Grzybu dobrze prawi, Barca jest w świetnej formie, Messi to człowiek z innej planety, może w każdej minucie, sekundzie meczu wkręcić wieżowców z Juve w ziemię i zdobyć bramkę, on w każdej minucie może swoim geniuszem przesądzić o losach meczu. Neymar czy Suarez też są to w stanie zrobić.
Konar25, ma jakiś problem z Barcą najwyraźniej, bowiem przypominam sobie jego wypowiedzi z meczów z City, PSG gdzie Barca pokazywała rywalom miejsce w szeregu, a kolega grał zawsze jakieś dodatnie handicapy, już pomijam jak się to zazwyczaj kończyło.
Przede wszystkim opierajmy się na faktach. Barca dzisiaj przejmie środek pola, będzie tam panowała pełna dominacja a piłka będzie chodzić jak po sznurku. Powiedzcie mi kto ma im w tym przeszkodzić? Pirlo? Nie umniejszam jego umiejętności ale facet może zdobyć się na strzał z rzutu wolnego, bo ma świetnie ułożoną stopę ale żeby biegać non stop za piłką?
Ale Barca również potrafi szybko przejść z obron do ataku? Czy ktoś widzi jakie piły dogrywa Messi partnerom? Neymar i Suarez dostają piłki w języku piłkarskim tzw masełko, tylko dołożyć nogę i jest bramka.
Oczywiście trudno będzie ugryźć Juve, bo pewnie Włosi zagrają mega defensywnie ale będą musieli choć starać się grać w piłkę a nie tylko się bronić.
Dlatego widzę to tak, Barca może mieć problemy w 1 połowie, jakieś indywidualne błędy z jednej czy drugiej strony mogą wpłynąć na wynik spotkania. Dlatego przewiduję
remis do połowy, jednak jestem
świadomy mocy Barcelony w przodzie i faktu, że bramka może paść w najmniej spodziewanym momencie.
Inna sprawa, Juve należy się szacunek, są hegemonem w swojej lidzie i doszli do finału ale z przeciwnikiem w takiej formie, jeszcze się nie spotkali. Bądźmy szczerzy, Barca mająca po swojej stronie takie indywidualności wygra ten mecz.
Jest to finał Ligi Mistrzów, 1 mecz a więc dla mnie dogrywka również jest możliwa, wiele scenariuszy. Jednak skłaniam się ku przewidywaniom bumkacherów, którzy dużo większe szanse dają ekipie hiszpańskiej, nie bez powodu.
Jakoś ten mecz przypomina mi niejako pojedynek Hiszpanów z Włochami z euro 2012, pamiętny finał zakończony wynikiem 4:0. Zawodnicy są o 3 lata starsi, ale wtedy Hiszpanie znaleźli sposób na włoski styl gry.
Jakie można zauważyć podobieństwa, na obronie zagrają Bonucci Barzagli oraz Buffon na bramce, oczywiście 3 lata starsi. W środku pola Pirlo i Marchisio, lepsza będzie ofensywa.
A jak zagra Barca? Ze świetnym trio, które pewnie byłoby lepsze od ofensywy Hiszpani.
Oczywiście to uproszczenie co wyżej napisałem ale zmierzam do tego, że w tym jednym meczu nie wystarczy się bronić i przy mega szczęsciu dostać karnego czy strzelić gola z kontry - taki scenariusz jest możliwy. W normalnych okolicznościach wygrywa zespół lepszy i tak dzisiaj będzie. Barcelona zdobędzie
LM>
Barcelona @ 1,61