>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six LŚ [4-8 lipiec 2012] - Sofia

Status
Zamknięty.
B 23

bombelsggw

Użytkownik
Ja również nie widze w Kubańczykach żadnej rewelacji, to nie ta drużyna co ostatnio.
Z grupy wyszli dlatego, że inne drużyny nic nie grały.
Poza tym mam wrażenie jak będzie, dopóki będzie wszystko pięknie wychodzilo, dopóty Kubańczycy coś będą grali, jak coś nie wyjdzie, to zaczną się kłócić, czasami mam wrażenie, że zaraz się tam bić między sobą będą ????

Wg mnie dzisiaj w 2ch meczach będzie co najwyżej 3:1
dlatego też postawiłem akk 2x hendi -1,5 na Niemców i Bra

Resztę zweryfikuje dzisiaj boisko, z resztą jak zawsze ;)

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
No może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem ????
Argument po stronie Kuby, dla mnie oznaczał to, że MOŻE nie być to łatwe spotkanie dla Brazylii. Piąty set biorę pod uwagę, tylko ze względu na brak formy Brazylii w spotkaniach z Polską, Kanadą i Finlandią, ale bardziej skłaniam się ku wspomnianej &quot;eksplozji formy&quot;.
Kuba zagra na maxa, ale mnie oni i tak mocno nie przekonują. To nie jest już ta drużyna co kilka lat temu. Zwycięstwo 3:2 z Rosjanami mimo, że byli underdogami chyba nikogo nie zaskoczyło. Zwycięstwa z Serbami i Japonią też jakimś wielkim sukcesem nie było.
Wszystko co chcecie pograć w kierunku Kuby wynika przede wszystkim z ostatniego braku formy u Brazylijczyków, a nie super formy Kubańczyków.
Przy okazji zapomniałeś o dwóch wygranych Kubańczyków z Rosjanami po 3-1. 4 mecz się nie liczy bo grali rezerwami. Jak dla mnie Kuba w fazie grupowej od 2 kolejki prezentowała się dużo lepiej niż Brazylia. A granie dzisiaj na Brazylię bo a nóż może forma im zaskoczy to jak rzut monetom. Chyba niektórzy zapomnieli co było w roku ubiegłym w FE LŚ gdzie Brazylia była o jedno piłkę od przegranej w pierwszym meczu właśnie z Kubą . Z tego co pamiętam prowadzili 2-0 i 24-22 w 3 secie ostatecznie przegrali 2-3 bo Leon dostał czapę przy piłce meczowej. Granie dzisiaj na Brazylie po 1.40 jest co najmniej nierozsądne.
Co do typów po 1.40 to masz rację, ale co do reszty tekstu to Kuba nie oszukujmy się ale obecny skład, a 2-3 lata temu to również inna różnica, nie nazwałbym Kuba to już przeszłość, jak Ty nazwałeś Brazylię co jest głupotą, ale na pewno Kubańczycy obecnie także są być może nawet półkę niżej...
W roku ubiegłym skład mieli niemalże chyba identyczny i właśnie było to o czym wspomniałem wyżej.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Brazylia - Kuba​
Pierwszy mecz obu drużyn w tegorocznym turnieju finałowym , w ogóle pierwsze spotkanie tego turnieju. Mecz zapowiada się niezmiernie ciekawie i interesująco. Drużyny z absolutnego światowego topu .
Pisałem już , że kurs na Brazylię jest śmiechu warty , tak samo jak wszystkie kursy na tą drużynę w tej edycji LŚ. Buki przy okazji każdego meczu uraczają nas kolejnymi śmiesznymi kursami na Canarinhos , mimo , że Polacy praktycznie w każdym meczu sprowadzili ich na ziemię to buki dalej swoje. Swoją drogą jestem pewny , że na jutro znów będzie ochłap na Brazylię i mega kurs na Polaków. Tego nie można nie wykorzystać , a granie po 1.30 i pisanie , że &quot;teraz to już się przełamią&quot; jest głupie. Tak jak napisał Filip , Kuba grała lepszą siatkówkę od Brazylii w fazie grupowej.

Brazylia nie gra obecnie nic , jej skład nie powala na kolana. Jedynie środek mają mega mocny i fantastyczny , ta pozycja została im na starym poziomie , ale reszta... reszta to może nie dno , ale mocno przeciętniacki poziom. Murilo o ile jeszcze trzyma przyjęcie to przy wysokim Kubańskim bloku może zostać ostro &quot;oczapowany&quot; ze wszystkich stron , drugi przyjmujący to zagadka , ja wystawiłbym tam mimo wszystko Thiago , ale możliwy jest też Giba. W każdym razie drugiego przyjmującego Brazylia ma bardzo słabego i potencjał ich skrzydeł jest tym samym bardzo , bardzo słaby. Skrzydła Murilo - Thiago - Vissotto to nie jest nic niezwykłego , poziom co najwyżej średni . Poziom i potencjał w ataku tych skrzydeł jest po prostu słaby , jedyny mocnym punktem tej trójki jest Leo , ale on też jest po kontuzji i nie wiadomo , czy będzie wstanie trzymać poziom ataku Brazylii. Rozegranie w tej ekipie to też nic nadzwyczajnego , Bruno to żaden wirtuoz , Ricardo stary i nie pokazuje nawet 1% z tego co pokazywał kiedyś.
Kuba to drużyna niezwykle ciekawa i o niezwykle potężnym potencjale , ich skrzydłowi w ataku ośmielę się stwierdzić , że są po prostu dużo lepsi od Brazylijczyków. Leon - Bell - Hernandez/Cepeda to zawodnicy którzy wyczyniają cuda w ataku , gorzej jednak z przyjęciem , ale taki Leon potrafi zdecydowanie naprawić w ataku to co zepsuł w przyjęciu. Na rozegraniu zagra Diaz i po raz kolejny ośmielę się powiedzieć , że to nie jest żaden gorszy poziom od Bruno i Ricardo , zawodnik bardzo dobry technicznie , dokładny i trudno do odczytania dla bloku rywali.
Typy: Kuba +1.5 s. (2.24) Pinnacle
Bułgaria - Niemcy
O tym meczu już napisałem wystarczająco dużo , nie daje tutaj żadnych szans Bułgarom. Jeśli Bułgaria kilka dni temu na swoim terenie , na tej samej hali w której zagra dziś dostała od rezerw Niemców i od młodzieży Argentyny . Grozer , Schops , Bohme to kapitalna zagrywka i kapitalny atak , również świetne warunki fizyczne. Bułgarzy na skrzydłach to tylko Sokolov , rozegranie dno , przyjęcie dno , środka to tam się w ogóle nie używa. Niemcy pewny win , nie ma innej możliwości tutaj.
Typy: Niemcy -1.5 s. (1.70) Pinnacle

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Bułgaria - Niemcy

Bułgarzy bez Zhekova, Kaziyskiego i trenera Stoytcheva. Osłabienia spore i szanse na awans do półfinału LŚ według mnie są niewielkie. Rozgrywający Bratoyev to bardzo przeciętny zawodnik. System gry Bułgarów opiera się przede wszystkim na skrzydłach i bez Kaziyskiego to raczej korzyści przynieść nie może. Środkowi w ataku są sporadycznie wykorzystywani i to jest największy problem Bułgarów. Pozycja atakującego wygląda bardzo dobrze. Czy to Nikolov czy Sokolov gwarantują wysoki poziom. Przyjmujący ? Tutaj jest zdecydowanie gorzej. Aleksiev ma przebłyski, ale nie jest w stanie na dłuższą metę pociągnąć gry w ataku. Strasznie chimeryczny zawodnik. Penchev dobry w przyjęciu, ale na siatce nie daje sobie rady. Skrimov i Bratoyev to trochę niewiadoma.

Ktoś pisał (nie pamiętam nicku), że Bułgaria ma dobrą zagrywkę. Sokolov zagrywa potężnie, ale reszta bez rewelacji. Zagrywka obok trochę głupiego systemu gry i czasami problemów w przyjęciu jest chyba największym problemem Bułgarów.

Niemcy pod wodzą trenera Heynena wyglądają bardzo dobrze. Nie podoba mi się tylko brak w kadrze Roberta Kromma. Uważam, że właśnie takiego zawodnika im brakuje i nie rozumiem w sumie trzymania w zespole Schwarza, Poppa i Kaliberdy. Popp i Kaliberda to zawodnicy wszechstronni, dobrze wyszkoleni, ale brakuje im czasami siły przy sytuacyjnej piłce. Kromm nie jest mistrzem w przyjęciu, ale gwarantował sporą siłę w ofensywie. Kto będzie liderem w ofensywie w Sofii ? Oczywiście Gyorgy Grozer. Nie ma sensu się rozpisywać na temat tego zawodnika, bo kiedy jest w dobrej dyspozycji to w pojedynkę potrafi rozstrzygać spotkania. Na środku siatki Bohme i Gunthor. Już ograni zawodnicy, dosyć często wykorzystywani w ataku.

Niemcy po prostu czują się dobrze. Chwalą sobie pracę z trenerem Heynenem i według mnie spokojnie mogą w LŚ namieszać. Dobre warunki fizyczne, dobra zagrywka. Trochę brakuje armaty na lewym skrzydle, ale przy dobrym przyjęciu nie jest to aż tak widoczne.

Sam nie ruszam pierwszych spotkań, ale wydaje mi się, że Niemcy powinni spokojnie rozstrzygnąć to spotkanie na swoją korzyść. Bułgaria oprócz własnego parkietu nie ma zbyt wielu atutów.

Propozycja:
Niemcy (-9.5 pkt) @ 1.85 Betsafe ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +9
Tak jak pisalem wczesniej Polska bedzie miala olbrzymie klopoty z awansem.Kuba dzisiaj wrecz zdemolowala Brazylie i bedzie naszym ciezko pokonac tak dysponowanego rywala.Jedyna nadzieja ze jutro nieprzegramy wysoko z Brazylia tzn uda sie wygrac jeden ,dwa sety.Co do wieczornego pojedynku Bulgaria -Niemcy niepodzielam opini wiekszosci ze Niemcy latwo sobie poradza.Osobiscie stawiam na zwyciestwo Bulgari ktora jest przeciesz gospodarzem turnieju.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Tylko że jutro Brazylia grając z nami to, co dziś, to oddaje nam trzy punkty i jedzie do domu. To już nie jest nawet zła forma, to jest złe przygotowanie.

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Tak jak pisalem wczesniej Polska bedzie miala olbrzymie klopoty z awansem.Kuba dzisiaj wrecz zdemolowala Brazylie i bedzie naszym ciezko pokonac tak dysponowanego rywala.Jedyna nadzieja ze jutro nieprzegramy wysoko z Brazylia tzn uda sie wygrac jeden ,dwa sety.Co do wieczornego pojedynku Bulgaria -Niemcy niepodzielam opini wiekszosci ze Niemcy latwo sobie poradza.Osobiscie stawiam na zwyciestwo Bulgari ktora jest przeciesz gospodarzem turnieju.
z powodu??
taka Brazylie jak dzis pokonalaby pierwsza dziesiatka rankingu z palcem w nosie. O ile w fazie grupowej Murillo czasem cos gral, niekiedy nawet przy skutecznossci 50% tak teraz zagral totalne dno. Wallace i Thiago zagrali podobnie jak w fazie grupowej. To nie Kuba grała fenomenalnie, grali dobrze i solidnie ale nie jakiś kosmos, to Brazylia grała po prostu fatalnie, przy naprawde bardzo dobrym przyjeciu jakie mieli, skrzydła przez pierwsze 2 sety grały katastrofę. 26 błędów przez 3 sety - dramat, dostali 10 blokow (i to przy dobrych pilkach, byla to slabosc atakujacych ktorzy sobie kompletnei nie radzili, 8 asow Kubanczykow - tu akurat byli w gazie szczegolnie Leon)
Polska po zwycięstwo w całej LŚ.

adik104 69

adik104

Użytkownik
Szanuję twoje zdanie, ale dlaczego skazujesz Polaków na przegraną w jutrzejszym meczu? Wg mnie nasi wygrają w najgorszym przypadku 3:1, a w meczu z Kubą wszystko rozstrzygnie się w tie-breaku. Wracając zaś do wieczornego pojedynku pomiędzy Bułgarią a Niemcami stawiam na Niemców

Kazdy ma swoje zdanie ja stawiam ze przegramy z Brazylia i Bulgaria pokona Niemcow,a jak bedzie to sie okaze.Moze taki zimny prysznic przydalby sie Polakom to lepiej wypadliby na olimpiadzie.Narazie to jest hura optymizm a przeciesz w grupie pokonalismy slaba Brazylie i przecietniakow Kanada ,Finlandia

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Kazdy ma swoje zdanie ja stawiam ze przegramy z Brazylia i Bulgaria pokona Niemcow,a jak bedzie to sie okaze.Moze taki zimny prysznic przydalby sie Polakom to lepiej wypadliby na olimpiadzie.Narazie to jest hura optymizm a przeciesz w grupie pokonalismy slaba Brazylie i przecietniakow Kanada ,Finlandia
Czyli liczysz na cud i spodziewasz się dzisiaj wygranej Bułgarii coś marny mecz sobie wybrałeś na doszukiwanie się niespodzianki jeżeli Bułgarzy ugrają tutaj dwa sety to będzie dla nich bardzo dobrze. Liczyć na zwycięstwo to już lekka przesada.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
No Panowie, póki co szału nie ma ???? wiadomo, to dopiero 1:1 w setach, ale może być ciężko Niemcom, jeśli się jakoś nie obudzą - obym się naprawdę mylił ???? Pozdrawiam
edit: W nawiązaniu do tego poniżej - Nie no bez przesady, w drugim secie Niemcy byli słabsi. Jeżeli pisząc &quot;ściany&quot; miałeś na myśli sędziowanie.
edit2: Chyba jednak nie doceniliśmy tutaj Bułgarów. Niemcy mieli seta spokojnego, ale jest 2-1 dla Bułgarów. Czarno widzę nawet czysty win Niemców - choć ponownie chciałbym się mylić. Pozdrawiam

firer 886

firer

Użytkownik
edit2: Chyba jednak nie doceniliśmy tutaj Bułgarów. Niemcy mieli seta spokojnego, ale jest 2-1 dla Bułgarów. Czarno widzę nawet czysty win Niemców - choć ponownie chciałbym się mylić. Pozdrawiam
Po prostu nikt nie przewidzial ze Niemcy zagrają na tak zanującym poziomie , jest to mega slaby mecz w wykonaniu obu druzyn

S 0

szczepi

Użytkownik
Po prostu nikt nie przewidzial ze Niemcy zagrają na tak zanującym poziomie , jest to mega slaby mecz w wykonaniu obu druzyn
przez pierwsze 2 sety to się zgodzę , aktualnie i set wcześniej Bułgaria gra na &quot;wysokim&quot; poziomie względem składu jaki posiadają.
Niemcy się zachłysnęły chyba samym występem w Final Six , psycha siadła i do widzenia
a buczki hajs liczą po dzisiejszych spotkaniach ????

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
ja bym powiedzial ze Bulgaria grala to co zwykel czyli masa durnych bledow technicznych (wystaw Bratojewa to po prostu ogladac sie nie da), a Niemcy chyba sobei za cel postawili aby im dorownac a nawet przebic w tych bledach. Wszyscy niemieccy przyjmujący zagrali dzis na poziomie tego co Murillo i Dante przeciwko Kubie - czyli wiecej punktow dostarczyli przecinikowi anizeli sami zdobyli dla swojej druzyny. Nie bylo to spowodowane tym ze mieli bardzo duzo trudnych pilek na dwu czy troj blok, wrecz przeciwnie, nie potrafili konczyc na pojedynyczm bloku. Identycznie bylo jesli chodzi o Brazylie (tu rowniez Dante i Murillo w sytuacjach niezbyt trudnych partaczyli doslownei wszystko).
Z czego wynika taka fatalna postawa? Kto to wie..

P 19

pikobelo

Użytkownik
Oj liczą liczą. Trochę się zachłysnąłem dzisiejszymi wpisami na forum. I zbyt łatwo uwierzyłem w Niemców. Nie rozumiem jednego. Jak drużyna na codzień grająca mocną odrzucającą zagrywkę może tak zmienić jej styl? Dziś Bułgaria grała niemiecką zagrywkę, a Niemcy zagrali chyba najgorszy swój mecz w tym roku. No cóż 500zł poszło się.. Szkoda bo kurs 1,85 wszedł, a 1,3 nie..

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Hehe DawidBarca musisz w końcu trafić na mistrzów za te swoje &quot;pewniackie&quot; analizy...
Tak jak pisałem wcześniej, niepolska grupa to zwykła patologia. Teraz to można nawet po cichu liczyć, że chociaż Amerykanie coś pograją ale dopiero wczoraj zajechali do Sofii i jeszcze nie będzie tej świeżości.
Kurde ale tak patologicznego meczu mężczyzn i to na poziome Final Six to dawno nie widziałem. Niemcy i Bułgaria dwie patologie i do tego jeszcze się okazuje że Niemcy gorsi frajerzy.
Po tym co pokazała Brazylia jutro oczywiście stawiamy na naszych. Otwiera się spora szansa na wygranie LŚ i trzeba ją wykorzystać...

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
I zbyt łatwo uwierzyłem w Niemców.
Celowo zacytowałem ten fragment. To jest o tyle głupie/dziwne rozstrzygnięcie, że przy stanie 1-1 Niemcy prowadzili sobie 16-12 i kontrolowali grę... i zamiast prowadzić za jakiś czas 2-1, seta mieli w plecy i trochę było już po zawodach. Siatkówka na żenującym poziomie momentami to fakt. A co do cytatu - też uwierzyłem w Niemców, z drugiej strony po Bułgarach nie należało się spodziewać niczego szczególnego takim składem. Ale niestety taki tego finał, szkoda pieniędzy nie tylko Tobie ???? Pozdrawiam ????

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Hehe DawidBarca musisz w końcu trafić na mistrzów za te swoje &quot;pewniackie&quot; analizy...
Tak jak pisałem wcześniej, niepolska grupa to zwykła patologia. Teraz to można nawet po cichu liczyć, że chociaż Amerykanie coś pograją ale dopiero wczoraj zajechali do Sofii i jeszcze nie będzie tej świeżości.
Kurde ale tak patologicznego meczu mężczyzn i to na poziome Final Six to dawno nie widziałem. Niemcy i Bułgaria dwie patologie i do tego jeszcze się okazuje że Niemcy gorsi frajerzy.
Po tym co pokazała Brazylia jutro oczywiście stawiamy na naszych. Otwiera się spora szansa na wygranie LŚ i trzeba ją wykorzystać...
Ja bym tutaj nie krytykował tak Bułgarów bo od polowy 2 seta zagrali co najmniej poprawnie. Złapali dobry rytm w bloku i punktowali tym blokiem. Niemcy niby też bloków sporo tyle samo co Bułgarzy ale w ich przypadku to było częste ratowanie się blokiem po nieskończonej pierwszej akcji. Niemcy bardzo bojaźliwie w polu zagrywki Bułgarzy odwrotnie. Nie wiem po co Niemiecki trener trzymał na boisku Tischera który moim zdaniem grał dzisiaj nie najlepiej. Najgorzej wyglądało to na kontrach. Niby były zmiany ale podwójne gdzie Kampa był bez Grozera.
Niemców najwyraźniej zjadła presja bo przez cały mecz nie potrafili zagrać jakiegoś dłuższego wycinka seta na dobrym poziomie.
Sam grałem na Niemców chociaż wcześniej pisałem że Bułgarzy coś na tym turnieju na pewno ugrają. No ale nie spodziewałem się, że ugrają z Niemcami pełne 3 pkt ????
Panowie. Szukam, szukam i nie mogę wyszukac... Prośba. Co decyduje o wyższej pozycji w grupie podczas FinalSix?
Kuba 3:0 Brazylia
Brazylia 3:1 Polska
Polska 3:1 Kuba
Teoretycznie. - Jaka będzie wtedy kolejnośc w grupie?
Zdecyduje chyba Ratio punktowe. FIVB zawsze w tak kretyński sposób ocenia przy równej ilość punktów. Było chyba tak na MŚ kobiet gdzie Polki miały tyle samo pkt co Turczynki. Miały lepszy bilans setów ale miały gorsze ratio małych pkt i musiały się bić o miejsca niższe.

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Chociaż jak patrzę na zaproponowane wyniki przez Ciebie, to pierwsze miejsce dałbym Kubie ze względu na sety oczywiście, no a drugie chcąc nie chcąc Polsce, choć wiem, że dla Tobie takie rozstrzygnięcie nie odpowiada z tego co śledziłem ten temat. Pozdrawiam ????
edit: ale patrzeć na ratio punktowe podczas gdy jednak drużyna ma lepszy bilans setów to trzeba przyznać niepoważne. Tzn. w sensie jako zasada, nie jako krytyka wpisu powyższego ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom