Kuopio - Haka

Typ:2
Kurs:2.50
Buk:BWIN
Już jutro kwadrans po zakończeniu Teleexpressu piłkarze najważniejszej ligi Finlandii rozpoczną piętnastą kolejkę tego sezonu. Na stadion trzynastego zespołu Kuopio przyjeżdżają koledzy po fachu będący na szóstej pozycji. Ci koledzy jak widać o wiele lepiej wykonują swoja pracę, goście po czternastu kolejkach mają 24 pkt a ich bilans to: 7 W, 3 R, 4 P, jak widać bilans średnio ciekawy lecz nie zmienia to faktu iż do zespołu będącego na pierwszym miejscu tracą oni tylko cztery punkty a jutrzejsza wygrana da im awans na drugą pozycję. Jeśli chodzi o drużynę występującą w roli gospodarza to prezentuje ona znacznie niższy level umiejętności za czym idize przedostatnie miejsce w tabeli. Mają oni dziesięć punktów i jak dotąd wygrali dwa mecze, zremisowali cztery i przegrali osiem. Jeśli chodzi o formę w ostatnich dziesięciu meczach to wygląda ona lepiej niż to pokazuje tabela miejsc. Haka na trzecim miejscu Kuopio dwunastym. Biorąc pod lupę efektywność grania meczy na własnym stadionie lub na wyjeździe oba zespoły wykazują bardzo podobne statystyki które jednak nie przynoszą im chwały. Kuopio ma serię dwóch meczy bez zwycięstwa i wątpię żeby jutro ją zakończyli. Teraz coś na koniec: biorąc pod uwagę mecze obu drużyn od 2005 roku to aż czterokrotnie górą byli piłkarze Haki i raz padł remis, jak dla mnie pewna dwójka po pięknym kursie
Vaasa - Lahti

Typ:2
Kurs:2,90
Buk:NordicBet
Równolegle do wyżej opisanego meczu będzie rozgrywany mecz pomiędzy czwartym zespołem Lahti mającym na swym koncie 25 pkt, a dziewiątym Vaasa z 18 pkt. Goście tracą do lidera tylko 3 punkty więc jutrzejsza wygrana sprawi że zrównają się punktowo z zespołem Inter Turku, bilans przyjezdnych prezentuje się następująco: 8 W, 1 R, 5 P więc jak widać jest to bardzo "szalona" statystyka dzięki której można zauważyć że ta druażyna często stawia wszystko na jedną kartę przez co raz wygrywa raz przegrywa, ten fakt mówi nam że takie instrukcje najprawdopodobniej wydał im trener którego chęć zdobycia mistrzostwa i wrodzona ambicja nie dają ani chwili spokoju. Jeśli chodzi o gospodarzy to można powiedzieć że jak dotąd grają bez rewelacji 4 W, 6 R, 4 P, tylko czekać kiedy ten zespół "wróci z dalekich wakacji"

. Biorąc pod uwagę formę czy to na własnym obiekcie czy na wyjeździe, da się wychwycić wyraźną przewagę zespołu Lahti który bez najmniejszej tremy policzkuje inne zespoły w lidze przed ich kibicami. dla Vaasy to czy gra na wyjeździe czy na własnym obiekcie najwyraźniej nie robi różnicy patrząc na dotychczasowe rezultaty wygrywała tylko 2 razy u siebie. Bezpośrednie spotkania z przeszłości również jednoznacznie wskazują zespół Lahti, który od 2001 roku raz zaliczył remis i raz trzy punkty zachowali piłkarze Vaasy a tak to jeśli mnie wzrok nie myli, a nosze okulary, to naliczyłem osiem zwycięstw zawodników z piątego co do wielkości miasta tego kraju Skandynawii.a