>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Gold Cup - USA 2013 (7.07.-28.07.)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Oficjalna strona: goldcup.org

Złoty Puchar to mistrzostwa Ameryki Północnej i Środkowej, turniej tradycyjnie rozgrywany na terenie Stanów Zjednoczonych. Dwanaście drużyn powalczy o mistrzostwo tego regiony, faworytem powinien być ponownie Meksyk, ale ten występowałem przed chwilą w Pucharze Konfederacji. Wobec czego do rangi głównego pretendenta do tytułu urasta USA. Drużyna Stanów Zjednoczonych w ostatnich latach osiągnęła znaczący progres, na który ewidentny wpływ miało zatrudnienie niemieckiego szkoleniowca, byłego trenera reprezentacji Niemiec i Bayernu Monachium Jurgena Klinsmanna. W dodatku w kadrze Jankesów występuje kilku znanych z europejskich boisk zawodników. Warto zwrócić uwagę również na reprezentacje Trynidadu i Tobago, dla wielu zapewne to jakaś egzotyka, ale mają oni kojarzone z reprezentacją Polski nazwisko - Leo Beenhakker, który jest tam dyrektor techniczny, chociaż de facto to on poprowadzi Trynidad i Tobago w Gold Cup. Są trzy grupy:
Grupa A: Meksyk, Panama, Kanada, Martynika
Grupa B: Honduras, Trinidad i Tobago, Haiti, Salwador
Grupa C: USA, Kostaryka, Kuba, Belize
Rywalizacja rozpocznie się 7 lipca, a zakończy finałem w Chicago 28 lipca. Oferty na pojedyncze spotkania na dzień dzisiejszy nie ma.
Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +15
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Pojawiła się oferta na pierwsze spotkania, dlatego zrobię refresh tematu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Kanada - Martynika Typ:1 Kurs:1,5 Bet365
Martynika to jest zamorskie terytorium Francji, ma prawie 400 tysięcy mieszkańców i ich narodową walutą jest Euro. Tyle wiem na ich temat, głównie by Wikipedia. Jeśli chodzi o ich statystyki to generalnie przegrywają, bądź wygrywają z drużynami pokroju Haiti, Gujany Francuskiej, czy Jamajki. Te wyniki nie są ważne, bo według statystyk od Tobet, nie zagrali żadnego oficjalnego spotkania w 2013 roku. Kanada to nie jest potentat, ale jak na tamte rejony wygląda na solidną czołówkę. W tym roku zremisowali z USA, albo ostatnio przegrali 1-0 z Kostaryką. Moim zdaniem kurs buki wystawiły asekuracyjnie i warto spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Uwielbiam Gold Cup, zawsze można liczyć na przypływ gotówki ????
7.07. 23:30
Kanada - Martynika Martynika dnb @6.1 1/10 marathon
Martynika to drużyna egzotyczna, jako terytorium zamorskie Francji nie jest klasyfikowana w rankingu FIFA stąd też mecze towarzyskie są nieoficjalne. Ale jednocześnie zespół ten należy do CONCACAF i CFU i uczestniczy we wszystkich turniejach organizowanych przez te dwa podmioty. Tak właśnie Martynika dostała się na Gold Cup. Zajęła 4 miejsce w Pucharze Karaibów w grudniu ubiegłego roku. To był świetny turniej dla niej i bardzo pechowy jednocześnie. O eliminacjach do niego wspominać nie będę, bo tam już brały udział totalne ogórki. Wygrana w grupie wyprzedzając Kubę, Gujanę Francuską i największe rozczarowanie tamtego turnieju czyli Jamajkę. W półfinale porażka z Trynidadem i Tobago po karnych (w regulaminowym czasie gry 1-1 po golu straconym w 90 minucie). W meczu o 3 miejsce porażka z Haiti 0-1 po golu w dogrywce. Kadra na Gold Cup opiera się głównie na graczach rodzimej ligi, choć jest kilka wyjątków. Ci najbardziej znani to na pewno Gregory Arnolin ze Sportingu Gijon, Jean-Sylvain Babin z Alcorcon, Frederic Piqionne z Portland Timbers i Olivier Thomert obecnie bodajże bez klubu, ale z ogromnym doświadczeniem na francuskich boiskach.
Kanada na Gold Cup dostała się z automatu, wyniki z tego roku gorzej niż fatalne, skład jest niedoświadczony, tymczasowy trener odpalił kilku weteranów. Były spore zawirowania z szukaniem trenera kadry, wiadomo już, że po Gold Cup szkoleniowcem zostanie Benito Floro, w przeszłości trener m.in. Realu Madryt. To nie będzie łatwe hop siup dla Kanady. Ten zespół jest aktualnie w totalnej przebudowie, celem są eliminacje do MŚ 2018 i temu będzie wszystko podporządkowane. Dla obu drużyn to jest mecz o awans z 3 miejsca (dwie najlepsze ekipy z 3 miejsca awansują do 1/4 finału), bo w spotkaniach z Meksykiem (nawet w tym składzie) i Panamą to ja ich nie widzę. Kurs na Kanadę okrutnie zaniżony i owszem, może i kanadyjska młodzież ma utalentowany rocznik i coś z tego może być to jednak brak zgrania i doświadczenia może im utrudnić sprawę. Martynika, jak już wspomniałem pod tym względem akurat nie ma na co narzekać, zwłaszcza defensywa wygląda całkiem ok.
Reasumując jeśli ktoś chce grać Kanadę to radziłbym wstrzymać się z graniem przed i poczekać na live. Podejrzewam, że będą się długo męczyć jeśli w ogóle wygrają. Ja sam zainwestuję trochę w dnb Martyniki.
8.07. 2:00
Meksyk - Panama Panama dnb @6 4/10 paddy, marathon
Buki nie odrobiły zadania domowego i nie spojrzały na składy. Meksyk traktuje Gold Cup na odczepnego i wysłał do Stanów rezerwy w całości oparte na krajowej lidze. Panama z kolei w pełnym składzie. Pewnie, Panama nie jest w najwyższej formie w ciągu ostatnich miesięcy, ale motywacji na takim turnieju jej na pewno nie zabraknie. Dostała się tu zajmując 5 miejsce w Copa Centroamericana w styczniu tego roku, ale miała pecha, że trafiła do najmocniejszej grupy i po dwóch remisach z Hondurasem i Salwadorem nie zdołała awansować do strefy medalowej. W Gold Cup ma ogromnego pecha, bo ostatnio zawsze w playoff trafia na USA. W 2005 porażka z nimi w finale, w 2007 porażka w 1/4, w 2009 porażka w 1/4, w 2013 porażka w półfinale. I zawsze to były bardzo wyrównane spotkania. Poziom panamskiego futbolu poszedł mocno do góry i patrząc na składy jakie zaprezentowali Meksyk i USA Panama może być czarnym koniem turnieju.
Malutkie limity, ale na kilku kontach dało się trochę poupychać. Polecam ????

Otrzymane punkty reputacji: +92
marfi 629

marfi

Użytkownik
Oo widzę, że zaczyna się jeden z moich ulubionych pucharów ;)
Na początek myślę, że warto pograć dubelek Kanada+Meksyk. Kanada podejmuje Martynikę. Jak wiadomo w Kraju Klonowego Liścia piłka nożna jest sportem niszowym i pewnie większą popularnością cieszy się okręgowa liga młodzików w hokeja. W drużynie Kanady jest jednak kilku dobrych kopaczy. Bramkarz Milan Borjan to pierwszy bramkarz Sivasporu i klubowy kolega Kamila Grosickiego. Lewy obrońca Marcel de Jong gra natomiast w Bundeslidze w Ausburgu. Na uzupełnienie obrony grający w Burnley stoper David Edgar. Największy siła w kandadyjskiej ofensywie to Simon Jackson, który ostatnie lata spędził w Norwich. Czyli ot taka drużyna na poziomie polskiej ekstraklasy. Ciężko znaleźć jakiekolwiek info o przeciwnikach. Malutki kraj ostatni raz grał w Golden Cup 8 lat temu. Jest bodajże 4 graczy ze słabszych klubów francuskich.
Kolejny mecz to Meksyk - Panama. Tu sprawa jest nawet prostsza. Meksykanie aktualnie mistrzowie Ameryki Płn i najlepsza drużyna na tym kontynencie. Największa gwiazda to snajper Manchesteru United Chicarito. Oprócz tego Andre Guardado (Valencia), Giovani dos Santos (Mallorca) czy Hector Moreno (Espanyol). I do tego piłkarze z niezłej ligi meksykańskiej. W Panamie nie widzę ani jednego w miarę ogarniętego piłkarza. Grają w anonimowych klubach. Transfermarkt cały ich skład wycenia na 3,5 mln funtów. Dla porównania &quot;najtańszy&quot; klub naszej ekstraklasy Podbeskidzie wyceniany jest na 3,8 mln. Wiem, że papiery nie grają, ale nie widzę tu żadnych szans dla Panamy.

