Pierwsza sprawa. Tak jak pisałem Jovanowski w katastrofalnej formie i Radwańska zjechała ją równo. Pisałem o tym przed meczem, ale mój post został usunięty, bo z tego co słyszałem wywołał jakieś agresywną reakcję, nie za bardzo merytoryczną, ale raczej atak w moją osobę. Piszę o tym dlatego, żeby zwrócić ludziom którzy mają do mnie jakiś problem uwagę i następnym razem, jeśli macie coś do mnie to piszcie na PW i nie zaśmiecajcie forum.
Jak już jesteśmy przy Radwańskiej to czekam na kursy na Venus. Biorę wszystko powyżej 1.60, ale liczę, że będzie dużo wyżej i że buki zrobią błąd i wystawią Radwańską w roli faworytki. Zgadzam się z tym, że Venus ma przestoje, słabsze momenty, sam pisałem o tym przed meczem 1 rundy, ale jak już wejdzie na swój poziom, a to ciągle potrafi to Agnieszka nie ma czego szukać. W 1 rundzie po słabym 1 secie, od 2 zaczęła grać kapitalnie. Serwis na najwyższym poziomie. Returny marzenie. Np. pod koniec 3 seta w odpowiedzi na 2 serwis 5 z rzędu winnerów z returnu po linii czy to z forhendu czy backhandu. To będzie 2 runda więc Venus jeszcze na świeżości na pewno będzie w stanie ponownie zagrać
tenis na najwyższym poziomie i tak oto znowu nastąpi wielka porażka Radwańskiej w Szlemie.
A teraz przejdźmy do tego co na dzisiaj przygotowałem.
Hradecká Lucie - Goerges Julia - 2.78
Ten mecz upatrzyłem sobie od razu po losowaniu i trzymamy się planu. Wbrew pozorom nie gram na Hradecką, dlatego, że dobrze zagrała w Madrycie, można powiedzieć, że ten występ jest mi nie rękę, bo gdyby nie on to kursy byłby dużo wyższe. Na Czeszkę zwróciłem uwagę, na początku ubiegłego roku, gdzie nagle się wybiła i zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i nadal robi. Nie będzie za dużo pisał o jej atutach, bo każdy kto się trochę interesuje tenisem powinien widzieć przynajmniej jakiś jej występ, choćby ten w Madrycie. W skrócie to atomowy serwis i super ofensywne parcie do przodu. Goerges to świetna zawodniczka i jak jest w formie to jest groźna dla wszystkich, dużo bardziej wszechstronna od Czeszki. Dobry serwis, kończące uderzenie z obu stron, dobra gra kątowa. Tylko jest teraz 1 problem. Forma, nie ma kompletnie formy. Tylko prostych, banalnych błędów ile ona popełnia w ostatnim czasie, to chyba nie popełnia przez cały ubiegły sezon. Wyrzuca piłki, których nie ma prawa wyrzucić, źle się ustawie, źle dochodzi do piłek, a o serwisie to już nie będę mówił, bo ten element nie funkcjonuje nawet w najmniejszym stopniu, raczej przynosi więcej problemów niż korzyści. Także przed Czeszką wielka szansa i jak nie zejdzie poniżej pewnego poziomu wygra ten mecz.