cytat z dnia 1 listopada 2019 00:13 przez tyrion77+Serio już tak daleko zaszły sprawy , ze jeden użytkownik wkleja "kombinacje na pałę" żeby pomóc drugiemu użytkownikowi
Bukmacherzy nie musza juz nic robić , zwyczajnie Ci oczytani i bardziej inteligentni ich pracownicy zwyczajnie kopiują schematy z których korzystali już inni na przestrzeni wieków .....
Użyty w tym konkretnym przypadku schemat to "użyteczny idiota" . Zostało ono wymyslone kilkaset lat wstecz jednak super odniesienia do niego znajdziemy w ostatnich 200 latach :
Na początek regułka z Wielkiego Słownika Języka Polskiego :
pożyteczny idiota
rzadziej użyteczny idiota
- Definicja
pejorat.
osoba, która kierując się własnymi poglądami i szlachetnymi intencjami, działa nieświadomie na rzecz czyichś interesów politycznych
Kamilciu - to nie jest pojazd skierowany wobec Ciebie ....po prostu padłaś ofiarą prostej gry socjotechnicznej stosowanej od setek lat na "słabiej działające mózgi"
Nastepnie cytat z listu Stalina skierowany do Berii dotyczący wykorzystania "pozytecznych idiotów"
:
„ | fizyczna walka z Zachodem nie jest celowa, Zachód sam się unicestwi, wystarczy mu podsuwać odpowiednie środki. |
Normalnie nie pisałbym do tego tłumaczenia ...ale chyba powinienem : chodzi to o to , że przekładając to na Forbet i Kamilcie21 -
WYSTARCZY JEJ POKAZAĆ "KUPON NA PAŁĘ" A ONA CUDOWNIE POKAŻE I ROZREKLAMUJE GO INNYM NASZYM GRACZOM |
Teraz za Wikipedią :
(1.1)
ktośnieświadomiemanipulowany,
przyczyniający siędosprawy;
No i mały cytat za artykułem z Newsweeka - nie lubię tego pisma (jestem prawicowcem - ale staram się pokazać obiektywnie przykłady ) :
NEWSWEEK: „Pożyteczni idioci” – tak Lenin mówił o zachodnich dziennikarzach, którzy wychwalali bolszewicką Rosję, zamykając oczy na wszystko, co psuło wyidealizowany obraz ojczyzny proletariatu. Ale pożyteczni idioci nie urodzili się sto lat temu.
PROF. WŁODZIMIERZ BORODZIEJ: To figura stara jak świat i polityka. Wszędzie łączą ich dwie cechy. W świetle kryteriów obiektywnych mówią i robią idiotyzmy. I nigdy się do tego nie przyznają.
Mamy wśród nich idealistów. Takim bez wątpienia był wielki dramaturg George Bernard Shaw. Gdy umierał w 1950 r., miał nad łóżkiem portret Stalina. Dlaczego? Był oświeceniowcem, więc w Związku Radzieckim lat 30. ubiegłego wieku widział wolność, równość i braterstwo wszystkich obywateli. Do tego był Irlandczykiem, więc miał swoje zdanie o Anglikach, a skoro Londyn był wrogiem ZSRR, więc Shaw kochał Stalina tym bardziej.
PS: Nie myslę, że skoro głownym sponsorem forum sa firmy
bukmacherskie to Ty (super działający na przygłupawych małolatów nick) jestes ich pracownikiem posługującym się tylko kobiecym nickiem
Podsumowuję po prostu Twoja propozycje popierając to konkretnymi regułami i przykładami
Bez urazy więc poproszę drogi użytkowniku - i jesli jesteś "manipulowana
" to spoko , masz prawo jesteś tylko kobietą (w pełni świadomie użyty przeze mnie seksizm)
Ale jeśli nie jesteś ....to jako osoba kończąca studia gdzie troszkę uczyli o manipulacji z dumą patrzę jak "najtańsze" triki moich profesorów jednak działaja na "szare masy"
Pozdro , bez obrazy raz jeszcze i miło mi widzieć , że nauki , które uważałem za puste , głupie i zbyt prymitywne żeby kogokolwiek oszukać ...jednak działają