>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

French Open '12 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
G 4

gladius

Użytkownik
Azarenka to fantastyczna aktorka. Nie pierwszy raz rozpoczyna mecz od fatalnej dyspozycji, gra żenująco, popełnia amatorskie błędy, jej twarz mówi &quot;nie mam dziś dnia, przegram&quot;, przegrywa seta, po czym NAGLE w drugim secie ożywa i gra jak na zawodniczkę z top10 przystało. Taki scenariusz oczywiście może się zdarzyć, to tylko sport, ale jeśli zdarza się to w 75% spotkań ze słabszymi rywalkami to jednak coś tu nie gra. Białorusinka grać potrafi, ale klasy nie ma zupełnie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
M. Bartoli - K. Pliskova +5,5 gemów K. Pliskova (1,87)
Pinnacle Sports
Słusznie zauwazył geryx oraz Funt że w tym typie jest pewnego rodzaju duża szansa. M. Bartoli w meczu z Urszulą wyglądała jakby ze szpitala z oddziału chirurgi wyszła. Cała poklejona bandażami niczym baner reklamowy. Jej gra dała dużo do myślenia jeżeli chodzi o formę na French Open. Masa piłek autowych i sporo w siatkę. Totalnie brak czucia. Francuzka od jakiegoś gra jakby miała już dość i czekała na urlop. Co się zdziwić, Marion pcha się wszędzie. Jej tata trener troszkę przegina na mój gust z grafikiem swoje córeczki. To będzie pierwszy mecz M. Bartoli w tym turnieju w tym sezonie więc może powstać podobna sytuacja jak dzisiaj w meczu Azarenka z Brianti. Tak na nawiasie to nie wiem jak Włoszka mogła ten mecz spierniczyć. Wracając do tematu szansa tym bardziej szansa gemowa dla K. Pliskovej wydaje się być jak najbardziej do pokrycia zwłaszcza że zawodniczka prezentuje się nieźle ostatnio na cegle. Szansa spora co tu więcej dodawać.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +2
kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
po czym NAGLE w drugim secie ożywa i gra jak na zawodniczkę z top10 przystało.
Tak powinna grać zawodniczka z top10??? No bez przesady. To nie Azerenka zaczęła grać tylko Brianti chyba się spaliła myślą, że może wyjść na 5-0 i przestała grać. A Azerenka nic wielkiego w tym spotkaniu nie pokazała... Chyba, że tak dużą ilość błędów niewymuszonych.

G 4

gladius

Użytkownik
Oczywiście, że Brianti się posypała, ale Azarenka zaczęła grać agresywniej, więcej atakować i popełniać znacznie mniej niewymuszonych błędów. Zdanie, które zacytowałeś z mojego poprzedniego postu niekoniecznie w 100% odnosiło się do dzisiejszego spotkania, ale zazwyczaj tak wygląda zmiany gry Białorusinki. Dziś Azarenka niemiłosiernie kaleczyła tenis, od poruszania się na korcie, poprzez wymiany, grę przy siatce i uderzenia kończące. Jednak w drugim secie, przynajmniej moim zdaniem widać było zmianę w grze Azarenki.

M 4

matlang

Użytkownik
Pod koniec drugiego setu poprawiło grę bo do stanu 4:0 grała fatalnie, popełniała mnóstwo błędów, sama nie widziała jak poprawić grę, nic jej nie wychodziło. Przełomowy był długo grany gem na 4:1 i od tego czasu zaczęła grać lepiej. Gdyby ten gem przegrała a miała 2 razy Brianti break pointa to Azarenka nie wygrała by już tego meczu.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Jovanovski 20⛔, bet365, Bojana to nieprzewidywalna dziewczyna. Jak ma dzień to może zrobić sensacje kazdej pannie w turze. Grać potrafi bo widziałem ją już paredziesiąt razy w akcji. Nie ma nic do stracenia...Pierwsze rundy w wykonaniu Radwisi są różne. Wychodzi z pozycji murowanej faworytki i mysli że kazda dziewczyna będzie na kolanach błagać o litość...jak najmniejszym nakładem sił chce wygrać. Sport widział nie takie niespodzianki, moze dzisiaj mi bukmacherskie szczęscie dopisze? Aza wisiała na włosku, szkoda, szkoda, szkoda, Alberta by sprawiła mega kosmiczny dramat Azie. To chyba Serena pozamiata, ale jest w tym turnieju kilka dobrych nazwisk...Cetkovska tez pozamiatała podmęczoną rumunke, jednak moja konstatacja, którą się kieruję w tenisie pań od lat dała znać osobie jak zawsze, :&quot;tygodniowezmęczenie&quot; kontra swiezość i ogromne umiejętności, dla mnie ciut lepsze od Halep...1.95 bylo jak miód na rane...miłego popołdnia, w końcu u mnie wyszło słońce, bo cały czas padalo od rana!

stawka 5 pln
wygrana 100 pln

Andre@

@ scotratez dzięki za koleżeński kontakt, oby tak dalej! pozdro!
// meczyk z Venus będzie arcy ciekawy, może na centralnym? Ale Iska faworytką jak nigdy, jej tenis jest teraz najlepszy w karierze, doszła pewność siebie, Venus za duzo psuje i jest bardzo niepewna, ma przestoje...

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jovanovski 20, Bet365, Bojana to nieprzewidywalna dziewczyna. Jak ma dzień to może zrobić sensacje kazdej pannie w turze. Grać potrafi bo widziałem ją już paredziesiąt razy w akcji. Nie ma nic do stracenia...
Nie porownujmy Jovanovski z zeszlych lat do tej dziewczyna ktora jest dzis. Jesli przegrywa z Domachowska (niedawno) to z Isia nie zdziwie sie jak dostanie 6-0 6-0. Fajnie ze szukasz niespodzianek ale nie tutaj...
Rus-Hampton expekt 1,95
Amerykanka specjalistka od clayu nie jest ale tu bardziej chodzi o problemy Holenderki ktora 4 dni temu kreczowala w Brukseli. W tym roku nie zachwycala juz pzred kontuzja wiec po tez nie spodziewalbym sie dobrej gry a kurs na Jamie bardzo przyjemny. Jako ciekawostke trzeba dodac ze Hampton urwala nawet seta Radwanskiej co prawda na hardzie ale zawsze cos.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Clement z Bogomolovem zaraz powinni skończyc, ale ja podbijam typ na Bojane Jovanovski. Pooglądałem sobie kilka minut materiału na Youtube, żeby sobie dziewczynę przypomniec i na prawdę nie jest źle. Serwis poprawny, bardzo dobrze się porusza i potrafi byc regularna. Co prawda nie przepada za nawierzchnią ziemną, ale Aga też woli bardziej szybsze nawierzchnie. Ostatnio Radwańska kiepsko rozpoczyna spotkania i spina się gdy robi się już gorąco. Liczę na to i dzisiaj, że zanim Aga się obudzi to Jovanovski ugra 2-3 gemy. Typ zostanie pozytywnie rozliczony przy wyniku 6:3 6:2 - nie liczę tu na seta czy większy dorobek gemowy dla młodej Serbki, ale liczę że 5 gemów ugra.
Bojana Jovanovski + 7.5gema 1.96 Bwin ⛔
Bojana inteligencją w swojej grze nie grzeszy. - Cenna informacja na przyszłośc.​

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Ivanovic, ????Safarova:?, Goerges✅ 1.90⛔ bet at home
Anka swietnie wyglądała w 1 rundzie. Zawijała aż miło. Forma na cwiercfinał, kto wie? Sahar trzyma swój poziom, czyli umiarkowane dno w dłuższej perspektywie czasowej, czasami ma wyskoki, Serbka lepsza aktualnie o pare klas. Lucka w Pradze zagrała fantastycznie, miałem okazje oglądać jej pare meczy, rewelacja. Na babcie z hiszpanii starczy. Hiszpanka jedną nogą na emeryturze, chyba ze debelki ją jeszcze cieszą. Czeszka pogoni espaniolke. Ja wierzę w Julke, miała trochę czasu na odbudowe formy i złapanie wiatru w żagle. Czeszka serwuje potężnie i gra agresywnie, jak ma dzień to niszczy, ale z Julką nie będzie łatwo, niemka ma tez czym uderzyć. Mecz po 50 ale ja lekko faworyzuje Niemke, której o dziwo kibicuje, dziwne kibicować Niemce? ale Julke cenię za waleczność i nieustępliwość, charakter lwicy , który bardzo sobie cenię. Jak Julka nastwi forhend, dołoży regularność i dobry serwis to będę się cieszyć z wygranego biletu po 1.90. 2 pewniaki wchodzą na 99% ostatni to mój nos i intuicja, która mnie mam nadzieję nie zawiedzie. Allez panienki.

---

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Hradecka-Georges 2 1,5 Pinnacle
Po prostu nie wierze,że Niemka tego nie wygra.Hradecka wyskoczyła jak filip z konopii w Madrycie ale clay tam był szybki i sprzyjał jej serwisowi,we Francji już tak miło będzie.Po za tym wystarczy spojrzeć na inne wyniki Czeszki na mączce w tym sezonie i rewelacji nie ma,Georges słabo gra ale i tak na Hradecką powinno spokojnie starczyć.
Vesnina-Watson 2 2,8
Watson fajnie przebrnęła kwalifkacje,choć nawierzchnia nie pod nią.Vesnina dawno nie miała większe wtopki i czemu nie jutro?Brytyjka nieźle sobie poczynała w kwalach,zapoznała się z mączką i może być naprawdę różnie jutro.Value jak dla mnie.

Klepac/Rosolska
-Kops/Spears 1 2,55 Bwin
Kops ze Spears na clayu to dno,Rosolska ostatnio nieźle sobie pograła w Belgii z Zheng dochodzą do finału,z Klepac nie raz już grała więc zgranie jakieś jest a,że rywalki cienkie jak barszcz na mączce imo warto według mnie po takim kursie spróbować.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Vesnina+Pavlyuchenkova
ako 1,85
( w wiekszosci bukach)
Dubelek na jutro z WTA. Vesnina ma specyficzna urode ale niesamowicie mnie kreci ale przejdzmy do konkretow. Final w Budapeszcie w znosnie obsadzonym turnieju i porazka z mocna w tym roku Errani. W Charlestone i Madrycie porazki z Serena wiec wstydu nie ma. Na kortach twardych w tym roku jej nie szlo ale to juz przeszlosc i przeszlismy na ziemne na ktorych lepsza moze nie jest ale widac ze forma wzrosla i da sobie rade. Watson ma za soba 3 mecze w kwalach, bardzo nieudane turnieje dla kelnerek we Francji i porazki z Mladenovic 6-2 6-1 czy Cadantu raczej przynosza wstyd. W Estoril doszla do 2 rundy wygrywajac z Hradecka o ktorej bylo glosno ale jak widac tylko chwilowo wiec to zaden wielki sukces. Jutro powinna zakonczyc udzial w RG.
Pavlyuchenkova to rozczarowanie sezonu. Bardzo krytykowana i mowi sie ze jest bez formy. Ale popatrzmy z kim ona przegrywala : Petrova, Ivanovic, Serena, Jankovic czy Kvitova. Sama czolowka swiatowa wiec nie ma co sie dziwic ze im ulegala. Na twardych jeszcze gorzej szlo ale to tez juz dawno. Ogladalem ja w meczu z Kvitova i sprawiala nawet dobre wrazenie mimo porazki 5-7 4-6. Jesli Rosjanka nie ma formy to co powiedziec o Wegierce ??!! To dopiero jest przyklad jak slabo mozna grac. 3 porazki w ostatnich 4 meczach z ta sama zawodniczka czyli Tsurenko ktora jakas wybitna tenisistka nie jest. Przegrala w 1 rundzie w Budapeszcie u siebie wiec spory wstyd. W Stuttgarcie doszla do 2 rundy przechodzac kwale ale tak naprawde nie natrafila na nikogo szczegolnego i wygrywala z kelnerkami a z Radwanska mimo wyniku 3-6 4-6 nie miala nic do powiedzenia. Anastasia powinna jutro spokojnie dac sobie rade z Wegierka.

Rus-Hampton Expekt 1,95

Amerykanka specjalistka od clayu nie jest ale tu bardziej chodzi o problemy Holenderki ktora 4 dni temu kreczowala w Brukseli. W tym roku nie zachwycala juz pzred kontuzja wiec po tez nie spodziewalbym sie dobrej gry a kurs na Jamie bardzo przyjemny. Jako ciekawostke trzeba dodac ze Hampton urwala nawet seta Radwanskiej co prawda na hardzie ale zawsze cos.

Kirilenko-Larriere 8,00
Piknikowo bo nie wiadomo do konca jak ze zdrowiem Rosjanki. Jesli wszystko ok to moze skonczyc sie 6-0 6-0 jednak sadze ze moze cos byc na rzeczy dlatego gram w expekcie (mozna w bwinie) i licze na krecz.

T 53

tennispro

Użytkownik
Pierwsza sprawa. Tak jak pisałem Jovanowski w katastrofalnej formie i Radwańska zjechała ją równo. Pisałem o tym przed meczem, ale mój post został usunięty, bo z tego co słyszałem wywołał jakieś agresywną reakcję, nie za bardzo merytoryczną, ale raczej atak w moją osobę. Piszę o tym dlatego, żeby zwrócić ludziom którzy mają do mnie jakiś problem uwagę i następnym razem, jeśli macie coś do mnie to piszcie na PW i nie zaśmiecajcie forum.

Jak już jesteśmy przy Radwańskiej to czekam na kursy na Venus. Biorę wszystko powyżej 1.60, ale liczę, że będzie dużo wyżej i że buki zrobią błąd i wystawią Radwańską w roli faworytki. Zgadzam się z tym, że Venus ma przestoje, słabsze momenty, sam pisałem o tym przed meczem 1 rundy, ale jak już wejdzie na swój poziom, a to ciągle potrafi to Agnieszka nie ma czego szukać. W 1 rundzie po słabym 1 secie, od 2 zaczęła grać kapitalnie. Serwis na najwyższym poziomie. Returny marzenie. Np. pod koniec 3 seta w odpowiedzi na 2 serwis 5 z rzędu winnerów z returnu po linii czy to z forhendu czy backhandu. To będzie 2 runda więc Venus jeszcze na świeżości na pewno będzie w stanie ponownie zagrać tenis na najwyższym poziomie i tak oto znowu nastąpi wielka porażka Radwańskiej w Szlemie.

A teraz przejdźmy do tego co na dzisiaj przygotowałem.

Hradecká Lucie - Goerges Julia - 2.78

Ten mecz upatrzyłem sobie od razu po losowaniu i trzymamy się planu. Wbrew pozorom nie gram na Hradecką, dlatego, że dobrze zagrała w Madrycie, można powiedzieć, że ten występ jest mi nie rękę, bo gdyby nie on to kursy byłby dużo wyższe. Na Czeszkę zwróciłem uwagę, na początku ubiegłego roku, gdzie nagle się wybiła i zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie i nadal robi. Nie będzie za dużo pisał o jej atutach, bo każdy kto się trochę interesuje tenisem powinien widzieć przynajmniej jakiś jej występ, choćby ten w Madrycie. W skrócie to atomowy serwis i super ofensywne parcie do przodu. Goerges to świetna zawodniczka i jak jest w formie to jest groźna dla wszystkich, dużo bardziej wszechstronna od Czeszki. Dobry serwis, kończące uderzenie z obu stron, dobra gra kątowa. Tylko jest teraz 1 problem. Forma, nie ma kompletnie formy. Tylko prostych, banalnych błędów ile ona popełnia w ostatnim czasie, to chyba nie popełnia przez cały ubiegły sezon. Wyrzuca piłki, których nie ma prawa wyrzucić, źle się ustawie, źle dochodzi do piłek, a o serwisie to już nie będę mówił, bo ten element nie funkcjonuje nawet w najmniejszym stopniu, raczej przynosi więcej problemów niż korzyści. Także przed Czeszką wielka szansa i jak nie zejdzie poniżej pewnego poziomu wygra ten mecz.

J 13

jrq-

Użytkownik
Założę się o wszystko, że Iśka ogra Venus w dwóch setach :]
(choć nie mam zwyczaju grać WTA)
Jak grały ostatnio, to też połowa forum typowała przeciw Polce, co jest kompletnie niezrozumiałe.
Ja z kolei liczę na prezent od buków i kurs w granicach 1.50 na Iśke. Z Agnieszki regularnością, to jak to piszesz, zanim Venus wejdzie na swój poziom, będzie po meczu.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tennis, WTA French Open - Doubles, 29-05-2012, 15:00
Kerber/A. Radwanska - I. Benesova/B. Zahlavova Strycova
Typ: A. Kerber / A. Radwanska @ 1.90 | Expekt ✅ 7-6 7-5 :spokodfhgfh:
Typ: A. Kerber / A. Radwanska 2-0 @ 3.15 | Expekt ✅

Jasne, ktoś powie, że stawianie na deblistki, które grają ze sobą po raz pierwszy to szaleństwo.. Tylko, że są to topowe singlistki w tym sezonie, w dobrej formie, ze świetną techniką predysponującą je do gry kombinacyjnej itd. Dodatkowo już trochę obyte z deblem, występowały już z wieloma partnerkami. Wczoraj obie szybko odprawiły swoje rywalki w 1 rundzie singla, więc nie ma mowy o zmęczeniu. Co do Czeszek, to oczywiście są to dobre deblistki, ale grające bardzo nierówno. W Stuttgarcie niespodziewany triumf, tydzień później porażka w 1 rundzie w Madrycie... Dodatkowym czynnikiem przeciwko Czeszkom jest wczorajsza kontuzja Zahlavowej w singlu, 2 razy zgłaszała medicala, mocno oplastrowane prawe udo i bardzo niepewna gra. Wprawdzie dograła mecz do końca (nie każdy jest Bogomolovem Jr), ale jej gra, zwłaszcza w końcówce, była pełna błędów wynikających ze złego ustawiania się do uderzeń. Trudno spodziewać się, żeby poziom jej gry zmienił się po kilkunastu godzinach. Mimo wszystko lepiej zagrać w buku rozliczającym krecz jako przegraną.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina Tenis WTA
Spotkanie:Wickmayer - Pironkova
typ: Pironkova
Kurs: 3.33
bukmachers: Pinnacle

Mecz turniej wielkiego szlema Roland Garros na kortach ziemnych spotykają się Bułgarka Pironkova aktualnie na 41 miejscu w rankingu oraz zajmująca 35 miejsce Belgijka Wickmayer. Belgijka po bardzo udanych ostatnich sezonach najwyraźniej spuściła z tonu sezon na kortach ziemny bardzo przeciętny zaledwie II rundy w turniejach w Brukseli i Madrycie. Porażki z takimi zawodniczkami jak Benesova czy będąca w słabej formie Vinci chlubu nie przynosza. zresztą wickmayer uwielbia grać na nawierzchniach twardych natomiast na ziemi wychodza jej duże braki techniczne. belgijka swego czasu była oskarżana po cichu o doping gdyz próbowała unikać kontroli jednak nigdy nie udowodniono jej dopingu. natomiast Bułgarka grać potrafi jednak nie może tego pokazać poza pojedynczymi meczami. W tym sezonie na kortach ziemnych niczego wielkiego nie zwojowała słaba gra w Rzymie i Madrycie jednak w Brukseli zagrała przyzwoicie osiągając ćwierćfinał gdzie uległa Kanepi wcześniej zagrał adwa dobre mecze pokonując Daniilidou oraz Petrovą Bułgarka moim zdaniem w dzisiejszym meczu powinna walczyć jak rowny z równym z Belgijka , która daleka jest od optymalnej formy. Kurs moim zdaniem przesadzony zdecydowanie warto zagrać delikatnie.

egreg 942

egreg

Użytkownik
Jak już jesteśmy przy Radwańskiej to czekam na kursy na Venus. Biorę wszystko powyżej 1.60, ale liczę, że będzie dużo wyżej i że buki zrobią błąd i wystawią Radwańską w roli faworytki.
He he zabawne , mówisz i masz, Radwańska 1.48 - V.Wiliams 2.88 (Pinnacle), czyli według tego co piszesz buki musiały się pomylić w sposób wręcz kompromitujący.
Być może masz odrobinkę racji , ale i tak kurs na Wiliams nie spadnie zbyt mocno
Bardzo możliwe że Amerykanka wygra czego Ci akurat w tym przypadku nie życzę ze zrozumiałych powodów.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Jak już jesteśmy przy Radwańskiej to czekam na kursy na Venus. Biorę wszystko powyżej 1.60, ale liczę, że będzie dużo wyżej i że buki zrobią błąd i wystawią Radwańską w roli faworytki.
Co Ty kolego opowiadasz ???? Szukasz niespodzianki w tym meczu? Życzę niepowodzenia. Nie zgodzę się z tym hurraoptymizmem Twoim dotyczącym Amerykanki. Akurat jej mecze ostatnio oglądam dosyć regularnie i w przypadku tego meczu w ciemno biorę ale Agnieszkę. Venus ma słaby serwis do tego jest niedokładna.Faktem jest że rozkręca się z meczu na mecz jednak momentami uderza piłki na przysłowiowy przypał &quot;uda się albo nie uda się&quot;. Mocną stroną Venus na pewno będzie siła, ale jak widac po wczorajszym meczu Agnieszki siła nie zawsze idzie w parze z wynikiem. Potrzebna jest jeszcze główka. I w tej kwestii Agnieszka ma przewagę nad Amerykanką. Polka gra poukładany solidny kombinacyjny tenis, chociaż trzeba zwrócić uwagę że w przypadku dropshotów mniej ich zagrywa ostatnio niż na hardzie. Podczas wymian spodziewam się ze Polka będzie górą, ponieważ jest jedną z nielicznych zawodniczek które potrafią długo wymieniać piłkę na korcie. Przewagą Amerykanki może być silny return, jeżeli Agnieszka będzie miała kiepskie podanie szczególnie drugie może być mały problem. Jednak znowu chce zauważyć że Venus serwisem też nie zachwyca. Tutaj bez kombinowania po prostu typ na Polkę. Widziałem jej grę w Brukseli widziałem wczorajszy mecz i jest dobrze.
Agnieszka Radwańska - Venus Williams - 1 (1,45) ✅
Pinnacle Sports

roy. 187

roy.

Forum VIP
Pierwsza sprawa. Tak jak pisałem Jovanowski w katastrofalnej formie i Radwańska zjechała ją równo. Pisałem o tym przed meczem, ale mój post został usunięty, bo z tego co słyszałem wywołał jakieś agresywną reakcję, nie za bardzo merytoryczną, ale raczej atak w moją osobę. Piszę o tym dlatego, żeby zwrócić ludziom którzy mają do mnie jakiś problem uwagę i następnym razem, jeśli macie coś do mnie to piszcie na PW i nie zaśmiecajcie forum.
Jak już jesteśmy przy Radwańskiej to czekam na kursy na Venus. Biorę wszystko powyżej 1.60, ale liczę, że będzie dużo wyżej i że buki zrobią błąd i wystawią Radwańską w roli faworytki. Zgadzam się z tym, że Venus ma przestoje, słabsze momenty, sam pisałem o tym przed meczem 1 rundy, ale jak już wejdzie na swój poziom, a to ciągle potrafi to Agnieszka nie ma czego szukać. W 1 rundzie po słabym 1 secie, od 2 zaczęła grać kapitalnie. Serwis na najwyższym poziomie. Returny marzenie. Np. pod koniec 3 seta w odpowiedzi na 2 serwis 5 z rzędu winnerów z returnu po linii czy to z forhendu czy backhandu. To będzie 2 runda więc Venus jeszcze na świeżości na pewno będzie w stanie ponownie zagrać tenis na najwyższym poziomie i tak oto znowu nastąpi wielka porażka Radwańskiej w Szlemie.
Wszystko powyzej 1.60? Nie rozsmieszaj mnie, piszesz to w taki sposob jakby Venus miala byc tutaj faworytem?! Aga grala z nia na hardzie i byla faworytka tymbardziej bedzie nim na clayu. Moze nie jest to ulubiona nawierzchnia Agnieszki ale tymbardziej nie jest Amerykanki. Zreszta kursy juz sa i lap sobie 3.00@ na Venus i przegrywaj szybko i gladko

T 53

tennispro

Użytkownik
Szkoda, Hradeckiej, bo tam ewidentnie jakieś problemy zdrowotne przeszkodziły w wygranej.

No, ale wracając do jutrzejszego meczu, który nas wszystkich pewnie interesuje. Tak jak mówiłem, że będę grał na Venus i tak robię. Kursy są bajeczne, choć w sumie takich się spodziewałem, choć nie spodziewałem się, że od razu tak szybko będą jeszcze spadać na Radwańską. Także takie 1.40 - 3.00 to jest dla mnie jakaś pomyłka i spodziewam się jeszcze jakiejś korekty. Co do twojego pytania scotratez to nie szukam w tym meczu niespodzianki. Według mnie faworytką jest tu Venus i na nią gram, a, że kursy są takie a nie inne to tylko dobrze dla mnie. A więc dlaczego gram na Venus? Widzę, że nie wszyscy zrozumieli to co wczoraj pisałem, więc powtórzę. Amerykanka gra fantastycznie, kapitalnie, genialnie, po mistrzowsku. To tak w skrócie. Na moment zajrzyjmy w statystki jej meczu z 1 rundy. 6:1 Asy : DF 41/29 Winnery/UE. Jednak to nadal nie oddaje jej geniuszu. 1 set był tragiczny 12W/17UE, potem zaczął się koncert. 2 set 13W/7UE. 3 set 2 asy/0 DF 16 winnerów/5 UE, 4/4 BP wykorzystane, wygrane 100% piłek po 2 serwisie rywalki 10/10. Po prostu bajka. A nie grała z jakąś Jovanovski tylko z kapitalnie grającą Ormaechea. Jak nie chcecie wierzyć w moje słowa to przynajmniej uwierzcie w statystyki. Co mogę od siebie dodać? Serwis świetnie funkcjonuje, wcale koniecznie siłowy, ale dobrze plasowany. Jak mówcie, że Venus gra tylko siłowo i na pałę to jest to kompletną nieprawdą. Gra mądrze z głową, wcale nie musisz skończyć wymiany 1 uderzeniem, ale może zrobić to 3 podejmując mniejsze ryzyko. Returnuje rewelacyjnie. O Radwańskiej pisałem nie będę, bo ile osób tyle własnych zdań i tak nikogo nie przekonam do mojej racji. Kluczowy w tym pojedynku będzie według mnie początek meczu, jak Venus wejdzie w niego na najwyższych obrotach, to będę już mega spokojny o zwycięstwo. Wygra 3,4 pierwsze gemy, Radwańska się obrazi i już będzie szukać wymówki na konferencję prasową, że pechowe losowanie, że zmęczona po Brukseli, czy cokolwiek. Jeszcze na koniec powtórzę. Venus się świeża i wypoczęta. 1 mecz grała w niedzielę i miała 2 dni na odpoczynek. Chcecie ją lekceważyć wasza sprawa, ale to jest ciągle klasowa zawodniczka, jest ewidentnie w formie, jest w 100% dobrze przygotowana fizycznie i jej zwycięstwo w tym meczu jest tu wielce prawdopodobne. Będzie to zupełnie inny mecz niż ten w Miami, gdzie Williams słaniała się na nogach.

Venus Williams 3.00

roY proszę nie płacz. Jeśli według ciebie kursy 1.4-3.00 są adekwatne do tego co potrafią obie te zawodniczki, to twoja sprawa i masz pełne prawo grać na Radwańską po takim kursie. Droga wolna. Ale daruj sobie takie uszczypliwe uwagi. I nie za bardzo rozumiem co chcesz powiedzieć przez to:
Moze nie jest to ulubiona nawierzchnia Agnieszki ale tymbardziej nie jest Amerykanki.
Venus na clayu przegrała w karierze 39 meczy. Wygrała 140. Nie ma do ciebie więcej pytań.

roy. 187

roy.

Forum VIP
Plakac to ty bedziesz po jutrzejszej wtopie Venus, nie ja. Po co ty w ogole przywolujesz te staty? Od kiedy to staty graja? Jesli bierzesz sobie staty wyzej formy zawodniczek to nie co w ogole z toba dywagowac na temat jakiegokolwiek meczu. Venus dostanie tak jak dostala ostatnio.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom