>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six LŚ - Cordoba (Argentyna) 21- 25 lipca 2010r

Status
Zamknięty.
adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Kilka słów ode mnie. Na pewno słabsza dyspozycja Argentyny w fazie grupowej miała paradoksalnie wpływ we wczorajszym meczu, bo Brazylijczycy na pewno byli przekonani, że Argentyna zagra lepiej i niezwykle zmobilizowani bo w końcu grają u siebie, ale na pewno nie przypuszczali, że ich gra poprawi się aż tak bardzo. Sam Rezende przyznał, że Argentyńczycy zagrali &quot;wielki mecz&quot;, dlatego tak zacięty bój do nie do końca z powodu słabszej gry Brazylii, ale bardziej znakomitej postawy Argentyńczyków. Nie zgodzę się natomiast co do faktu, że Brazylia jest coraz słabsza. Rezende nie jest to trener skory do zmian w składzie a mimo to w tym sezonie odmłodził skład i to może być właśnie przyczyna słabszej gry, nie mówię tutaj głównie o pierwszym składzie, ale popatrzcie sobie na ich ławkę rezerwową. Rezende ma świadomość, że czas w reprezentacji takich zawodników jak Giba, Dante, Murillo dobiega końca i musi wprowadzać nowe pokolenie siatkarzy. Dla mnie ten zespół w jakiej nie byłby dyspozycji i tak zawsze jest faworytem w każdym turnieju.

Jeśli chodzi natomiast o starcie pomiędzy Rosją a Kubą moim zdaniem zwycięsko z tego pojedynku wyjdą Rosjanie. Naprawdę jestem bardzo zaskoczony pozytywnie grą Rosjan w tym sezonie reprezentacyjnym. Jest to całkiem inna drużyna, odmłodzenie składu przez Bagnoliego odmieniło tą reprezentację, szczególnie widać to w aspekcie psychiki, jestem pewien, że jeszcze rok temu w takim meczu jak wczoraj z Włochami, Rosjanie przegraliby ten mecz nie wytrzymując psychicznie po 4 partii, ponieważ gdy wydawało się, że skończy się mecz w 4 setach a Włosi wygrali niespodziewanie 4 partię, poniekąd z winy samych Rosjan, którzy nie potrafili skończyć ataków. Natomiast wczoraj pokazali, że już nie jest ich tak łatwo złamać psychicznie, zmiażdżyli dosłownie Włochów w 5 secie.
Małe obawy mam co do Kubańczyków, ponieważ jak słusznie wiele osób tutaj twierdzi jest to drużyna nieobliczalna, ale dzisiaj aż tak się tego nie obawiam, ponieważ obie drużyny grają bardzo podobnie, jednak to Rosja ma więcej atutów oraz według mnie prezentuje się lepiej w tym roku. Rosjanie to dla mnie główny faworyt do zwyciężenia tegorocznej Ligi Światowej i dzisiaj skończy się albo w trzech setach albo obie drużyny stoczą ciężki bój rozstrzygając mecz dopiero w piątym secie.
Rosja - Kuba 1 1.50 Unibet
Brazylia zawsze jest, była i będzie faworytem. Bo mają już ustaloną markę, bez względu na poziom gry. Ostatnio są w małym kryzysie. Czy z niego wyjdą, zależy tylko od nich. Wiele razy już to udowadniali. Na początku eliminacji też grali słabo, potem już nie było na nich mocnych. Oni często pierwszy mecz w turnieju mają słabszy. Hm... Zgadzam się, bo Rezende to świetny fachowiec. Jego polityka jest jak najbardziej słuszna. Ma swój schemat kadry, do którego dorzuca kilku nowych graczy. Wprowadza ich powoli i to ma sens. A nie tak jak Argentyna. Raz tym składem, raz innym. To do niczego nie prowadzi...

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Serbia nie jest aż tak mocna (może), jak wcześniej, ale taka prawda, że z tego najmocniejszego składu Serbii brakuje Grbica i Iwana Milijkovica. Ale czy tak naprawdę ich zmiennicy są dużo gorsi? Chyba nie bardzo: Vlado Petkowic na rozegraniu, nie za wiele o nim wiem, ale przy dobrym przyjęciu niech gra swoimi środkowymi z LUBE. Sasza Starowicz: bardzo pozytywne wrażenie zrobił na mnie ten leworęczny zawodnik Andreoli Latina(od tego sezonu), bardzo dobrze się prezentował w ataku, do tego dochodzi mocna zagrywka.
Co do pozostałych zawodników to też nie są jakieś ogórki, Kovacevic i Janic na przyjęciu to solidni gracze, no może Bojantrochę słabszy, ale podobno poprzedni sezon w Jarosławiu całkiem przyzwoity, nie to co sie działo w Gdańsku ???? . Na Libero nei wiem czy będzie Samardzić, czy Rosić, ale z pewnością obaj są lepsi np. od libero rosyjskiego - Komarova.
Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie wczoraj Argentyna i mam nadzieję, że Serbowie też dzisiaj udowodnią, że kursy na Brazylię to była pomyłka.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
I znów tei break...
Trzeba pochwalić obie ekipy, bo stworzyły dobre, emocjonujące widowisko. Rosjanie jednak byli lepsi dobrze zagrali w bloku, ataku, na zagrywce oraz co ciekawe o niebo lepiej od Kubańczyków na przyjęciu. Kuba ewidentnie nie potrafiła sobie poradzić w przyjęciu. Często było ono szczęśliwe. W ataku jak zwykle dobrze, podobnie na zagrywce. Trochę słabiej w bloku... Mecz jednak był bardzo dobry. Sporo męskiej walki. Silne zagrywki, ataki, naprawdę nieźle się to oglądało mimo niedociągnięć na przyjęciu. Kuba mogła to wygrać, mając w górze piłkę na 13-11 w tei breaku, jednak Leal wyrzucił w out, potem kolejna zła akcja, fatalne rozegranie i Rosjanie już tego prowadzenia nie oddali do końca. Mecz toczył się falami w pierwszym secie Kuba prowadziła 20-16, a Rosjanie doprowadzili do po 20. Punkty często były zdobywane seriami.
Hm.. Trzeba wyróźnić Khteya oraz Muserskiya... Przy ich zagrywkach Rosjanie zdobywali seriami pkt, goniąc rywala lub mu uciekając...
Pozytywem dla Rosjan jest też fakt, że wielokrotnie przegrywając odrabiali i wyciągali sety lub byli tego bliscy. Dawnie załamywali się i popadali w przepaść. Zaczynają też coraz więcej piłek podbijać, widać, że &quot;Kolos na glnianych nogach&quot; poprawił się znacznie w grze w obronnej.
Jutro mecz Kuby z Włochami. Muszę to przemyśleć, ale Włosi to cwaniacy i mogą pokonać Kubańczyków, który w najważniejszych momentach partaczą istotne punkty... Ciekawe też jak na Kubańczyków wpłynie efekt zmęczenia oraz czy po tej porażce będą wstanie się podnieść psychicznie, bo głowa to nie jest ich mocna strona.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Rosjanie planowo wygrali, niestety nie oglądałem meczu, więc nic nie jestem w stanie powiedzieć. Teraz czas na kolejny pojedynek. Myślę, że dzisiaj zobaczymy o wiele lepszą grę, dostało się na pewno zawodnikom od Rezende za pojedynek z Argentyną, bo zagrali przeciętnie, być może to dlatego, że zbyt zlekceważyli Argentyńczyków. Po Serbach wiedzą natomiast czego mogą się spodziewać i na pewno wyjdą zmobilizowani wiele bardziej niż w pierwszym meczu. Coś w tym jest, że Brazylijczycy w pierwszym meczu zaczynają słabo, pamiętam ich pierwszy pojedynek w turnieju finałowym w 2007 roku w Spodku, gdy zaprezentowali się fatalnie przegrywając z Bułgarią w pierwszym meczu a w następnym spotkaniu pokazali całkiem inną grę, pokonując pewnie Rosję.
W jakiej nie byliby dyspozycji oni zawsze są w stanie zagrać na miarę ich możliwości, tak było choćby podczas ostatniej kolejki fazy grupowej, gdy nie byli pewni awansu i mierzyli się z Bułgarią i zagrali wtedy znakomicie pierwszy mecz nie dając Bułgarom szans nawet na punkt. Myślę, że dzisiaj będzie podobnie, będą chcieli pewnie wygrać mecz, aby przypieczętować awans. Serbowie to znakomita drużyna, ale doświadczeniem Brazylijczycy ich miażdżą i dzisiaj to może mieć również duże znaczenie.
Serbia - Brazylia (-1.5) 2 1.50 Unibet ⛔

Brak słów na to co wyczyniają Brazylijczycy, łudziłem się chyba, że mimo wszystko są w przyzwoitej formie a oni grają naprawdę dnooo.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Spotkanie: Kuba - Włochy ( LŚ )
Typ: 2
Kurs: 2,20
Bukmacher: Bwin
Analiza: Jest to decydujące spotkanie o wyjściu z grupy z drugiego miejsca. Oba zespoły mają na koncie jeden punkt, a więc zwycięzca tego meczu gra dalej. Faworytem dla mnie są Włosi. Zagrali podobnie jak Kuba dobry mecz z Rosją, ale mieli dzień odpoczynku dłużej. Może to mieć istotne znaczenie w kontekście walki na dystansie. W bardzo dobrej formie są Vermiglo, Cernic, Savani, Fei, Sala oraz Mastrangelo. Myślę, że poradzą sobie oni w starciu z nieobliczalną Kubą, która momentami gra świetnie, by nagle grać jak juniorzy. Ten zespół jest przeciwieństwem Włochów, którzy są mocni psychicznie. Ten mecz Włosi mogą wygrać głową oraz dobrą zagrywką. Mało psują, dobrze kierują serwis, czyli słaby punkt Kubańczyków - przyjęcie, może zostać wykorzystany do maksimum. Ważnym elementem jest też niesamowity blok Włochów, a kilka &quot;czapek&quot; na Kubańczykach może zrobić swoje i rozregulować ten zespół. Wydaje mi się, że Włosi nie zmarnują szansy i ograją ich po równym boju.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
:siata:WŁOCHY -KUBA
Typ : Kuba @ 1,70
bet-at-home ✅0:3​
Wczoraj Kuba przegrała mecz na własne życzenie. Od początku w tie breaku grali dobrze. Prowadzili 2pkt nawet już. Ruscy doprowadzili do remisu i gdy było 12-12 to się zaczęło... Błąd Leala, który szukał palców rywala i ich nie znalazł, potem atak z szóstej strefy Leona, który złapał piłkę i ją wręcz rzucił
i na koniec przy piłce meczowej złę przyjęcie i atak rozpaczliwy daleko w aut.... Rosja dostała wygraną w prezencie. Dzisiaj ponownie gram na Kube. Wierze w ich potencjał. Może tym razem Hernandez wyjdzie od początku bo wczoraj grał bardzo dobrze odkąd pojawił się na parkiecie. Może i zachowywał się trochę dziwnie tj chciał udowodnic trenerowi że powinien grac od początku i nie jest zadowolony jego decyzją że zaczał w kwadracie dla rezerwowych,ale dobrą grą to z pewnością udowodnił.
Włosi grają owszem ciekawą siatkówkę, ale w starciu z Kubańczykami będą miec bardzo ciężko. Owszem Fei i Vermiglio to klasa światowa, ale to na Kube nie wystarczy. Savani by musiał zagrac na maxa, gorzej z drugim przyjmującym. Jakoś w Cernica nie wierze, no ale wczoraj też nie wieryzłem w Biryukowa, a grał całkiem dobre zawody.
W starciu tych dwoch zespołów więcej szans daje Kubańczykom. Jakoś Włosi do mnie nie przemawiają w tym meczu. Gam na Cube!
Co do drugiego spotkania to więcej szans daje Serbom. Zastanowie się jeszcze czy na nich postawic. Ale kto wie czy nie dojdzie do jakiejś niespodzianki. I ciekaw też jestem czy będziemy świadkami kolejnych tie breaków. Myślę że dzisiaj ta passa się skończy.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Włosi grają owszem ciekawą siatkówkę, ale w starciu z Kubańczykami będą miec bardzo ciężko. Owszem Fei i Vermiglio to klasa światowa, ale to na Kube nie wystarczy. Savani by musiał zagrac na maxa, gorzej z drugim przyjmującym. Jakoś w Cernica nie wierze, no ale wczoraj też nie wieryzłem w Biryukowa, a grał całkiem dobre zawody.
Nie wystarczy bo co? Fei to moim zdaniem obecnie najlepszy atakujący świata który gdy jest tylko w pełni sił kończy 90 % piłek , Vermiglio potrafi kapitalnie wyczyścić siatke do tego jeszcze świetny w obronie Cernic i znakomity środkowy Mastrangelo .

Moim zdaniem to w zupełności wystarczy na Kube która jest drużyną bardzo nie dojrzałą i łatwo ją wyprowadzić z równowagi . Kuba nie błyszczy jeśli chodzi o przyjęcie , Włosi pokazali z Rosją że serwis mają kapitalny , bo i Fei i Cernic zdobywali zagrywką wiele punktów.
Myślę że również w tym pojedynku kluczowe będzie to cwaniactwo i zaczepki Włochów z czego są znani , Kube łatwo zdenerwować a taki prowokator jak Vermiglio nie będzie miał z tym dużych problemów , Włosi na pewno będą chcieli wykorzystać tą nie dojrzałość Kubańskich młodzików i może to szybko zaprocentować w zdobywaniu punktów.

Typ: zwycięstwo Włochów (2.00)

K 82

kupson141

Użytkownik
Z tym znakomitym środkowym to dowaliłeś, jak dla mnie jest on cieniutki. Nigdzie nie dopatrzyłem się jego kunsztu i świetności w przeciwieństwie do Simona czy Volkova. Fei najlepszy atakujący hmmmmmm każdy ma swoje zdanie. Może i jest w czołówce, ale czy najlepszy, wątpię. Jeżeli chodzi o przyjecie Kubańczyków, to sam byłem zaskoczony jak te trudne bomby przyjmowali wręcz w punkt, wiec zagrywka Cernicia czy Feia nie powinna zrobić na nich wrażenia. Co to serwisu to większy potencjał mają z pewnością Kubańczycy, a z przyjęciem w ekipie Włoskiej wcale nie jest tak kolorowo, jak dla mnie łatwe zwycięstwo Kuby, w końcu powinno obyć się bez TB.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Ja od siebie dodam, że bez TB się moim zdaniem nie obędzie ???? Nie wiemy dokładnie jaka atmosfera jest w zespole Kuby. Włosi może i dysponują bardzo mocną zagrywką, za to słabszym blokiem w stosunku do Rosji. Analizując dotychczasowe mecze, stwierdzam, że te 3 drużyny prezentują bardzo podobny poziom i będzie decydować forma dnia.
Typ: over 186,5 @1,90 Betsafe

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nie znam się na siatkówce, ale dziś proponowałbym grać na Argentynę i Włochy. A dlaczego ? Bo kursy są powyżej 2,00. Więc jak jeden typ nie wejdzie, a drugi wejdzie to i tak będziemy na plusie.
Argentyna przegrała z Brazylią 2:3, tak samo jak i Serbia. Ja nie widzę powodu by grać na Serbów w tym meczu skoro według mnie szanse są po 50%.
Do tego przecież Argentyna jest gospodarzem i mieli dzień odpoczynku. Więc to są dwa plusy na ich korzyść.
Drugi mecz to Kuba z Włochami. Po waszych analizach wyczytałem, że Kuba jest nieprzewidywalna. Identyczna sytuacja jak w opisie powyżej. Zarówno Kuba jak i Włochy przegrały z Rosją po 2:3. Za Włochami przemawia doświadczenie, bo Kubańczycy to młodzi zawodnicy. Tutaj również sugerowałbym szanse 50% i celowałbym raczej w ten większy kurs.
Na razie jakoś bez niespodzianek się odbyły spotkania.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Ja od siebie dodam, że bez TB się moim zdaniem nie obędzie ???? Nie wiemy dokładnie jaka atmosfera jest w zespole Kuby. Włosi może i dysponują bardzo mocną zagrywką, za to słabszym blokiem w stosunku do Rosji. Analizując dotychczasowe mecze, stwierdzam, że te 3 drużyny prezentują bardzo podobny poziom i będzie decydować forma dnia.
Typ: over 186,5 @1,90 Betsafe
Włosi maja niesamowity blok. Rosjanie zdobywają dużo punktów po blokach, głównie Muserskiy oraz Khtey, ale Włoski blok jest równie mocny. Mają go zdecydowanie lepiej ułożone z grą obronną niż Rosja. Głównie dzięki wielu &quot;wyblokom&quot; obrona włoska podbija dużo piłek. U Rosjan blok jest albo punktowy, albo po prostu piłka po jego przejściu wchodzi w boisko na czysto, tym bardziej jeśli blok delikatnie zmieni jej lot, to są bezradni. Oba bloki są bardzo dobre, a który jest słabszy, no nie wiem... Wg mnie oba są porównywalne.
Hm... Forma dnia to będzie jeden z decydujących elementów. Podobnie uważam, że poziom jest wyrównany, dlatego wygrana Kuby mnie nie zdziwi, bo oni są w stanie zrobić wszystko. Są nieobliczalni. Więcej szans daje jednak Włochom...

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Kuba - Włochy

Przed Nami kolejne arcyciekawe spotkanie. Osobiście to spotkanie Typersko odpuszczam. Jedna z tych drużyn zagra w półfinale z Brazylią. Która ? Obecnie większe szanse daje chyba jednak Kubańczykom. To od ich postawy zależy to jak ten mecz będzie wyglądał.

Serbia - Argentyna

Obie drużyny dobrze zaprezentowały się w starciach z Brazylią. Czy jednak Argentyna jest w stanie powtórzyć swoją dobrą grę ? Serbia jest regularniejszym zespołem. Posiada lepszych zawodników. W tym starciu muszą przede wszystkim skupić się w polu serwisowym. Od tego wszystko się zaczyna. Jeżeli będzie na parkiecie przebywał Quiroga większość zagrywek powinna lecieć w tego siatkarza. Ostatnio nie radził sobie w przyjęciu, ale miał &quot;Dzień Konia&quot; w ataku, zobaczymy jak będzie dzisiaj. Z Brazylią Serbowie zepsuli sporo zagrywek. Ryzyko nie przyniosło im żadnych korzyści. Na parkiecie w tym meczu zabrakło Nikoli Kovacevica. W jego miejsce pojawił się Milos Nikic, który bardzo dobrze się zaprezentował. Vlado Petkovic powinien jak najczęściej grać przez środek. Szczególnie wtedy gdy przy siatce jest Arroyo. Liczę na lepszą postawę Sasy Starovica. Zdobył troszkę punktów, jednak od niego powinno się wymagać lepszej skuteczności. Mocnym atutem Serbów jest spokój, który sobą prezentują. Nie podpalają się, nie dają się ponieść emocjom. Kolejnym atutem Serbów jest blok, którego dosyć często brakuje podopiecznym Trenera Webera. Zarówno Argentyna jak i Serbia dobrze spisują się w obronie. De Cecco stara się maksymalnie przyspieszać na skrzydła. Petkovic jest raczej bardziej rozważny. I przede wszystkim solidny.

Wydaje mi się, że dzisiaj Serbia zwycięży za trzy punkty. Nie wydaje mi się, żeby Argentyńczycy zagrali drugie bardzo dobre spotkanie. To był ich najlepszy występ w tegorocznej edycji LŚ i niech tak pozostanie. Liczę na lepszą zagrywkę w wykonaniu Serbów i skuteczny punktowy blok.

Propozycja:
Serbia @ 1.45 Unibet ✅
Serbia -1.5 seta @ 2.00 Unibet ✅

Liczba TB już się wyczerpała. Przynajmniej na razie ????

C 0

chrissss

Użytkownik
Kuba-Włochy
Typ:under 188,5 punktów
Kurs:1,85
Stawka:5/10
Stan James
Kuba-Włochy
Typ: (+4,5 punkty)
Kurs:1,85
Stawka:3/10
Stan James

Dzisiaj piąte spotkanie w fianałach ligi światowej.Dotychczasowe mecze kończyły się 5 setowymi pojedynkami.Obie ekipy przegrały swoje pierwsze mecze i dzisiaj grają o być albo nie być w turnieju.Wczoraj bardzo nierówna gra Kuby,chwilami grali znakomicie ale też zdarzały się duże przestoje w grze.Kuba to drużyna która może wygrać mecz szybko 3-0 ale może też przegrać bardzo łatwo.Kuba to drużyna dużo mniej doświadczona od Włochów.Włochy dysponują dużo lepszym przyjęciem niż Kubańczycy ale mają słabszy blok.Kuba ma również znakomitych atakujących Leona,Leala.
Wydaje mi się,że to spotkanie będzie krótkie ale trudno mi wskazać w jaką stronę więc gram under w tym spotkaniu i handicap punktowy na Włochów bo Kubie może zdarzyć sie poważny przestój.Chyba nie bedziemy dzisiaj oglądać piątego seta.

D 21

duza-stawka

Użytkownik
Brazylia -Kuba
Myślę, że jednak faworyci nie zawiodą. Potrafią się zmobilizować w sytuacjach trudnych i dlatego wygrali dwa ostatnie mecze w tie breakach. Dzisiaj zobaczymy tak samo trudny mecz. Psychika jest po stronie Canarinhos, a Kubańczycy mogą po prostu nie wytrzymać ciśnienia. Kolejnym elementem przemawiającym za typem jest po prostu większe doświadczenie graczy Brazylii na arenie międzynarodowej.
Wy jak oceniacie ten mecz? Będę wdzięczny za komentarze.
Zawsze cieszy kiedy nowi użytkownicy wyrażają swoje zdanie. Rozwija to dział i ożywia dyskusje. Jednak prosiłbym o pisanie postów zgodnie z zasadami języka polskiego (ortografia i interpunkcja szczególnie), ułatwia to zrozumienie autora jak i &quot;nie razi w oczy&quot; przy czytaniu.
Ps. Poprawiłem posta.
// Pozdrawiam Marnik

marnik 18

marnik

Forum VIP
Brazylia -6,5 pkt - Kuba
Brazylia nie zachwyca w tym turnieju, jednak ta drużyna w decydującym momencie potrafi zawsze włączyć wyższy bieg. Zespół jest bardzo doświadczony, przewaga siły psychicznej na pewno będzie po stronie Brazylii. Kuba jakoś nie przekonuje mnie jako zespół, maja momenty przestojów, głupich błędów. Wczoraj wg mnie Włosi bardziej przegrali mecz niż wygrała go Kuba, ogólnie mecz nie stał na najwyższym poziomie. Nie bez znaczenia jest też fakt, że Kuba będzie grała 3 dzień pod rząd (choc są młodzi i powinni szybko sie zregenerować to i tak bedzie to miało jakiś wpływ na ich gre), a Brazylijczycy będą wypoczęci. Nieregularność Kuby jest atutem tego typu, często przegrywają pojedyncze partie wysoko, żeby powalczyć w następnych. Przy odrobinie szczęścia i wyrównanym 5 setowym pojedynku typ może wejść nawet w przypadku zwycięstwa Kuby (np gdyby Kuba wygrała z Rosja tie breaka to cały mecz i tak przegrałaby małymi pkt pozwalającymi na pokrycie takiej linii).

vatoloco123 3

vatoloco123

Użytkownik
Brazylia -6,5 pkt - Kuba
Brazylia nie zachwyca w tym turnieju, jednak ta drużyna w decydującym momencie potrafi zawsze włączyć wyższy bieg. Zespół jest bardzo doświadczony, przewaga siły psychicznej na pewno będzie po stronie Brazylii. Kuba jakoś nie przekonuje mnie jako zespół, maja momenty przestojów, głupich błędów. Wczoraj wg mnie Włosi bardziej przegrali mecz niż wygrała go Kuba, ogólnie mecz nie stał na najwyższym poziomie. Nie bez znaczenia jest też fakt, że Kuba będzie grała 3 dzień pod rząd (choc są młodzi i powinni szybko sie zregenerować to i tak bedzie to miało jakiś wpływ na ich gre), a Brazylijczycy będą wypoczęci. Nieregularność Kuby jest atutem tego typu, często przegrywają pojedyncze partie wysoko, żeby powalczyć w następnych. Przy odrobinie szczęścia i wyrównanym 5 setowym pojedynku typ może wejść nawet w przypadku zwycięstwa Kuby (np gdyby Kuba wygrała z Rosja tie breaka to cały mecz i tak przegrałaby małymi pkt pozwalającymi na pokrycie takiej linii).
Błędne jest myślenie, że Brazylijczycy kolejny raz się przebudzą i tym razem raz jeszcze odniosą zwycięstwo w tak ważnym spotkaniu. Uważam, że Kuba i Rosja to najsilniejsze zespoły w tegorocznej edycji LŚ i właśnie w finale widzę te 2 drużyny. Wczoraj Kuba zagrała bardzo regularnie, nie mieli momentów dekoncentracji ponieważ gdyby tak było to by przegrali 2 seta a tak obronili w nim kilka setbolów żeby potem odnieść w tym secie zwycięstwo. Zagrali doskonale w ataku i w bloku, mało psuli serwisów, widać że są dobrze poukładanym zespołem. Myślę, że obecna forma Brazylii to za mało na Kubę i przewiduje wynik 3-1 albo 3-2 dla Kuby.

Brazylia - Kuba 2 2,73

Bukmacher: Pinnacle

Nie uzurpuje sobie prawa do nieomylności. W nocy zobaczymy czyje przypuszczenia były bliższe prawdy. Aczkolwiek nie zgodze sie ze Kuba mająca wczoraj 45 % w ataku zagrała doskonale w tym elemencie, dla mnie poziom bardzo dobry zaczyna w okolicy 55%, nie mówiąc juz o doskonałym. // Marnik

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Czas tei break - ów się skończył. Pewne zwycięstwo Serbów oraz Kubańczyków po walce z Włochami. Szkoda, że Włosi przegrali 2 seta, bo mogłoby się to inaczej potoczyć. Kubańczycy wygrali jednak, bo byli lepsi mimo kilku drobnych błędów sędziów na niekorzyść Włochów. Brawa dla zwycięzców.
Dzisiaj proponuje:
Rosja - Serbia (+ 2,5 seta) Typ: 2 1,35 Unibet
Rosjanie są chimeryczni. Pewnie i tak zagrają w finale, ale Serbów stać na urwanie seta. Grają nie równo, jak przegrywają potrafią się załamać i oddać seta, bo się gubią i popełniają mnóstwo błędów pod wpływem stresu. Serbia to walczaki i tak łatwo tego meczu nie oddadzą. Z Brazylią urwali dwa sety, wczoraj gładko ograli Argentynę. Wskazuje to na to, że są dobrze przygotowaniu do turnieju. Powinni to pokazać również w trzecim meczu.
Brazylia - Kuba Typ: 1 1,45 Bwin
Brazylia to zespół niesamowicie doświadczony. Wygrali oba mecze, chociaż nie zachwycili. Na Kubę może to być za mało, ale wg mnie mają jeszcze kilka asów w rękawie i je pokażą. Kuba to zespól niesamowicie skoczny i mocny w ataku. Jednak myślę, że trzeci mecz pod rząd, dzień po dniu będzie miał duży wpływ na ich motorykę. Powinni być trochę mniej skoczni, a więc stracą na swojej wartości. Kultura gry, przyjęcia, psychika oraz mądrość są po stronie Brazylijczyków. Jeśli to dziś zaprezentują, to Kubańczycy nie wznosząc się na wyżyny po prostu nie mają z nimi żadnych szans.
Kursy są może małe, ale dziś ryzyko jest wg mnie nie wskazane. Może skuszę się na wygraną Serbów, ale raczej nie podejmę tego ryzyka, mimo iż kurs jest zachęcający.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
No więc tak:
Bądźmy szczerzy, Kubańczycy wczoraj zmietli z parkietu Włochów. Przyjęcie Kubańczyków wczoraj było jak na nich rewelacyjne (nie patrzę w statystyki), w ataku też bardzo dobrze, naprawdę chłopaki robią dobre wrażenie. Wydaje mi się, i mam taką nadzieję że dzisiaj to Kuba wygra. Nie wierzę jakoś w Brazylię, grają nadspodziewanie słabo, lecz przemawia za nimi duże doświadczenie. Na Kubańczyków boimy się stawiać bo nie jest łatwo stawiać na jakichś dzieciaczków, o których nic nie słyszymy przez cały rok, a oglądamy ich poczynania tylko w LŚ. Brazylia ma doświadczenie, Włosi też je mieli mieć wczoraj, i co z tego. Naprawdę Brazylijczycy z taką grą powinni obawiać się tego meczu, ja zaryzykuję chyba na Kubańczyków, Dla mnie wczorajszym objawieniem był leworęczny atakujący Hernandez, który chyba ani razu nie pomylił sie na zagrywce, a posyłał piłki z atomową szybkością.

Serbia - Rosja
Tutaj wydaje mi się, że jednak Ruscy. Grają solidnie, jedynym słabym punktem w tej drużynie jest jej libero. Tak poza tym to ciężko znaleźć jakieś minusy. Denis Biriukow gra wspaniale w tym turnieju. Czym mogą postraszyć Serbowie??
Wczoraj wpadli mi w oko Sasza Starovic i Dragan Stankovic. Atakujący obijał ręce ile się dało, a środkowy miał bardzo dobre zagrania w bloku i ataku. Przyjęcie u Serbów nie najgorsze, Kovacevic w porównaniu do pierwszego meczu dał dobrą zmianę Bojanovi Janicovi. Serbowie napewno powalczą, zagram lekko DW 3-1 dla Rosji.

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Co do spotkania z Brazylii i Kuby , to ja myślę, że to właśnie ja myślę, że wygra ta pierwsza drużyna. Tak jak już wyżej było pisane przemawia za nimi doświadczenie. A w szczególności ono bierze górę w takich spotkaniach jakim jest walka i finał LŚ.
Kubańczycy wczorajsze spotkanie wygrali przynajmniej według mnie przez przez własną głupotę. Nie grali na takim poziomie co w fazie zasadniczej. Kubańczycy mają przestoje w swojej grze także miało to miejsce we wczorajszym spotkaniu. Ponadto grają 3 dzień z rzędu więc także zmęczenie da im się we znaki.Chociaż są to młodzi zawodnicy śmiem twierdzić, że już nie będą tak wypoczeci jak chociażby we spotkaniu z Włochami. Patrząc na to to zdecydowanie więcej argumentów doszukuję sie w reprezentacji Brazylii i to ich widzę w roli zwycięzców tego spotkania
Typ Brazylia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom