PhillipS zgadzam sie z tobą dokładnie to samo mam na myśli.
miodzik- to raczej ty ulegasz emocjom w tym momencie. Nie wiem co do rzeczy ma kto ile ma wiosen?Osobiscie uważam , że znam sie na sporcie a jedną z lepszych moich dziedzin jest wlasnie
boks.
Nie uważasz ,że piszac " Andrzej nigdy dobrze nie boksowal" narażąsz sie na śmiesznośc?
Wiesz wogóle jak doszło do wallki z Riddickiem , który w tamtych czasach był uważany za najlepszego boksera świata? Ogladales walke z samoańczykeim Poucha?
Nawet bedąc szalenie obiektywnym cały świat bokserski mówił , że np w walce z Byrdem to był pokaz boksu na światowym poziomie szczególnie pod względem technicznym. A co drugi fachowiec ci powie , że walke z Ruizem Gołota ewidentnie wygrał.
Polecam obejrzec czasem jakis program bokserski gdzie śledzono przebiegi dwóch wspomianych walk od poczatku do konca liczac punkty i Gołota obie powinien wygrac.
Jak możesz pisac , że nigdy dobrze nie boksowal jak pierwsze wielkie walki dotarł po bardzo cięzkich walkach bez dobrego managera / promotra jak dzis. W latach 90 ' nie należał' do Kinga , który rządzi światowym boksem i walczyc o mistrza świata komuś takiemu jak Gołota było szalenie trudno. Gołota walczył z najwiekszymi zabijakami,puncherami w światowym boksie.
A , że najważniejszych walk nie wygrał to już inna sprawa i o tym wspomniał PhilipS.
Chociaż tak naprawde walke z Bowem obie ' powinien' wygrac z Grantem również. Z tym ostatnim to nawet on był zdziwiony gdy została jedna runda posłal Andrzeja na deski i na rutynowe pytanie sędziego " Chcesz dalej walczyc" Gołota nie odpowiedział nic odesłał go do narożnika i przegrał przez TKO.
Nie mówie , że musisz lubic Gołote , Adamka czy kogo kolwiek innego ale nie oczerniaj faktów , że Gołota był najzdolniejszym bokserem lat 90 białej rasy napewno.
Kiedyś na portalu bokserskim widziałem takie zdanie: "Gołota miał wszystko świetną szybkośc,dynamike poprzez polską szkołę boksu dobrą technike i mocny cios dlaczego zatem nie został mistrzem świata?Mówiono , że przegrywał przez głupote a inni , że przez słabą psychike , która niezbędna jest do wygrywania na szczycie i mają ją tylko wielcy mistrzowie."
Cóż miał wszystko a jednak nie miał jednego ale dla mnie jest mistrzem. ????