>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six LŚ - Cordoba (Argentyna) 21- 25 lipca 2010r

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kubańczycy wczorajsze spotkanie wygrali przynajmniej według mnie przez przez własną głupotę. Nie grali na takim poziomie co w fazie zasadniczej. Kubańczycy mają przestoje w swojej grze także miało to miejsce we wczorajszym spotkaniu. Ponadto grają 3 dzień z rzędu więc także zmęczenie da im się we znaki.Chociaż są to młodzi zawodnicy śmiem twierdzić, że już nie będą tak wypoczeci jak chociażby we spotkaniu z Włochami. Patrząc na to to zdecydowanie więcej argumentów doszukuję sie w reprezentacji Brazylii i to ich widzę w roli zwycięzców tego spotkania
Typ Brazylia
Jak można wygrac mecz przez własną głupotę ? :p
Nie żebym się czepiał, ale zaciekawiło mnie to zdanie akurat.
Co do dzisiejszych spotkań to we wspomnianym szlagierze Kuba - Brazylia liczę na dobrą grę Kubańczyków i że się zbiorą w sobie i pokażą na co naprawde ich stac a stac ich na wiele. Obecna Brazylia ma właśnie mało argumentów. Pokazuje to tegoroczna LŚ. Ogromne problemy z Holendrami, Argentyną, Serbią i Bułgarią. Może i większośc z tych spotkań wygrali, ale ileż może im to szczęście dopisywac? Wielokrotnie pisałem że obecna Brazylia jest jakaś taka nie swoja. Dziwnie to brzmi w kontekście kiedy nadal wygrywają swoje mecze.
Liczę, że Kuba ich pokona bo potencjał indywidualny mają lepszy od Canarinhos. Ok dziwnie to brzmi bo nic znaczącego nie wygrali w swojej karierze. Mecz typersko odpuszcze sobie bo i tak powinna byc siatkarska uczta i emocji co nie miara ;)
-----------------
Co do drugiego meczu to moim faworytem jak i wielu jest Rosja. Zdziwie się jeżeli nie wygrają. Nie ma co pisac tutaj poematów na ten temat.
Gram na Rosje, chociaż kurs marny,ale do dubla mi pasuje w sam raz;)
Rosja @ 1,35 bah ✅3:0

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Przez głupotę - a mianowicie przez grę w szczególnmości w końcowej fazie 2 seta. Gdzie mieli bardzo dobre piłki do wykończenia i ich nie wykorzystali. A żeby go ugrali z pewnością te spotkanie zakończyłoby się zupełnie inaczej bo w 3 secie Włosi się podali ????

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Kuba to zespól niesamowicie skoczny i mocny w ataku. Jednak myślę, że trzeci mecz pod rząd, dzień po dniu będzie miał duży wpływ na ich motorykę. Powinni być trochę mniej skoczni, a więc stracą na swojej wartości.
Tak, a jutro będą grali czwarty mecz pod rząd, więc już w ogóle nie będą skakać. Podobnie jak Serbowie. Nie róbmy z tych siatkarzy inwalidów. Są na pewno doskonale przygotowani do Turnieju. Każdy kto tutaj przyjechał, musi się liczyć z tym, że kilka spotkań (Nawet dzień po dniu.) trzeba zagrać. I trzeba je zagrać na wysokim poziomie. Po coś haruje się na treningach.
Wczoraj Kubańczycy grali drugi dzień z rzędu. Widziałeś u nich objawy zmęczenia ? Według mnie wyglądali na świeżych. Na przykład Leon w ataku.
Nie wiem czy dzień przerwy działa na korzyść Brazylii czy Rosji. Rywali mają rozpracowanych już dawno. Mają czas na odpoczynek, ale czy to im pomoże ? Kubańczycy i Serbowie wczoraj wygrali w dobrym stylu i dosyć szybko. Złapali swój rytm i mogą być w gazie. Mogą, ale nie muszą.
--------------------------
Rosja - Serbia
Sborna przede wszystkim świetnie spisuje się w polu serwisowym, bloku i są obecnie bardzo skuteczni w ataku. Rosjanie mieli jeden dzień odpoczynku i zobaczymy jak to wpłynie na ich grę. Ogromną rolę odgrywają Muserskiy i Volkov. Sporo dostają piłek od rozgrywającego, bardzo dobrze serwują i są cholernie skuteczni w bloku. W poprzednim starciu in plus zaskoczyła mnie para przyjmujących. Nie sądziłem, że będą w stanie utrzymać równy, wysoki poziom przez całe spotkanie. Khtey i Biryukov rozegrali jednak bardzo dobre zawody. Rosjanie przyjmują średnio. Mają jednak świetną parę środkowych (Przy złym przyjęciu nie da rady ich wykorzystać.) i Maxima Mikhaylova, który jest dobrze dysponowany. Serbowie w obu Grupowych spotkaniach nie popisali się w polu serwisowym. Może to być problem w starciu z Rosją. Grankin przy dobrze dogranej piłce może zrobić wszystko i wiemy jak najczęściej kończą się takie akcje. Plavi przede wszystkim nie zdobywali punktów bezpośrednio z zagrywki, na dodatek sporo zagrywek psuli. Dobrze spisywali się jednak w bloku. Podrascanin i Stankovic świetnie czytają grę i są dosyć szybkimi zawodnikami. W ataku również pokazali, że stać ich na wiele. Na przyjęciu dzisiaj trochę zawodził Libero, Nikola Rosic. W starciu z podopiecznymi Trenera Bagnoliego musi zagrać dużo lepiej. Podstawowa para przyjmujących na to spotkanie powinna wyglądać następująco: Kovacevic-Nikic. Milos Nikic w Fazie Interkontynentalnej nie grał prawie wcale. Teraz błyszczy. Dobra opcja w ataku. Potrafi grać mądrze, umie wykorzystywać blok rywali. Nikola Kovacevic rozgrywa chyba najlepszy sezon w karierze. Milos i Nikola są bardzo dynamiczni. Mają &quot;skoka&quot; i szczególnie Nikola potrafi mocno przyłożyć. Sasa Starovic godnie zastępuje Ivana Miljkovica. Podobnie jak Nikic stara się dosyć często wykorzystywać ręce rywali. Przy jego zagrywce podopieczni Trenera Kolakovica zdobywają sporą ilość punktów. Liczę, że dołoży jeszcze kilka punktowych serwisów.
Serbowie są bardzo solidni. Zazwyczaj grają bardzo spokojnie. Oczywiście zdarzają się im słabsze fragmenty, słabsze sety. Generalnie zawsze są jednak groźni dla wszystkich. Żeby powstrzymać Rosję nie mogą sobie pozwolić na słabsze przyjęcie. Cały czas muszą być skoncentrowani. Petkovic przy dobrze przyjętej piłce potrafi sporo. Muszą również wywierać większą presję na rywalach w polu serwisowym. Atak po rękach to chyba najlepsza opcja dla Serbów. Kiedy będą bić na siłę, piłka wróci szybciej niż oni spadną na parkiet.
Liczę przede wszystkim na świetne widowisko. Nie wierzę w łatwe zwycięstwo Rosjan. Może dzisiaj przytrafi im się słabszy występ ? Spróbuję zagrać na zwycięstwo Serbów. Możliwe, że zagram również +1.5 seta z +1.5 seta na Kubańczyków.
Propozycja:
Serbia @ 2.95 ⛔
Serbia +1.5 seta @ 2.00 Unibet ⛔
Reszta później.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Śmieszy mnie argument o zmęczeniu Kubańczyków. Sądzę nawet, że będą lepiej wyglądać pod względem motoryki od Brazylijczyków (różnica wieku, a Kuba zagrała wczoraj tylko 3 sety i w dodatku jeden z nich na zupełnym luzie). Brazylia dzisiaj nie ma dzisiaj przewagi na siatce i będzie im bardzo trudno. Nie brylowali w zagrywce, nie grali jakoś świetnie w bloku. Przeciskali się do półfinału Ligi Światowej po linii największego oporu. Mam nadzieję, że to będzie ich kres oraz początek końca starszego pokolenia Brazylijczyków (wrzesień). Dawno nie widziałem tak poukładanego zespołu Kuby - popełniają już bardzo mało błędów własnych. Liczę dzisiaj na zwycięstwo Kuby.
Kuba +1,5 seta @1,85
Kuba @2,65
Rosja, ale nie 3:0.
Rosja @1,35
over 160,5 @1,42
Unibet.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Co do spotkania z Brazylii i Kuby , to ja myślę, że to właśnie ja myślę, że wygra ta pierwsza drużyna. Typ Brazylia
Bardzo filozoficzne stwierdzenie Ja myślę że to właśnie Ja myślę, że... ????
Kubańczycy wczorajsze spotkanie wygrali przynajmniej według mnie przez przez własną głupotę.

Też mnie ciekawi podobnie jak Robsona jak można wygrać spotkanie przez własną głupotę. Nigdy mi coś takiego do głowy nie przyszło ???? Można prawie przegrać przez własną głupotę ale wygrać hmmm chyba nie ???? .
Ja osobiście pierwszy dzisiejszy półfinał pomiędzy Brazylią a Kubą wole sobie odpuścić. Bo jak wiele osób trafnie wg mnie zauważa coś jest nie tak z tą Brazylią grają lecz nie zachwycają. A Kuba potencjał ma jest w stanie wygrywać z najlepszymi ale tak samo jest w stanie przegrać wyraźnie z drużyną lepszą. Wszystko zależy od tego czy potencjał ujawni się na boisku. Wg mnie to, że Brazylia miała wczoraj wolne nie koniecznie wyjść im może na plus w takich turniejach jak Final Six LŚ jeden dzień przerwy może wytrącić drużynę z rytmu meczowego. Kubańczycy wczoraj grali i w 3 setach się uporali z Włochami 3 sety to nie 5 i wysiłek fizyczny jaki włożyli w spotkanie 3 setowe raczej nie będzie miało żadnego istotnego znaczenia. Najwięcej wg mnie zależeć w tym meczu będzie od strony psychicznej Kubaczyków jeżeli zagrają bez pardonu a jednocześnie siatkarze z kraju kawy nie doznają w dniu dzisiejszym jakiegoś olśnienia to pierwszy raz od dawna nie ujrzymy wielkiej Brazylii w wielkim finale.
W drugim meczu po cichu liczę na przekór większości że mecz dostarczy nam nie lada emocji. Serbowie mimo młodego teamu grają w tym turnieju jak dla mnie najrówniej ze wszystkich drużyn. Vlado Petkowic bardzo dobrze radzi sobie w roli pierwszego rozgrywającego a cała reszta nie jest mu dłużna jak dotąd Serbowie grają mądrze z głową zdobywanie punktów rozkłada się bardzo równomiernie i nie rzuca się w oczy żadne słabe ogniwo. Dobra gra blokiem poprawna postawa w przyjęciu i bardzo dobra gra w ataku to wszystko sprawia że mimo iż Rosjanie mają drużynę pod względem warunków fizycznych nie porównywalnie lepszą to nie spodziewam się tutaj Serów w roli chłopców do bicia. Widać u nich jak u żadnej innej drużyny że grają od samego początku do samego końca z wiarą w zwycięstwo. Snuje mi się przed oczami scenariusz że mecz zacznie się niespodziewanie od 0-2 a później o wszystkim rozstrzygnie Tie - Break.
Sam zagrałem Serbie +1.5 seta po kursie 2.10. A jak będzie to się okaże już niebawem.

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
Brazylia - Kuba
Z racji tego, że Brazylia nie zachwyca co dobitnie potwierdziły jeszcze ostatnie 2 mecze, skłonny byłbym do zagrania overa 185,5. Z jednej strony Brazylia nie gra na zbyt wysokim poziomie i w gładkie 3-0 na ich korzyść nie wierzę, na dodatek Kubańczycy graja naprawde dobrze i solidnie i liczę, że mogą oni powalczyć o zwycięstwo. Najprawdopodobniej mecz będzie zaciety i niewykluczone ze 5setowy.
Bra - Cub over 185,5 @ 1,9⛔ 181

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Tak, a jutro będą grali czwarty mecz pod rząd, więc już w ogóle nie będą skakać. Podobnie jak Serbowie. Nie róbmy z tych siatkarzy inwalidów. Są na pewno doskonale przygotowani do Turnieju. Każdy kto tutaj przyjechał, musi się liczyć z tym, że kilka spotkań (Nawet dzień po dniu.) trzeba zagrać. I trzeba je zagrać na wysokim poziomie. Po coś haruje się na treningach.
Wczoraj Kubańczycy grali drugi dzień z rzędu. Widziałeś u nich objawy zmęczenia ? Według mnie wyglądali na świeżych. Na przykład Leon w ataku.
Nie wiem czy dzień przerwy działa na korzyść Brazylii czy Rosji. Rywali mają rozpracowanych już dawno. Mają czas na odpoczynek, ale czy to im pomoże ? Kubańczycy i Serbowie wczoraj wygrali w dobrym stylu i dosyć szybko. Złapali swój rytm i mogą być w gazie. Mogą, ale nie muszą.
Owszem wyglądali na świeżych. Wyglądali dobrze. Nawet bardzo dobrze, nie tylko młody Leon, a Leal, Simon i reszta. Oni są przyzwyczajeni do dawki dwóch meczów pod rząd, bo tak gra się eliminacyjnej fazie grupowej. Dwa spotkania w weekend, jednak dwa a trzy, czy cztery pod rząd to zdecydowanie większa dawka. To dwa razy więcej. W końcu dopadnie ich kryzys. Nikt nie robi z nich inwalidów. To zawodowcy, tak jak piszesz powinni to wytrzymać, ja jednak czuję obawy. W końcu musi przyjść kryzys, zmęczenie. Myślę, że dziś da sie we znaki w meczu z Brazylią.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Ja od siebie powiem tyle że ludzie którzy stawiają na Brazylie robią po prostu głupi błąd , stawianie na Canarinhos w tym wypadku jest bezpodstawne , zupełnie nie rozumiem kursów jakie wystawiają bukmacherzy na spotkania Brazylijczyków , jeśli ekipa Rezende męczyła się w spotkaniach z Serbią i Argentyną to jakie ma szanse w starciu z dużo silniejsza Kubą?
jedyny argument który tutaj przemawia za Brazylią jest taki że mogą się w końcu obudzić , ale liczyć na takie coś i stawiać po śmiesznym kursie 1.30 na drużyne która prezentuje się dużo gorzej od rywala nie jest zbyt mądre.

Kuba mnie wczoraj bardzo zaskoczyła , ta ekipa zawsze stwarzała wrażenie drużyny nie poukładanej , słabej w przyjęciu , nerwowej ale wczoraj tego zupełnie nie było widać , Kuba zagrała bardzo dojrzałe i nawet kiedy sytuacja była trudna zachowywali zimną krew i grali swoje (końcówka drugiego seta) , nie wiem dlaczego w dzisiejszym meczu miało by być inaczej skoro Brazylią gra w tej LŚ dużo gorzej od Włochów.

Typ: zwycięstwo Kuby (2.65)

Co do drugiego meczu to również myśle że kurs na Rosję zdecydowanie zawyżony i głupotą było by nie wykorzystanie tego , Rosja wydaje się obecnie najlepszą ekipą świata i Sborna w każdym kolejnym meczu pokazuje jak jest silna , jak kapitalny ma blok i zagrywke i jak znakomicie jest ułożona taktycznie . Serbia nie ma za bardzo czym straszyć Rosjan , gdyby był Milijkovic to Serbowie mieli by szanse nawiązać walkę w tym pojedynku ale go nie ma , bo zawsze kiedy gra się nie układała można było grać w ciemno do niego i wiadomo było że skończy , teraz Serbowie nie mają takiego lidera do tego ich blok i zagrywka przy Rosjanach wygląda słabo.
Poza tym jeśli Rosja ograła Włochów którzy w grupie Serbów deklasowali to niby czemu mieli by nie pokonać Serbów?

Typ : zwycięstwo Rosji (1.40)

badys87 34

badys87

Użytkownik
Brazylia vs Kuba
Wielu typerów widzi tutaj szansę na wygraną Kuby i tym samym na sporą niespodziankę. Ja jednak faworyta widzę w ekipie Brazylii. Wszyscy piszą, że gra tak słabo. Według mnie nie oni zagrali słabo tylko ich rywale rozegrali bardzo dobre mecze, szczególnie w defensywie. Głównie dzięki temu byli w stanie tak mocno zagrozić Kanarkom. Canarinhos nie grają rewelacyjnie jednak poniżej pewnego poziomu nie schodzą. W ataku oscylują w granicy 50%, na zagrywce też punktują przyzwoicie, gra blokiem też nie wygląda źle - jeśli chodzi o punktowy to nie ma rewelacji, ale za to wyblok funkcjonuje bardzo dobrze. Rewelacyjnie wygląda przyjęcie na poziomie ponad 65%.Troszkę słabiej niż zazwyczaj wygląda rozegranie i gra w obronie, ale też żadnej tragedii nie ma.

Kubańczycy powszechnie chwaleni za swoją grę do tej pory, ale mnie nie przekonują. W dalszym ciągu popełniają sporo błędów na przyjęciu i na ataku. Troszkę starają się ograniczyć te błędy w polu serwisowym, ale nie mam wątpliwości, że jak dzisiaj zaczną serwować tak jak wczoraj w końcówce 2 seta przeciwko Włochom (proste floty byle tylko przebić nie psując) to zwyczajnie w świecie Brazylijczycy ośmieszą ich na siatce i szybko zakończą sprawę. W ataku też Kuba nie jest jakoś super efektywna, pomimo, że bardzo efektowna. Grają solidnie, ale nic ponad to - zresztą w tym elemencie wypadają bardzo podobnie jak Brazylijczycy. Lepiej jedynie wyglądają w bloku i to też nie do końca. Punktowy mają lepszy, ale wyblokiem już tak dobrze nie grają. Patrząc na grę w przyjęciu i defensywie to tutaj nie ma co w ogóle porównywać, bo Kanarki prezentują się w Cordobie w tych elementach znacznie lepiej.
Jak dla mnie Kubańczycy nie prezentują się w tym Final Six znacznie lepiej na zagrywce, w bloku i ataku od Brazylijczyków... Wizualnie może wyglądają w tych elementach dobrze, ale trzeba pamiętać na tle jakiego typu rywali. Chodzi mi o to, że Rosjanie czy Włosi w defensywie nie grają tak jak Brazylia i to dzięki temu Kubańczycy byli w stanie osiągnąć takie wyniki.
Teraz w starciu ze sprytniejszą, lepszą w defensywie i mniej mylącą się drużyną w mojej ocenie wypadną dużo gorzej. Pokazała to też po części faza interkontynentalna LŚ. Z Niemcami grającymi siłowo (mniej niż kiedyś, ale jednak) wygrali 4 mecze z czego 3 za 3 punkty. No, ale gdy przyszło do spotkań z grającą mądrzej Polską to nie było tak łatwo (3:2, 0:3; 3:0 i 3:1). Zresztą z Argentyną było podobnie (3:1; 3:2; 3:2; 3:0).
Wydaje mi się, że dzisiaj po raz kolejny to się potwierdzi. Siłowa gra Kubańczyków sprawdza się w starciach z zespołami o podobnej charakterystyce, ale już z tymi lepszymi technicznie i w defensywie bywa różnie, a Brazylia jest królem tego stylu gry i myślę, że sobie dosyć spokojnie poradzi.
Kurs znacznie spadł, ale sądzę, że w dalszym ciągu można zagrać na wygraną Canarinhos(szczęśliwi Ci co złapali ten bet po kursie @1,60).

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Zdecydowanie najcięższy typersko Final Six, który mi się przytrafił.
Co do meczu Kuby z Brazylią - uważałbym z tym braniem Kuby na hura. Rozumiem, zdemolowali Włochów wczoraj, lecz jak dla mnie Anastasi troche dziwnie rotował składem i ostatecznie mecz ten &quot;planowo&quot; przegrał. Kuba to ciągle zespół chimeryczny, co prawda poprawili oni przyjęcie i rozegranie, lecz jak dla mnie Brazylijczycy to nadal stare wygi, i sądzę że jednak ograją Kubańczyków, u których jeden błąd może zepsuć atmosferę w zespole i będzie po zawodach.
A w drugim meczu zagram sobie na Serbów. Walczą dzielnie do końca, Starovic w świetnej formie, dobrze gra również na środku Podrascanin. Zwycięstwo Serbów po 3.20 jakie oferuje bwin jest dobrą propozycją i ja z niej skorzystam.

E 0

ernie9005

Użytkownik
Rosja - Serbia over 185,5

Uważam, że reprezentacja Serbii jest w dużym gazie, dlatego wcale nie jestem przekonany do stawiania na Sborną po niskim kursie 1,35. Serbowie zagrali dobre zawody z Brazylią, a Argentynę ograli dość łatwo, nie mają nic do stracenia i wyjdą wyjątkowo zmotywowani.

Rosjanie zaś mają bardzo dobry, młody zespół, który opiera swą siłę na niezłej zagrywce, która ułatwia zadanie blokującym, oraz na urozmaiconym ataku, w którym znakomicie prezentują się Mikhaylow czy Biryukow. Mecz z Kubańczykami pokazał jednak, że forma Rosjan jest zmienna na przestrzeni całego meczu, w czym upatruje szansy dla solidnie grających Serbów.

Myślę, że mimo, iż za faworyta uważa się Rosjan, warto zagrać overa...pozdrawiam ????

badys87 34

badys87

Użytkownik
Uzupełniając mój wcześniejszy wpis... Jest jeszcze jeden argument za Brazylią - silna ławka rezerwowych. Trener Rezende ma ten komfort, że przy słabszej postawie może liczyć na zmienników. Giba, Theo, Marlon czy nawet Thiago Alves są w stanie wejść i zastąpić słabiej grającego kolegę. Wczoraj genialną zmianę dał Sidnei (Marlon też niczego sobie), ale każdego z pozostałych stać na to samo. W przypadku Kuby nie ma tego komfortu. Pełnowartościowy zmiennik jest tylko na pozycji atakującego i na rozegraniu. Tragedia w tym względzie jest na lewym skrzydle, gdzie rezerwowi są w stanie poprawić grę defensywną, ale w ofensywie są praktycznie nieprzydatni.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Brazylia - Kuba
Według mnie po prostu warto zagrać na Kubańczyków po takim kursie. Rywal z najwyższej półki, ale rywal, który nie jest w najlepszej formie. Mają genialne momenty kiedy ręce same składają się do oklasków. Zgadzam się z tym, że Brazylia ma sporo atutów po swojej stronie. Bardzo dobrze grają w przyjęciu i w obronie, mają również szeroki skład. W bloku, w zagrywce i w ataku również wygląda to całkiem dobrze, ale bez rewelacji. Kubańczycy to przede wszystkim dynamika, skoczność i potężna siła. Co raz lepiej radzą sobie w przyjęciu i obronie. Z mocnymi zagrywkami mają mniejsze problemy niż z flotami. Momentami przyjęcie na palce jest tragiczne. Mocni w ataku, bloku i w polu serwisowym. Chociaż tam czasami popełniają za dużo błędów. Jeżeli chodzi o psychikę to również nie jest ich najmocniejszy punkt.
Liczę jednak na ich przebojowość. Są drużyną nieobliczalną i jeżeli wejdą dobrze w spotkanie to Brazylia będzie mieć kłopoty. Muszą przede wszystkim wywierać presję w polu serwisowym. Murillo i Mario Junior przyjmują świetnie. Przy dobrej zagrywce zacznie funkcjonować blok. Kluczem będzie zatrzymanie Vissotto. W meczu z Serbią fajnie prezentował się Sidao. Może to on dzisiaj rozpocznie w podstawowym składzie ? Na przyjęciu raczej zobaczymy parę Murillo-Dante. Po przekątnej z Vissotto zagra najprawdopodobniej Rezende, który miał trochę problemów w starciu z Serbami. Rodrigao ma pewne miejsce w składzie. Po stronie Kubańczyków nie będzie zmian. Leal i leon na przyjęciu. Może świetnego przyjęcia nie gwarantują, ale w ataku są potężni. Wczoraj przede wszytskim Leon pokazał Nam, że grając na luzie może zrobić wiele. Na ataku raczej zagra Fernando Hernandez. Udowodnił, że zasługuje na miejsce w wyjściowym zestawieniu. Raydel Hierrezuelo rozgrywa bardzo inteligentnie. Dobrze pracuje w bloku, dysponuje trudną zagrywką. Para Simon-Camejo jest obecnie nie do zastąpienia. Na Libero oczywiście Keibir Gutierrez. Widać, że Kubańczycy grają co raz dojrzalszą siatkówkę. Do najlepszych drużyn sporo im brakuje, ale z czasem może ta różnica zostanie zniwelowana.
Podopieczni Trenera Blackwooda są przekonani o własnej &quot;zajebistości&quot;, bardzo pewni siebie, aroganccy i chamscy. Na boisku nie ma miejsca dla mięczaków. Takie zachowanie nie zawsze mi się podoba, ale widać, że oni po prostu tacy są. Nie przekreślam Brazylijczyków. Po takim kursie uważam, że warto spróbować zagrać na zwycięstwo Kubańczyków. Spodziewam się bardzo wyrównanego spotkania.
Propozycja:
Kuba @ 2.65 Unibet ⛔
Kuba +1.5 seta @ 1.75 Unibet ⛔

radek03 90

radek03

Forum VIP
Odnośnie Brazylia - Kuba, to kanarki mają przewagę tutaj, że w ich grze w najważniejszych momentach widać wyrafinowanie, zimną krew, opanowanie, boiskowy spokój. Znakomicie potrafią uciekać z noża na gardle i w najważniejszych meczach wygrywać. U Kubańczyków pewne jest jedno, jeśli któryś z zawodników zmarnuje piłkę, to nie ma co liczyć na to, iż kolega poklepie go po plecach, musi radzić sobie sam, nie ma poparcia w trudnych chwilach, każdy odwraca sie plecami. Nie chce mi się wierzyć aby z meczu z Brazylią takich ciężkich momentów im zabrakło. Brazylia wygra za pomocą cwaniactwa, opanowania (tak poza umiejętnościami czysto siatkarskimi).

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Rosja przejechała się po Serbach. Nie ciekawie jednak wygląda sytuacja Khteya, to podstawy gracz, a po tej kontuzji Rosja wiele traci przed finałem, bez względu z kim zagrają. Serbów rozjechali, pokazując im miejsce w szeregu. Poza pierwszym setem, to Serbia nie istniała. Zostali sprasowali zagrywką i nie byli w stanie się podnieść.
Nie ma sensu rozpisywać się o tym meczu. Wielka klasa Rosjan, a słabość Serbów...
Zobaczymy co będzie się działo w drugim półfinale, oby nie był tak jednostronny...

marnik 18

marnik

Forum VIP
Brazylia -6,5 pkt - Kuba ✅
Brazylia nie zachwyca w tym turnieju, jednak ta drużyna w decydującym momencie potrafi zawsze włączyć wyższy bieg. Zespół jest bardzo doświadczony, przewaga siły psychicznej na pewno będzie po stronie Brazylii. Kuba jakoś nie przekonuje mnie jako zespół, maja momenty przestojów, głupich błędów. Wczoraj wg mnie Włosi bardziej przegrali mecz niż wygrała go Kuba, ogólnie mecz nie stał na najwyższym poziomie. Nie bez znaczenia jest też fakt, że Kuba będzie grała 3 dzień pod rząd (choc są młodzi i powinni szybko sie zregenerować to i tak bedzie to miało jakiś wpływ na ich gre), a Brazylijczycy będą wypoczęci. Nieregularność Kuby jest atutem tego typu, często przegrywają pojedyncze partie wysoko, żeby powalczyć w następnych. Przy odrobinie szczęścia i wyrównanym 5 setowym pojedynku typ może wejść nawet w przypadku zwycięstwa Kuby (np gdyby Kuba wygrała z Rosja tie breaka to cały mecz i tak przegrałaby małymi pkt pozwalającymi na pokrycie takiej linii).
Jednak błędnym okazało się myślenie, że to Kuba jest już takim dobrym zespołem. Przegrali mecz w każdym elemencie byli gorsi w ataku, bloku, zagrywce, przyjęciu oraz popełnili więcej błędów własnych. Nie zagrali na takim poziomie jak co niektórzy oczekiwali. Dlaczego? Zapewne to kombinacja zmęczenia turniejem, przesadnej wiary we własne umiejętności po 1 secie oraz słabej psychiki nie pozwalającej podnieść w którymkolwiek z setów z Brazylijczykami, którzy zagrali dobry mecz, chyba najlepszy w tym turnieju, ale nie rewelacyjny.
Mecz Rosji poszedł zgodnie z planem. Serbowie mogli poszaleć ze słabsza Argentyną, jednak Rosyjska ściana ich zatrzymała. Wielka szkoda, że Rosja ma juz dwóch najlepszych przyjmujących wyłączonych z gry, byłby piękny typ na nich w finale, a tak trzeba jeszcze wszystko dokładnie przemyśleć.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Przejechałem się na Serbach, myślałem że ugrają chociaż seta, ale się nie udało. Brazylia zgodnie z planem pokazała miejsce w szeregu Kubańczykom, którzy tak czy siak sporo osiągnęli w tej LŚ.
Na dziś proponowałbym Brazylię oraz Kubę. Analiza wkrótce.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Mecz Rosji poszedł zgodnie z planem. Serbowie mogli poszaleć ze słabsza Argentyną, jednak Rosyjska ściana ich zatrzymała. Wielka szkoda, że Rosja ma juz dwóch najlepszych przyjmujących wyłączonych z gry, byłby piękny typ na nich w finale, a tak trzeba jeszcze wszystko dokładnie przemyśleć.
Myślę że i tak Rosja powinna poradzić sobie z Brazylią , to prawda że nie ma dwóch podstawowych przyjmujących ale ich zmiennicy wcale nie prezentują się dużo gorzej.
Brazylia zagrała wczoraj dobry mecz z Kubą ale to raczej ze względu na pokpienie sprawy przez Kubańczyków którzy po pierwszym secie myśleli że mają już Canarinhos w garści i że mogą sobie to spotkanie dokończyć nie wysilając się zbytnio , jednak rzeczywistość okazała się inna i Kuba została rozbita w trzech następnych setach , nic podopiecznym Bleckwooda nie wychodziło , Dante i Murillo obijali bez najmniejszych problemów blok Kuby , gra obronna w tym meczu również im zupełnie nie wychodziła , w pole Kubańczyków wpadały nawet najprostsze piłki.
Jednym słowem zawiodłem się bardzo na Kubie , po tym jak dobrze zagrali z Włochami myślałem że są już na tyle dojrzałą drużyną żeby powalczyć na poziomie z Brazylią , umiejętności na pewno mają ogromne ale wciąż są to dzieciaki ze słabą psychiką którym jak coś nie wyjdzie to tracą punkty seriami.

Co do meczu Rosji z Serbią to chyba nie ma o czym mówić , bo Rosjanie zjedli na śniadanie swoich rywali i nawet się chyba zbytnio przy tym nie zmęczyli.

Co do dzisiejszych meczów to mecz o 3 miejsce raczej sobie odpuszczę bo wiadomo że w takich spotkaniach wszystko się może stać bo druzyny grają już sobie na luzie a z i motywacja już nie ta sama jak wiadomo że było się o krok od finału a trzeba grać mecz o 3 miejsce.

W finale zagram na pewno na Rosje , ich gra blokiem to po prostu majstersztyk , nie sądze aby Brazylia była wstanie ich ograć.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:siata:BRAZYLIA - ROSJA

Typ : Brazylia @ 1,60 bah ✅3:1
Wiele narzekałem na Brazylie, ale wczoraj zagrała dobre zawody przeciwko Kubie. Dante zdecydowanie liderem. Nie wiadomo co z Vissotto bo był głownym bohaterem dwóch incydentów. Najpierw przy wystawie Marlona kopnął swojego rozgrywającego w głowe po czym źle upadł, a potem Leal po swoim ataku przeszedł linie środkową i wyraźnie wykręciło nogę Brazylijczykjowi. Sam jestem ciekaw czy dzisiaj zagra.
Rosja straciłą najpierw Berezhke, a wczoraj wypadł Taras Khtey. O ile Berezhke udało się zastąpic Biryukowem, który naprawde gra bardzo dobry turniej o tyle zastąpienie Khteya, który był pewnym punktem w przyjęciu jak i w ataku będzie cięzko. Owszem nie powiedziane też że Khtey nie zagra dzisiaj,ale wczoraj jego noga nie wyglądała najlepiej.Źle stanął na nogę Muserskiego i podkręcił staw skokowy.
O dziwo gram na Brazylie bo są bardzej doświadczeni i potrafią wygrwyac nawet gdy im nie idzie. Po wczorajszym meczu z Kubą taki typ mi naszedł. Ponadto Rosja od lat nie potrafi grac najważniejszych mecżów co jest z kolei domeną Brazylijczyków. Rosjanie swoje jedyne złoto LŚ wywalczyli w ... Belo Horizonte, ale domowe turnieje LŚ Brazylijczyków to zupełnie opowiadanie na inny czas. Gram na Brazylie!
Mecz o 3msc odpuszczam mając w pamięci turniej z poprzedniego sezonu kiedy to również Kuba grała w finale pocieszenia i nadzwyzcajniej w świecie nie chciało im się grac! Moze nie będzie powtórki,ale odpuszcze.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Taka prawda, że wczoraj Rosjanie zmietli z parkietu Serbów. Było do przewidzenia, że Ruscy wygrają, ale chyba nikt się nie spodziewał takiego pojazdu z ich strony. Chyba by nawet nic to nie zmieniło gdyby Serbowie wygrali tego pierwszego seta. Rosjanie wymiatają, ale popełniają tez błędy, szczególnie Michajłow w ataku. Mówicie że Rosja zagra bez Biereżki i Chtieja, jeżeli tak to będą to spore osłabienia. Biriukow pokazał, że wcale nie odstaje od podstawowych przyjmujących, ale nie wiem jak poradzi sobie u boku Krasikowa. I tak oto para przyjmująych Rosyjskich może nie podołać zadaniu, do tego dochodzi libero i przyjęcie może być trochę słabsze niż nas do tego przyzwyczaili. Musierskij i Volkov prawie w ogóle się nie mylą, ich współpraca z rozgrywającym jest wzorowa. Maksym Michajłow jak wspomniałem, przydarzały mu się pomyłki, w finale nie może sobie już na nie pozwolić. A jak z Brazylijczykami? Leo Vissotto będzie grał? Wojtek Drzyzga coś mówił o skręconej kostce... Ewentualnie zastąpi go Theo, który dał dobrą zmianę wczoraj. Bruno Rezende na rozegraniu gra cały turniej słabo. Trener Brazylijczyków powinien w finale od początku wystawić Marlona, który nie dośc, że dobrze rozgrywa, to jeszcze dużo widzi na boisku i potrafi inteligentnie kiwnąć. Ale żeby w finale osiągnąć trzeba więcej grać środkiem. Dlatego najwięcej będzie zależało od pary przyjmujących.
Jeżeli chodzi o formę przez cały turniej to zdecydowany typ na Rosję, ale Brazylia to jest Brazylia ???? niestety, Rosjanie jeżeli blokiem zagrają tak jak ostatnio to wygrają, ja jednak zaryzykuje na Brazylię.

W meczu o trzecie miejsce dobry kurs na Kube 1.70 i gdyby to był np. półfinał to grałbym na nich grubo, ale to tylko mecz o 3 miejsce, nie wiem jak u nich z motywacją. Siatkarsko w tym turnieju prezentują sie lepiej, ale jeszcze pozostaje psychika...
Mimo to postawię na nich.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom