>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six LŚ - Cordoba (Argentyna) 21- 25 lipca 2010r

Status
Zamknięty.
adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Podzielam Twój pogląd. Kursy na faworyta są mizerne. Oczywiście pograć można, ale za dobra stawkę, aby na waciki chociaż było. Wg mnie to będzie mecz do jednego pola boiska. Argentyna to zespół waleczny, ale nie ma argumentów by wygrać z Brazylią. Sama walka to za mało. Trener rotował składem, a więc nie ma zgrania. To od Brazylii zależy wynik tego meczu. Jeśli zagrają na poważnie to będzie 3-0. Wg mnie Argentyna - Brazylia, to zawsze jest wojna, bez względu na dyscyplinę. Argentynę stać w tym meczu na maks jednego seta. Coś więcej to będzie sensacja, bynajmniej dla mnie...

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Trener rotował składem, a więc nie ma zgrania. .
Zupełna bzdura. Właśnie po to nie polecieli do Europy by potrenować u siebie i pokazać się z jak najlepszej strony.
Dzisiaj zagrali dobre spotkanie i TB nie jest dla mnie sensacją, Brazylijczycy nie są w jakiejś niesamowitej formie, a słabeuszy na tym turnieju nie ma. Argentyna ma spore szanse na wyjście z grupy. Szkoda, że w drugiej grupie są trzy zdecydowanie lepsze drużyny i któraś z nich będzie musiała się szybko pożegnać z FS.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Zupełna bzdura. Właśnie po to nie polecieli do Europy by potrenować u siebie i pokazać się z jak najlepszej strony.
Dzisiaj zagrali dobre spotkanie i TB nie jest dla mnie sensacją, Brazylijczycy nie są w jakiejś niesamowitej formie, a słabeuszy na tym turnieju nie ma. Argentyna ma spore szanse na wyjście z grupy. Szkoda, że w drugiej grupie są trzy zdecydowanie lepsze drużyny i któraś z nich będzie musiała się szybko pożegnać z FS.
Trenować to sobie można, nawet latami. Jednak zgranie wyrabia się głównie poprzez mecze. Tutaj uczy się grać ze sobą w trudny sytuacjach pod wpływem stresu. Na treningu można dopracowywać, a na nawet trzeba niektóre warianty. Ale jak to robić, skoro pół ekipy jedzie do Europy, pół zostaje ? Można trenować zgranie grupą, a nie na kilku jednostkach. Wtedy mamy indywidualność, jego dobra formę, a nie zgranie...

Typ na dziś:
Rosja - Kuba 1 1,50
Rosja wczoraj zagrała bardzo dobry mecz z Włochami. Pokazali swoją siłę w ataku, zagrywce oraz bloku. Cieszy mnie też fakt, że zaczęli już coś podbijać w obronie. Kubańczycy to dobry zespół, ale awans to Final Six zawdzięcza bardzo słabej grupie eliminacyjnej. Grali ze średnimi Niemcami, pewnymi awansu Argentyńczykami oraz Polakami, którzy prezentowali słaby poziom. Kuba ma wiele atutów w zagrywce, bloku oraz ataku. Zapowiada się mecz na siatkarskie ciosy. Wydaje mi się jednak, że większe doświadczenie jest po stronie Rosjan. Grają w lepszych klubach, zagrali więcej meczy o stawkę. Mają też dużo lepsze przyjęcie od Kubańczyków. Rosja czuje się bardzo mocno i powinna sobie poradzić.

PS. Brawa dla Argentyny, że powalczyli. Wg mnie to jednak Brazylia chciała się z nimi za bardzo zabawić i dlatego osiągnęli oni, aż tak dobry wynik. Jednak nadal są to średniacy. Szacunek za walkę się im należy, głównie dla Rodrigo Quirogi, który ciągnął cały ten wózek.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
PS. Brawa dla Argentyny, że powalczyli. Wg mnie to jednak Brazylia chciała się z nimi za bardzo zabawić i dlatego osiągnęli oni, aż tak dobry wynik. Jednak nadal są to średniacy. Szacunek za walkę się im należy, głównie dla Rodrigo Quirogi, który ciągnął cały ten wózek.
Chciała się z nimi zabawić? pewnie dlatego Bernardo Rezende tak się wściekał po nie udanych akcjach - to pewnie w ramach zabawy .
Argentyna pokazała że jest drużyną klasową , oprócz pierwszego seta grali z Brazylią jak równy z równym , a Canarinhos pokazali po raz kolejny że o pierwszym miejscu w tego rocznej LŚ nie mają co marzyć. Im dłużej oglądałem wczorajszy pojedynek tym bardziej śmieszył mnie kurs wystawiony na Brazylie który oscylował w granicach 1.02 - 1.05 .

Co dzisiejszych meczów to postawie na pewno na Rosje która zagrała z Włochami kawał dobrej siatkówki , a Kuba ciągle jest drużyną nie zrównoważonych młokosów którzy tracą punkty seriami , oprócz tego Kubańczycy sa drużyną siatkarską dużo słabszą od Rosjan i myśle że Sborna wygra dzisiejszy pojedynek bez problemu 3:0 lub 3:1.

marnik 18

marnik

Forum VIP
Trenować to sobie można, nawet latami. Jednak zgranie wyrabia się głównie poprzez mecze. Tutaj uczy się grać ze sobą w trudny sytuacjach pod wpływem stresu. Na treningu można dopracowywać, a na nawet trzeba niektóre warianty. Ale jak to robić, skoro pół ekipy jedzie do Europy, pół zostaje ? Można trenować zgranie grupą, a nie na kilku jednostkach. Wtedy mamy indywidualność, jego dobra formę, a nie zgranie...
Zaczne jak Nikkol: &quot;zupełna bzdura&quot;.
1. Treningi są od tego żeby wyrabiać zgranie zespołu. Poza tym ten zespół już od dłuższego czasu gra razem i specjalnego zgrania nie potrzebował. Wypad do Europy bez czesci podstawowego składu miał służyć selekcji, to była ostatnia szansa na wdarcie sie do pierwszego składu przez którego z młodszych/zmienników. Pozostawienie czesci graczy w domu to był element przygotowań siłowych, natomiast dwa tygodnie pozostałe do finału miały służyc zgraniu, które zresztą i tak jest w tym zespole.
2. Brazylia specjalnie oddała dwa sety Argentynie? Totalna bzdura. Po pierwsze oddali im przez to pkt, co może uczynić awans mniej pewnym, po drugie w turnieju gdzie gra sie codziennie unika się długich pojedynków aby nie tracić sił bez powodu. Brazylia przegrała dwa sety ponieważ Argentyna grała dobrze i należały jej sie. Serbowie tez bedą mieli mase kłopotów z tym zespołem.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No to się przejedziecie dzisiaj na tej Rosji, może zagrali kawałek dobrej siatkówki, może i ogólnie są drużyną lepszą ale Kuba jest drużyną nieobliczalną i dlatego stawiać przeciwko nim to nie jest najlepszy pomysł. Jeżeli zagrają z takim zaangażowaniem jak z Polską to mecz może być szybki na korzyść Kuby, który ma również sporo atutów po swojej stronie. Bo m.in przyjęcie Rosja też nie ma rewelacyjnego, a co do ataku twierdzę że Kuba może mieć nawet minimalnie lepszy, podobnie serwis. Tylko to ogranie z najlepszymi jest zdecydowanie po stronie Rosji.
Jeżeli bym tu miał stawiać to jakiś +1,5 seta na Kube.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
No to się przejedziecie dzisiaj na tej Rosji, może zagrali kawałek dobrej siatkówki, może i ogólnie są drużyną lepszą ale Kuba jest drużyną nieobliczalną i dlatego stawiać przeciwko nim to nie jest najlepszy pomysł. Jeżeli zagrają z takim zaangażowaniem jak z Polską to mecz może być szybki na korzyść Kuby, który ma również sporo atutów po swojej stronie. Bo m.in przyjęcie Rosja też nie ma rewelacyjnego, a co do ataku twierdzę że Kuba może mieć nawet minimalnie lepszy, podobnie serwis. Tylko to ogranie z najlepszymi jest zdecydowanie po stronie Rosji
Zdecydowanie po stronie Rosji jest wszystko . Zagrywka , kapitalny blok , świetny rozgrywający , znakomici środkowi - te atuty powinny załatwić sprawe.
Największe gwiazdy Kuby nie są w jakoś oszałamiającej formie bo taki np. Leon nie przypomina gracza który bawił się z rywalami na siatce w ostatniej edycji LŚ , jedynym zawodnikiem który trzyma równy i dobry poziom jest środkowy Simon ale nawet on przy Muserskim wygląda słabo.
Jednym słowem jeśli Kuba urwie co najmniej dwa sety Rosji to już będzie dla mnie niespodzianka.

O 0

okon247

Użytkownik
Kuba gra dobrze jak im wychodzi ,a jesli z takim rywalem jak Rosja cos sie posypie to odrazu beda sie denerowac i popelnaic proste bledy , tym bardziej ze gra siatkarska lepsza druzyna i z wiekszym doswiadczeniem , Rosja nie ma przyjecia ? to zobacz sobie na gre Kubanczykow jak im zaczyna sie sypoac przyjecie ze slabszymi rywalami cos sie dzieje , Rosja zagrala zly mecz a nokaut w bloku ,atak nie najgorszy , Rosja juz takiego meczu zlego nie zagra , jesli poprawia zagrywke jeszcze bardziej i nie beda walili w auty ,polepsza przyjecie ,czyli ogolnie mowiac nie bede robili prostych bledow w ataku i przyjeciu to moga zniszyc Kubanczykow , Rosja tez lubi troche grac jeszcze jak keidys ze szybko sie denerwuja ale jesli sa w gazie to sa niedozatrzymania ,sie nie zdziwie ze Kuba te mecz moze nawet przegrac glowa gladko jak zawsze :p Do tego Rosja wygrala 3:2 wiec najlpiej zeby dzis wygrala nawet 3:2 ale wygrala bo sytuacja moze sie skomplikowac zeby wysjc wogle z grupy A i trzeba tez pamietac o bledach sedziego i ze Rosja oddala w 2 sety przez glupote ????

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Zaczne jak Nikkol: &quot;zupełna bzdura&quot;.
1. Treningi są od tego żeby wyrabiać zgranie zespołu. Poza tym ten zespół już od dłuższego czasu gra razem i specjalnego zgrania nie potrzebował. Wypad do Europy bez czesci podstawowego składu miał służyć selekcji, to była ostatnia szansa na wdarcie sie do pierwszego składu przez którego z młodszych/zmienników. Pozostawienie czesci graczy w domu to był element przygotowań siłowych, natomiast dwa tygodnie pozostałe do finału miały służyc zgraniu, które zresztą i tak jest w tym zespole.
2. Brazylia specjalnie oddała dwa sety Argentynie? Totalna bzdura. Po pierwsze oddali im przez to pkt, co może uczynić awans mniej pewnym, po drugie w turnieju gdzie gra sie codziennie unika się długich pojedynków aby nie tracić sił bez powodu. Brazylia przegrała dwa sety ponieważ Argentyna grała dobrze i należały jej sie. Serbowie tez bedą mieli mase kłopotów z tym zespołem.
Chyba się nie rozumiemy. Nie mówię, że im oddali sety za darmo, przy stoliku. Po prostu zabawili się, zlekceważyli rywala, a na odrabianie strat było już za późno. Co innego sprzedać seta, a co innego przegrać go przez głupotę. Właśnie przez takie zabawy mecz trwał 5 setów, a nie trzy czy 4.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Rosja - Kuba
Oczywiście Kubańczycy mają niesamowitą siłę w ataku, przyjęcie mają wcale nie najgorsze, dzisiaj powinien być bardzo dobry mecz. Ale taka prawda, że kubańczycy jeszcze nie grali meczu z jakimś lepszym rywalem( mam tu na myśli podobny styl gry). Jeżeli Ruscy będą mieli pozytywne przyjęcie( o to może być trudno...) to Sergiej Grankin powinien grać jak najwięcej środkiem, bo na tej pozycji mają najlepszych graczy na świecie(o tak, Polaczki mogą pomarzyć o takim środku), Musierskij łapie nisamowicie wysoko, serwuje świetnie, a Volkov wiadomo. Także jeżeli Kubańczycy sami dostaną pare mocnych gwoździ, to mogą się chłopaki posypać.
Ja zaryzykuje w tym meczu DW 3-2 dla Rosjan, ale grubiej zagram na mecz.
Co do drugiego meczu. Sami widzieliście, Brazylijczycy rewelacji nie grają, nie wiem dlaczego tak wielu z was lekceważy Serbów? Czy mają aż taki słaby skład? Bez przesady, wystarczy tylko spojrzeć na przynależność klubową poszczególnych graczy. Nie wierzę, że Brazylia wygra gładko 3-0, spodziewam się tiebreaka, najlepiej z końcowym sukcesem rodaków najlepszego atakującego świata - Ivana Milijkovica.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Chyba się nie rozumiemy. Nie mówię, że im oddali sety za darmo, przy stoliku. Po prostu zabawili się, zlekceważyli rywala, a na odrabianie strat było już za późno. Co innego sprzedać seta, a co innego przegrać go przez głupotę. Właśnie przez takie zabawy mecz trwał 5 setów, a nie trzy czy 4.
Mocno naciągana ta teza. Weź pod uwagę, że Brazylia naprawdę nie jest w zbyt dobrej dyspozycji, a dla Argentyny ten turniej to najważniejszy punkt sezonu. Przez głupotę?
Dziwi mnie to, że tak wiele osób oczekuje prostych, szybkich meczów, kończonych po 70 minutach, wynikiem 3:0. Niestety, każdemu może zdarzyć się kryzys. Czasem potrwa kilka punktów, czasem set.
Argentyna zagrała dzisiaj naprawdę nieźle i nie wiem, czemu próbujesz to bagatelizować.

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Nie wiem gdzie ty w tym meczu widziałeś jakieś zabawy , ja widziałem tylko słabą Brazylie która widać że chciała ale nie mogła odskoczyć rywalowi.
Co to w ogóle za głupie gadanie , &quot;zabawili się&quot; , to niech się tak bawią dalej aż wkońcu nie wyjdą z grupy bo strata punktów z Argentyną może ich kosztować bardzo wiele jeśli dzisiaj (a raczej jutro) Serbowie zagrają dobry mecz.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Nie wiem gdzie ty w tym meczu widziałeś jakieś zabawy , ja widziałem tylko słabą Brazylie która widać że chciała ale nie mogła odskoczyć rywalowi.
Co to w ogóle za głupie gadanie , &quot;zabawili się&quot; , to niech się tak bawią dalej aż wkońcu nie wyjdą z grupy bo strata punktów z Argentyną może ich kosztować bardzo wiele jeśli dzisiaj (a raczej jutro) Serbowie zagrają dobry mecz.
Chcieli grać mega wyszukane akcje. Przez głupotę dali sobie odjechać w drugim secie na kilka pkt Argentynie i zaczęli odrabiać dopiero na końcu. Za późno. Dla mnie to mogą imprezować całymi dniami, ich sprawa. Pić, palić, bawić się. Ich życie, ich finał. Jeśli tak dalej będą grać, to oni poniosą tego konsekwencje. Brazylia jest coraz słabsza. Wiek robi swoje, poza tym poziom się wyrównał. Niektóre gwiazdy już tak nie błyszczą. Poza tym nie ma już ich dwóch kluczowych graczy libero oraz rozgwyjącego, którzy zawsze ich ciągnęli i mobilizowali... Doskonale sobie zdaje sprawę, że to już nie jest ta Brazylia, co kilka lat temu... Są słabsi... Jednak nadal są o pólkę, jak nie o dwie wyżej od Argentyny.

Mocno naciągana ta teza. Weź pod uwagę, że Brazylia naprawdę nie jest w zbyt dobrej dyspozycji, a dla Argentyny ten turniej to najważniejszy punkt sezonu. Przez głupotę?
Dziwi mnie to, że tak wiele osób oczekuje prostych, szybkich meczów, kończonych po 70 minutach, wynikiem 3:0. Niestety, każdemu może zdarzyć się kryzys. Czasem potrwa kilka punktów, czasem set.
Argentyna zagrała dzisiaj naprawdę nieźle i nie wiem, czemu próbujesz to bagatelizować.
Nie oczekuję 3-0, ale wiem, że ich na to stać. Tylko w sporcie robi się coś takiego, co nazywa się minimalizm. Wygrać najmniejszym nakładem sił, najlepiej 1-0. To mnie drażni. Wiem, że Argentyna zagrała dobry mecz. Pisałem już o szacunku dla nich, za to, że powalczyli. To się ceni. Jednak oczekuję zdecydowanie więcej po Brazylii, bo poziom jednych i drugich jest nie porównywalny i nawet jeden wynik 2-3 tego nie zmieni...

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Rosja - Kuba to mecz bardzo trudny do wytypowania, głównie ze względu na nieobliczalność Kubańczyków. Na pewno umiejętnościami dorównują, a może i przekraczają Rosjan. Wszystko rozegra się w głowach, a o spokój i zrównoważenie tych &quot;chłopaczków&quot; będzie trudno (gdyby np. dosżło do TB). Rosjanie pokazali w meczu z Włochami bardzo solidną siatkówkę, popełniali jednak sporo błędów w końcówkach. Skłaniam się ku typowi na Rosję, ponieważ to drużyna dobrze pracująca blokiem, a ten element w walce z Kubańczykami jest moim zdaniem kluczowy (zakładam dobrą zagrywkę, odrzucającą od siatki - zmuszającą do gry po skrzydłach. Czekam na wyrównany mecz i zwycięstwo Rosjan.
Brazylia - Serbia - długo się rozpisywać nie będę, sensowną opcją na ten mecz jest +2,5 seta Serbia.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
:siata:Rosja - Kuba
Tak czytam i czytam i wszyscy dizsiaj pisza niemal to samo tj Kuba słaba psychicznie i może nie wytrzymac końcówek. Trochę prawdy w tym i jest nie zaprzeczam, ale to wszystko zależy od tego jak wejdą w mecz. Przecież kilka dobrych ataków Cepedy czy Leala i już morale może wzrosnąc. Gdybac można wiele na ten temat. Rosjanie wczoraj sami mieli wahania formy bo jak wytłumaczyc seta wygranego do 14, a kolejny przegrany itd. Na słowa pochwały z pewnością Grankin i Muserskiy. To że Grankin dużo grał środkiem odciążyło skrzydłowych i łatwiej było im wykonywac ataki. Włoscy skrzydłowi mieli sporo problemów, pzrede wszystkim Cernic w początkowej fazie meczu. Fei ciągnął atak jak mógł. Potem wszedł Savani i go nieco odciążył.
Ja dzisiaj się wyłamuje i idę pod prąd tj stawiam na Kubańczyków ;)
Typ : Kuba @ 2,60 Tobet ⛔3:2

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
Rosja - Kuba
Patrząc z perspektywy meczu Rosji z Włochami można było zauważyć, iż jesli &quot;wejdzie&quot; im mocna zagrywka to miazdza rywala, z kolei w przypadku oslabniecia tejze zagrywki rywale maja zdecydowanie wieksze szanse na przelamanie co mialo miejsce w drugim secie. Pomimo bardzo duzej sily w ataku Rosjan (szczegolnie na srodku), w meczu z Włochami mieli probelmy z kończeniem piłek sytuacyjnych. Jesli chodzi o Kubańczyków to pokazali (vide mecze z Polska na wyjezdzie), ze są poukladana druzyna i gdy nawet dochodzilo do tego iz Polacy doprowadzali do remisu to potrafili znow odskoczyc. Nie mialy miejsca sytuacje gdy gore braly emocje i Kubanczycy nie patrzyli po sobie, tylko starali sie grac. Oczywiscie Polska nei grala zbytnich rewelacji, lecz znow chlopcem do bicia to tez nei jestesmy. Pomimo ze w tym meczu Rosja jest faworytem, to sklanialbym sie na Kube z racji tego iz oba zespoly preferuja siatkówkę siłową i wg mnie to Kubańczycy mają zdecydowanie większe możliwosci, jednakze musza grac z zimna glową. Na korzysc Kubanczykow przemawia tez to iz w druznie rosyjskiej raptem 1 zawodnik serwuje flotem a to tego typu azgrywka sprawiala im najwiecej problemow. Mozna rowniez liczyc na to iz Rosjanie w pozniejszej fazie meczu odczuja zmeczenie spowodowane 5setowym meczem z Wlochami .
Kuba +1,5 @ 1,72✅
Kuba @ 2,4⛔

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Rosja - Kuba to mecz bardzo trudny do wytypowania, głównie ze względu na nieobliczalność Kubańczyków. Na pewno umiejętnościami dorównują, a może i przekraczają Rosjan. Wszystko rozegra się w głowach, a o spokój i zrównoważenie tych &quot;chłopaczków&quot; będzie trudno (gdyby np. dosżło do TB). Rosjanie pokazali w meczu z Włochami bardzo solidną siatkówkę, popełniali jednak sporo błędów w końcówkach. Skłaniam się ku typowi na Rosję, ponieważ to drużyna dobrze pracująca blokiem, a ten element w walce z Kubańczykami jest moim zdaniem kluczowy (zakładam dobrą zagrywkę, odrzucającą od siatki - zmuszającą do gry po skrzydłach. Czekam na wyrównany mecz i zwycięstwo Rosjan.
Brazylia - Serbia - długo się rozpisywać nie będę, sensowną opcją na ten mecz jest +2,5 seta Serbia.
Serbia + 2,5 seta jest po 1,50 na Unibecie. Podzielam pogląd, myślę że z taką Brazylią stać ich na urwanie co najmniej seta, bo na gładkie zwycięstwo 3-0 Brazylijczyków się raczej nie zanosi. Jeśli znów zlekceważą rywala to będą mieli problemy. Kurs warty grania.:grin:

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Wczoraj przeciętnie wyszło Typowanie. Włochy +1.5 seta i Argentyna +2.5 seta weszły ładnie. Szkoda, że Włosi nie nawiązali walki w TB i dali szybko odskoczyć rywalom. Dodam jeszcze, że zwycięstwo Rosjanom się należało. Byli wczoraj drużyną lepszą.
Co do Argentyny to postawili ciężkie warunki Brazylijczykom. Canarinhos to nie jest już ta sama drużyna. Poziom gry się wyrównał i podopiecznym Trenera Rezende ciężko będzie obronić tytuł sprzed roku.

Rosja - Kuba

Faworytem tego spotkania będą podopieczni Trenera Bagnoliego. Będzie to raczej spotkanie na wyniszczenie. Będzie bardzo dużo siłowej, fizycznej siatkówki. Dużo bedzie zależeć od tego jak obie drużyny zagrają w polu serwisowym. Wczoraj Rosjanie dobrze spisywali się wtedy, kiedy ten element dobrze działał. Kiedy psuli serwisy lub rywale spokojnie dogrywali do rozgrywającego było dużo słabiej. Trzeba zwrócić uwagę na ilość popsutych zagrywek przez Rosjan. Dyspozycja w polu serwisowym jest bardzo ważna szczególnie dlatego, że oba zespoły nie koniecznie dobrze radzą sobie w przyjęciu. Komu &quot;siądzie&quot; zagrywka, ta drużyna znacznie przybliży się do zwycięstwa. Obie drużyny świetnie potrafią grać w bloku i w ataku. Rosjanie wydają się być jednak regularniejsi od podopiecznych Trenera Blackwooda. Zarówno Grankin jak i Hierrezuelo przy dobrze przyjętej zagrywce muszą uruchamiać środkowych. Jeżeli chodzi o Rosjan to ja obawiałbym się w dzisiejszym spotkaniu o przyjmujących. Nie wiem czy Khtey, Berezhko czy inny Byrukov są w stanie pociągnąć grę swojej drużyny w starciu z Kubą. Kubańczycy, żeby osiągnąć sukces nie mogą myślec o wbijaniu gwoźdźi w każdej akcji. Jeżeli będą tak grać to ja im dobrze nie wróżę. Wiem, że swojego stylu w ciągu dwóch tygodni raczej nie zmienią. Muszą jednak wprowadzić kilka innych zagrań. Sporo będzie zależeć od Leona i Leala. Obaj będą na pewno obstrzeliwani zagrywką. Muszą wspomóc Cepedę/Hernandeza w ataku. Nie martwie się o Simona. On rzadko zawodzi.

Spróbuję dzisiaj zagrać trochę asekuracyjnie. Kubańczycy muszą zagrać swoją siatkówkę, nie mogą popełniać wielu błędów i przede wszystkim nie mogą po kilku nieudanych próbach spuszczać głów. Liczę na zacięte spotkanie i po cichutku liczę na zwycięstwo Kubańczyków. Choć większe szanse na to daję Rosji.

Propozycja:
Kuba @ 2.40 Unibet ⛔
Kuba +1.5 seta @ 1.72 Unibet ✅

EDIT: Zapomniałem napisać, że nie lubię stawiać przeciwko Kubańczykom. Są cholernie nieobliczalni.

Brazylia - Serbia

Powiem tak. Brazylia nie zachwyca. Od dłuższego czasu nie jest to siatkówka, którą pamiętamy za czasów Ricardo. Zespoły z czołówki bardzo zbliżyły się do Brazylijczyków i kolejne zwycięstwa Canarinhos wcale nie są pewne. Wczoraj to Argentyńczycy wywarli na mnie lepsze wrażenie. Dzisiaj rywalem podopiecznych Trenera Rezende będzie reprezentacja Serbii. W odmłodzonym składzie, jednak zawsze groźna. Wczoraj Argentyńczykom brakowało trochę mocnej zagrywki. Serbowie dysponują trudną i mocną zagrywką. Najwięcej będzie zależało od dueto Kovacevic Nikola-Starovic Sasa. To Ci zawodnicy ciągną grę reprezentacji Serbii w ataku. Trener Kolakovic ma czasami problemy z drugim przyjmującym. Bojan Janic czasami zawodzi. Tutaj nie może być mowy o takim czymś. Petkovic jako rozgrywający jest solidny, ale czasami gra czytelnie (Najlepszy Rozgrywający Fazy Grupowej ... Bzdura.). Jest jeszcze para znakomitych środkowych Stankovic-Podrascanin, którzy w bloku potrafią bardzo dużo. Na libero jest Nikola Rosic, który spisywał się dobrze w Fazie Grupowej. Serbowie będą musieli powstrzymać trójkę Murilo-Dante-Visotto. Każdy z tych zawodników może wziąć na siebie odpowiedzialność w ważnym momencie. Podstawową sprawą jest jednak odrzucenie Brazylii od siatki i dobra postawa w obronie. Wczoraj Argentyńczycy genialnie bronili. Dzisiaj przykład ze swoich grupowych rywali mogłaby wziąć Serbia.

Serbowie muszą narzucić swój styl gry. Od początku wywierać presję na Brazylijczykach w polu serwisowym. Wczoraj w trudnych momentach nie koniecznie błyszczeli. Ciężko powiedzieć na kogo Serbowie mieliby zagrywać. Cała trójka przyjmuje dobrze. Mam nadzieję, że obejrzymy ciekawe spotkanie. Podopiecznych Trenera Kolakovica stać na ugranie przynajmniej jednej partii. Czy na coś więcej ? Trudno powiedzieć.

Propozycja:
Serbia +2.5 seta @ 1.50 Unibet

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Chcieli grać mega wyszukane akcje. Przez głupotę dali sobie odjechać w drugim secie na kilka pkt Argentynie i zaczęli odrabiać dopiero na końcu. Za późno. Dla mnie to mogą imprezować całymi dniami, ich sprawa. Pić, palić, bawić się. Ich życie, ich finał. Jeśli tak dalej będą grać, to oni poniosą tego konsekwencje. Brazylia jest coraz słabsza. Wiek robi swoje, poza tym poziom się wyrównał. Niektóre gwiazdy już tak nie błyszczą. Poza tym nie ma już ich dwóch kluczowych graczy libero oraz rozgwyjącego, którzy zawsze ich ciągnęli i mobilizowali... Doskonale sobie zdaje sprawę, że to już nie jest ta Brazylia, co kilka lat temu... Są słabsi... Jednak nadal są o pólkę, jak nie o dwie wyżej od Argentyny.
Kilka słów ode mnie. Na pewno słabsza dyspozycja Argentyny w fazie grupowej miała paradoksalnie wpływ we wczorajszym meczu, bo Brazylijczycy na pewno byli przekonani, że Argentyna zagra lepiej i niezwykle zmobilizowani bo w końcu grają u siebie, ale na pewno nie przypuszczali, że ich gra poprawi się aż tak bardzo. Sam Rezende przyznał, że Argentyńczycy zagrali &quot;wielki mecz&quot;, dlatego tak zacięty bój do nie do końca z powodu słabszej gry Brazylii, ale bardziej znakomitej postawy Argentyńczyków. Nie zgodzę się natomiast co do faktu, że Brazylia jest coraz słabsza. Rezende nie jest to trener skory do zmian w składzie a mimo to w tym sezonie odmłodził skład i to może być właśnie przyczyna słabszej gry, nie mówię tutaj głównie o pierwszym składzie, ale popatrzcie sobie na ich ławkę rezerwową. Rezende ma świadomość, że czas w reprezentacji takich zawodników jak Giba, Dante, Murillo dobiega końca i musi wprowadzać nowe pokolenie siatkarzy. Dla mnie ten zespół w jakiej nie byłby dyspozycji i tak zawsze jest faworytem w każdym turnieju.

Jeśli chodzi natomiast o starcie pomiędzy Rosją a Kubą moim zdaniem zwycięsko z tego pojedynku wyjdą Rosjanie. Naprawdę jestem bardzo zaskoczony pozytywnie grą Rosjan w tym sezonie reprezentacyjnym. Jest to całkiem inna drużyna, odmłodzenie składu przez Bagnoliego odmieniło tą reprezentację, szczególnie widać to w aspekcie psychiki, jestem pewien, że jeszcze rok temu w takim meczu jak wczoraj z Włochami, Rosjanie przegraliby ten mecz nie wytrzymując psychicznie po 4 partii, ponieważ gdy wydawało się, że skończy się mecz w 4 setach a Włosi wygrali niespodziewanie 4 partię, poniekąd z winy samych Rosjan, którzy nie potrafili skończyć ataków. Natomiast wczoraj pokazali, że już nie jest ich tak łatwo złamać psychicznie, zmiażdżyli dosłownie Włochów w 5 secie.
Małe obawy mam co do Kubańczyków, ponieważ jak słusznie wiele osób tutaj twierdzi jest to drużyna nieobliczalna, ale dzisiaj aż tak się tego nie obawiam, ponieważ obie drużyny grają bardzo podobnie, jednak to Rosja ma więcej atutów oraz według mnie prezentuje się lepiej w tym roku. Rosjanie to dla mnie główny faworyt do zwyciężenia tegorocznej Ligi Światowej i dzisiaj skończy się albo w trzech setach albo obie drużyny stoczą ciężki bój rozstrzygając mecz dopiero w piątym secie.
Rosja - Kuba 1 1.50 Unibet ✅

S 0

stoper49

Użytkownik
Każdy krytykuje Brazylię, ale ta swoją grupę eliminacyjną wygrała, niby jej zwycięstwo było niepewne, bo miała szanse na nie wskoczyć Bułgaria, to przyszło do pojedynku między zainteresowanymi drużynami i Brazylia już pokazała swoją klasę wygrywając do zera. Jak Brazylia się zmobilizuje to jest bardzo ciężka do pokonania, fakt, że czasami ciężko o tą mobilizacje. Można też przypomnieć, że Brazylia przeważnie słabo zaczyna turnieje finałowe, nawet od porażek i to bez ugrania seta, ale i tak później dochodzi bez finału, w edycji pierwszy mecz też jej do końca nie wyszedł, ale już w dzisiejszym z Serbią powinna pokazać na co ją stać, tym bardziej, że Serbia nie jest tak mocna jak co niektórzy uważają.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom