Kilka słów ode mnie. Na pewno słabsza dyspozycja Argentyny w fazie grupowej miała paradoksalnie wpływ we wczorajszym meczu, bo Brazylijczycy na pewno byli przekonani, że
Argentyna zagra lepiej i niezwykle zmobilizowani bo w końcu grają u siebie, ale na pewno nie przypuszczali, że ich gra poprawi się aż tak bardzo. Sam Rezende przyznał, że Argentyńczycy zagrali "wielki mecz", dlatego tak zacięty bój do nie do końca z powodu słabszej gry Brazylii, ale bardziej znakomitej postawy Argentyńczyków. Nie zgodzę się natomiast co do faktu, że
Brazylia jest coraz słabsza. Rezende nie jest to trener skory do zmian w składzie a mimo to w tym sezonie odmłodził skład i to może być właśnie przyczyna słabszej gry, nie mówię tutaj głównie o pierwszym składzie, ale popatrzcie sobie na ich ławkę rezerwową. Rezende ma świadomość, że czas w reprezentacji takich zawodników jak Giba, Dante, Murillo dobiega końca i musi wprowadzać nowe pokolenie siatkarzy. Dla mnie ten zespół w jakiej nie byłby dyspozycji i tak zawsze jest faworytem w każdym turnieju.
Jeśli chodzi natomiast o starcie pomiędzy Rosją a Kubą moim zdaniem zwycięsko z tego pojedynku wyjdą Rosjanie. Naprawdę jestem bardzo zaskoczony pozytywnie grą Rosjan w tym sezonie reprezentacyjnym. Jest to całkiem inna drużyna, odmłodzenie składu przez Bagnoliego odmieniło tą reprezentację, szczególnie widać to w aspekcie psychiki, jestem pewien, że jeszcze rok temu w takim meczu jak wczoraj z Włochami, Rosjanie przegraliby ten mecz nie wytrzymując psychicznie po 4 partii, ponieważ gdy wydawało się, że skończy się mecz w 4 setach a Włosi wygrali niespodziewanie 4 partię, poniekąd z winy samych Rosjan, którzy nie potrafili skończyć ataków. Natomiast wczoraj pokazali, że już nie jest ich tak łatwo złamać psychicznie, zmiażdżyli dosłownie Włochów w 5 secie.
Małe obawy mam co do Kubańczyków, ponieważ jak słusznie wiele osób tutaj twierdzi jest to drużyna nieobliczalna, ale dzisiaj aż tak się tego nie obawiam, ponieważ obie drużyny grają bardzo podobnie, jednak to
Rosja ma więcej atutów oraz według mnie prezentuje się lepiej w tym roku. Rosjanie to dla mnie główny faworyt do zwyciężenia tegorocznej Ligi Światowej i dzisiaj skończy się albo w trzech setach albo obie drużyny stoczą ciężki bój rozstrzygając mecz dopiero w piątym secie.
Rosja - Kuba 1 1.50 Unibet