Już w niedzielę kolejna kolejka spotkań Veikkausliiga a w niej perełka Tampere United : FC Inter Turku. Zacznę od ich meczu a potem przejdę dalej.

Tampere:Turku 2:1
Tampere z aspiracjami na mistrza na pewno wyjdzie na ten mecz dodatkowo zmotywowane po ostatniej porażce 2:0 z Oulu. Praktycznie wszystko przemawia za Tampere. Na własnym boisku w tym sezonie Tampere nie przegrało a Inter nie wygrał jeszcze na wyjeździe. Jak do tej pory gościom udało się strzelić w Tampere tylko jedna bramkę a Inter jeszcze ani razu w tym sezonie nie trafił do siatki rywali na ich stadionie. Dlatego:
mój typ: 1

Honka : Mariehamn 2:0
W tym meczu może się wydarzyć prawie wszystko. Chociaż kursy wskazują raczej na FC Honka to tak naprawdę każdy wynik jest możliwy. Mariehamn od początku sezonu na wyjazdach notuje remisy, wszystkie ich mecze na wyjeździe kończyły się remisami 0:0, 1:1 i 2:2. Honka jak narazie zremisowali jeden mecz na wyjeździe, a u siebie raz wygrali raz przegrali. Czyżby zatem miał paść remis??
mój typ: 1x

Lahti : Oulu 2:1
W Oulu napewno piłkarze i kibice rozpamiętują jeszcze ostatnie zwycięstwo nad Tampere, ale czas najwyższy zapomnieć o tamtym spotkaniu bo kolejnym rywalem AC będzie zespół FC Lahti. Wątpię czy Oulu stać na kolejną niespodziankę szczególnie, że przyjdzie im grać na boisku rywala gdzie w tym sezonie na wyjazdach piłkarze z Oulu nie zdobyli ani jednej bramki w dwóch meczach odnotowując porażkę i remis. Dlatego zdecydowanie:

VPS : Jaro 1:2
Spotkanie dwóch zespołów nie mających raczej w tym sezonie szans na odegranie znaczącej roli na boiskach Finlandii. Obydwa kluby zajmują obecnie miejsca w dolnej części tabeli gdzie pewnie będa przebywać do końca sezonu. Ale pomyślmy kto może ten mecz wygrać... VPS jest odwrotnością Mariehamn, remisują wszystkie mecze u siebie. W tym sezonie nie odnieśli jeszcze zwycięstwa, a kiedy i z kim mają wygrywać jeśli nie z FF Jaro?
mój typ: 1 (chociaż myślałem też nad remisem, ale ileż można remisować??)

Viikingit : Helsinki 1:1
Zespół HJK w osłabionym składzie wybiera się na boisko rywala zza miedzy Viikingit. Jak to przeważnie bywa derby rządzą sie swoimi prawami ale tu wynik nie może być inny jak zwycięstwo HJK.
mój typ: 2

MyPa : KooTeePee
W ostatnim meczu MyPa będzie podejmować KooTeePee. Obydwa zespoły mają po tyle samo punktów i zajmują miejsca w środku tabeli. Cele na ten sezon oba zespoły maja różne bo MyPa walczy o jak najwyższe miejsce w lidze a KooTeePee będzie się raczej bronic przed spadkiem. W tym meczu stawiam na MyPa
Kursy z STS odpowiednio:
1,50
1,10
1,80
1,95
1,60
1,45