Wczoraj przeciętnie wyszło Typowanie.
Włochy +1.5 seta i
Argentyna +2.5 seta weszły ładnie. Szkoda, że Włosi nie nawiązali walki w TB i dali szybko odskoczyć rywalom. Dodam jeszcze, że zwycięstwo Rosjanom się należało. Byli wczoraj drużyną lepszą.
Co do Argentyny to postawili ciężkie warunki Brazylijczykom. Canarinhos to nie jest już ta sama drużyna. Poziom gry się wyrównał i podopiecznym Trenera Rezende ciężko będzie obronić tytuł sprzed roku.
Rosja - Kuba
Faworytem tego spotkania będą podopieczni Trenera Bagnoliego. Będzie to raczej spotkanie na wyniszczenie. Będzie bardzo dużo siłowej, fizycznej siatkówki. Dużo bedzie zależeć od tego jak obie drużyny zagrają w polu serwisowym. Wczoraj Rosjanie dobrze spisywali się wtedy, kiedy ten element dobrze działał. Kiedy psuli serwisy lub rywale spokojnie dogrywali do rozgrywającego było dużo słabiej. Trzeba zwrócić uwagę na ilość popsutych zagrywek przez Rosjan. Dyspozycja w polu serwisowym jest bardzo ważna szczególnie dlatego, że oba zespoły nie koniecznie dobrze radzą sobie w przyjęciu. Komu "siądzie" zagrywka, ta drużyna znacznie przybliży się do zwycięstwa. Obie drużyny świetnie potrafią grać w bloku i w ataku. Rosjanie wydają się być jednak regularniejsi od podopiecznych Trenera Blackwooda. Zarówno Grankin jak i Hierrezuelo przy dobrze przyjętej zagrywce muszą uruchamiać środkowych. Jeżeli chodzi o Rosjan to ja obawiałbym się w dzisiejszym spotkaniu o przyjmujących. Nie wiem czy Khtey, Berezhko czy inny Byrukov są w stanie pociągnąć grę swojej drużyny w starciu z Kubą. Kubańczycy, żeby osiągnąć sukces nie mogą myślec o wbijaniu gwoźdźi w każdej akcji. Jeżeli będą tak grać to ja im dobrze nie wróżę. Wiem, że swojego stylu w ciągu dwóch tygodni raczej nie zmienią. Muszą jednak wprowadzić kilka innych zagrań. Sporo będzie zależeć od Leona i Leala. Obaj będą na pewno obstrzeliwani zagrywką. Muszą wspomóc Cepedę/Hernandeza w ataku. Nie martwie się o Simona. On rzadko zawodzi.
Spróbuję dzisiaj zagrać trochę asekuracyjnie. Kubańczycy muszą zagrać swoją siatkówkę, nie mogą popełniać wielu błędów i przede wszystkim nie mogą po kilku nieudanych próbach spuszczać głów. Liczę na zacięte spotkanie i po cichutku liczę na zwycięstwo Kubańczyków. Choć większe szanse na to daję Rosji.
Propozycja:
Kuba @ 2.40
Unibet
Kuba +1.5 seta @ 1.72
Unibet
EDIT: Zapomniałem napisać, że nie lubię stawiać przeciwko Kubańczykom. Są cholernie nieobliczalni.
Brazylia -
Serbia
Powiem tak.
Brazylia nie zachwyca. Od dłuższego czasu nie jest to
siatkówka, którą pamiętamy za czasów Ricardo. Zespoły z czołówki bardzo zbliżyły się do Brazylijczyków i kolejne zwycięstwa Canarinhos wcale nie są pewne. Wczoraj to Argentyńczycy wywarli na mnie lepsze wrażenie. Dzisiaj rywalem podopiecznych Trenera Rezende będzie reprezentacja Serbii. W odmłodzonym składzie, jednak zawsze groźna. Wczoraj Argentyńczykom brakowało trochę mocnej zagrywki. Serbowie dysponują trudną i mocną zagrywką. Najwięcej będzie zależało od dueto Kovacevic Nikola-Starovic Sasa. To Ci zawodnicy ciągną grę reprezentacji Serbii w ataku. Trener Kolakovic ma czasami problemy z drugim przyjmującym. Bojan Janic czasami zawodzi. Tutaj nie może być mowy o takim czymś. Petkovic jako rozgrywający jest solidny, ale czasami gra czytelnie (Najlepszy Rozgrywający Fazy Grupowej ... Bzdura.). Jest jeszcze para znakomitych środkowych Stankovic-Podrascanin, którzy w bloku potrafią bardzo dużo. Na libero jest Nikola Rosic, który spisywał się dobrze w Fazie Grupowej. Serbowie będą musieli powstrzymać trójkę Murilo-Dante-Visotto. Każdy z tych zawodników może wziąć na siebie odpowiedzialność w ważnym momencie. Podstawową sprawą jest jednak odrzucenie Brazylii od siatki i dobra postawa w obronie. Wczoraj Argentyńczycy genialnie bronili. Dzisiaj przykład ze swoich grupowych rywali mogłaby wziąć
Serbia.
Serbowie muszą narzucić swój styl gry. Od początku wywierać presję na Brazylijczykach w polu serwisowym. Wczoraj w trudnych momentach nie koniecznie błyszczeli. Ciężko powiedzieć na kogo Serbowie mieliby zagrywać. Cała
trójka przyjmuje dobrze. Mam nadzieję, że obejrzymy ciekawe spotkanie. Podopiecznych Trenera Kolakovica stać na ugranie przynajmniej jednej partii. Czy na coś więcej ? Trudno powiedzieć.
Propozycja:
Serbia +2.5 seta @ 1.50
Unibet