Kanada + Meksyk 8/10 2,40 Pinnacle ⛔
Meksyk (-2) AH 2,5/10 5.00 Bet365 ⛔

barca14 84

barca14

Użytkownik
Dokładnie. Fajnie jak byś najpierw czytał wiadomości innych, wtedy można się sporo dowiedzieć. Tym bardziej, że podawał je Hansa, który nie ukrywając podaje często dobre informacje ????
Cała lista nieobecnych:
Ochoa, Corona, Salcido, F.Rodriguez, Moreno, Nilo, Meza, Magallon, Arce, Torrado, Guardado, Barrera, Zavala, Reyna, Aquino, Bravo, G. dos Santos, J.Hernandez (Chicharito), de Nigris, Peralta
Czyli wszyscy ci co grali na PK 2013

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Oczywiście, Meksyk ma w składzie 7 złotych medalistów IO z poprzedniego roku, ale mimo wszystko to rezerwa jeśli chodzi o kadrę seniorską. W sparingach przed Gold Cup Meksyk przegrał z Querétaro (zespół z meksykańskiej ligi) 2-3, przegrywając już 0-3 (2 gole strzelił Orozco już po 90 minucie) oraz 0-1 z Cruz Azul i wygrał 3-1 z Altamirą (drugoligowiec meksykański).

Otrzymane punkty reputacji: +6
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Na potwierdzenie, że typy Hansy to dobre typy muszę dodać, że dzisiaj kursy przynajmniej na Kanadę ostro wzrosły, do tego stopnia, że jak bym to wczoraj pograł grubo 2x na Martynikę dzisiaj bez trudu miałbym surbet ok 4,50%, a może i lepiej, a wziąłem pierwsze buki z brzegi. No trzymam kciuki za powodzenie bo skorzystałem z tych typów w obu przypadkach. Oby weszło ????
Edit po meczu: Kanada vs Martynika. Włączyłem sobie w TV drugą połowę i zobaczyłem, że niebiescy totalnie napier.... na bramkę czerwonych. Nie wiedziałem co to za drużyna, ale pomyślałem, że ją zagram, sądziłem, że to Kanada. Wszedłem na bet365 i jakież było moje zdziwienie jak okazało się, że to właśnie Martynika. Jeszcze postawiłem na nich na czystą 2 po 3,60, bo już DNB były marne ok 1,85 (nawiasem mówiąc kurs na Kanadę był 3,75). Typ wszedł na 20 sek. przed końcem, ale trzeba przyznać, że w mojej ocenie mieli więcej sytuacji i bardzo zasłużenie wygrali. Kanada miała trochę, ale grała bardzo niemrawo, generalnie wyrównany pojedynek z małą przewagą Martyniki, przynajmniej na podstawie II połowy. Dziękuję ci Hansa za ten typ bo tak to do głowy by mi nie przyszło grać na jakąś Martynikę, o której istnieniu nawet nie słyszałem.

marfi 629

marfi

Użytkownik
Noo to na początku zimny prysznic! Pograłem trochę na szybko nie czytając składów i taki mamy efekt ;) Zarówno Meksyk jak i Kanada dostały po dupie. Dla mnie nauczka, w składy nie popatrzałem. Swoją drogą to dosyć logiczne. Właśnie zagrali w PK + są zmęczeni po sezonie + odkąd grają w Copa America to chyba ten turniej jest dla nich priorytetem. Szkoda, że te wszystkie refleksje przyszły dopiero teraz. Ale nic to, postanawiam jeszcze wyjść na +!

omerta 968

omerta

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Honduras
Ostatni oficjalny mecz piłkarze Hondurasu rozegrali 18 czerwca, przegrywając w ramach eliminacji do MŚ ze Stanami Zjednoczonymi (0-1). Wówczas wystąpili w następującym składzie:

Noel Valladares - Arnold Peralta , Jose Velasquez , Juan Pablo Montes , Emilio Izaguirre - Andy Najar , Wilson Palacios , Jorge Claros , Roger Espinoza - Mario Martinez , Carlo Costly

+ weszli z ławki: Oscar Boniek Garcia , Marvin Chavez , Roger Rojas

+ nie zagrali: Kevin Hernandez , Osman Chavez , Brayan Beckeles , Juan Carlos Garcia , Rony Martinez , Diego Reyes , Johnny Leveron , Donis Escober , Orlin Peralta

Na czerwono zaznaczyłem zawodników, których brakuje w kadrze na Gold Cup (ci, którzy są - na zielono). To podstawowy bramkarz, obrońcy – lewy i prawy, pomocnicy – lewy i defensywny oraz aktualnie najlepszy napastnik w reprezentacji (były gracz GKS-u Bełchatów, 6. miejsce w klasyfikacji strzelców w drużynie narodowej Hondurasu). Jak widać, brakuje więcej niż połowy wyjściowego zestawienia.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

Otrzymane punkty reputacji: +2
marfi 629

marfi

Użytkownik
Tak jak kolega wyżej napisał Honduras dosyć osłabiony. Warto przeanalizować ich rywali czyli Haiti. Reprezentacja tego kraju nie grała 2 lata temu w Golden Cup, ale 4 lata temu zagrali tam w ćwierćfinale. Są wyżej od naszej reprezentacji w rankingu fifa, ale to chyba nie jest niespodzianka. Co jest ciekawe w swoich ostatnich meczach w czerwcu pomagali reprezentacji Hiszpanii i Włoch w przygotowaniu do PK. Wiadomo, że to tylko mecze towarzyskie, ale jednak są to dwie wielkie firmy. Z Włochami zremisowali 2:2 po dramatycznym pościgu i golach w 85 i 90 minucie. Włosi wcale nie grali jakimś trzecim składem. Tutaj raport http://www.goal.com/en/match/108749/italy-vs-haiti/lineup-stats?ICID=OP Z mistrzami świata i Europy też nie zagrali źle, a wynik 1-2 z ich perspektywy to na pewno sukces. Hiszpanie jak zawsze nawet bez Xaviego, Iniesty, Busqetsa czy Piqe w baaardzo silnym składzie. http://www.goal.com/en/match/107793/spain-vs-haiti/lineup-stats?ICID=OP Honduras co prawda jak zawsze silny, w ostatnich pucharach półfinały. Nie grają dwie absolutnie największe gwiazdy Izaguirre z Celticu i Espinoza z Wigan. W czerwcu rozegrali 3 mecze w eliminacjach do MŚ. Porażki po 0-1 z Kostaryką i USA i wygrana 2-0 z Jamajką.
Honduras - Haiti 2 DNB 3/10 4.55 Marathonbet
Honduras - Haiti x2 6/10 2.60 Bet365

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Dzisiaj w nocy zmagania w grupie B:
9.07. 03:30
Haiti - Honduras Haiti dnb @5 3/10 paddy, titanbet
Haiti dostało się na Gold Cup po zajęciu trzeciego miejsca w Caribbean Cup w grudniu pokonując Martynikę 1-0 po dogrywce. Honduras z kolei zajął drugie miejsce w Copa Centroamericana przegrywając w finale z Kostaryką 0-1. Nic ciekawego wtedy nie pokazał, wręcz przeciwnie.
W Hondurasie wszystko jest teraz podporządkowane eliminacjom do mundialu. Na 4 kolejki przed końcem zajmuje 4 miejsce, które daje baraże, ale traci do trzeciego Meksyku zaledwie punkt, do drugiej Kostaryki 4 punkty, ale z nią zagra jeszcze u siebie.
Skład nie jest optymalny, zabraknie sporo ważnych zawodników. Zaczynając od podstawowego bramkarza Valladaresa, a Escober, który go pewnie zastąpi zagrał ostatnio tylko w Centroamericanie. Na Gold Cup nie pojechali obrońcy Izaguirre, Victor Bernandez, Juan Pablo Montes, Arnold Peralta. W ofensywie zabraknie Rogera Espinozy, Carlo Costly&#39;ego, Jerry&#39;ego Bengtsona, defensywnego Wilsona Palaciosa. No ludzie, skład, na którym opiera się kadra w eliminacjach został w domu.
Może Haiti nie jest super wymagającym rywalem, ale powinni napsuć sporo krwi. Jest w zespole kilku zawodników, którzy powinni być znani szerszej publiczności. M.in. Jean-Jacques Pierre, obecnie w Caen. Ofensywa prezentuje się całkiem nieźle i Escober coś na pewno wyciągnie z siatki.
Na papierze faworytem jest Honduras, nie ma co do tego wątpliwości, ale na dzień dzisiejszy lepiej zgrane jest Haiti i przede wszystkim podbudowane wynikami z Hiszpanią i Włochami. Jeśli Haiti chce wyjść z grupy to w tym meczu nie może przegrać, bo z Salwadorem i Trynidadem będzie o wiele ciężej.
⛔ 0-2, -3j.
09.07. 01:00
Salwador - Trynidad i Tobago Trynidad i Tobago @2.57 3/10 pinnacle
Trynidad wraca do ogólnej świadomości po kryzysie jaki dopadł ten zespół po mundialu 2006. Na Gold Cup 2007 jeszcze pojechał, ale z jednym punktem odpadł już w fazie grupowej, na dwóch kolejnych Trynidadu zabrakło. Na Pucharze Karaibów o ile jeszcze w 2007 zajął drugie miejsce (rozgrywany u siebie), to już w 2008 i 2010 nawet nie wyszedł z grupy. Dopiero w grudniu ubiegłego roku coś się zmieniło i zajął drugie miejsce. Choć mało brakowało, by znowu odpadł w grupie. Ledwo wygrał decydujący mecz z Dominikaną w grupie, potem w półfinale z Martyniką najpierw wyrównał fuksem w 90 minucie, by wygrać w karnych. W finale szczęście się odwróciło i Kuba wygrała po dogrywce.
Trynidad jest nieobliczalnym zespołem, ale skład jaki przywiózł na Gold Cup jest doświadczony, choć zabraknie Devorna Jorslinga. Na pewno stać wyspiarzy na wyjście z grupy. Zainwestowano sporo kasy w dwa obozy przygotowawcze. Działacze jak i cały związek jest dość mocno napalony na dobry wynik na Gold Cup.
Salwador zajął 3 miejsce na Copa Centroamericana i awansował na Gold Cup. Skład jest dość rezerwowy. Zabraknie wielu zawodników z pierwszego faktycznego zespołu, doświadczenie seniorskie dość małe. Kilku z nich było rezerwowymi na Gold Cup 2011, kilku grało w kwalach do IO w Londynie rok temu.
⛔ 2-2, -3j.

omerta 968

omerta

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Stany Zjednoczone
Informacyjnie. Po słabym starcie w 2013 roku (między innymi zdobyciu tylko czterech punktów w trzech meczach eliminacji do MŚ) i wyraźnej porażce w towarzyskim spotkaniu z Belgią (swoją drogą, już można powiedzieć, że bardzo silnej ekipy), mało kto się spodziewał, że Jankesi w kontrolnej potyczce pokonają Niemców (4-3). Oczywiście, nasi zachodni sąsiedzi zagrali w osłabionym składzie (bez piłkarzy Bayernu Monachium i Borussii Dortmund – nie licząc obecnego w kadrze Svena Bendera), ale mimo wszystko triumf USA mnie osobiście zaskoczył (zwłaszcza, że wcześniej niemiecki zespół wygrał bardzo pewnie z Ekwadorem). Od tego momentu coś w drużynie amerykańskiej poszło do przodu – trzy wygrane w spotkaniach o punkty (Jamajka 2-1, Panama 2-0 i Honduras 1-0) i odzyskanie 1. lokaty w grupie – maraton zakończony powodzeniem. Na Gold Cup trener Jurgen Klinsmann nie zabrał najmocniejszej kadry. Biorąc pod uwagę ostatni mecz (ale nie ten z Gwatemalą 5 lipca, wygrany przez USA 6-0) z Hondurasem, opiekun Jankesów nie może liczyć na swoich podstawowych piłkarzy. Co ciekawe, w kadrze powołanej przez Niemca nie ma ani jednego zawodnika, który rozpoczął starcie z Hondurasem (Howard, Evans, Gonzalez, Besler, Johnson, Zusi, Bradley, Jones, Johnson, Dempsey i Altidore). Z istotnych graczy brakuje także E. Johnsona, Kljestana, czy Bocanegry – wygląda to interesująco z naszego (typujących Gold Cup) punktu widzenia. Aktualna kadra, to głównie piłkarze występujący na co dzień w MLS (w tym wracający do kadry Landon Donovan oraz doświadczony DaMarcus Beasley) i lidze meksykańskiej. Zawodnicy z europejskich klubów także są, ale w mniejszości (Onyewu z Malagi, czy Holden z Boltonu), co oczywiście nie oznacza, że Amerykanie ten turniej przegrają – wręcz przeciwnie. Uważam, że przy „olaniu” tej imprezy przez Meksyk (nie ma się też co dziwić, mieli trudny terminarz) i równie okrojonych innych ekipach, to właśnie gospodarze ma największe szanse na końcowy sukces.
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

viller 0

viller

Użytkownik
Witam , co myślicie o meczu Belize-Usa handicap 0;2 na Usa , rozgromili Gwatamelę 6;0 a Belize zremisowało z Gwatamelą , myślę iż 3;0 w tym meczu to pewniak ;)

omerta 968

omerta

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Kostaryka
Reprezentacja Kostaryki pod wodzą kolumbijskiego trenera Jorge’a Luisa Pinto od dłuższego czasu prezentuje się bardzo dobrze, a w tym roku z 12 meczów wygrali osiem i tylko raz przegrali (w eliminacjach do MŚ z USA na terenie rywala, w dodatku minimalnie, bo 0-1). Co więcej, w styczniu triumfowali w Copa Centroamericana (choć widząc skład tego turnieju – z ważniejszych ekip Honduras i Panama), pokonując w finale właśnie Honduras. Z tym, że należy zdać sobie sprawę, iż wówczas nie był to najsilniejszy skład zarówno Kostaryki, jak i Hondurasu, choć nie można też powiedzieć, że były to głębokie rezerwy. Ostatni oficjalny mecz piłkarze Kostaryki zagrali 18 czerwca, wygrywając z Panamą (2-0). Z podstawowego składu na Gold Cup zabraknie bramkarza (Navasa), prawego obrońcy (Gamboy) i piłkarzy odpowiedzialnych za ofensywę (Cambella, Ruiza i Bolanosa). Wydaje się, że najmocniejszą stroną tego zespołu będzie defensywa, która wystąpi na Gold Cup w silnym zestawieniu (jak wspomniałem, tylko bez jednej postaci). Co z tego wyniknie? W obecnym wydaniu tego turnieju, to chyba numer 2 na imprezie. Duży wpływ na poczynania Kostaryki może mieć nieobecność zawodnika Fulham – Ruiza, który ma mocną pozycję w zespole i wiele od niego zależy. Teraz ofensywa Los Ticos polegać będzie na Saborio (30 goli w reprezentacji) i Borgisie (11 bramek).

L 0

luki1902

Użytkownik
Salwador - Trinidad (Over 0.5 HT)
Haiti - Honduras (Over 2.0, 2.5)
Nikt mnie nie przekona żeby stawiać w tym pucharze na 1X2. No chyba, że na mecz USA, bo chyba tylko oni spośród mocniejszych reprezentacji traktują te rozgrywki w miarę poważnie. W miarę.
Ale do rzeczy. Co sądzicie o tych typach? Zastanawiałem się nad X2 w pierwszym meczu, ale ostatecznie uznałem ryzyko za zbyt duże jak na kurs na poziomie 1.3x.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Witam , co myślicie o meczu Belize-Usa handicap 0;2 na Usa , rozgromili Gwatamelę 6;0 a Belize zremisowało z Gwatamelą , myślę iż 3;0 w tym meczu to pewniak ;)
Ja sie wlasnie zastanawialem nad Under 3,5 @ 1,85 (Unibet) w meczu Belize vs USA. Wydaje mi sie, ze USA beda chcieli bardzie zagrac na 0 z tyl niz piekny ofensywny futbol (ktory raczej nie jest ich domena). Ogolnie to mysle, ze w tym meczu nie bedzie strzelaniny ale wszystko zalezy od tego ile daja na taki handicap o jakim mowisz. W Unibet za handi (2:0) daja 1,57 wiec mysle, ze rewelacji nie ma, ale kto wie.

viller 0

viller

Użytkownik
Belize ma lepsza jedynastke niz Gwatamela? Nie sadze. Wydaje mi sie ze te 1,57 na handi 0:2 to pewny zarobek , nawet jak wyjdą zawodnicy grajacy w MLS to kropna te 3 bramki;)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
W zasadzie to Amerykanie będą zmotywowani przed swoją publicznością, ale kto mi zagwarantuje, że nie wystarczy im do szczęścia np 2:0. Przy handi na co najmniej 3 bramki i drużynie USA oraz świadomości, że to w końcu puchar i najważniejsza jest wygrana lub przegrana, a nie ilość bramek, ja sobie odpuszczam, jeszcze po tak marnych kursach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom