach Portland Timbers (6 goli). Z tego samego powodu już w poniedziałek zespół opuścił napastnik Randy Edwini-Bonsu (4/0), którego zastąpił Kyle Porter (2/0). Do tego dochodzi potwierdzony brak Simeona Jacksona (36/6). Co by nie mówić, to napastnik ten ostatni rok spędził w Norwich City, a więc angielskiej ekstraklasie – natomiast od nowego sezonu występować będzie w beniaminku 1. Bundesligi. Jeszcze odnośnie starcia Kanada – Martynika, to z całej kanadyjskiej ekipy można pochwalić tylko i wyłącznie bramkarza Milana Borjana, który bronił naprawdę na wysokim poziomie (przy bramce na 1-0 nie miał szans). Warto pamiętać, że Borjan był podstawowym zawodnikiem w poprzednim sezonie w lidze tureckiej (Sivasspor) i z reprezentacyjnej bramki „wygryzł” tego najbardziej doświadczonego, 34-letniego Larsa Hirschfela i wydaje się, że było to konsekwencją tego, iż Hirschfeld przegrał rywalizację o miano numer 1 w klubie (Valerenga Oslo). Mam tylko nadzieję, że Borjan meczu życia nie zagra, ale wszystko wskazuje na to, że będzie miał okazję się wykazać ;-)
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +14
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Meksyk wszedł na lajcie, a mogło być wyżej.
13.07. 3:30
Honduras - Salwador Salwador @4.6 5/10 pinnacle + Salwador -1,5 @12 1/10 paddy
Podałem aktualne kursy, w swoim temacie już wcześniej pograłem odpowiednio po @4.6 i @13. Po tym co widziałem w pierwszych spotkaniach w tej grupie kurs na Salwador jest mocno zawyżony. Owszem, skład nie jest najmocniejszy lekko mówiąc, ale jest sto razy bardziej ogarnięty w ofensywie niż Honduras. Ten z kolei na dużym farcie wygrał z Haiti, po prawdzie to nawet na remis nie zasługiwał. Gdyby nie fatalna skuteczność Haitańczyków to teraz byśmy mieli równe kursy. Według mnie ogromne value, z którego żal nie skorzystać.
13.07. 1:00
Haiti - Trynidad i Tobago bts @1.96 4/10 marathon
Obie drużyny ofensywnie nastawione, Haiti poirytowane meczem z Hondurasem. Bramki tu muszą paść i to po obu stronach.

K 21

kamillo123

Użytkownik
Ja pograłem nawet po pierwszej kolejce spotkań w Unibecie na Salwador - zwycięstwo w całym turnieju @100 xD Grają ciekawą piłkę, z tego co zdążyłem zaobserwować w meczu z Trynidadem i Tobago, bo wcześniej tej drużyny nie widziałem. Wydaje mi się, że wobec tak dużych osłabień, jakie są w większości drużyn, ekipa Salwadoru ma szansę wygrać Puchar. Bardzo dobrze w pierwszym meczu zagrał Zelaya, którego typuję na gwiazdę tego turnieju. W grupie A Panama niby wygrała dwa mecze, ale zwłaszcza w starciu z Meksykiem wcale nie zachwyciła. Z Martyniką długo się męczyła, a jak wiadomo Martynika potentatem nie jest. Meksyk musiał ograć słabiutką Kanadę, ale sama gra &#39;El Tri&#39; mnie osobiście nie przekonuje. Wiadomo też, że spore szanse na końcowy triumf ma USA, ale wg mnie na Jankesach odbije się brak największych gwiazd i Pucharu zdobyć im się nie uda. O szansach Kostaryki natomiast się nie wypowiem, ponieważ nie widziałem, jak grają. Oczywiście popieram też typ Hansy na Salwador, sam zagrałem go już dużo wcześniej.

omerta 968

omerta

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixuedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Trynidad i Tobago – Haiti

Reprezentacja T&amp;T w tym roku grała tylko towarzyskie mecze i co ciekawe, nie wygrała ani razu (nawet z Belize – bezbramkowy remis). Eliminacje do MŚ zakończyła już na II rundzie – podobnie zresztą jak drużyna Haiti, więc możemy mówić o zbliżonym potencjale tych zespołów (zwłaszcza, że kwalifikacje przegrały kolejno z Gujaną oraz Antiguą i Barbudą – anonimowymi ekipami). Jak wspomniałem, Trynidad i Tobago nie był w stanie rozstrzygnąć ostatnich spotkań na swoją korzyść, a tuż przed samym Gold Cup przegrał z europejskimi drużynami - Rumunią (0-4) i Estonią (0-1). Kadra na bieżący turniej mogła być mocniejsza (brakuje między innymi Lestera Peltiera – 4 gole w el. do MŚ, czy Hughtuna Hectora - 1 bramka), ale dramatu również nie ma (w sumie, ten konfrontacje miały miejsce w 2011 roku). Jest przede wszystkim napastnik Stoke City Kenwyne Jones i to spory argument po stronie T&amp;T. Pierwsze spotkanie na Gold Cup zremisowali (Salwador 2-2) po wyrównanym boju i wydaję mi się, że to dobry rezultat przed dzisiejszą potyczką. Haiti zaś zgodnie z przewidywaniami przegrało z Hondurasem (0-2), choć biorąc pod uwagę przebieg meczu, ulec nie powinno. Mieli sytuacje i ich nie wykorzystali, co wiele też mówi o umiejętnościach tego zespołu. Co z tego, że oddali 17 strzałów, skoro ponad 80% z nich było niecelnych? Wątpię by w ciągu kilku dni nagle nastawili swoje celowniki. I dlatego też uważam, że ekipa Trynidadu i Tobago tego meczu nie przegra. Wyniki uzyskane przez Haiti przed Gold Cup (Hiszpania 1-2, Włochy 2-2) robią wrażenie i to bez względu na to, czy rywale grali w silnych składach, czy też nie, ale turniej rządzi się swoimi prawami i ja więcej szans na zwycięstwo w tej batalii daję T&amp;T. Uważam, że jest bardziej dojrzały piłkarsko zespół.
Trynidad i Tobago (draw no bet) @ 1.73 (5/10) sportingbet -5,00
Ps. Dorzuciłem tylko stawkę. Typ trochę na siłę, nie było sensu ;)
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;
Honduras – Salwador

W przypadku drugiej potyczki grupy B nie mam kompletnie pomysłu na typ. Honduras wygrał swój pierwszy mecz z Haiti (2-0), choć wygrać nie powinien. Gdyby rywal wykazał się jakąkolwiek skutecznością i w pewnej mierze również nieco większymi umiejętnościami, to zdobyłby komplet punktów. Tak się nie stało. Tym samym Los Catrachos trzy oczka dostali w prezencie. Jak pisałem na 1 stronie, w Hondurasie brakuje ponad połowy podstawowego składu (w tym bramkarza, dwóch obrońców, dwóch pomocników i kluczowego napastnika) i ma to ogromny wpływ na poczynania tej reprezentacji. Natomiast Salwador ma za sobą remis z Trynidadem i Tobago (2-2) i był to wynik sprawiedliwy. Porównując obecną pakę Salwadoru do tej z tegorocznej Copa Centroamericana (styczeń, 3. miejsce), to kadra jest praktycznie taka sama. Z kolei patrząc na podstawowe zestawienie z eliminacji do MŚ (ostatni mecz z Kostaryką w października 2012), to zmian jest więcej i brakuje kilku ważnych piłkarzy (między innymi braci Alas – Jaime’a oraz Dennisa, czy Carlosa Monteagudo). To, że zawodnicy Hondurasu zaprezentowali się poniżej oczekiwań kilka dni temu, to fakt – oni naprawdę grali porażająco słabo. Jeśli się nie ogarną na czas, to mogą z Salwadorem przegrać, ale stawiać na La Selecta nie zamierzam i nie polecam.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

omerta 968

omerta

Użytkownik
Honduras - Salwador Salwador @4.6 5/10 pinnacle + Salwador -1,5 @12 1/10 paddy
Podałem aktualne kursy, w swoim temacie już wcześniej pograłem odpowiednio po @4.6 i @13. Po tym co widziałem w pierwszych spotkaniach w tej grupie kurs na Salwador jest mocno zawyżony. Owszem, skład nie jest najmocniejszy lekko mówiąc, ale jest sto razy bardziej ogarnięty w ofensywie niż Honduras. Ten z kolei na dużym farcie wygrał z Haiti, po prawdzie to nawet na remis nie zasługiwał. Gdyby nie fatalna skuteczność Haitańczyków to teraz byśmy mieli równe kursy. Według mnie ogromne value, z którego żal nie skorzystać.
Wydaję mi się, że to raczej typy przeciwko Hondurasowi niż czysto na Salwador ;) Honduras skompromitował się sportowo na tle Haiti, ale nie przesadzajmy, że Salwador to tak silny zespół by tutaj miał rozbić swoich dzisiejszych rywali. Jak uda mu się wygrać, to będzie sukces.

K 358

koeman66

Użytkownik
Martynika - Meksyk 2 1.4 Pinnacle ✅
Kurs pol godziny temu wynosil 1.48, teraz jest 1.4 i pewnie zmaleje - bierzcie az nie spadnie do granic 1.2! W ogole kurs ten jest jakas parodia i dziwie sie czemu buki wystawily najpierw taka duza linie. Meksyk moze i nie gra dobrze, ale to i tak druzyna o klase lepsza od Martyniki i niech nikogo nie zmyla wyniki na Gold Cup, bo po porazce z Panama 1-2, zdolali pokonac slabiutka Kanade 2-0, ale... Czy Martynika gra tutaj dobrze? Oni takze pokonali Kanade 1-0 (szczesliwie w doliczonym czasie gry) i przegrali 0-1 z Panama. Sprawa ma sie tak, ze remis da awans do cwiercfinalow jednym i drugim, porazka Martyniki moze pozbawic ja awansu (tylko w przypadku wysokiej porazki). Nie spodziewam sie wysokiego wyniku, ale tez nie sadze zeby meksykanie skompromitowali sie remisem, ktory zadowoli rywali.

omerta 968

omerta

Użytkownik
Zwycięzca Gold Cup
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Stany Zjednoczone @ 1.80 williamhill (10/10)
Nie przypominam sobie kursów na zwycięzcę Gold Cup przed turniejem (choć teraz patrzę, że na 1 stronie tematu darius010 podał chyba ofertę z bet365, gdzie kurs wynosił 2.55), ale ten aktualny, zaproponowany przez WilliamHill rozwalił mnie. Nie widzę w tym momencie żadnej drużyny, która mogłaby nawiązać realną walkę z Jankesami. 6-1 z Belize, 4-1 z Kubą. To była formalność. Skuteczny Chris Wondolowski (5 goli), aktywny również Landon Donovan (2 bramki z rzutów karnych). Meksyk i Kostaryka, to najgroźniejsi rywale USA, ale tylko teoretycznie – w praktyce wygląda to tak, że zarówno jedni jak i drudzy nie mają najmocniejszych zespołów na Gold Cup i z gospodarzem będzie im szalenie trudno cokolwiek zrobić. Czegoś dowiemy się w 3. kolejce przy okazji potyczki USA z Kostaryką (mecz o 1. miejsce w grupie), ale nie wierzę po prostu, by spotkanie to miało się zakończyć wpadką USA. Typ na wygraną USA w całym turnieju powstał dosyć &quot;spontanicznie&quot; po obserwacji tej imprezy. Kurs perełka, z tym, że trzeba czekać do 28 lipca (miejmy nadzieję, że tak będzie) ;-)

Otrzymane punkty reputacji: +1
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Twoja ocena sytuacji mnie zatrważa. 10/10, ponadto taki kurs jeszcze.. Meksyk i Kostaryka nie najmocniejszymi zespołami, a USA to niby co? Wondolowski 5 bramek strzelił - no super, extra. Szkoda tylko, że z amatorami. Podjarałeś się tymi pogromami i grasz po zupełnie nie opłacalnym kurse i z jakąś chorą stawką. Kostaryka, Meksyk, Panama - te trzy zespoły mogą pokonać spokojnie USA i nie będzie to żadną niespodzianką w takich zestawieniach kadrowych.

omerta 968

omerta

Użytkownik
Nie wiem w czym masz problem. Amerykanie od wygranej z Niemcami są na fali (atmosfera udziela się wszystkim, w tej chwili to już siedem zwycięstw z rzędu) i to bez względu na to, czy gra podstawowy skład, czy ten, który dostał szansę na Gold Cup („rezerwy” przed samym turniejem pokonały dodatkowo Gwatemalę 6-0), a więc zawodnicy z MLS i ligi meksykańskiej oraz kilku graczy z europejskich klubów. Typ, który podałem nie został oparty na tym, że Amerykanie wygrali przekonująco dwa mecze na tej imprezie. Przeczytaj sobie co pisałem na temat sytuacji w USA 8 lipca, a potem pierdol dalej swoje smuty. Dotychczasowe rezultaty i przede wszystkim postawa poszczególnych, tych teoretycznie liczących się drużyn potwierdziła moje prognozy. Meksyk w tej chwili nie ma naprawdę podjazdu do Stanów Zjednoczonych. Kostaryka, która męczy się z Belize i wygrywa spotkanie dzięki rywalom (gol samobójczy) również. Panamczycy co prawda wygrali dwukrotnie, ale nie zachwycili w starciu z Meksykiem, nie wspominając o potyczce z Martyniką (bramka w samej końcówce). Mało tego, wszystkie trafienia uzyskał jeden zawodnik – Gabriel Torres, w tym dwa skutecznie egzekwując rzuty karne. I to ma być zespół, który będzie w stanie zagrozić Jankesom? Jak uważasz inaczej i twierdzisz, że w tym momencie Meksyk, Kostaryka i Panama mogą pokonać spokojnie USA, to postaw na ich triumfy - kursy cały czas są dostępne (kolejno 4.50, 9.00, 9.00). Dorzuć jeszcze będący w rewelacyjnej formie Honduras (także kurs 9.00). Powodzenia życzę.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Panama – Kanada

Ostatnie spotkania pierwszej fazy turnieju – zaczynamy od grupy A. Zajmująca 1. miejsce Panama zagra z prezentującą się koszmarnie i mającą swoje kłopoty wewnętrzne Kanadą. O dziwo, tymczasowy trener Colin Miller nie chce złożyć broni i zamierza walczyć o zwycięstwo – nawet o awans. Kanadyjczycy dziś mają zagrać ofensywniej i godnie zaprezentować się prawdopodobnie jednak w ostatnim występie fazy grupowej. Niewiele na to wskazuje, że tak właśnie się stanie (mowa o tym, iż zaczną grać lepiej), bo w dotychczas rozegranych meczach nie pokazali się z dobrej strony. Ja mimo to trochę na przekór jestem skłonny zaryzykować, że tym razem się przełamią (w pierwszej chwili chciałem zaproponować typ – Kanada under 0,5 2.20, ale zrezygnowałem z tej opcji). Na Panamczyków też liczę i to szczególnie, bo nie mogą tego spotkania potraktować ulgowo. Zwycięstwo w grupie A oznacza uniknięcie gry w ćwierćfinale/półfinale ze Stanami Zjednoczonymi, czy też Kostaryką. Jeśli bramki Kanadyjczycy nie zdobędą i dalej będą grać „swoje”, to jestem przekonany, że reprezentacja Panamy nie będzie biernie czekać i sama zacznie przejmować inicjatywę, stwarzać zagrożenie. Wydaję mi się nawet, że zrobi to od początku, by szybko uzyskać prowadzenie i później kontrolować tylko przebieg spotkania (remis „broni” jej pozycję). Opiekun Kanady największy problem ma w linii pomocy (dokonał tam trzech zmian) i być może będą kolejne. Jak wspomniałem, gram na przekór - przeczucie mówi mi, że bramki padną.

over 1,5 @ 1.50 (6/10)
bet365 -6,00
over 2,5 @ 2.60 (2/10)
bet365 -2,00

Otrzymane punkty reputacji: +17
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
14.07. 21:30
Panama - Kanada x @3.3 1/10 marathon

15.07. 00:00
Meksyk - Martynika x @5 1/10 marathon i ako na oba remisy @16.5 1/10 marathon

Panama potrzebuje punktu, żeby zapewnić sobie pierwsze miejsce i trafić na B3/C3. Kanada powalczy o honorowy punkt. Martynika potrzebuje punktu, żeby awansować do 1/4 finału. Jeśli Panama nie przegra to Meksyk i tak już jej nie przegoni to po co się wysilać? Zwłaszcza, że ostatnio El Tri nie mogli nawet trenować w Denver z powodu deszczu. Czuję, że w przynajmniej jednym spotkaniu w grupie A padnie remis.

Otrzymane punkty reputacji: +1
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Martynika v Meksyk
Martynika AH: +1.0,+1.5 kurs: 1,95 buk: Bet365 ⛔(edit po meczu: typ nie wszedł, ale muszę się przyznać, że zaraz po włączeniu telewizora, jak zobaczyłem tą ilość kibiców meksykańskich i motywację drużyny do popisania się przed swoją publicznością skontrowałem w przeciwną stronę + overy. W meczu nie było kalkulacji i oszczędzania się. Meksyk cały czas grał ofensywnie i gdyby nie przypadkowy faul w polu karnym nie było by nawet tej jednej bramki dla Martyniki. A jeśli by doszło do finału USA vs Meksyk, to myślę, że publiczność będzie podzielona pół na pół. Na dzisiejszym meczu miało się wrażenie, że rozgrywany jest on na terenie Meksyku)
Na szybko bo za chwilę meczyk. Mój typ łączy typy Hansy i koeman66. Remis lub niewielkie zwycięstwo Meksyku nadal dają awans Martynice. Piłkarze tej drużyny pewno staną na głowie aby właśnie tak zagrać. Szczególnie, że już wiadomo, że Panama nie przegrała więc jak zauważył Hansa i tak jej nie przegoni. Do tego statystyki gold cup ( z reguły jak jakaś drużyna wygrywała to jedną bramką ) pozwalają sądzić, że typ wejdzie.

makaveli23 811,4K

makaveli23

Typer Miesiaca
Salwador - Haiti
Z perspektywy Haiti to nie moze ono tego meczu przegrać, Slawador by awansowac musi wygrać. Salwador przewaza w meczach ale nie ma szczescia. Haiti wygralo z Trynidadem, ale bramki dosc przypadkowe. Wystarczy im remis i mysle ze go osiągną. Ryzykowny mecz do typowania, ale stawiam na remis. X @ 3.10 Bet365
Honduras - TiT
Trynidad i Tobago gra ofensywnie ale Honduras jest dobry w obronie. Mecz pewnie bedzie wygladal tak ze Honduras bedzie sie bronil a Trynidad bedzie probowal cos strzelic częsciej niz Honduras, który moze wylozyc bo ma juz awans zapewniony. UNDER 2.5 @1.60 Bet365 ufff congrats to myslef &amp; FLPman

flpman 292

flpman

Użytkownik
Ze składu na mecz z Salwadorem dzisiaj w drużynie Hondurasu wybiegnie tylko 4 zawodników, mają pewne pierwsze miejsce w grupie i za kilka minut mecz z Trynidadem i Tobago, który ma o co grać - zwycięstwo da im co najmniej 3 miejsce w grupie (w przypadku wysokiej wygranej nawet 2), Honduras z piątką obrońców w składzie, co skłania mnie do ostrożności.
Mój typ:
Honduras - Trynidad i Tobago x2 ✅
Kurs 1,80 Bet365
Wynik: 0:2

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
USA v Kostaryka
USA AH: -1,0,-1,5 kurs: 2,85 buk: Bet665 ⛔ (edit po meczu: do 4 nad ranem męczyłem się patrząc na tych grajków. Drużynie USA brakuje sporo umiejętności, to był mój pierwszy mecz w tym składzie i muszę przyznać, że stawianie 10/10 na ich zwycięstwo w tym pucharze to duże ryzyko. Gra bez polotu, bez wyobraźni, bez celnych podań. Pierwsze co zrobiłem po obejrzeniu tego dramatu to postawiłem na Meksyk jako zwycięzcę Gold Cup i za drobne na Panamę)
Nie wiem czy nie będzie znowu tak jak z Hondurasem i pobiegnie jakiś rezerwowy skład USA, jeśli tak typ może być zagrożony. USA mają już pewny awans i mogą nawet przegrać. Typ jednak opieram na przekonaniu, że Amerykanie przed swoją publicznością nie remisują i nie przegrywają, jak to Amerykanie ???? Na ostatnich wszystkich 7 meczy rozegranych przed swoją publicznością przegrali jeden z Belgią towarzyski 3:4, ale jak widać po wyniku dzielnie walczyli. Wygrali nawet z Niemcami. Wiem oczywiście, że tu inne składy grają, ale w Gold Cup też jeszcze nic nie przegrali, ani nie zremisowali. Myślę, że tu będzie podobnie. Oczywiście z braku weryfikacji składu, nie za dużej motywacji proponuję stawkę 1/10 lub 2/10.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom