Też bym się przychylał do tego typu. Mascherano mimo gry na obronie ma nawyki defensywnego pomocnika i lubi czasem pójść na raz. Nie zawsze mu się to udaje ale oddać mu trzeba że potrafi zatrzymać atak rywali choć czasem przypłaci to żółtą kartką.Javier Mascherano ŻK @ 2.90
Dla mnie pewniak do żółtka dziś, Javier gra twardo, nie odpuszcza. Dzisiaj będzie podobnie. Zwłaszcza że według mnie Barcelona będzie w tym meczu prowadzić, i w pewnym momencie to Juventus przejmie inicjatywe. A wtedy faulowac cześciej będą gracze Barcelony.
Tak sie składa ze przegralem na poczatku sezonu na Barcelonie w dalszej fazie od PSG rewanżu wszystko wygrałem a tego troche było wliczając z Deportivo lub remis w ostatniej kolejce na Camp Nou także pokaz wszystkim jak to sie kończyło wyciągnij na wierzch i sam zobacz ze jest zamiast pisac farmazon w stylu tak to sie zazwyczaj kończyło.Grzybu dobrze prawi, Barca jest w świetnej formie, Messi to człowiek z innej planety, może w każdej minucie, sekundzie meczu wkręcić wieżowców z Juve w ziemię i zdobyć bramkę, on w każdej minucie może swoim geniuszem przesądzić o losach meczu. Neymar czy Suarez też są to w stanie zrobić.
Konar25, ma jakiś problem z Barcą najwyraźniej, bowiem przypominam sobie jego wypowiedzi z meczów z City, PSG gdzie Barca pokazywała rywalom miejsce w szeregu, a kolega grał zawsze jakieś dodatnie handicapy, już pomijam jak się to zazwyczaj kończyło.
Przede wszystkim opierajmy się na faktach. Barca dzisiaj przejmie środek pola, będzie tam panowała pełna dominacja a piłka będzie chodzić jak po sznurku. Powiedzcie mi kto ma im w tym przeszkodzić? Pirlo? Nie umniejszam jego umiejętności ale facet może zdobyć się na strzał z rzutu wolnego, bo ma świetnie ułożoną stopę ale żeby biegać non stop za piłką?
Ale Barca również potrafi szybko przejść z obron do ataku? Czy ktoś widzi jakie piły dogrywa Messi partnerom? Neymar i Suarez dostają piłki w języku piłkarskim tzw masełko, tylko dołożyć nogę i jest bramka.
Oczywiście trudno będzie ugryźć Juve, bo pewnie Włosi zagrają mega defensywnie ale będą musieli choć starać się grać w piłkę a nie tylko się bronić.
Dlatego widzę to tak, Barca może mieć problemy w 1 połowie, jakieś indywidualne błędy z jednej czy drugiej strony mogą wpłynąć na wynik spotkania. Dlatego przewiduję remis do połowy, jednak jestem świadomy mocy Barcelony w przodzie i faktu, że bramka może paść w najmniej spodziewanym momencie.
Inna sprawa, Juve należy się szacunek, są hegemonem w swojej lidzie i doszli do finału ale z przeciwnikiem w takiej formie, jeszcze się nie spotkali. Bądźmy szczerzy, Barca mająca po swojej stronie takie indywidualności wygra ten mecz.
Jest to finał Ligi Mistrzów, 1 mecz a więc dla mnie dogrywka również jest możliwa, wiele scenariuszy. Jednak skłaniam się ku przewidywaniom bumkacherów, którzy dużo większe szanse dają ekipie hiszpańskiej, nie bez powodu.
Jakoś ten mecz przypomina mi niejako pojedynek Hiszpanów z Włochami z euro 2012, pamiętny finał zakończony wynikiem 4:0. Zawodnicy są o 3 lata starsi, ale wtedy Hiszpanie znaleźli sposób na włoski styl gry.
Jakie można zauważyć podobieństwa, na obronie zagrają Bonucci Barzagli oraz Buffon na bramce, oczywiście 3 lata starsi. W środku pola Pirlo i Marchisio, lepsza będzie ofensywa.
A jak zagra Barca? Ze świetnym trio, które pewnie byłoby lepsze od ofensywy Hiszpani.
Oczywiście to uproszczenie co wyżej napisałem ale zmierzam do tego, że w tym jednym meczu nie wystarczy się bronić i przy mega szczęsciu dostać karnego czy strzelić gola z kontry - taki scenariusz jest możliwy. W normalnych okolicznościach wygrywa zespół lepszy i tak dzisiaj będzie. Barcelona zdobędzie LM>
Barcelona @ 1,61
No właśnie fakty, Pirlo wbrew pozorom jest zawodnikiem którym w praktycznie każdym meczu ma najwięcej przebiegniętych kilometrów. Dodatkowo jest Vidal i przede wszystkim Marchisio który non stop zasuwa od jednego pola karnego do drugiego. Na Lichtsteinera mówi sie "Szwajcarski Ekspress" chyba wiadomo czemu..Przede wszystkim opierajmy się na faktach. Barca dzisiaj przejmie środek pola, będzie tam panowała pełna dominacja a piłka będzie chodzić jak po sznurku. Powiedzcie mi kto ma im w tym przeszkodzić? Pirlo? Nie umniejszam jego umiejętności ale facet może zdobyć się na strzał z rzutu wolnego, bo ma świetnie ułożoną stopę ale żeby biegać non stop za piłką?
Takich bzdur to ja naprawdę dawno nie czytałemNic innego mi nie chodzi po głowie jak zagranie Juventus z remisem. Czyste wygranie przez Barcelone wydaję mi się za łatwe. Na mesiego to wystarczą dwie mocne kosy gdzie sędzia przymknie oko i Mesi będzie sobie tylko biegał. Jeśli chodzi o włochów znają fajne sztuczki ???? I do końca wycisną przynajmniej remis.
Typ Juventus z [email protected]
Na Sevillę były trochę niższe (awans 1,25), a tu na Barcelonę było na awans 1,35.Jeszcze co do tych kursów to kursy sa takie same jak w meczu Sevilli-Dnipro co moim zdaniem jest niedorzeczne bo miedzy rywalami Ligi Europy była większa różnica niż tutaj.
O takim rozstrzygnięciu zapomnij. Prędzej będzie: 1-0 lub 2-0 dla Juventusu albo Barcelony po pierwszej połowie - a w drugiej przegrywająca drużyna wyrówna i będzie dogrywka.składy:
Juventus Turyn: Gianluigi Buffon - Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Patrice Evra - Paul Pogba, Andrea Pirlo, Claudio Marchisio, Arturo Vidal - Carlos Tevez, Alvaro Morata
FC Barcelona: Marc-Andre ter Stegen - Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba - Sergio Busquets, Ivan Rakitić, Andres Iniesta - Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar
Juve 2 napastnikami, jak Barca strzeli szybko bramke to może wygrać to spotkanie nawet i 1-5