>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FINAL SIX LŚ - Belgrad 2009

Status
Zamknięty.
kostuch 142

kostuch

Użytkownik
No ale dajmy wczoraj takiego drugiego Grankina Amerykanom i Rosjanie dziś grają raczej o wyjście z grypu niz o lepsze rozstawienie w półfinałach.

radek03 90

radek03

Forum VIP
(...)USA które zupełnie nie potrafi się pozbierać po stracie dwóch czołowych graczy Priddego i Balla mam nadzieje że ci gracze wrócą bo szykował się czas absolutnej dominacji Amerykanów
Nie wiem po co wracasz do tych graczy, przecież było wiadome już rok temu, że po Pekinie Ball kończy karierę reprezentacyjną, co sam zapowiadał. Facet ma już ponad 37 lat, trzeba w końcu powiedzieć sobie dość. Wcześniej już wracał do kadry, ale żeby teraz wrócił, to już chyba Knipe musiałby go błagać o powrót. Co do Priddy&#39;ego to sytuacja jest mniej klarowna, zawodnik też ma już 32 lata (choć jeszcze mógłby grać), ale już w tamtym sezonie łapały go skurcze, miewał kontuzje, więc nie wiem czy już całkowiecie, ale dał sobie odpoczynek od kadry. Trzeba patrzyć na USA w obecnym składzie a nie wracać do tych graczy, którzy już mają reprezentację za sobą. A co do &quot;absolutnej dominacji&quot;, hmm, to na jakiej podstawie to wywniskowałeś, spójrz w metryki zawodników z Pekinu z kadry USA, większość do wiekowi gracze, bardzo doświadczeni, więc nie było mowy aby ta kadra potrafiła tak jak Brazylia zdominować rozgrywki przez lata. Pytanie jakie się nasuwało po ich triumfie, to nie czy będę dominować ale kto będzie dominować po Brazylii.

Aha a co do Serbii to u nich na ataku gra Ivan Miljkovic, a nie Marcos Milinkovic. Widać chyba twoje przywiązanie do Argentyny.

ps. I od razu zaznaczam, że moja wypowiedź nie jest nacechowana jakoś negatywnie.

radek03 90

radek03

Forum VIP
a co mają do tego skurcze i kontuzje?w wieku 32 lat niektórzy zawodnicy grają jeszcze na najwyższym światowym poziomie to nie jest jeszcze aż tak ogromny wiek, może po prostu jest podatny na kontuzje,
jak wlazły ma problemy z kontuzjami to znaczy że wiek mu już nie sprzyja?
A no to mają do tego skurcze i kontuzje, że aby je zaleczyć i całkowicie zregenerować organizm to trzeba czasu, nie wystarczy 2 tyg. urlopu, a przecież wiadomo jak napięty jest grafik w całym sezonie. Jeśli zawodnik w meczu już w 3 secie nagle upada na boisko i łapią go skurcze, po czym jest szybko opatrywany i po kilku minutach nadal obciąża maksymalnie organizm to nie jest to normalne. A co do wieku, to napisałem w nawiasie, że jeszcze mógłby spokojnie pograć, ale organizm 32 latka a np. 25 letniego sportowca pracuje inaczej, wiadome. Amerykanie skupili wszystkie siły na poprzedni sezon i teraz niektórzy powiedzieli dość.

komos84 182

komos84

Użytkownik
Brazylia - Argentyna poniżej 160.5, kurs: 1.6
stawka 8/10

Jutro półfinały, Brazylia jeżeli wygra wyjdzie z pierwszego miejsca, to jasne. Mój typ wynika z przekonania, że Brazylia będzie chciała zachowac jak najwięcej sił na jutrzejszy mecz i zagra dzisiaj w taki sposób, że mecz zakończyc jak najszybciej. Początkowo myślałem, że Argentyna może coś pograc, a nawet zrobic seta, ale jakoś nie wydaje mi się to mozliwe, tym bardziej, że pomiędzy Argentyną i Brazylią zawsze istnieje szczególna rywalizacja w każdej dyscypline sportu.
Umiejętności Canarinhos przynajmniej o klasę wyższe, doświadczenie w finałach LŚ, olimpiadach, mistrzostwach świata również. Liczę na 3-0 dla Brazylii i stąd mój typ.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Nie będę wyręczał Robsona. Jak się pojawi na forum to usunie ten bałagan. Ale po tym poście już proszę o nie napinanie się bo pójdą kartki w ruch.
Brat Boom fajnie, że się udzielasz tutaj. Ale trochę więcej kultury. Prawie każda Twoja wypowiedź jest nacechowana negatywnymi emocjami. Po co się napinasz? Głównie przez Twoje posty psuje się tutaj atmosfera, która była bardzo fajna.
Tak szczerze. Widać, że interesujesz się siatkówką. Ale ta gloryfikacja Argentyny to nieporozumienie...
Sam startuję w konkursie siatkarskim. I jak widzę, że typujesz 3-1 dla ARG to zaczynam płakać...
Ja rozumiem, że można kibicować komuś. Ale nie można mieć klapek na oczach. Agrentyna to nie ten poziom co Brazylia. W piłce nożnej byłby szanse wyrównane. Tutaj jest inna bajka. Brazylia gra średnio. Ale na takie zespoły to wystarcza na luuzie.
Tylko nie odpisuj mi, że się nie znam itp... interesuje się siatką gdzieś od 12 roku życia. A mam dziwne przeczucie, że jestem starszy od Ciebie...
Jak już pisze to 2 słowa...
Serbia - Rosja, Serbia @1.83 pinnacle

Serbia od początku jest moim kandydatem do wygrania LŚ. Każda pozycja może się równać lub jest lepsza od Rosjan. Serbia wygrywając dziś mecz zapewni sobie awans z 1 miejsca. Co pozwoli najprawdopodobniej uniknąć spotkania w 1/2 z Brazylią. Po takim kursie uważam, że warto zagrać. Bo Serbowie chyba jednak nie będa chcieli grać z Brazylią wcześniej niż finał. A Rosjan są w stanie ograć.

komos84 182

komos84

Użytkownik
Na gorąco po meczu:
Serbia i Rosja zagrały doskonały mecz w defensywie, jeśli chodzi o atak nie wyglądało to jakoś super no ale na przyzwoitym poziomie. Rosja wg mnie zagrała dużo lepszy mecz dzisiaj, niż wczoraj przeciwko USA.
Jeżeli trener Rosjan nie będzie tak rotował jutro składem i wstrzeli się z pierwszą szóstką to Brazylia wcale nie będzie miec łatwego meczu. A na wygraną Brazylii nie ośmielę się postawic pieniędzy bo kurs będzie tak na moje ok max 1.35-1.4

Co do meczu Serbów z Kubańczykami. Z całym szacunkiem dla talentu i możliwości fizycznych chłopaków z kraju Fidela, to bez asekuracji, bez odpowiedniej gry w defensywie wygrac z Serbami prawa nie mają! Serbowie to chyba najlepiej poukładany zespół w tych finałach LŚ. Doświadczeni wyjadacze niemal na każdej pozycji, a osoba rozgrywającego Serbii powinna rozwiac wątpliwości tym, którzy jeszcze wachają się czy postawic w tym meczu &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. Grbic jest niczym profesor. Jak nie szło skrzydłami, to pojedyncze piłki szły na drugą linię, potem dołożył do tego grę przez środek, tak, że Rosjanie w większości przypadków do końca nie wiedzieli jaki wariant akcji zagrają Serbscy siatkarze. Kuba ma zawodników stanowczow za młodych i nie ogranych, by jutro wywalczyc awans do finału. Do tego dochodzi publicznośc, która dzisiaj &quot;plażowała&quot;, a jutro jak mecz chociaż przez moment będzie na styku zgotuje (tu przepraszam za wyrażenie) gówniarzom z Kuby małe piekło. Wg mnie jutro Kuba robi maksymalnie jednego seta. Czekamy na kursy. Wszystko powyżej 1.4 na Serbie będzie w mojej opini dobrym kursem wartym grania biorąc pod uwagę to co powyżej napisałem. Jutro podam dokładne typy.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Słów kilka wróbla Ćwirka ;)
Oglądałem oba mecze.
Brazylia gładko i bez bólu odprawiła Argentynę. Dla mnie to ARG jest najsłabszym zespołem w Final 6. Mimo, że USA nie ugrali żadnego seta to jakoś lepiej mi ich gra się podobała (jak coś mogło się w ogóle podobać... ).
Kanarki średnio sobie pogrywają. Ale inni ich do tego nie specjalnie zmuszają.
W sobotę Rosja postawi poprzeczkę wyżej.
Serbia pokazała cwaniactwo na parkiecie w meczu z Rosją i spokojnie wygrała mecz. Tego właśnie cwaniactwa zabrakło Amerykanom w meczu ze Sborną. W ten sposób nie ugrali Jankesi żadnego seta.
Każdy set był niby wyrównany. Ale dobrze któryś komentator powiedział w PS. Serbia w końcówkach robiła to co do nich należało. Stawiała kropkę. Jeden set przegrany tego można było się spodziewać. Lekkie poluzowanie i z Rosją łatwo przegrać seta. Czego już nie można powiedzieć o tym, że jeśli Brazylia luzowała to Argentyna mogła ich ograć... Tam każdy inny wynik niż 3-0 lub max. 3-1 dla Brazylii byłby po prostu sensacją. A tutaj nie czas na takie sensacje w Final Six.
Jedziemy dalej...
Pojawiły się już kursy. Odważni i nie śpiący analitycy w tobet, betlicku i unibecie wystawili ofertę.
Kolega wyżej pisał o kursach.
No więc tak.
Brazylia- Rosja. @1.25 vs. @3.55 w Tobet.
No kurs śmiechowy na Brazylię. Ale na nich zawsze jest zaniżany. Bo nikt nie wystawi pewnie więcej niż @1.35. Chyba, że pojawiłoby się info, że ktoś ważny nie zagra.
Nie widzę innej możliwości jak wygrana Brazylii. Chociaż nie sądzę aby mieli tutaj spacerek. Brazylia jak i Rosja nie grają na jakimś wysokim poziomie. To nie jest ta sama Brazylia co sprzed roku czy dwóch. Tak samo Rosja. W tym meczu może spokojnie nawet dojść do TB. Ale to jednak większe atuty mają Brazylijczycy. Tym atutem jest właśnie cwaniactwo. Chyba nadużywam tego słowa ????
Ale podobno o końcowym wyniku w siatce decydują szczegóły. I te szczegóły potrafią wykorzystać Brazylijczycy.
Tyle, że kurs tutaj śmiechowy do grania. Linie pkt. czy hcp setowe też dla mnie mało jasne.

Serbia- Kuba @1.42 vs. @2,65 Tobet
@1.50 płaci teraz Unibet. Wygląda na promocje ;)
Już pisałem, że dla mnie w obecnej sytuacji to murowany faworyt do wygrania LŚ. Żadna drużyna w tym Final Six nie ma tak równego i dobre składu. Nie widzę atutów Kuby, które mogłyby postraszyć Serbów. Zagrywką może i mogą postraszyć ale nawet przy gorszym przyjęciu Nikola poradzi sobie i z tym problemem. Obok Gumy to profesor dziś grający na rozegraniu. Bez względu na wszystko zimna krew, ta sama mimika twarzy.
Serbowie wiedzą o co walczą. Szansę na wygranie LŚ mają ogromną. I powracają Kuba do bardzo ścisłej czołówki światowej nie może im w tym przeszkodzić. Grbić, Gerić to cwane doświadczone lisy. Reszta trochę młodsza ale też doświadczeni. Przeciwko nim staną rywale po części dzieci. Grają ciekawie i dobrze. Ale to nie ten poziom aby startować o pokonanie Serbów w takiej formie.
Serbia &quot;nie podpala się&quot;. Nie deprymuje ich to, że grają przed własną publiką. Robią swoje. Jutro/ dziś też zrobią swoje.
Tak sobie patrzę, że under 185,5 pkt. wygląda przyjemnie po kursie @1,90 unibet, @1,85 tobet.
Więc?
Serbia win, @1.50 unibet
under 185.5 pkt. @1,90 unibet.
A na deser będzie typowany przed rozpoczęciem finał Serbia- Brazylia ;)
Nie oczekuję odzewu kogolowiek na te moje uwagi. Miałem ochotę to napisałem co uważałem za słuszne. Sport zweryfikuje wszystko ;)
Powodzenia i pozdrawiam :spokodfhgfh:

radek03 90

radek03

Forum VIP
Serbia - Kuba✅
typ:1
kurs: 1,5

Jeszcze tydzień temu stawiałbym tutaj na Kubę, ale teraz po dwóch meczach w grupie, niestety ale nie widzę za wielu szans na wygraną Kubańczyków. Posiadają oni wiele atutów ale nie mają jednego, ważnego elementu w siatkówce: doświadczenia, ogrania i cwaniactwa. W poprzednich meczach było widać chaos w ich grze, dużo przypadkowych akcji, w ważnych momentach brak koncentracji, bo kto mi wytłumacz jak to możliwe aby po odrobieniu strat i doprowadzeniu do wyniku 18-19 w 4. secie nagle w frajerski sposób puścić 5 pkt z rzędu? No właśnie a takie sytuacje w grze Kuby się zdarzały. W przyjęciu zagrywki także nie widać dobrej komunikacji zawodników, nawet łatwe serwisy są dla nich ciężkie do przyjęcia, podejrzewał, że Miljkovic czy choćby Podrascanin i inni kilka razy przytrzymają Kubę w jednym ustawieniu. Pozycja atakującego w obu ekipach to nie ma nawet porównania, Sanchez to śmiech na sali, nawet rozgrywający mu nie ufa i posyła piłki sporadycznie, z czego większość nie kończy, a po drugiej stronie siatki wspaniały Ivan Miljkovic. Pozycja rozgrywającego, tutaj także bezapelacyjnie lepszy jest Grbic, potrafi on w ciężkich sytuacjach wykazać się jakimś niebanalnym zagraniem, nie widać w jego grze nigdy zagubienia w przeciwieństwie do Hierrezuelo, Kubańczyk bardzo często przy kliku nieudanych akcjach z rzędu traci pomysł na grę, oprócz tego ostatnio gra słabo, posyła za niskie piłki i w tym momencie atakujący tracą najważniejszy swój atut łapanie piłki na najwyższym zasięgu, bez tego jest im ciężko dobrze uderzyć. Na pewno po stronie Kuby będzie dobra zagrywka, to ich nie opuszcza, jednak czy samą zagrywką można wygrać mecz? No właśnie nie, ab coś powalczyć to Kuba musi zagrać z odpowiednią taktyką, na pełnej koncentracji przez cały mecz, wierzyłem w to w meczu z Brazylią i się zawiodłem, teraz już jakieś diametralnej poprawy się nie spodziewam. I tak trzeba podziwiać kubańską kadrę, bo nie ma chyba na świecie ekipy, która potrafiłaby w tak krótkim czasie zbudować reprezentacji na najwyższym poziomie.

mateuszm 1

mateuszm

Użytkownik
Brazylia -vs- Rosja
Rosja +2,5 seta @ 1,6 Unibet ⛔
Rosja +10,5 pkt @ 1,85 Betsafe ⛔

Nie widzi mi się tutaj totalnie łatwe zwycięstwo 3-0 dla Canarinhos. Wczoraj w meczu z Argentyna, gdzie przeciwnik popełnił aż 32 niewymuszone błędy mieli bardzo zacięte końcówki. Wiadomo kontrolowane i wygrane, jednak wyniki powinny być bardziej zdecydowane. Blok nie funkcjonował najlepiej. Rosjanie pokazali, że trzeba się z nimi liczyć. Bardzo wyrównane spotkanie wczorajsze z gospodarzami, nawet mogło być przez nich wygrane. Berezhko z Mikhaylovem brylowali w ataku i zabrakło zdecydowania. Wychodzili często na prowadzenia 2-3 pkt, jednak nie potrafili tego w końcówce utrzymać. Dzisiejszy pojedynek to taki typowy szlagier w siatkówce. Dwie mocarne ekipy, jedna drugiej nie odpuści, kursy na Brazylie totalnie nie adekwatne więc wole spróbować pograć hc na Rosjan.

radek03 90

radek03

Forum VIP
kursy na Brazylie totalnie nie adekwatne
Dokładnie, myślałem, że będzie trochę wyższy. Szczerze mówiąc, miałem zamiar grać na nich, ale jak zobaczyłem kurs 1,2 to nawet sobie głowy nie zawracam. Oczywiście Brazylia faworyt, ale kurs nieopłacalny i zaniżony.

komos84 182

komos84

Użytkownik
Serbia - Kuba (+1,5 seta) 1 1.85
Tobet

Do tego co napisałem w wieczorym poście z dnia wczorajszego i postów innych użytkowników mogę dodac taką oto myśli: po co gospodarzowi imprezy w przede dniu finału granie ewentualnego tiebreaka i nerwy z nim związane?

O wyniku zadecydują czynniki sportowe, ogromna przewaga w obronie i na rozegraniu. Wspaniała i głośna publicznośc przeciwko młodym zawodnikom Kubańskim (mogą wytrzymac psychicznie ale bardziej prawdopodobne że się spalą).
Jeden set dla nierównej i chaotycznej Kuby to aż nadto.

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
2009-07-25 17:30 Liga Światowa
Spotkanie: Brazylia - Federacja Rosyjska
Typ: 3-1
Kurs: 3.15
Buk: expekt
na ten wynik w betsafe widzą kurs 2.90 co rozumiem.
Gram to bo historia jest na korzyść i obecna Brazylia to nie ta druzyna, by miała wygrać 3-0 zwazywszy że ciężko z rosjanami im się gra:
14/08/2008 Olympic Tournament Men, Group B Brazil vs. Russia 1:3
27/07/2008 World League Men Russia vs. Brazil 3:1
23/07/2008 World League Men, Pool E Russia vs. Brazil 0:3
01/12/2007 FIVB World Cup Men Brazil vs. Russia 3:0
15/07/2007 World League Men Brazil vs. Russia 3:1
13/07/2007 World League Men, Pool F Russia vs. Brazil 1:3
2ostatnie mecze Rosjanie wygrali, czas na przełamanie ze strony Canarinhos. Wolę zagrać DW 3-1 niż +2,5 seta Rosji 1,6 jeśli wierzę że przegrają.
Rosję stać jak najbardziej na ugranie jednego seta.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Dzisiaj Kubańczycy pokazali (po raz kolejny) jaki potencjał drzemie w tej ekipie, jak grali na dobrym i równym poziomie, to potrafili rozbić Serbów do 18, jednak potem do głosu doszły nieodłączne elementy młodych siatkarzy, czyli błędy własne, które przesądziły o ich porażce, choć 4. ładnie wyciągnęli z 22-24 na 25-24 ale ostatecznie to Serbia zagra w finale.

Rosja - Kuba⛔
typ: 2
kurs: 2,1

Rosjanie nie zasługiwali na ten finał, do Belgradu zawitali szczęśliwie, dzięki Chińczykom, którzy zdołali odebrać ważny pkt Włochom. W Serbii Rosjanie zdołali wygrać jeden mecz, z USA, co jednak wielkim wyczynem nie jest, bo Amerykanie to bardzie samych siebie ograli, kto widział ich dwa mecze wie o czym mówię. A dwa spotkania pozostałe? Mecz o mniejszym znaczeniu z Serbami, tam na początku wszystko szło równo, nawet Sborna prowadziła ale pod koniec setów, Serbowie spokojnie podnosili poprzeczkę i wygrywali z rywalem. Dzisiejszy mecz, to upokorzenie Rosjan, Brazylijczycy pobawili się z nimi, w niektórych momentach ogrywali jak dzieci. Trudno zrozumieć Bagnoli&#39;ego, wprowadza na boisko Poltavskiy&#39;ego i kiedy ten zagra kilka dobrych zagrań ot zaraz znowu powraca do Mikhaylova, który potencjał ma, ale w ważnych momentach popełnia głupie błędy. Z drugiej strony jak widzę taktykę gry Rosjan to, aż nie mogę uwierzyć, czy wyobrażał sobie ktoś, że ta drużyna zrezyguje z mocnej zagrywki na rzecz flota? Z prostej gry na rzecz szybkich piłek? Tradycja rosyjskiej siatkówki to siła, mocna zagrywka, ściana na siatce i siła w atakach. Tymczasem Bagnoli próbuje to wszystko zburzyć i z dnia na dzień wprowadzić do ich gry elementy, które są im obce. To nie może przejść, a potwierdzeniem są ich wyniki w tegorocznej LŚ, dodatkowo indywidualnie zawodnicy są bez formy. Kuba już z Rosjanami wygrywała w tym roku i to nawet na ich terenie w 3 setach. Drużyna ta ma kłopoty, co pokazała m. in. Brazylia z grą finezyjną, nie radzili sobie ze zmiennością zagrywki, szybkim rozegraniem, niebanalną grą na siatce. Jednak Rosja tak nie gra, a właściwie próbuje ale im się to nie udaje. Wystarczy, że jutro Kubańczycy przytrzymają Rosjan na bloku, pogonią kilka razy zagrywką i ten mecz powinien zostać przez nich wygrany. Powtórka z dzisiejszego meczu z Serbami w zupełności powinna wystarczyń.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Zatem po dniu dzisiejszym znamy już zespoły które jutro zagrają w finale. SERBIA - BRAZYLIA, a więc skład wymarzony do wielkiego spektaklu. Dzisiejsze mecze podsumuje krótko.
Rosja potwierdziła wszystko to czym raziła już w fazie grupowej w meczach m.in z Japończykami czy Kubą. Potem przyszła chwilowa zwyżka, ale znowu Rosja jest w dołku i gra fatalnieee. Tam tak jak podkreślam od jakiegoś czasu nie ma lidera. Takim swoim wiekiem i charyzmą powinien byc Tietyukhin a on dzisiaj zagrał tragedie. Mikhaylow jest dobry ale brakuje mu cwaniactwa. Brakowało tego od czego zaczyna się każda akcja czyli przyjęcia! W ciągu 3 setów Brazylijczycy zapunktowali 8 razy zagrywką. Berezhko nie radzi sobie w tym elemencie. Gre środkowych warto przemilczec. O ile Volkov jeszcze gra to Kazakow czy Kuleshow to ... A co do trenera to ja się ciesze że nie przyszedł on trenowac Polaków bo widząc jego reakcje w tegorocznej LŚ to woła o pomste do nieba. Zupełnie się pogubił z trenowaniem Rosji. Na wyciąganie wnioskow oczywiście za wcześnie, ale na ME ta reprezentacja zaryzykuje że złota nie przywiezie;) Jutro mecz pocieszenia ale ja nie widze nic co by wskazywało na odbudowe morale po dzisiejszym meczu. K

Serbowie dzisiaj słabo weszłi w mecz, ale potem już zaczeli grac swoje. Tzn grał Ivan Milijkovic ???? Dziwiła mnie troche aż tak duża ilosc piłek posyłana do Ivana. To w niektórych sytuacjach było zbyt czytelne. Jednak okazało się skuteczne. Na Brazylie jednak trzeba rozłożyc atak na kilku graczy. Ogólnie to Serbia pokazała klase i dojrzałośc w dniu dzisiejszym. Nie pozostaje nic innego jak czekac na WIELKI Finał. I oby nie zawiódł naszych oczekiwań pod względem sportowym a śmiem stwierdzic że będzie to emocjonujący mecz. Czyżby starcie było potyczką dwóch wielkich graczy? GIBA kontra MILIJKOVIC ? W dzisiejzsym meczu Brazylijczyk wystrzelił formą. Ivan gra na wysokim poziomie od poczatku Final Six. Ciekaw jestem jakie kursy buki wystawią na mecz finałowy. Jednak bezwzględnie na to jakie cyferki zobacze stawiam na Serbów podtrzymując swoją teze że zostaną zwycięzcami LŚ 2009 ????

akselek 552

akselek

Użytkownik

SERBIA - BRAZYLIA
Dziś dobiegają końca rozgrywki tegorocznej Ligi Światowej. W ostatnim meczu tej imprezy zmierzą się gospodarze czyli drużyna Serbii z Brazylią. Obie drużyny w turnieju finałowym nie zaznały jeszcze porażki, a Brazylia nie straciła nawet jeszcze seta po za meczem z Kubą. Serbowie od początku obok Brazylii byli uważani jako tych, którzy mogą zagrać w finale i tak też się stało. Najpierw w swojej grupie pokonali pewnie zespół USA 3:0, a następnie Rosję 3:1. W drugim z tych spotkań nie mogli od początku wejść do gry i narzucić swoich warunków gry. Dopiero w końcówkach seta odrabiali straty i rozstrzygali seta na swoją korzyść. We wczorajszym półfinale z Kubą w pierwszym secie także można było to zaobserwować, tylko tym razem seta nie udało się już wygrać. Nie wiele także brakowało, a doszłoby do tie - breaka, mając najpierw dwie piłki setowe Kubańczycy dzięki dobrej zagrywce zdołali wyjść nawet na prowadzenie, lecz jak zwykle w końcówce ponownie Serbowie okazali się lepsi. Z Brazylią nie będzie o to już tak łatwo. We wczorajszym meczu Grbić w pewnych momentach już przesadzał dając wszystkie ważne akcje do Milijkovicia, który nie zawsze je kończył, a równie dobrze Grbić mógłby uruchomić Janicia czy Nikicia, którzy na wyczyszczonej siatce mogliby spokojnie skończyć akcje i uniknąć nerwówki w końcówce czwartego seta. Mimo, że Milijković jest wspaniałym atakującym sam meczu Serbom nie wygra. Brazylijczycy jak na razie idą jak burza nie tracąc jeszcze seta. Dzieje się tak m. in. za sprawą Giby, który pokazał we wczorajszym meczu, że wraca do formy. W meczu z Argentyną za Gibę znakomicie się wprowadził Thiago Alves, który zaserwował kilka asów, po za tym reszta zawodników Brazylii: Bruno, Murilo, Vissotto, Lucas, Rodrigao czy Sergio, który tworzą znakomitą całość. Dzisiaj możemy nie zobaczyć tego przedostatniego - Rodrigao, który w meczu z Argentyną nabawił się urazu lewego barku, ale za to ma kto go zastąpić, wczoraj znakomicie zrobił to Sidao, posyłając kilka asów serwisowych i wbijając kilka &#39;gwoździ&#39; Rosjanom. Sądzę, iż w dniu dzisiejszym mimo wszystko Serbska publiczność będzie się musiała pogodzić z drugim miejscem, co będzie oznaczało, że nikt w dalszym ciągu od 1994 roku z gospodarzy nie zdołał wygrać Ligi Światowej.

Według mnie to Brazylijczycy sięgną po wygraną w Lidze Światowej
Serbia - Brazylia 2 @ 1.50 Unibet 7/10​

K 0

ketosh

Użytkownik
Tylko pamietac nalezy o jednym - Milijkovic na pewno bedzie zmeczony po wczorajszym meczu. Czy da rade zagrac drugi z rzedu mecz na takim poziomie jak wczoraj?
Wiadomo, ze jako gospodarze beda mieli duze wsparcie publicznosci - ale nie ma tego co przeceniac.
Brazylia natomiast zagrala spokojny meczyk - 3 sety, dlugi odpoczynek
Tutaj stawiam na Brazylie
Jesli chodzi o Rosja - Kuba - to wegdlug mnie pamietac ze mlodzi gracze Kuby na pewno beda odczuwac zmeczenie. Poza tym Rosjanie na pewno przeanalizowali gre swego przeciwnika. Jesli dodamy ze maja warunki fizyczne o niebo lepsze od Serbii tutaj zastanawial bym sie nad stawianiem na Kube, jak to wczesniej sugeruja koledzy z forum
Stawiam na Rosje
(pisze z UK i nie mam polskich znakow)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:siata:Serbia - Brazylia

Wielki finał, o którym zapewne każdy gospodarzy marzy tzn aby zespół organiuzjący wielką impreze jaką bez wątpienia jest LŚ zmierzył się z Brazylią w finale. Tak właśnie się stanie w Belgradzie. Brazylia droge do tego finału miała dosc prostą. W grupie z Polakami jedynie FInowie sprawili im troche problemów. Potem w Belgradzie z Argentyna i Kubą bez problemów. Rosjanie zostali wrecz zdeklasowani w półfinale.
Serbowie jako gospodarz mieli awans na Final Six zapewniony ale to nie przeszkodziło im grac bdb.
Oglądając wczorajsze mecze pólfinałowe tak myślalem jakie kursy buki wystawią na ten mecz. Dzisiaj z rana byłem zaskoczony, ale pozytywnie bo powyżej 2 można brac i się tylko cieszyc. Jednak w grze Serbow należy zmienic sposób rozegrania. Tzn nie chodzi mi o dokładnośc piłek wystawianych przez Grbica bo te sa z minimetrową dokładnością lecz o to jak rozdziela piłki. Wczoraj zamęczony został Ivan Milijkovic, który non stop punktował. Oby to tylko nie zemściło się dzisaij i okaże się raptem że ma mało sił... Jednak jest to na tyle doświadczony gracz że da sobie rade. Porównując poszczególne pozycje, to rozgrywający plus dla Grbica, ktory z Bruno wygrywa zdecydowanie bo mimo iz Brazylijczyk gra kombinacyjnie to zdarzają mu się proste błędy jak wczoraj nie mógł dokladnej piłki wystawic niemal przez całe spotkanie na środek do Lucasa. Atakujący to będzie wyrównana walka, ciężko wskazac lepszego, ale większy udział w grze ma jednak Ivan i to od niego więcej zależec bedzie. Srodek , byc może znowu zabraknie Rodrigao, wczoraj bylo widac że ma coś z barkiem i jakis stabilizator założony, wiec jego występ stoi pod znakiem zapytania. Sidao i Lucas to i tak świetna para, po przeciwnej stronie nie mniej utalentowani siatkarze Podrascanin i Stankovic, a w zanadrzu przeciez jeszcze Geric czy Bjelica. Ogólem to całe zespoły są wyrównane i takiego finału oczekuje że będzie bardzo wyrównany. W takim meczu jak dzsiaij to tylko oczekiwac na tie break i dużo ciekawych akcji z obu stron. Taki scenariusz jest możliwy. Brazylia ma coś do udowodnienia za poprzedni rok, a Serbia chce przerwac hegemonie i niemoc gospodarzy LŚ, którzy nei wygrali tych rozgrywek od 12 lat. W tej chwili Serbowie mają predyspozycje i umiejętności aby ograc Brazylie. Bez wątpienia taki koniec wymarzył sobie Nikola Grbic, dla którego jest to jeden z ostatnich meczów w kadrze, w dodatku przed własną publicznością w Belgradzie. Licze że ten wielki gracz na zakończenie zdobędzie złoty medal.

Typ : Serbia +1,5 seta @ 1,85 (8/10)

VS

:siata:Kuba- Rosja

Rosjanie kompletnie rozbici we wczorajszym meczu. Dzisiaj mecz pocieszenia, kórego nikt nie lubi najzwyczajniej grac. Rosja powtarzam to już do znudzenia nie ma lidera w swoim zespole. Bagnoli jest zakręcony kolokwialnie mówiąc. Sborna nie gra nic co wskazywało by na osiągnięcie przez nich jakiegos małego nawet sukcesiku a takim byłby brąz LŚ. Kuba za to jeżeli w głowie poukłada sobie ze ten mały finał jest dla nich duzą szansą i nagrodą za dobrą gre to jest w stanie szybko odprawic rywali do domu. We wczorajszym meczu z Serbami pokazali jednak że potrafią zagrac z zębem. Mocny serwis przede wzsytkim Leona i Simona, świetna gra w ataku tych dwóch wczesniej wymienionych grczy daje powody dla których warto stawiac na Kubańczyków. Nie tak dawno te ekipy meirzyły swoje siły w bezpośrednim starciu w Khabarowsku, tam w pierwszym meczu przez decyzje sędziowskie wygrała Rosja 3:2, dzień poźniej jednak zostali Rosjanie rozbici 0:3. Oby tylko chłopakom z Ameryki Środkowej &quot;chcialo&quot; się grac! Dla mnie kurs jest zawyżony jak na taki mecz i warto z niego korzystac.

Typ : Kuba @ 1,95 Tobet (8/10)

showtime 0

showtime

Użytkownik
Ja zdecydowanie gram na Brazylię... Za 1,60 w Bet365 to grzechem byłoby nie skorzystac...
Skupiasz się na środkowych a oni meczu nie wygrają, a zapominasz o najważniejszym - o przyjęciu. Giba z Murilo są w przyzwoitej formie i nawet w takiej o niebo lepiej prezenują się od Janica, Nikica i Kovacevica... A przecież po stronie kanarków jest jeszcze Sergio i rezerwowy Thiago. Jak dla mnie jedna armata w postaci Ivana nie wystarczy na pokonanie Brazylijczyków nie wystarczy.
Ponadto Grbić po tym meczu NIE kończy kariery!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ja zdecydowanie gram na Brazylię... Za 1,60 w Bet365 to grzechem byłoby nie skorzystac...

Skupiasz się na środkowych a oni meczu nie wygrają, a zapominasz o najważniejszym - o przyjęciu. Giba z Murilo są w przyzwoitej formie i nawet w takiej o niebo lepiej prezenują się od Janica, Nikica i Kovacevica... A przecież po stronie kanarków jest jeszcze Sergio i rezerwowy Thiago. Jak dla mnie jedna armata w postaci Ivana nie wystarczy na pokonanie Brazylijczyków nie wystarczy.

Ponadto Grbić po tym meczu NIE kończy kariery!
Giba nie jest takim samym graczem jak pare lat temu, owszem gra przyzwoicie a wczoraj wyszedł mu mecz wkońcu, bo aż żal było patrzec jak ten zawodnik się meczy we wczśniejszych spotkaniach. Co do Murilo to on jest owszem w dobrej dyspozycji. Siedzi mu zagrywka i dobrze atakuje jednak jak mu przestaje isc to psuje na potęge. Jeżeli chodzi o środkowych to wspomniałem tylko słówko o tych graczach.

A co do Grbica to przeciez nie napisalem że kończy kariere tylko że będzie to jego jeden z ostatnich meczy w reprezentacji przed własną publicznością bo nie wiem czy wiesz ale on już miał nie grac w kadrze ale zdecydował się na powrót jak dowiedział się że Belgrad będzie gospodarzem Final Six i postanowił pomóc kadrze. Także zagra jeszcze na Mistrzostwach Europy.

I uwierz mi że Janic i Nikic sa w stanie grac bardzo dobrze, to że wczoraj nie dostawali zbyt wielu piłek wcale nie znaczy że są slabi, tylko Nikola tak postanowił zagrac i dzisiaj byc może kiedy Brazylia w ciemno będize chodziła blokiem do Ivana to Grbic pośle piłki na lewe skrzydło lub drugą linie co może kompletnie zmylic blok. To może taki rodzaj taktyki.

Ja do końca wierze w Serbów. Tak typowałem przed rozpoczęciem imprezy że Serbowie zwyciezą i tego się 3mam do samego końca :cool:

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
2009-07-26 20:00 Liga Światowa
Spotkanie: Brazylia - Serbia
Typ: Over 4.5setów - TB / 3-2 5.10
Kurs: 2.96
Buk: pinnacle
over 200.5pkt za 3,00 bwin
TB unibet 2.65 unibet
Canarinhos to nie ta sama drużyna co wcześniej, bo bez Dante, Andrea czy Gustavo ale pozostali jeszcze Giba Sergio i Rodrigao.
I to wystarczyło by jak zwykle zagrali w finale LŚ.
Serbia jest bardzo mocna ze starymi wyjadaczami: Miljkovicem, Grbicem Gericem
Jak najbardziej Serbów stać na ugranie minimum seta, a nawet bym powiedział że mogą i zwyciężyć.
Na taki wynik gram, ponieważ historia na to wskazuje i obecna forma zespołów też wskazuje na zacięty mecz.
A brazylia teraz częściej traci sety niż kiedyś. Jeszcze na dodatek to Serbia jest gospodarzem imprezy i stoją przed szansą przerwania długiej niemocy gospodarzy w LŚ.
Historia:
12/08/2008 Olympic Tournament Men, Group B Serbia vs. Brazil 1:3
06/07/2008 World League, Pool A Serbia vs. Brazil 3:2
04/07/2008 World League, Pool A Serbia vs. Brazil 2:3
15/06/2008 World League, Pool A Brazil vs. Serbia 3:2
14/06/2008 World League, Pool A Brazil vs. Serbia 3:2
02/12/2006 Fivb World Championship Men Brazil vs. Serbia 3:1
Jak widać 5setów było jak narazie dotychczas we wszystkich ostatnich meczach rozgrywanych w LŚ!!!
Na to że będzie TB unibet ma kurs 2.65!!
Linia jest ustawiona w bwin na over200.5pkt z kursem 3.00!!
Przejrzałem każdy mecz który skończył się TB i w każdym była ta linia przekroczona.
A chyba sobie nie wyobrażamy by w każdym secie któraś z ekip mocno wygrywała nad przeciwnikiem?

Mógłbym zagrać over 200.5pkt za 3,00 ale TB w Pinnacle jest z kursem 2.960!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom